Osviranje padina gipsana ploča

Anonim

Teško je čak i prikazati trenutne prozore od metalplastičnih bez kvalitetnih i lijepo izvedenih padina. Slabo kvalitetan uređaj padina, nesumnjivo, pokvarit će cijeli izgled bilo koje sobe.

Osviranje padina gipsana ploča

Shema ukrasa dijaspore suhozida.

Treba napomenuti da iako prozor sklizne iz suhozida i izgledat će lijepo, čak i mala kršenja njihove instalacijske tehnologije neizbježno će dovesti do stvaranja kondenzata, a krajnji rezultat će biti pojava plijesni i gljivica.

Vjerujte mi, ovaj "slatki par" je sposoban voditi u najkraćem vremenskom razdoblju da ošteti ne samo nove staze, već i zidove uz njih, pa čak i strop. To je zbog toga, pokretanje uređaja vlastitim rukama nagiba prozora od suhozida, potrebno je pažljivo slijediti cijelu procesnu tehnologiju.

Ali prije izvođenja montaže nagiba iz suhozida, treba se pripremiti otvor prozora. Bez obzira na to koliko zvuči glasno, ali priprema otvaranja prozora ne predstavlja ništa nadnaravno. Kako bi se postigla kvalitetna montaža prašine iz suhozida, potrebno je ukloniti višak montažne pjene, moguće je to učiniti pomoću noža za pribora kao izvan prostorije i iznutra.

Osviranje padina gipsana ploča

Vrste suhozida i oznake boje.

Patkes suhozida samo nakon otvaranja prozora će se pažljivo tretirati s tvari protiv hvatanja, nakon čega je montažna pjena zapečaćena cementnom žbukom. Prvo, to će spriječiti njegovo uništenje, a drugo, ovaj korak će omogućiti uklanjanje malih kroz rupe, koje, u pravilu, ostaju na mjestima postavljanja montažne pjene do bloka prozora ili puta.

Prije nastavka s montažom listića iz suhozida, pozornost treba posvetiti prozoru izvana. Zapamtite da za vanjsku završnu obradu, gipsana ploča se ne uklapa - samo list polistiren ili žbuka. Prema riječima stručnjaka, izolirane padine izvana neće zamrznuti i prenositi točku rose, što je uzrok stvaranja kondenzata izvana zida.

Članak o temi: Polietilenske cijevi: Označavanje, promjeri, karakteristike, primjena

Pripremite alate i materijale

Možete samostalno instalirati montažu suhozida, ovaj proces je apsolutno nije tako kompliciran, kao što se može činiti na prvi pogled. Da biste to učinili, potrebno je samo pripremiti potrebne materijale i alate.

Dakle, kako biste instalirali padine suhozida, trebate sljedeće alate:

  • Mjerni alati (visak, razina, rulet);
  • marker ili olovka;
  • Perforator i bušilica promjera 6 mm;
  • Nož za tiskanicu (zamjenjive noževe);
  • odvijač.

Potrebni materijali za liste oksida GLK:

Osviranje padina gipsana ploča

Slika prikazuje minimalni skup ručnih alata potrebnih pri montažu suhozida.

  • list GLC otporan na vlagu;
  • Dowel 6 × 80 ili 6 × 60 mm;
  • pocinčani profil (u obliku slova L);
  • Face Plastic Profil;
  • Vijci samo-tapka 3.5 × 9.5 (bugovi);
  • 3,5 × 25 vijaka;
  • Anti-Grobrous duboko prodoran premaz;
  • perforirani aluminijski kutak;
  • montažna pjena;
  • završiti kit;
  • Pojačavajući kit.

U materijalu ovog članka razmatrat će se instalacija listića iz suhozida u prigradskoj strukturi, gdje će svi zidovi prostora biti izgrađeni od strane gipsanih ploča na metalnom profilu. Želio bih odmah primijetiti da se nagib nagiba može oduzeti i bez upotrebe metalnog profila. Montaža praznine od gipsanih ploča može se izvesti implementacijom tikla na haljini suhozida kroz beton ili opeku.

Prva faza završetka padina prozora gipsane ploče

Shema ukrasa dijaspore s plastičnim pločama.

Dakle, nakon što se napravi ugradnja plastičnih ili metalnih plastičnih prozora, profil police postavljen je na obje strane okvira prozora, a treba ga pratiti da se tijekom instalacije prati željeni kut za visokokvalitetnu montažu suhozida , Montiramo donji i vrhunski skakač, a zatim šivaći suhozid.

Nastavljamo s neposrednom završetkom listova GLK-a. Da bismo to učinili, trebat će nam krajnji plastični profil za pričvršćivanje suhozida. Želio bih imati na umu da će instalacija krajnjeg plastičnog profila precizno za suhozidom omogućiti jasno i sigurno držati GLC bend, jer ima širinu žlijeba jednaka 12 mm.

Članak o temi: Preporuke: Kako lijepiti pozadinu na fleislinskim osnovi

Pričvršćivanje završne daske se izvodi pomoću odvijača i vijaka za samozadočavanje 9,5 × 3,5 (bugovi). Korak montaže mora biti približno 200 mm. Linija fiksacije je stražnji dio plastične ploče i rub rub okvira. Prije svega, vrh je pričvršćen, zatim strane.

Instalacija klizanja iz suhozida počinje s gornjim dijelom. Da biste to učinili, izrežite traku gipsane ploče, koja će se nalaziti na vrhu, a njegova duljina treba biti maksimum podesiva na prozor na prozor, tako da s uvođenjem lateralnih praznina iz HCl u gornjim kutovima , Formirani su veliki slotovi, bolje je smanjiti širinu za 40-50 mm više.

Sljedeći trenutak koji se plaća za obraćanje pozornosti na instalaciju klizanja iz suhozida - stražnju stranu praznine gipsanog ploča, koja će ući u krajnju plastičnu traku, uredno je izrezana pod kutom od 45 °. Kut rezanja ne smije biti širok više od 4-5 mm. To će dati priliku bez mnogo truda za montiranje trake u profil i sigurno ga drži.

GLC band počinje pod kutom od 45 °, jer profil ima dulju stranu.

Pritisnite GLC pojas na kraju plastičnog profila s istovremenim podizanjem. Prilikom montaže skliznuti iz suhozida, potrebno je osigurati da je rub gipsane ploče došao u utore šipke preko cijele duljine, a zatim uz pomoć svjetlosnih palminih udaraca u sredini GCL benda odmah će sjediti u utoru. Primijeniti štrajk, možete primijeniti gumeni čekić. Ovdje je u tu svrhu širina trake za gipsanu ploču izrezana na 40-50 mm više. Čak i ako, kada se nanosite štrajk, rub benda je oštećen, a zatim okretanjem rezerve, kut će biti savršeno glatka.

Druga faza završetka prozora nagiba

Osviranje padina gipsana ploča

Posebna pjena ne samo pouzdano popraviti nagib, već i osigurati pouzdanu zaštitu od hladnog vremena. Površina padina zadržava toplinu čak i posebice hladne dane.

Članak na temu: Što je tako dobro za poznate Kizlyar noževe?

U ovoj fazi ugradnje skliznuti iz suhozida, potrebno je simulirati prostor montažnom pjenom. Primjena ovog postupka omogućit će vam da obavite maksimalnu izolaciju padina, glavna stvar u ovom procesu nije pretjerivanje s količinom pjene. Prva traka nanošenja pjene mora biti napravljena uz maksimalnu blizinu okvira prozora, a drugi - u sredini.

Pritisnite traku za gipsanu ploču na metalni profil, nakon čega smo sjebani sa samostalnim. Ovdje u ovoj fazi, ako se nagiba izvodi bez profila, pričvršćivamo dowel na visinu s korakom od 300-400 mm bliže rubu. Umetnite dowel na gipsanu ploču s maksimalnom gustoću, zategnite vijke prije pričvršćivanja dowel. Na taj način možete podesiti potrebnu ravninu cijelog nagiba suhozida suhozida. Nakon što se pjena zamrzne, varate samo-jelijeve s gipsanim pločem i odrežite višak.

Višak traka za gipsano ploče se vrlo lako trenira. Dvaput provodimo nož za tiskanicu iznad crte željenog rezanja. Nakon toga, da sam ga donirao, trošimo oštricu tiskanice s suprotne strane.

Na temelju činjenice da uređaj plastičnih prozora osigurava izložbu prozorskog praga strogo u smislu razine, a mi ćemo izmjeriti veličinu sljedećeg lateralnog trake suhozida.

Daljnje ugradnje padina provodi se u istom nizu kao i gornji dio njega.

Na kraju suhozida između prozora, izvedite instalaciju plastičnog profila. Za to je daska izrezana u potrebnu veličinu, njegovi rubovi su uzgajani i zasađeni su na krajevima pastira. Dakle, nema potrebe da se dodatno odvojite sve krajeve traka za gipsane ploče, koji će se smanjuje s plastikom. Osim toga, pukotine i vlaga nikada se ne formiraju na tim mjestima.

Prije završetka, kit će se primijeniti na uglove, potrebno je instalirati aluminijske perforirane kutove, koji se obavlja pomoću građevinskog trapa. Također treba uzeti u obzir da se pojačavajuća kit koristi za prostranost takvih mjesta i tek nakon tog završetka.

Čitaj više