Standardna visina vrata: Tipične dimenzije

Anonim

Standardna visina vrata sastoji se od nekoliko vrijednosti: visina platna, debljine trake kutije na vrhu. Donji prag može biti odsutan, stoga se uzima u obzir pojedinačno. Minimalna visina krila tradicionalno posjeduje unutarnja vrata za kupaonice, kupaonice, toaletne sobe, komunalne sobe. Maksimalna visina se uočava u vanjskim vratima postavljenim na ulazu u stan.

Standardna visina vrata: Tipične dimenzije

Mjerenja mjerenja.

Tipične veličine obrta, kutije

Standardi izgradnje Snip reguliraju visinu otvora koji povezuju hodnik s stambenim, funkcionalnim prostorijama. Proizvođači vrata uzimaju u obzir ovaj faktor, lagano smanjiti dimenzije njihovih proizvoda za maksimalnu integraciju u otvori s malim okomitim odstupanjima, horizontalno. Preostale pukotine se bori, ukrašeni naschelnikijem, žbuke padinama, dobrim. Dimenzije unutarnjih vrata većine proizvođača su iste:

Blizzard, H / B (cm)Blok okvir, H / B (cm)Preporučeni otvor, H / B (cm)
210/90.214 / 96,5215.5 / 98.5
210/80214/86,5215.5 / 88.5
210/70214/76,5215.5 / 78.5
210/60214/665215/68,5
200/90204/96,5205,5 / 98,5
200/80204/86,5205,5 / 88,5
200/70204/76,5205,5 / 78,5
200/60204/66,5205,5 / 68,5
190/60194/66,5195,5 / 68,5
188/55192/61,5193,5 / 63.5

Standardna visina vrata: Tipične dimenzije

Slika 1. Vrste vrata.

Cashbar se može kretati na blok vrata na drugoj širini, pružajući maksimalnu integraciju u postojeće interijere. Za ulazna vrata, načelo izračunavanja dimenzija je identično, međutim, ovdje se metalne strukture češće koriste, stoga se smanjuje debljina kutije jedinica od 6,5 cm do 5 cm. Okvir ima veću krutost, snaga sidra jest dovoljna za visokokvalitetnu fiksiranje ulazne skupine u otvoru s velikim razmakom. Slobodan prostor se bori, koristi se Dobor, Nickviki, sendvič paneli.

Visina metalnih vrata također uzima u obzir parametre spuštanja otvora u glavnim zidovima standardnih serija višekatnih kuća. Uz individualnu konstrukciju, standardna visina se poštuje rjeđe, uzimaju se u obzir preferencije vlasnika, operativne značajke. Ulaznice za kolibe za vikendice, duplekse, gradovi se češće naručuju pojedinačno (sl. 1).

Članak na temu: Raspored kupaonice - Opcije i rješenja

Značajke raznih proizvođača

Standardna visina vrata: Tipične dimenzije

Slika 2. Dimenzije okvira vrata i otvaranja.

Domaći, europski proizvođači ležali su istu visinu uspona u smislu svojih tvornica. Francuska vrata ima manju širinu, a parametri dijelova iz kojih su blokovi koji se sakupljaju gotovo su isti. Ispravan izbor omogućit će izbjeći značajne troškove prilikom instaliranja dizajna. Širina, debljina otvora je manje kritična prilikom instaliranja - zid se lako povećava ili obdaren unutar skakača.

Visina je najkritičniji parametar - za podizanje skakača, morat ćete odbaciti dio particije / zida, vratiti površinski obloge na obje strane. Uz neovisno mjerenje, prije kupnje ulazne grupe potrebno je uzeti u obzir širinu postojećeg okvira (relevantna pri zamjeni unutarnjih vrata), koji se djelomično uklapaju u zid. Stručnjaci tvrtki koje se bave ugradnjom ulaznih skupina uzimaju u obzir sve nijanse, koji eliminira nepotrebne utore koji zahtijevaju brtvljenje, ukras.

Standardna visina vrata: Tipične dimenzije

Tablica dimenzija blokova vrata i otvora.

Donedavno, svi proizvodi za ulazeće skupine, unutarnji otvori u Rusiji imali su strogu visinu od 200 ili 190 cm. U posljednjih 30 godina situacija se promijenila, uz individualno projektiranje stabljika bilo koje veličine na građevinskom tržištu , završni materijali su prisutni 210-230 cm označenih modela. Povećano platno s poda do stropa, koji konstruktivno konstruiraju kliznim particijama. Njihova težina doseže 120-140 kg, tako da se jaki otporni priključci koriste kako bi se osigurao operativni resurs.

Europske tvrtke su clinted u 210 cm, označene m21, gdje brojka ukazuje na veličinu decimetara. Većina njih prakticira individualni dizajn ulaznih skupina, unutarnjih struktura. U isto vrijeme, naručena vrata će morati pričekati nekoliko tjedana, budući da je proizvodnja dovoljno daleko od maloprodajne mreže koja prodaje prodaju (sl. 2).

Uređena vrijednost, konstrukcijska čvrstoća, razina izolacije buke ovisi o debljini proizvoda.

Mogu se koristiti različiti materijali, punjenje prozirnim, gluhim elementima. Datoteka, staklo, stanični agregat, drvo se češće koristi.

Članak o temi: Snjegović od niti to učiniti sami

Odabir vrata za postojeće veličine otvaranja

Standardna visina vrata: Tipične dimenzije

Sheme okvira vrata.

Natečena vrata su fiksirana šarkama, nepropusnost se osigurava uzorkovanjem unutar kutije, tako da je okvir obvezni element dizajna. Klizne, rotacijske, izmjene penduluma vrata najčešće se montiraju bez kutija ili koriste pojedinačne elemente.

Na primjer, za klizne platno, vrata - coupe koji se kreće u blizini zidne ravnine u jednoj od dvije susjedne sobe, nema potrebe za kutijom. Koriste se samo gornji / donji vodiči, krila se mora preklapati otvor za 7-10 cm na bočnim stranama, na vrhu. Visina weba se uzima sljedećom veličinom: za 1,9 m otvoreno 2 m, za dva metra - 2,1 m, itd.

Klizno platno ugrađeno unutar septuma je opremljen s jednim dijelom kutije kutije - vrijeme uzorka je pričvršćen na jednoj strani otvora, pružajući nepropusnost u zatvorenom položaju krila.

Platno dizajn klatnih proizvoda, rotacijska vrata bit će otkrivena u oba smjera. Stoga nedostaju bočne trake. U roto-modelima koriste se niži / gornji vodiči, u sustavima klatnih proizvoda, šarke su pričvršćene izravno na krajnju površinu otvora. Visina krila u ovom slučaju izračunava se pojedinačno.

Natečena vrata je racionalan izbor vlasnika majčinstva koji preferira stroge klasike, sve ostale vrste otvaranja pružaju značajnu uštedu radnog prostora, ali osiguravaju povećanje troškova ugradnje. Oni su izabrani za ekskluzivne interijere stambenih prostora ili u teškim radnim uvjetima (uski koridor, obilje namještaja u blizini otvora).

Čitaj više