Kako odabrati i postaviti ladicu balkona za cvijeće (+ domaći lonci)

Anonim

Balkon s cvijećem je ukras bilo kojeg fasade. Ali da ih biljke obično klijaju uz kontinuiranu njegu, trebate ispravno odabranu balkonsku kutiju za cvijeće. Danas je plastična posuda vrlo popularna, koja je dostupna u različitim modifikacijama - s pričvršćivačima koji se mogu objesiti na ograde, podne sustave i opremiti autopoligama. Izbor ispravne opcije izravno ovisi o mjestu posuda.

Vrste pakiranja cvijeća

Tara za balkon se odlikuje sljedećim konstruktivnim značajkama:

  • Metodom pričvršćivanja: na suspendiranom zidu (uz pomoć držača), ograde, na podu ili izvan balkona;
  • u veličini - za pojedinačne i nekoliko boja;
  • Materijalom: keramika, plastika, drvena, metala, kamena;
  • Boja i oblik.

Cvijeće na balkonu

Savjet! Balkon kutije trebaju imati dovoljnu snagu i dugoročnu operaciju pod utjecajem vanjskih čimbenika - kiše, vjetra, sunčeve svjetlosti i pada temperature.

Zahtjevi za kapacitete

Osim gore opisanih kriterija, vrlo je važno da su kutije dobro provedene topline i osiguraju pristup kisiku korijenskom sustavu. Kao suspendirani spremnici, bolje je koristiti svijetlo plastične strukture. Drveni ili keramički spremnik pogodan je za boje na podu.

Savjet! Prilikom izračunavanja maksimalnog volumena ambalaže važno je uzeti u obzir tlo tla nakon navodnjavanja.

ukrašena lonac

Boja kutije nije posljednja vrijednost. Ako se balkon nalazi na južnoj strani, bolje je odabrati svjetlosni spremnik koji će odbiti sunčeve zrake i spriječiti pregrijavanje biljaka. Odabir određene nijanse ovisi o dizajnu prostorije. Prema tome, tamni spremnici koji privlače sunčeve zrake odijelo će se za sjeverne balkone.

Kako pokupiti kutiju za balkon?

Police u kojima će se pohraniti cvijeće, treba pružiti mogućnost ostavljanja postrojenja:

  • Spremnici moraju biti opremljeni s drenažnim otvorima promjera 10 mm. To će osigurati odljev viška vlage i smanjiti rizik od pojačanja korijena.
  • Kutija bi trebala biti opremljena sabske palete u 3 cm, u kojoj će se višak vode akumulirati.
  • Kapacitet mora odgovarati raznolikosti biljke. Veliki cvjetovi ne ostaju u malim posudama. Optimalna je ladica, koja je 2 cm više korijenskog sustava s zemljanom prostorom.
  • U malim spremnicima nije uvijek prikladno brinuti za biljke.

Cvijeće na balkonu

Odgovarajuće pričvršćivanje, zagrade i postolje trebaju biti za viseći lonac. Da biste montirali policu na ogradu balkona, uže se karijere koriste unutra i zagrade izvan sobe.

Pričvršćivači moraju biti izdržljivi i pouzdani, ali ne privlačni. Vodeće mjesto na balkonu treba dati sastav, a ne lonac. Ako dodate spremnik s ukrasnim elementima, na primjer, traka kaše, balkon će se pretvoriti u slikoviti kutak.

Uređeni balkon

Kutije s pričvršćivanjem na ogradi

Takvi kapaciteti se koriste za postavljanje biljaka na otvorenu ogradu balkona. Kutije su opremljene metalnim držačem, s kojima su montirani vanjski ili u kući. U uskom spremniku, biljke su zasađene u jednom retku i širokim i prostranim - dva.

Članak o temi: Dekor u tradicionalnom morskom stilu (+43 fotografije)

Ladice na Perilach

Vanjska kutija

Osim ograde, biljke su također dobro smještene u površini poda. Prije svega se odnosi na grmlje. Tara se nalazi na tribinama s kotačima. Također stavlja povrće u nju. U otvorenim balkonima, morate pričvrstiti apsolutno sve spremnike pa da se ne sruši na tlo od naleta vjetra ili kiše.

Lonci na skrivenoj

Drvene kutije

Takve strukture su fiksirane na ogradi ili otvorene balkon particije. Za pričvršćivanje koriste se posebni držači. Ponekad su montirani u okviru same balkona. Nosači se također mogu kupiti u trgovini. Prodaju se i odvojeno i zajedno s loncem.

Savjet! Čak treba instalirati ladicu pod poda na drvene police ili krivotvorene štandove. Takvi pripravci će nadopuniti unutarnji dekor.

Lonci na podu

Ladice s sustavom za autopolizaciju

Lonci s autoficiranjem opremljeni su spremnikom za vodu. Ulazi u korijenski sustav kroz ispusni sloj na kapilarnim cijevima. Ali da sustav funkcionira ispravno, biljke moraju postići određenu duljinu u tlu. Za to su unaprijed zalijevani na uobičajeni način. Ladice s sustavom autopoliranja uvelike pojednostavljuju brigu o biljkama. Dovoljno je da jednom napunim spremnik i možete zaboraviti na potrebu za vodom cvijeća tri mjeseca.

cvijeće u loncu

Dimenzije kutije

Optimalna kutija je spremnik s takvim parametrima:
  • širina - 15-20 cm;
  • Duljina - 1 m;
  • Dubina - 30 cm.

U takvim spremnicima nalaze se od 5 do 10 biljaka.

Mjesto spremnika

Kapaciteti s visokim biljkama su izloženi uz balkon ako ne stvore sjenu. Na plantaže trebaju biti postavljene na police na ograde balkona. Kvadratne kutije (kade) s velikim biljkama također se nalaze u uglovima.

Koje cvijeće može biti zasađeno na balkonu?

Velike ladice koriste se za posaditi pojedinačne biljke koje će se nalaziti na uglovima sobe. U pravokutnim skupinama biljaka pakiranja. U dužini kutije u 1 m, moguće je sletjeti 8-10 biljaka od pet vrsta. U isto vrijeme, važno je ne miješati brzo rastuće sorte s polako raste. Od primjer, na primjer, Petunia neće dati drugim biljkama.

cvijeće u loncu

U pozadini treba postojati visoki cvjetovi (oko 40 cm visokih), u sredini - sredinu sve veće, a prednji dio je ispunjen sortenim sorti. S ovom lokacijom, krajnja površina je prekrivena vegetacijom, a izbojci će se objesiti na 30-40 cm. Takav sastav će biti u mogućnosti ispuniti prostor ispod spremnika.

Savjet! U ljetnim mjesecima, zatvoreni cvjetovi mogu se postaviti u kašalj, bez transplanciranja.

Police trebaju biti postavljene na istu razinu tako da je zalijevanje bilo ujednačeno, a voda se proširila preko cijelog područja posude.

Kako pokupiti područje?

Bilje - To su živi organizmi koji trebaju pravilnu njegu. Kao što je ranije spomenuto, opći pogled na sastav ovisi o mjestu cvijeća u loncu. Stoga morate znati neke značajke odabira plantaža:

Mjesto postrojenja ovisi o vrsti balkona (ostakljena ili otvorena) i stranu njegovog položaja (solarna ili sjena). Na otvorenom balkonu mogu se postaviti samo izdržljive biljke. Na sunčanoj strani treba postaviti cvjetne biljke. Ali važno je zapamtiti da ravne zrake destruktivno utječu na bilo koju plantažu. To jest, čak i biljka s lakoćom sušenom pod desne zrake sunca.

cvijeće u loncu

U velikim loncima, Cannes dobro rastu, a African African. Jedan kontejner se može postaviti flox, zinnia i duhan. Petunija od srpnja do listopada korisna je da se istakne među ostalim biljkama. Na svijetlom balkonu moguće je postaviti bilje: metvica, bosiljak, korijander, kadulja, peršin.

Kovrčava biljke nevjerojatno gledaju na balkon koji se nalazi na južnoj strani. Med, kineski lemongrass, dekorativni grah, mirisni grašak, Nasturtium je zamračio prozore iz užarenog sunca na visokim podovima.

Na balkonu na strani sjene, sunce dobro sja ujutro. Stoga bi ovdje trebala biti smještena balsamina, begonija, fuksija, tagtess i drugi. AMPEL biljke treba staviti u suspendirane spremnike bez veće težine. To su biljke sjena.

Članak o temi: 16 Dekor Ideje Apartmani za Novu 2019. godinu (+43 fotografije)

Suspendirani lonac

Domaće posude

Ako niste zadovoljni standardnim vazama, možete napraviti balkon cvjetnjak uz pomoć domaćih posuda. Mogu se napraviti od raznih materijala: drvo, plastika, šperploča, metala, iverice. Glavna prednost domaćih posuda je niska cijena. Možete, naravno, kupiti gotove otopine u trgovini, ali bolje je napraviti izvornu ladicu vlastitim rukama. Takvi proizvodi su univerzalni, praktični i uklapaju se u bilo koji dizajn.

Cijev

Metal se može koristiti ne samo za pričvršćivanje, već i za izradu lonca. U cijevi morate izrezati pravokutnu rupu uz pomoć brusilice. Njegovi bočni dijelovi trebaju biti zaglavljeni ili osigurani. Takav lonac treba instalirati na postolje u obliku konvencionalne police tako da se ne okrene.

Savjet! Uz isti algoritam možete napraviti lonac vlastitim plastičnim cijevima.

Boce

Plastične boce neobičnog dizajna mogu se koristiti za izradu kašlja vlastitim rukama. Dovoljno je smanjiti gornji dio boce, rubove do podijeliti ili uviti. Napraviti male rupe na bočnim stranama, kroz koje možete rastezati uže.

Savjet! Izgleda učinkovitije kašalj od obojene plastike.

Obuća

Iz stare gumene cipele možete napraviti neobične balkonske galoške. Da biste to učinili, dovoljno je ukrasiti čarapu s sprejom iz Sequina.

Lonac iz cipela

Posuđe

Kalel lonac može se napraviti vlastitim rukama iz tave. Da biste to učinili, potrebno je obaviti rupe na dnu, kroz koje će ostatak vlage ići, a zatim ukrasiti površinu tave boje ili prikazati crtež kroz šablone.

Drvena ladica

Da biste svoje ruke napravili kutiju za spremanje boja, drvenih police, nokte, ljepilo i lak, a od alata - stroj za brušenje i odvijač. Police treba liječiti posebnom impregnacijom, a zatim laka. Samo u ovom slučaju lonac će dugo biti služio. Već nakon pripremnog rada možete pokriti površinsku emajlu bilo koje boje.

Savjet! Uobičajena kanta može poslužiti kao spremnik za veliku i tešku biljku.

Alati za rad

Za proizvodnju drvenog lonca, trebat će vam:

  • boja;
  • Metalni uglovi;
  • Morida;
  • odvijač;
  • Komadi pjene;
  • bušilica;
  • Drvene tračnice i police, debljina od 2 centimetra;
  • ljepilo;
  • pila;
  • rulet;
  • Crta.

Savjet! Prije početka, morate izračunati veličinu spremnika. Nije potrebno odabrati crtež proizvoda ispod veličine spremnika. No, povećanje volumena treba pomnožiti sve koeficijente po ekvivalentnoj vrijednosti.

Algoritam rada

Prvo morate pripremiti dvije pravokutne police. Minimalna visina šperploče je 20 cm. Duljina je odabrana za veličinu budućeg proizvoda. To ovisi o tome koliko će lonaca biti instalirano unutra. Držač dizajna bit će još jedan pravokutnik iste visine, ali manja dužina.

Duljina tračnice = duljina ploče + na dnu kutije

Kutija za montažu

Pričvršćivanje buduće ladice koristi ljepilo za drvo. Drvena lica presavijaju u kvadratnom proizvodu. Na uglovima su pričvršćeni na tračnice prvo ljepilo, a zatim samo-crtanje ili vijke. Za pričvršćivanje proizvoda iznutra se koriste metalni uglovi, koji su montirani na vijke. Dalje, morate izbušiti rupe odvodnje na dnu i spojiti ga na glavni okvir. Već u gotovom proizvodu, sustav odvodnje je postavljen iz komada pjene i pločica. Od gore navedenog, sve je to poprskano grubim pijeskom.

Članak o toj temi: Kako odabrati zavjese za kotrljanje: Prednosti i nedostaci

Drvena ladica

Kutija za ovjes

Ljubitelji dizajna cvijeća Standardno rješenje za lokaciju posuda s cvijećem neće biti prikladno. Ali biljke se mogu staviti ne samo na police, već i instalirati lonce na zagrade ili ih objesiti na strop. Takvi proizvodi također se mogu izraditi vlastitim rukama. Glavna tajna ove ideje je da koristite spremnik spremnik za boje ili iste kutije.

Suspendirani lonac

Osim toga, morate pripremiti takve alate:

  • Lobik;
  • Dvije boje fasadne boje (na primjer, crvena i crna);
  • nokti i čekić;
  • Tolstaya Phanneur;
  • lak;
  • 4 komada širokog zrcala u okviru.

Svi okviri trebaju biti obojani crvenom bojom, a zatim sušeni. Od šperploča morate odrezati kvadratni proizvod. Služit će paleti. U veličini bi trebalo biti izvan granica zrcala od 1 cm na svakoj strani. Dno treba plesti na zrcalo. U isto vrijeme, zrcalni dio bi trebao paziti. Slične akcije ponavljaju bočne stijenke. Nositelj u obliku mora biti srušen bočnim zidovima svih ogledala.

Bijeli lonac

Finalni udarac - Okvir za dekoraciju boje druge boje. Crtež može odabrati bilo što, ali po mogućnosti od orijentalnih tema. Takav lonac će izgledati koncizno u bilo kojem vrtu ili na balkonu. Osigurajte rezultat rada je sloj lak. Nositelj za takav lonac može biti neutraljiv uže.

Plastične vs stablo

Plastične posude - To su univerzalni proizvodi. Mogu biti obojani i uređeni. Ali takav materijal na suncu brzo deformira. Efekt staklenika iz grijanja negativno utječe na biljke. Gotovi proizvodi imaju standardne veličine. Možda se ne uklapaju na mali balkon. Svi ti minusi su lišeni drvenih police. Oni su jaki, udobni i univerzalni.

Keramičke posude

Poboljšanje plastične posude

Nositelji za plastične posude iako imaju svestrani oblik. Ali mogu biti ukrasite vlastitim rukama.

Za ukras, lonac će uzeti:

  • Vodootporne boje: svjetliji paleta, to je zanimljiviji rezultat;
  • Da biste dobili lonac s vašim rukama sjajni sjaj, trebat će vam boju popravljač;
  • Učinak mozaika na stvaranje stvorit će pločicu, a bit će vezan za kit;
  • Neki ukrasni elementi mogu se popraviti ljepilom;
  • Lonci iz prirodnog vozila moraju biti zaštićeni od truljenja i parazita s posebnom impregnacijom.
  • Tlo, brtvilo i fasadni mat lak.

Prvo, lonac treba biti prekriven akrilnim tipom tla. Nakon što se suši, trebalo bi biti prekriveno bijelom prednjom bojom izvan potpuno i 4 cm iznutra iz gornje kutije. Sljedeći sloj je sredstvo za formiranje krekera. Završni barkod - bež boja. Nakon nekoliko minuta nakon što se nanosi na površinu palete, pojavit će se bijele pukotine. Nakon potpunog sušenja, lonac bi trebao biti prekriven lakom u dva sloja i lijepljenje štukature. Zato stvorite izvorne boje držača s vlastitim rukama.

ukrašena lonac

Izlaz

Odaberite desni okvir za boje poteškoća ne uzrokuje. Zvukovi se mogu smjestiti u plastične, drvene i keramičke spremnike. Mjesto spremnika ovisi o veličini i boji spremnika. Opći tip sastava ovisi o pravilnom položaju zasada u lonac.

Pripravci cvijeća za balkon (2 video)

Ladica za izračunavanje cvijeća (40 fotografija)

Odabir i ugradnja balkonskih kutija za cvijeće (+ domaće posude)

Odabir i ugradnja balkonskih kutija za cvijeće (+ domaće posude)

Keramičke posude

Alati za rad

Cvijeće na balkonu

Lonac iz cipela

Odabir i ugradnja balkonskih kutija za cvijeće (+ domaće posude)

Odabir i ugradnja balkonskih kutija za cvijeće (+ domaće posude)

Odabir i ugradnja balkonskih kutija za cvijeće (+ domaće posude)

Kutija za montažu

Odabir i ugradnja balkonskih kutija za cvijeće (+ domaće posude)

Odabir i ugradnja balkonskih kutija za cvijeće (+ domaće posude)

Drvena ladica

Odabir i ugradnja balkonskih kutija za cvijeće (+ domaće posude)

Odabir i ugradnja balkonskih kutija za cvijeće (+ domaće posude)

Odabir i ugradnja balkonskih kutija za cvijeće (+ domaće posude)

Bijeli lonac

Odabir i ugradnja balkonskih kutija za cvijeće (+ domaće posude)

Odabir i ugradnja balkonskih kutija za cvijeće (+ domaće posude)

Odabir i ugradnja balkonskih kutija za cvijeće (+ domaće posude)

Odabir i ugradnja balkonskih kutija za cvijeće (+ domaće posude)

Odabir i ugradnja balkonskih kutija za cvijeće (+ domaće posude)

Uređeni balkon

Ladice na Perilach

cvijeće u loncu

Odabir i ugradnja balkonskih kutija za cvijeće (+ domaće posude)

ukrašena lonac

Odabir i ugradnja balkonskih kutija za cvijeće (+ domaće posude)

Cvijeće na balkonu

Odabir i ugradnja balkonskih kutija za cvijeće (+ domaće posude)

Lonci na podu

Odabir i ugradnja balkonskih kutija za cvijeće (+ domaće posude)

Odabir i ugradnja balkonskih kutija za cvijeće (+ domaće posude)

Suspendirani lonac

Suspendirani lonac

cvijeće u loncu

Odabir i ugradnja balkonskih kutija za cvijeće (+ domaće posude)

Odabir i ugradnja balkonskih kutija za cvijeće (+ domaće posude)

Odabir i ugradnja balkonskih kutija za cvijeće (+ domaće posude)

Lonci na skrivenoj

ukrašena lonac

cvijeće u loncu

Čitaj više