Osnovna načela za kombiniranje pozadine u hodniku

Anonim

Planiranje unutrašnjosti hodnika zahtijeva od vas da napravite teška rješenja. Uostalom, morate stvoriti idealnu sobu u sobi koja će vam se svidjeti vama i vašim gostima. Da biste to postigli, postoji mnogo načina. Jedan od kojih se ne zove kombinacija, korištenje nekoliko sličnih završnih materijala u dizajnu prostorije.

Osnovna načela za kombiniranje pozadine u hodniku

Kontrastne pozadine u malom dnevnom boravku

Kombinacija pozadine u hodniku omogućit će da se formira pravo, zanimljiv i moderan interijer i kako to učiniti sada ćemo reći.

O kombinaciji

Glavni prostor krede je zidove koji nas okružuju. Stoga moramo odabrati takve pozadine za njih tako da soba izgleda moderno, zanimljivo je i odražava se odabrani stil.

Nedavno je moderno koristiti ne jednu pozadinu, već kombinaciju dvije ili tri varijante različitih boja. U isto vrijeme, potrebno je kombinirati pozadinu različitih boja toliko, s različitim uzorcima, materijalnim teksturama, tako da se svi organski uklapaju u dizajn sobe. Niža uravnotežena, skladna unutrašnjost dviju ili više boja nije tako teško, kao što se čini na prvi pogled.

Osnovna načela za kombiniranje pozadine u hodniku

Prugaste pozadine u dnevnom boravku

Zamišljen dizajn uključuje ispravnu kombinaciju boja i uzoraka, što će vam pomoći promijeniti vizualne granice sobe, stvoriti osnovne i sekundarne zone, označite svoj jedinstveni stil. Najvažnija stvar da je kombinacija duha tipova pozadina bila tako skladna i izgledala bi tako lijepo da pitanja ne bi nastala o ovom paru.

Da biste to postigli, morate slijediti jednostavne principe kombinacije. Prije nego što se uključite u potpuni popravak, razmislite o tome kako povezati različite pozadine. Sljedeće kombinirane metode najčešće se primjenjuju kada je stvoren unutarnji dizajn dvorane:

  • okomita;
  • horizontalna;
  • kaotičan;
  • umetnut.

Razmotrimo kako bi svaka vrsta, i mirno odabirete prikladne za sebe.

Kombinacija vertikalnim

Kombinacija vertikalnih pozadina uključuje naizmjenično zidove dvije valjke tijekom lijepljenja. Naizmjenično pozadinu dvije vrste može biti stalno ili to činiti u proporcijama 2 do 1, 3 do 1, tj. Nakon dva ili tri lisice jedne vrste, zalijepite tkaninu druge vrste. Ispravno odabrana pozadina dvaju vrsta izgleda u unutrašnjosti dvorane vrlo elegantno, lijepo, izvorni dizajn zidova privlači pozornost.

Važno je napomenuti da se bliske boje mogu lako kombinirati, a kontrastne boje su teže. Ali još je teže odabrati prikladnu teksturu i crtanje, tako da isprva nije vrijedno toga.

Ako motley alternation tapeta nije za vas, možete podijeliti zidove na određenim područjima i staviti pozadinu na svaki. Dakle, istaknite kao da su glavni, naglasak i sekundarni zidovi. Pokupite pozadinu za takav dizajn će jednostavno, samo trebate uzeti opcije iz jedne pozadine kolekcije. Izbor boja može se izvršiti na temelju njezinih preferencija i dimenzija prostorije.

Članak o temi: Bakterije za septičke i CESSPOOLS: Koji su mikrobi živi bolji, recenzije

Osnovna načela za kombiniranje pozadine u hodniku

Pomoću kombinacije monotonih pozadina i uzoraka s crtežom

Na glavnim zidovima, kasnije je moguće smjestiti predmete koji privlače posebnu pozornost: slike, zanimljive dodatke, nagrade ili Tritiranje staviti TV. U sekundarnim zidovima možete staviti glavni namještaj, tako da dobijemo jednostavan interijer s nekoliko posebnih zona.

Dopušteno je napraviti jedan naglasak zid u hodniku. Posebno relevantna takva unutrašnjost u kvadratnoj sobi. Ovaj zid će biti glavna stvar, pored nje neće biti namještaj, postat će univerzalni centar za pažnja. Obično se takav zid izvodi u tamnim bojama, dok je druga pozadina i namještaj u prostoriji svjetlo, što dodatno poboljšava kontrast.

Međutim, za malu dvoranu, tamni zid nije najbolja opcija, jer će dodatno smanjiti njegove dimenzije, čak i ako je soba će biti prisutna minimalni broj namještaja.

Osnovna načela za kombiniranje pozadine u hodniku

Koristite u dnevnom boravku LILA tapeta

Pozadina Proizvođači pomažu nam s kombinacijom dviju ili tri vrste pozadina kao što mogu. U svakoj zbirci postoji pozadina, crtanje na ovom pozadini, možda neki drugi dodatak. Osim toga, zbirka se proizvodi u nekoliko boja, što znači da možete igrati s rasponom boja i odabrati optimalno ugrađenu u dizajnu boja.

Horizontalna kombinacija

Horizontalna kombinacija pozadine bila je popularna početkom ovog stoljeća, a tada se takav dizajn soba smatrao naprednim. Načelo ove metode je podijeliti zid na dva dijela: gornju, komponentu od dvije trećine, a donji, od o pojasu do poda, koji je jedna trećina. Podjela zida na pola je u korijenu neprihvatljiva, budući da je veličina soba jednostavno izgubljena, a unutrašnjost izgleda ludo.

Osnovna načela za kombiniranje pozadine u hodniku

Popravak u dnevnoj sobi došao je do kraja

Pozadine korištene u takvoj kombinaciji ne smiju biti ne samo dvije vrste crtanja, već iu smislu kvalitete materijala. Na dnu je najbolje ubiti snažnu vinilnu web, dok je ikakva, čak i pozadina papira može biti blokirana. Za razdvajanje pozadine, možete koristiti posudu za pozadinu, na zidu će izgledati lijepo i skladno.

Nepromjerno granica može se dodatno koristiti na osnovnoj ploči i odozgo na stropu, čime možete sakriti nedostatke lijepljenja.

Kao praksa pokazuje, pozadina je podvrgnuta zagađenju i opterećenju, tako da nema mjesta za slabe pozadinu. Vinilni materijal je savršen za lijepljenje odozdo, tako da se popravlja, pogledate tapetu takve kvalitete.

Članak o temi: 5 stilova za korištenje bijelih zavjesa u unutrašnjosti spavaće sobe

Usput, u hodniku, nije moguće koristiti pozadinu odozdo. Izvrstan završni materijal je laminat, drvena obloga, plastične ploče. Ova opcija će biti jedinstvena i praktična, koja će ponovno pokazati kako je dizajn sobe temeljito radio. Unutrašnjost s takvom kombinacijom završnih materijala ne samo da će biti lijepa, već i vrlo funkcionalna.

Osnovna načela za kombiniranje pozadine u hodniku

Kombinirajući pozadinu u dnevnom boravku iz jedne zbirke

Horizontalna pozadina kombiniranja omogućuje vam istaknute gornju razinu, izgraditi uspješnu projekciju share, stvoriti potrebne naglaske. Kombinacije svijetlih boja, kombinacija svjetla i tamnog tona, par cvijeća iz jedne palete, izgledaju sjajno. Međutim, nedavno, ova vrsta kombinacije dviju ili više vrsta pozadine za prostoriju u stanu nije vrlo potražnje, češće se koristi za urede i druge destinacije za rad.

Kaotična kombinacija

Kaotična kombinacija pozadine uključuje korištenje velikog broja različitih boja u boji, crtež, teksturi. Da biste stvorili punopravnu sobu u sobi, koja bi izgledala lijepo i jedinstveno, dopušteno je kazniti različite pozadine s komadima na zidu. Ovaj patchwork pokriven će odgoditi sve zidove i pokriti ih kombinacijama različitih vrsta pozadina, zanimljivih boja, zabavnih crteža, netrivijalnih tekstura.

Ako je ispunjenje svih zidova u ovoj tehnici za vas previše, označite određena područja za takvu kombinaciju. To mogu biti cijeli zidovi ili teška područja soba: blizu prozora ili vrata. U tom slučaju, interijer će se sastojati od pojedinačnih elemenata povezanih s jednom idejom.

Osnovna načela za kombiniranje pozadine u hodniku

Osnovna načela za kombiniranje pozadine u hodniku

Međutim, na taj način postoje nijanse i ima ih mnogo. Za jednostavan grad čovjek, bit će vrlo teško pronaći lice između kreativnosti i bijednog. Pokupite veliki broj pozadina, više ili manje prikladnih jedni drugima, i nemate što učiniti između sebe, to je prava umjetnost. Stoga su takvi ekskluzivni interijeri iznimno rijetki.

Članak o toj temi: HomeMade Simulator hiperextension (crteže, fotografije, video)

Međutim, sljedeći način stvaranja kombinacija, izravno slijedi iz gore opisanog intelektualnog kaosa.

Umetnuti kombinaciju

Metoda kombinacije umetanja temelji se na stvaranju velike ploče u prostoriji s originalnim prikazom stvarajući jedinstveni dizajn. Za veći vizualni učinak, ova ploča je uokvirena pomoću okvira. Kontrastni bijeli okvir izgleda vrlo lijepo na pozadini dva, potpuno različite vrste pozadina.

Ako dizajn dvorane pretpostavi prisutnost umetnutih uloga, tada za pozadinu je odabrano jednobojno rješenje. Zidovi sobe prekriveni su monofonskim platnama ili proizvode popravke, obojene u jednoj boji. U ovom slučaju, boja pozadine je obično više izblijedjele, a umetci su svijetli, nezaboravni, budite sigurni da s uzorkom ili ukrasom.

Osnovna načela za kombiniranje pozadine u hodniku

Koristeći silkografsku pozadinu za umetke

Veličine umetke mogu biti potpuno drugačije, sve ovisi o vašoj mašti, ali najčešće koristi velike formate. S ovim pristupom, unutrašnjost hodnika omogućuje vam dodijeliti zanimljive elemente sobe: složenu arhitekturu, stupce, niše i udubljenja. Unutrašnjost umetničke dvorane distribuira naglaske, prikazuje željene elemente u prvi plan i sekundarne hide.

Umetci u unutrašnjosti sobe ideja je prilično stara, koja nam je došla iz proteklih stoljeća, ali unatoč tome je relevantno do sada.

Zanimljivi umetci mogu biti fotografski. Bit će poput velikih slika, čudesno upisanih u unutrašnjosti vaše dvorane. Ako koristite pozadinu fotografija bez okvira, i uzmite cijele zidove s njima, pokušajte pronaći kombinirane crteže s vašim bojama u hodniku. Vrlo je dobro ako je slika na foto šoku prikladna za stil interijera, onda će ga biti jednostavno kombinirati s pozadinom.

Ako ste čvrsto odlučili koristiti pozadinu nekoliko vrsta i boja u vašoj dvorani, pogledajte primjere interijera na mreži, možda ćete biti spremni za gotove opcije. Ako ne pronađete pristojne opcije, hodajte do tapeta i pogledajte što je na lageru. Zatražite da objesite nekoliko vrsta pozadina, računajte kada napravite popravke, kako će gledati u vašu sobu.

Čitaj više