Vodič za zamjenu linoleuma vlastitim rukama

Anonim

Bilo kakvo pokrov povremeno mora promijeniti da podrazumijeva znatne troškove. Ako ne privlačite stručnjake i popravite sebe, troškovi će se smanjiti nekoliko puta. Naravno, ne svi će biti u mogućnosti staviti prirodni parket ili pločicu, ali nije teško zamijeniti linoleum vlastitim rukama. Najvažnija stvar je pravilno pripremiti nacrt pod i točno postaviti materijal, a postupno vodstvo i praktični savjeti iskusnih graditelja će pomoći u izbjegavanju velikih pogrešaka u tom procesu.

Vodič za zamjenu linoleuma vlastitim rukama

Linoleum je bolji ne leži na betonskoj bazi - katovi će biti hladni.

Kako pripremiti nacrt pod?

Zamjena poda zahtijeva slobodan prostor, i stoga je potrebno izdržati iz sobe tako da se ništa ne smeta. Ako je stari linoleum u dobrom stanju, bez praznina, a pod ispod njega nema udubljenja ili konveksies, novi premaz se može liječiti izravno na njega. U tom slučaju, priprema uključuje samo uklanjanje postolja i pažljivo odmašćivanje površine. Za ponovnu uporabu postolja, svaki uklonjeni element je poželjno numeriran s poleđine strane stavljanjem istog broja i na odgovarajući segment zida. Nakon toga, to će olakšati montažu dasaka i uštedjeti vrijeme.

Vodič za zamjenu linoleuma vlastitim rukama

Priprema nacrta baze prije polaganja linoleuma.

Ako je stara prevlaka snažno ukroćena ili vidljiva nepravilnosti formirana na podu, linoleum se nužno uklanja, a baza se popravlja. Budući da je linoleum prolivena na različitim površinama, potrebno ih je popraviti na različite načine. Betonska osnova može biti poravnana sa skupnim podovima ili konvencionalnim cementnim estrihinom, ova metoda je najpogodnija. Što je još gore, ako je nacrt poda od ploča: s dugoročnim operacijom, stablo se deformira, zagrijava, počinje škripati i riješiti se takvih nedostataka mnogo teže. Prvo, potrebno je zamijeniti sve trule ili previše upletene ploče, a zatim ojačati poremećena područja, sve praznine i male praznine kako bi se izoštrili, očistili.

Članak o temi: Wallpapers: fotografija za malu kuhinju, unutarnje ideje, perive i fliseline, video upute

Parketni podovi su također pripremljeni: padajuće daske su ojačane, trule zamijenite, površinu kružnog. Ako ima previše nedostataka, mnogo je lakše zatvoriti bazu šperploča ili pločastih ploča, pažljivo produbljivanje vijaka za samostakanje tako da izbočene kape ne oštete novu premaz. Šavovi između ploča nužno su kit, površina izjednačavanja. Nakon sušenja, pokrivena područja se cere, a zatim se cijeli kat očisti iz prašine i smeća. Ova pripremna faza se smatra završenom.

Priprema materijala i alata za rad

Vodič za zamjenu linoleuma vlastitim rukama

Slijed rezanja linoleuma.

Kao što znate, linoleum se prodaje u rolama, tako odmah nakon razvijanja njegove površine previše je neujednačen zbog označavanja i podova. Raditi s materijalom, bilo je prikladno, kupljeni role se preporuča da se kotrljaju na podu i guraju nešto teške rubove, ostavljajući u tom položaju nekoliko sati. Tijekom tog vremena, valovi na površini ne samo razlikuju, već i oštar specifičan miris novog linoleuma će nestati. Ako su role u hladnoći neko vrijeme, prije nego što se okrene, morate im dati dobro zagrijati u sobi: ovaj materijal pod utjecajem negativnih temperatura postaje manje elastičan i može se slomiti.

Alati treba pripremiti za označavanje i podove linoleuma:

  • rulet;
  • olovka i ravnalo;
  • nož za tiskanicu;
  • škare;
  • Dvostrana traka.

Optimalna opcija za rezanje premaza je posebne škare s 2 zamjenjive oštrice, ali uobičajeno će rasti. Glavna stvar je da su bili oštro. Metoda polaganja u velikoj mjeri ovisi o veličini sobe: u malim prostorijama, linoleum se peče na suhim katu bez dodatnih nosača, ako je područje veće od 25 m², potrebno je ljepilo ili mastiks, kao i premaz, zupčanik lopatica i valjak za izglađivanje.

Rezanje na otvorenom

Vodič za zamjenu linoleuma vlastitim rukama

Faze linoleuma polaganja.

Prilikom polaganja linoleuma, nemojte raditi bez rezanja platna. Od koliko će se materijal rezati, opći tip premaza ovisi, a time i sva mjerenja moraju se provoditi vrlo točno. Osim parametara prostorije, smjer svjetla i uzorak premaza treba uzeti u obzir tako da se zglobovi između platna ne mogu vidjeti. Monofonski linoleum se mora liječiti u smjeru svjetlosti, zatim se pod čini monolitnim i urednijim. Kombiniranje bendova s ​​geometrijskim uzorom traje više vremena i povećava potrošnju materijala, ali izgleda da je ova prevlaka mnogo više dekorativnija.

Članak o toj temi: Što je lijepo i jeftino odvojiti zidove u zahodu

Dakle, na početku se mjeri duljina prostorije, prva traka je rezana uz njega i presavijena na podu. Linoleum se postavlja duž jednog od zidova s ​​malim ljepilom; Nakon toga, sve je suvišno, a glatki razmak od 3 mm ostat će oko perimetra prostorije. Sljedeća traka je prvi poravnana na crtežu od prvog, a tek je zatim odrezano. Svi ostali su raseljeni isti, s rezovima cijevi i kutovima u ovoj fazi ne moraju učiniti.

Kada je linoleum postavljen u cijelom području, a zglobovi su uredno kombinirani, možete početi podrezivanje materijala uz zidove. Rubovi premaz su malo odbačeni samo po sebi tako da ostaje razmak od 3-4 mm između zida i linoleuma, a na poleđini napraviti naljepnicu olovke. Oporavak oko 20 cm, sve se ponovno ponavlja, i tako je tijekom perimetra. Zatim se rubovi još više savijaju i povezuju oznake u jednu čvrstu liniju, nakon čega je uredno odrezana dobivena traka. Slično tome, napravite rezove za cijevi za grijanje i kanalizaciju, izrežite premaz na izbočenim kutovima.

Metode polaganja platna

Vodič za zamjenu linoleuma vlastitim rukama

Tehnologija hladnog zavarivanja linoleum ljepila.

Postoji nekoliko načina da položite linoleum vlastitim rukama. Ako jednostavno postavite premaz na podu, pruge se mogu pomaknuti ili popeti na valove tijekom vremena. Dakle, da se to ne dogodi, materijal se mora pričvrstiti na grubu bazu. Za malu površinu, ova metoda je prikladna: trake oko perimetra i na šavovima su zalijepljene do dvostrane adhezije, pritisnute u pod i nježno izglađene nepravilnosti.

Ako je područje dovoljno veliko, linoleum se može pričvrstiti posebnim mastičnim ili ljepilom. Kada koristite mastik nužno zahtijeva da napreduju stražnju stranu platna i nacrt poda.

Obrađene površine bi trebale biti dobre, pa se preporučuje nastavak polaganja nakon 1-2 dana.

I temelj i platno prekrivene su slojem mastikata, a zatim pažljivo položili linoleum na mjesto i čvrsto pritisnute. Površina se mora temeljito izgladiti tkaninom ili valjkom, tako da niti jedan zrak ni višak mastika ne ostaju pod premazom.

Članak o temi: Jesen obrt iz papira: Quilling i Scripbing - 2 Masterclass + 40 Photoy

Polaganje na ljepilo se izvodi malo drugačije: pripremljene platneze savijene od zidova do centra mjesta što je više moguće, a otvorena područja su razmazana ljepilom. Tada se ponovno linoleum vrati na mjesto, pritisnuta na pod i pažljivo glatko. Zatim sagoni tkaninu s druge strane i ponovite postupak. Na zglobovima platna ljepila je ramena, povlačeći oko 3 cm. Sušenje se daje 3 dana, sve to vrijeme se ne preporučuje na površini. Kada se premaz osuši, možete nastaviti do konačnog koraka: vrlo oštri nož koji trebate odrezati rubove na zglobovima, a zatim napraviti šiljak šavova s ​​posebnim sastavom.

Na ovoj podovi linoleum, s vlastitim rukama je gotovo gotovo. Ostaje pričvrstiti postolje i trljati površinu, a namještaj se može staviti u prostoriju. Oni koji sumnjaju u njihovu snagu preporuča se početi s najmanjim prostorijama, kao što su predsoblje ili kuhinja. Ako ste točno u skladu s tehnologijom polaganja i režim temperature, ne žurite i nemojte pažljivo izvesti svaku fazu, zamjena premaza neće isporučiti veliku gnjavažu i sve će biti savršeno prvi put.

Čitaj više