Plastične crteže za zidove obojene i bijele

Anonim

Apartman prvo stječe ružan pogled na kutove i druge izbočene elemente zidova. Oni su izgrebani s raznim objektima i izbrisani površinom. Kako bi se očuvala estetske vrste i zaštitu od uništenja rubova otvora, koriste se lukovi i drugi dijelovi, plastični kutovi za zidove. Imaju različite veličine. Postoje dekorativni i samo bijeli ili transparentni. S njima unutrašnjost izgleda bolje.

Plastične crteže za zidove obojene i bijele

Plastične kutove bijele boje

Zašto razinu kutova zidova i otvora u unutrašnjosti

Vadik gradi kuću. On je znanstvenik, ali fizički razvijen i vrlo znatiželjan. Imam malu tvrtku. Mi smo prijatelji bez dugo. Dakle, izgradnja obavlja snage moje brigade ili prvo provodimo slobodno vrijeme, angažiran u svojoj zemlji kućici. Napravim kvalificirani posao. Vadik ispunjava dužnosti svećenika i bavi se samorazlikom.

Prije početka interijera, postalo je pitanje o boji i bijelim plastičnim kutovima za zidove i otvori.

Prijatelj Pitam se:

  1. Za što su to potrebni?
  2. Gdje su priloženi?
  3. Što je tamo?

Otišli smo s njim za neke predmete, gdje je trim kutova još nije dovršena i oni su krivulje. Unutrašnjost je imala ružan izgled. Nekoliko dana kasnije posjetilo je iste sobe nakon završetka poravnanja uglova. Utisak je potpuno drugačiji. Bez obzira na stil, zidni ukras imao je estetski izgled. Sobe su izgledale ugodnije čak i bez namještaja i nedovršene završne obrade.

Glatki ukrasni kutovi dolaze do završetka interijera. Zidovi i otvori izgledaju pažljivo. Soba vizualno postaje viša i prostrana.

Plastične crteže za zidove obojene i bijele

Glatki ukrasni kutovi dolaze do završetka interijera

Način za zaštitu kutova u kući od ogrebotina i zalog

U zgradi su prvi koji pate s izbočenim kutovima zidova. Stalno su rastrgane rukom i ramenima, ogrebotine. Kutovi u boji plastike su postavljeni za zaštitu. Trajni materijal ima visoku otpornost na habanje i tvrdoću. Dugo zadržava svoj izvorni izgled.

Profil se skriva ispod njega malih nepravilnosti. Zidne linije stječu jasnoću. Svi metak nastaju na elementu za zaštitu kuta. Kao rezultat toga, pozadinu i drugo uređenje zida duže zadržavaju svjež izgled. Popravak je odgođen već nekoliko godina.

Plastične crteže za zidove obojene i bijele

Svi snimci padaju na element za zaštitu kuta

Pogled i veličine uglova za zidove

Primjenom plastičnih kutova su podijeljeni:

  • završnu obradu vanjskih kutova;
  • lučni;
  • za keramičke pločice;
  • Profil Plank - Kutak za kupanje;
  • Stropni kutovi;
  • Naschelniki za prozore i vrata;
  • za vanjske i unutarnje kutove ispod žbuke;
  • dekorativan;
  • Namještaj.

Članak o temi: Odabir i korištenje ulja za podove - važne nijanse

Kutići su jači od pozadine. Natrag na vrhu, oni ih štite od odvajanja. Odabir boja je dostupan u prodaji omogućuje vam da odaberete ton točno ispod kraja ili kontrast kako biste naglasili linije otvora. Za zidove, prekrivene ploče ili klapnjom, postoji veliki izbor proizvoda s bojom za razne vrste drva. U isto vrijeme, krajevi završnog materijala pouzdano su zaštićeni od prašine i vlage.

Plastične crteže za zidove obojene i bijele

Ukrasni kutovi PVC-a

Nakon što je posjetio nekoliko građevinskih dućana, moj prijatelj je napravio tablicu veličina i korištenje plastike i drugih uglova.

Osnovna uporaba uglova

Dimenzije, mm.

Debljina, mm.

Mogućnosti boja

Namještaj, strop, Plinth, PVC paneli, MDF

10x10

jedan

Bijeli, metal, bronce

15x15

jedan

U boji

20x20

1,1

Obojeni i dekorativni

Kutovi zidova, otvori različite vrste završnih obrada

25x25

1,2

Obojeni i dekorativni

30x30

1,3.

Obojeni i dekorativni

40x40.

1,6

Obojeni i dekorativni

Drveni zidovi i fasade

50x50

1,6

bijeli

lučni, višestruki strop

5x17

jedan

Bijeli, obojeni, dekorativni

12x20

1.0; 1,3.

Obojeni, dekorativni

lučni

20x30

1,3.

Obojeni, dekorativni

20x40.

1.3; 1,6

Obojeni, dekorativni

Za zidne profile izrađeni su od:

  • PVC - polivinil klorid;
  • poliuretan;
  • MDF - vlaknasti materijal;
  • Aluminij i njegove legure s različitim premazima.

Boja se dodaje u plastične kutove za otvori i zidove u proizvodnji. Stoga ne izgorje, ostaju svijetle. Kada želim sakriti prisutnost postupaka, odaberite prozirne elemente i ljepilo njihovim odgovarajućim silikonom.

Završna obrada uglova i zaobljenih otvora s ukrasnim kutovima

Lučni plastični profili označeni su iz ukupnog raspona različitih veličina i fleksibilnosti. Na otvorima s glatkim linijama, oni su zaglavljeni bez rezanja. Boja i dekorativni su dostupni. Da biste zaštitili kutove, upotrijebite ton tamnije od tapeta ili boje na zidu. Linija luka jasnije se pojavljuje, naglašavajući stil interijera.

Ako se u sobi nalaze drveni podovi i oponašajte ploču za crtanje, prikladno je odabrati dekorativne profile lučnih stabala. Nabavite svoj crtež i boju poliuretanske kutke u proizvodnji. Boje su dio materijala. Dodatno otpušteni laminirani proizvodi za zaštitu uglova.

Odabrana je širina plastičnih elemenata boja ovisno o veličini:

  • Sam luk;
  • prostorije;
  • stropne visine;
  • Debljine zidova u kojima se vrši otvor.

Što više uvrštenih unutarnjih parametara, uglovi moraju biti širi. Uski se mogu izgubiti među velikim elementima. Široka će iznijeti neprirodno u malom hodniku s uskim otvorom i tankom pregradom.

Plastične crteže za zidove obojene i bijele

Lučni plastični profili označeni su iz ukupnog raspona različitih veličina i fleksibilnosti.

Članak na temu: Kako odabrati brusilicu: sorte

Značajke završne obrade obojenih kutova lučnih otvora

Plastični kutovi za lukove dostupni su do 3 metra. Jedna traka za završnu obradu nije dovoljna. Shakes s vremenom će biti vidljivo. Stoga ih učinim simetrično. Ne bacam jedan komad u kojem imate.

Gornji arc se drži iz središta luka i sredine kuta u oba smjera. Zatim simetrično stidljiv sa strane. Očistio sam krajeve i zalijepio ih. Nakon nekoliko godina, spojevi će biti vidljivi, ali su simetrični i kutovi će imati dobar izgled. Arch izgleda estetski.

Plastične crteže za zidove obojene i bijele

Plastični kutovi za lukove

U boji kutovima za pločice

Kada je postalo pitanje o kupnji ne-željeznih kutaka za pločice, Vadik je upitao svoje tradicionalno pitanje "Zašto?".

Ponudio sam mu alternativu svim pravokutnim zglobovima:

  • Obojite pločice kako biste obojili ciljeve;
  • zatvoriti ih zadržavajući završnu traku;
  • Ostavite u prirodnom obliku za prikupljanje prljavštine i prašine.

Predstavljam sve opcije, moj prijatelj mi je počeo pomagati, napraviti izračune. Ja sam pristaša simultane kupnje svih potrebnih materijala. U slučaju problema s financijama preporučujem kupnju pločica od strane od destinacije. Sve na podu u kupaonici, zatim na zidovima i tako u svemu. Zatim napravite mjerenja i završnu obradu.

Plastične crteže za zidove obojene i bijele

Profil šuma za pločice

Simulirali smo jedni s drugima sve prijelaze u kojima se pločice završava može paziti:

  • Niša u zidovima;
  • koraka;
  • Otvori vrata i prozora bez platformi;
  • Podium u blizini kade i pod tušem;
  • pola skupovo.

Sve veličine bile su u tablici koja ukazuje na mjesto, boje pločice i njegovu debljinu.

Obojeni kutovi za pločice izrađeni su od aluminija i njegovih legura. Metal je prekriven raznim kemijskim i termalnim metodama, polirana do zrcalnog sjaja, nanesite lak ili laminirani. Kao rezultat toga, izbočine su pouzdano zaštićene i ukrašene prostorijom.

Jedna strana profila predstavlja perforiranu traku s rezovima. Nalazi se na površini zida ili pozornice. Drugi je dekorativan, s malom unutarnjom izbočinom na leđima. Bočni kraj pločice je umetnut u nju prilikom polaganja uglova. Mora doći čvrsto.

Osim dekorativnog dizajna, profil za pločicu rješava razinu poravnanja pri završetku. Za izbočene kutove postoje tripartitni dekorativni elementi. Oni zatvaraju spojeve u tri ravnine i postavljeni su na spoju dvaju završnih profila na 900.

Plastične crteže za zidove obojene i bijele

Kutak za pločice

Univerzalni nadimci za prozore i vrata

U opisu nachets, označena je veličina jedne strane. Drugi je usran i dizajniran za izglađivanje uglova, njihov zaokruživanje. U isto vrijeme, takav dizajn vam omogućuje da čvrsto položite traku na mjestima pristajanja okvira sa zidom i zatvorite utore. Materijal od ugla se bira ispod okvira.

Proizvode se:

  • poliuretan;
  • poliklorvinil;
  • drveni;
  • metal;
  • MDF.

Članak o toj temi: Domaći vanjski i privjesak svjetiljke to čine sami u jednom stilu

Zaštitni profili proizveli su bijele boje, obojene i dekorativne. Preporuča se instalacija metala i MDF-a. Koristim ih za završnu obradu prozora, vrata, logova i balkona. Naschelniks su pouzdaniji od drugih materijala štite montažnu pjenu od sunčeve svjetlosti i vlage. Lijep pogled. Oni nisu obvezni element kada obloge obloge. Za brtvljenje i kit možete koristiti s naknadnom bojom. Ali s njima prozori i balkoni stječu potpuni pogled.

Plastične crteže za zidove obojene i bijele

Naschelniks su pouzdaniji od drugih materijala štite montažnu pjenu od sunčeve svjetlosti i vlage

Kutovi za kupaonice

Plastični kutovi za brtvljenje spoja u zidu dotaknuli su zid uglavnom bijeli. Također možete nanijeti obojenu, pod tonom kupke, ako kupaonica ima moderan dizajn. Koristite ravnolančan profil bar iz polivinil klorida, otporan na pad vlage i temperature. Montirani profil odozgo i ispod pločice. Čvrsto štiti zidove od vlage. Eliminira formiranje gljivica.

Obojeni i bijeli plastični kutovi se koriste u kupaonicama za brtvljenje konkavne i konveksne kutove zidova, instalacija, umivaonika, tuš kabine.

Postaviti kutove ispod pločice, proizvođači font i sudoper proizvode bijele granice iz PVC-a. Kut u njima zamjenjuje se lijepo zakrivljenim radijusom. Kada instalirate, visi preko ruba i voda teče u kadu. Zid na dnu ostaje suh.

Plastične crteže za zidove obojene i bijele

Plastični kutak za kupaonicu

Profili perforirani za unutarnje i vanjske kutove

Poravnati kutove tijekom žbuke i trim gipsane ploče koriste se perforirani plastični profili. Oni su instalirani izravno u otopinu, na listovima završavanja i služe kao svjetionici. U isto vrijeme, spoj zidova je ojačan.

Za vanjsku uporabu metala. Plastični proizvodi su udobni u slučaju završetka ne izravnih kutova. Oni su plastični duž linije za savijanje.

Plastične crteže za zidove obojene i bijele

Poravnati kutove tijekom žbuke i trim gipsane ploče koriste se perforirani plastični profili.

Kutovi za stropove i postolje

Nakon zatvaranja okvira suspendiranog stropa, PVC filma ili gipsane ploče, porase se dodatno razdvajaju. Savijeni elementi se koriste za poboljšanje stajanja plinth. Boja na tonu.

Plinths su dizajnirani za gust uz zid. Međutim, postoje slučajevi kada su cijevi ili žice s toplim podnim sustavom skrivene pod njima, potrebno je ostaviti veliki jaz za proširenje laminata i linoleuma. Zatvaram utor na profil u tonu samog fnethooda. Ispravite kut na drugu površinu, ostavljajući mogućnost da se materijal slobodno kreće na deformaciji temperature.

Poliuretanski profili sa strane 10 i 15 mm koriste se za završetak kutova višestrukih stropova. Oni su lako savijeni, ponavljajući oblik izbočine. Najelektivnije bijelo. Profil nije obvezan element jačanja izbočina na preklapanju. Rijetko se koristi u slučajevima nužnosti.

Čitaj više