Instalacija željezničke pruge: potrebna oprema i materijali

Anonim

Do danas je problem privatne konstrukcije vrlo relevantan. Posebno mjesto u ovom odjeljku uzima raspored kupaonice u stanu ili udobnoj kući. Važan detalj je instalacija i spajanje grijane pruge ručnika. Pravilno učiniti sve sanitarne i tehničke opreme u kupaonici mogu biti vlastiti ili uz pomoć vodoinstalatera. Grijane tračnice ručnika su važna komponenta bilo koje kupaonice, jer kupaonica ne osigurava ugradnju radijatora za grijanje. Voda zagrijana ručnika predstavlja isti radijator, samo njegove funkcije su nešto drugačije.

Priključni dijagram tračnice ručnika.

Voda grijana ručnika služi ne samo za sušenje ručnika i druge posteljine, već je dio sustava grijanja. Imajući visoku temperaturu, doprinosi djelomičnom grijanju kupaonice, održavajući optimalne mikroklimatske parametre u ovoj sobi. Izvodi higijenske funkcije. Razmotrite detaljnije kako pravilno instalirati grijanu ogradu ručnika u kupaonici, glavne vrste ovih uređaja.

Glavne vrste grijane željezničke ručnika

Povezivanje grijane željezničke pruge na sustav grijanja.

Prije izrade instalacije grijane pruge ručnika, morat ćete se upoznati s njegovim pogledima. Dakle, kupaonica grijana ručnika može biti dva tipa: električna i voda. Možete instalirati bilo koju od njih. Voda se razlikuje u tome što se povezuje s sustavom za opskrbu toplom vodom ili grijanjem. Prva opcija je najoptimalnija. Takva grijana pruga ručnika dio je sustava opskrbe tople vode. Instalirajte ga nije tako jednostavno. Važno je uzeti u obzir kvalitetu materijala i debljinu zida. Da biste izbjegli curenje, morate pažljivo odabrati nit i ispraviti kraj. Ugradnja takvog zagrijanog ručnika je dobra jer ne treba temeljiti, gubitak električne energije, koji će uštedjeti.

Može se instalirati električna grijana željeznica. Izvana, ove dvije vrste su vrlo slične. Možete ih instalirati na bilo kojem mjestu, bez obzira na mjesto cjevovoda. Osim toga, u ovom slučaju, prekidi su isključeni, bez obzira na sezonu grijanja. Također nema dodatne opreme u obliku adaptera i cijevi. No, instalacija takve grijane željezničke ručnika je skuplja.

Članak na temu: Kako naplatiti bateriju bez telefona?

Kako instalirati sušilicu ručnika u kupaonicu

Da biste ugradili željeznicu ručnika u kupaonicu, morate povezati 2 cijevi na njega: jedan - za opskrbu tople vode, a drugi - za njegovo uklanjanje.

Instalacija se provodi rezanje grijane pruge ručnika (ako je voda) u sustav grijanja ili dovod tople vode.

Shema zalijevanja u kupaonici u tipičnom stanu.

Po mogućnosti drugu opciju, jer voda prolazi oko sat, a zagrijavanje je vrlo često isključeno. Povezivanje s sustavom grijanja je vrlo težak, jer će u hladnom razdoblju morati isključiti cijeli sustav neko vrijeme. Postavljanje takve opreme uključuje demontiranje stare i naknadne instalacije skakača, dizalica. Vrlo je važno ispravno podesiti međusobno mjesto za novu grijanu ogradu ručnika.

Da biste ispravno instalirali uređaj u kupaonici, morate ukloniti staru opremu, izvesti lemljenje (zavarivanje) cijevi, postavite 2 dizalice i skakače. Rad je složen, pa se preporuča korištenje usluga stručnjaka. Da biste ispravno stavili uređaj u kupaonicu za sušenje ručnika, potrebno je odabrati materijal, posebno cijevi. Možemo koristiti metalne plastične cijevi, i trebala bi biti na umu da su osjetljivi na pad tlaka u sustavu. Ova opcija je najekonomičnija. Unutarnji promjer cijevi u spojevima je manji od normalnih. Najpouzdanije su bakrene cijevi. Oni su izdržljivi i dobro prilagođeni promjenama tlaka. Osim toga, oni su povezani s lemljenjem, koji osigurava njihovu nepropusnost. Grijana pruga za ručniku može se isporučiti korištenjem polipropilenskih cijevi.

Instaliranje skakača

Instalacija željezničke pruge: potrebna oprema i materijali

Shema ispravne veze grijane željezničke ručnika.

Pravila instalacije željezničke pruge omogućuju obilaznicu (skakač). Za što je potrebno? Obilaznica će omogućiti pojednostavljenje popravka vlastite opreme. Kada instalirate skakače za željeznicu ručnika, važno je znati da to nije potrebno. Uređaji za sušenje vode pridružuju se glavnom ploču (vertikalnom cijevi kuće) koristeći priključke gdje se koriste gumene ili paronitne brtve. Oni su kratkotrajni, i uskoro će ih morati zamijeniti. U isto vrijeme će se na vrijeme preklapati (isključiti) vodu u svim usponi. Za takvu uslugu morate platiti novac lokalnoj komunalnoj usluzi.

Članak na temu: Odvodnja na zemljištu s vlastitim rukama: uređaj, kako napraviti, dijagram, video

Ugradnja zaobilaženja uključuje instalaciju kugličnih ventila. S takvim mehanizmom moguće je preklapati pristup vode na uređaj za sušenje ručnika, ali u isto vrijeme voda u usponu će se kretati duž skakača, bez prekida rada cijele mreže. U isto vrijeme, moguće je popraviti opremu bez straha. Treba pamtiti da se fluoroplastične brtve preporučuju u odvojivim spojevima. Prilikom montaže zaobilaznice, posebni ventili su instalirani na krajevima cijevi, a cjevovod je povezan s njima s skakačima. Obilaznica je komad cijevi s spojnim elementima. Instaliranje skakača uključuje uporabu metalnih, polipropilenskih cijevi.

Glavne faze montaže

U prvoj fazi instalacije uređaja potrebno je demontirati stari stroj za sušenje. Tada se sredstvo za lemljenje cijevi izvodi. Kao što je već spomenuto, treba instalirati 2 dizalice za rad sušilice. Sljedeća faza je stavljanje obilaznice. Tehnologija je gore opisana. Nakon toga možete početi instalirati i ugraditi novu opremu. U nedavnoj fazi ugradnje važno je provjeriti jedinicu cjevovoda i sušenja. Sva rad je poželjno vjerovati vodovodu. U isto vrijeme, potrebno je prvo napraviti procjenu rada. Potrebno je uključiti trošak materijala, faze rada, troškove dodatnog rada. Nakon toga morate napisati izjavu u stambenim i komunalnim uslugama za preklapajuću vodu. Nakon imenovanja, datum se može pregovarati s gospodarom o vremenu rada.

Da biste ispravno instalirali sušilicu za ručniku, morate znati da je na uređajima za sušenje spojenim na neovisne sustave grijanja, morate napraviti isključivanje ventila kako biste se isključili u toplom razdoblju godine. Veza na cjevovod tople vode provodi se pomoću spojki. Slidlove padine su napravljene uz kretanje vode. Oni bi trebali biti najmanje 5 i ne više od 10 mm. Pozir je preporučljiv za povezivanje iznad grijane željezničke ručnika tako da voda teče od vrha prema dolje ispod padine.

Članak o temi: Klizna vrata za svlačionici u Lerua Merlin

Sušilica za ručnike je prilično jednostavan uređaj, ali instalacija zahtijeva obveznu privlačnost stručnjaka.

Čitaj više