Kako sigurno pričvrstiti bale na pod i korake

Anonim

Stubište daje sofisticiranost bilo kojoj kući. Točnije, ne sama stubište i vertikalne nosače ograda, koje se nazivaju balusters. Oni ne samo krase stubište, već i čine ga sigurno. Balasini su samostalni dio dizajna. Izrađeni su od drva, metala, kamena, gipsa ili stakla. Sve ovisi o unutrašnjosti sobe i osobnim preferencijama vlasnika kuće.

Vješti majstori su sposobni napraviti remek-djelo, koji se može nazvati umjetničkom djelom. Balaasini mogu biti uređenje ne samo stepenicama. Oni će ukrasiti otvorenu terasu ili balkon. Razmislite o tome kako montirati bale vlastitim rukama.

Značajke Montage

Kako sigurno pričvrstiti bale na pod i korake

Dakle, da je cijeli dizajn stvarno siguran, morate sigurno osigurati balusters. Bez obzira na to koji je materijal izrađen od vertikalnih nosača, njihova se instalacija provodi na udaljenosti od 15 cm (razmatra se udaljenost između vertikalnih centara za podršku).

Takva se udaljenost smatra optimalnom kako bi se osigurala sigurnost u kući u kojoj žive mala djeca. Što se tiče visine vertikalnih nosača, može varirati od 80 cm do 1 m.

Naravno, možete napraviti vertikalne potpore bilo koje visine. Međutim, s obzirom na prosječnu ljudsku visinu, ova visina je udobna. Balaasini moraju biti fiksirani odozgo i ispod. Ako izvodite pričvršćuje samo u jednom trenutku, dizajn neće biti pouzdan.

Preostali parametri dizajna su nevažni. Možete odabrati masivne strukturne elemente, a stubište možete ukrasiti sofisticiranim nosačima od kovanog željeza. Ovdje morate doći iz unutrašnjosti sobe. Metoda privrženosti ovisi o tome koje su materijalne vertikalne potpore izrađene. Razmotrite svaku opciju zasebno.

Kako sigurno pričvrstiti bale na pod i korake

Ali prije nego što nastavite s tehnologijom instaliranja svake vrste balijazina, razmotrite opće odredbe. Početni instalacijski rad slijedi iz ugradnje ekstremnih elemenata dizajna. Zatim je potrebno izmjeriti udaljenost između ekstremnih nosača i odrediti mjesto svake okomitog oslonca. Udaljenost između njih bi trebala biti jednako. Tako da u postupku instalacije ne bi trebalo označiti.

Članak o toj temi: Kako slijeganje Pritivene pozadine: Radna tehnologija (video)

Zatim morate primijeniti aksijalne linije za svaki baluster i pripremiti vrh nosača na instalaciju. Ako je dizajn postavljen ne na padini (na primjer, na balkonu), onda nije potrebno pripremiti gornji dio balustera. Ako su potpora instalirana na stubištu, njihov gornji dio treba malo prosuti. To je učinjeno tako da je ograda nakon instalacije ležala u obliku glatke, a ne stepenaste linije.

Pričvršćivanje s drveta

Najčešće, stubište u kući je ukrašena drvenim nosačima. Njihova instalacija može se izvesti vlastitim rukama. Glavna stvar je slijediti neka pravila. Pričvršćivanje balaasine od drva do poda se izvodi pomoću vijaka, klinova ili vijaka. Učvršćivači trebaju biti isključivo izrađeni od metala. U suprotnom, izgradnja dizajna će biti nepouzdan.

Stručnjaci preporučuju ne koristiti navojnu vezu, koja slabi tijekom rada. Potrebno je zaustaviti svoj izbor na krađu hardvera aktivnog djelovanja. Nemojte koristiti nokte i drvene ključeve.

Kako sigurno pričvrstiti bale na pod i korake

Da biste montirali vrh baljasina, prvo se morate pripremiti u instrumentima žljebova. Ovi utori moraju imati istu veličinu kao i gornji dio vertikalnih nosača. U pravilu, strukturni elementi se ne fiksiraju izravno na rukohvate. Stavili su traku za pričvršćivanje i samo tada rukohvat.

Zaključavanje i nosači su pričvršćeni na druge nokte s pin šeširom. Za pouzdanost, mjesto privrženosti može se tretirati s posebnim pripravkom ljepilom.

Ako je stubište postavljeno između dva paralelna zida ili širina dizajna dopire do jednog i pol metara, dodatno treba pričvrstiti rukotvorinom pričvrstiti na zidove. U isto vrijeme morate koristiti posebne zagrade.

Preporučljivo je zaustaviti svoj izbor na okomitim nosačima, čiji su strane u rezovima u rasponu od 3 do 8 cm. Kupite vertikalne nosače. Nema potrebe za spremanjem hardvera. Od njih će ovisiti o pouzdanosti privrženosti. Stoga je potrebno dati prednost tim tvrtkama koje rade na tržištu nisu prva godina i imaju dobar ugled.

Članak o temi: Belgijska pozadina

Kako sigurno pričvrstiti bale na pod i korake

Pričvršćivanje krivih vertikalnih nosača

Kovane stavke mogu ukrasiti bilo koji interijer. Oni izgledaju izvrsno i elegantno. Možete stvoriti podršku bilo kojeg obrasca. Kako montirati bales ovog tipa obično se označava u uputama koje su im pričvršćene.

No, budući da proizvodi imaju visoku cjenovnu politiku, preporučljivo je povjeriti njihovo pričvršćivanje stručnjacima u ovom području tehnike.

Pričvršćivanje balasina od nehrđajućeg čelika

Danas je često ukrašena unutrašnjost u stilu minimalizma. U takvom dizajnu, ukrasni elementi od nehrđajućeg čelika savršeno će se uklopiti. Prije toga, takve su potpore korištene za reflektiranje stepenica koje se nalaze u laboratorijima ili produktivnim trgovinama. Istina, imali su jednostavnije i grube oblike.

Metal je otporan na vlagu i temperaturu varijacije temperaturnih načina. Osim toga, dovoljno je samo brinuti za njega. Stubište možete ukrasiti balevima poliranog ili mat nehrđajućeg čelika.

U pravilu, potpuni i zatvarači se prodaju. Ovdje možete koristiti iste privitke koji se koriste prilikom instaliranja drvenih nosača ili proizvoda od kamena. To su zagrade ili šarke, s kojima su balusteri pričvršćeni na pod.

Kako sigurno pričvrstiti bale na pod i korake

Pričvršćivanje od stakla

Nema manje popularne podrške od stakla. Oni će ukrasiti sobu uređena u stilu hi-tech.

Glačanje stakla se izvodi pomoću metalnih šarki. Alternativno, možete koristiti metalne mlaznice u kojima su stakleni elementi jednostavno umetnuti. Pomiješana na pod takve mlaznice s vijcima.

Ako su balureri čvrsta staklena ploča, onda se može popraviti metodom ventila. Da biste to učinili, morate napraviti žlijeb na podu, s dubinom od 15-20 mm. Zatim umetnite staklenu ploču u ovaj utor. Na taj način možete uživati ​​u staklenim pločama koje se nalaze na terasi ili balkonu. Da biste pričvrstili vertikalnu potporu na koracima, ova se metoda ne može koristiti.

Kako sigurno pričvrstiti bale na pod i korake

Potrebno je shvatiti da se posebno staklo koristi za proizvodnju bassina. To je materijal koji se sastoji od nekoliko ploča silikatnog stakla. Prozirni polimerni film nalazi se između ploča. Takvo staklo tijekom mehaničkog oštećenja je pokriveno pukotinama. Uobičajeno staklo nakon utjecaja pretvara u fragmente.

Članak o temi: čišćenje zemljišta

Balaasini su ukrasni element dizajna. No, osim dekorativne funkcije, također je povjerena zaštitna. Pričvršćivanje ovih ukrasnih elemenata može se izvesti vlastitim rukama. Glavna stvar je odabrati desni zatvarač. Dizajn na pod i do ograde je pričvršćen.

Čitaj više