Vrtne staze od betona. Tehnologija uređaja za beton

Anonim

Vrtne staze od betona. Tehnologija uređaja za beton
Znak prisutnosti živih bića u bilo kojoj pustinji je prisutnost staza, što ukazuje na to da je njihov netko virio, što znači da teren nije napušten, au svakom slučaju, ako idete na ovaj put, donijet će vas stan.

Dakle, u području zemlje, prisutnost pjesama o civilizaciji, a ako su te staze postavljene s kamenom ili asfalted, ili se drugi još uvijek poboljšavaju, kaže se o rubljema vlasnika stranica. Uostalom, zbog neusklađenog puta tijekom kiše, moguće je proći samo u čizmama ili kapu, jer se s vlaženjem staze pretvara u čvrstu prljavštinu. Dobri domaćini na stazama mogu ići na bilo koje vrijeme bez straha potopiti ili mrlje noge.

Koje su vrtne staze?

Vrtne staze od betona. Tehnologija uređaja za beton

Vrtne staze su različite. Mogu se izvesti od kamena ili betona, pločica, cigle, drva, pijeska, šljunka itd. Oni također mogu imati bizarni oblik, biti ravan ili savijen duž drveća i grmlja, skrivanje u šikarama, postavlja se s mozaikom na travnjaku. Jedan od najjeftinijih pogleda na stazu i, u isto vrijeme, dovoljno otporan na habanje je betonski put. Cijena je 25-30 rubalja po kvadratnom metru, koja je približno jednaka vrijednosti jedne pristojne pločice za isti stazu.

Dizajn betonskih staza

Vrtne staze od betona. Tehnologija uređaja za beton

Možda mislite da je put od betona ne estetski izgleda dovoljno, ali uopće nije. Možda ne estetski izgleda kao pista ili betonsko polje, ali ne i malu vrtnu stazu, zamršeno kovrčava u vrtu između biljaka, tinjajući travu i mahovinu.

Objavljeno betonom je zamršen prikaz pomoću pigmenata dodanih u otopinu, ili akrilna i epoksidna boja, kamena završava. I sa stajališta cijene, otpornost na snagu i trošenje na beton uopće nema konkurenata. Stoga, ako vam je potrebna jeftina i snažna staza, preferencija se mora dati betonu.

Kako napraviti vrtne staze od betona s vlastitim rukama?

Vrtne staze od betona. Tehnologija uređaja za beton

Izgradnja puta od betona, važno je udovoljiti nekim pravilima, bez kojih nećete biti uspješni.

Članak o toj temi: Kako promijeniti stari grijani ručnik Željeznica u Hruščov?

Prije svega, morate se sjetiti da je priroda nije osebljiva ravnim linijama, primjenjive su samo na velikim područjima, a popločavanje takvih geometrijski glatkih dijelova je vrlo naporan proces. Vrtne staze bi trebale biti slične stazama u šumi, odnosno je uski i namotati. Također, oni bi trebali biti smješteni ispod razine trave. Ne morate se bojati da će se tijekom kiše pretvoriti u veliku lokvu, nije. Travnjak oko staze služi kao prekrasna drenaža, a sva voda tijekom kiše će se apsorbirati. Za to, staza mora biti ispravno objavljena i ima malu izbočinu u centru.

Staze od kamenja čine na mjestima gdje ne morate često hodati, pa čak i više voziti. Takva staza izgleda dekorativno, nevidljivo je u visokoj travi, usklađuje s okolnim biljkama i savršeno se uklapa u krajolik vrtne parcele.

Izgradite takvu pjesmu je dovoljno jednostavna, jer je za to nepotrebno bilo kakve dodatne opreme i oplate. Pomiješana od betona odvojeno svaki kamen. Njegova veličina trebala bi biti prikladna za cijelu nogu na njemu, a udaljenost od centra do središta kamena mora odgovarati prosječnoj veličini od jednog koraka, približno 50 cm. (Prosječna širina koraka može se odrediti ako ih ima fiksna udaljenost da se podijeli na broj napravljenih duž njegovih koraka). Na takvoj stazi, prikladno je i mirno hoda, ali ne i trčanje. Također je potrebno uzeti u obzir da razlozi trebaju ostati između kamenja negdje 3-5 cm, kako bi trava proklijala za veću prirodu vrste.

TEHNOLOGIJA UREĐAJA

Vrtne staze od betona. Tehnologija uređaja za beton

Odmah trebate zakazati smjer staze, odrediti njegovu širinu, a zatim početi izravno graditi. S površine Zemlje potrebno je ukloniti sloj travnjaka i humus tako da ostaci biljaka ostaju na površini. Dno rupe je posipano pijeskom, koji će poslužiti kao drenaža i jastuk. Pjesni sloj mora biti 6-10 cm ispod razine površine zemlje. Rubovi staze ne smiju biti čak ni stvoreni dojmom najmanji kamen - vapnenac. Možete napraviti rupu za svaki kamen zasebno, ali možete iskopavati jednu čvrstu ploču, a nakon punjenja kamenja zaspali su praznine između njih i položite travu ili travu. Ako je staza planirano hodati vrlo rijetko, onda u ovom slučaju je bolje učiniti ispuniti svaki kamen zasebno - bit će lakše i jeftinije. Ako želite napraviti više upravljani zapis, u ovom slučaju je bolje izvući dugi rov i napraviti oplatu, spaljujući svaki kamen jedni od drugih. Formwork se može ukloniti sljedeći dan. Intervali koji su ostavili obrasca naknadno su prekriveni travom.

Članak o temi: Kako samostalno šivati ​​zavjese u kuhinji

Betonska mješavina se pripravlja iz ovog izračuna: 4-5 dijelova pijeska traje 1 dio cementa i 1 dio vode se izlije. U tom slučaju, snaga betona će biti dovoljna da izdrži pritisak u 25 kg, što je sasvim dovoljno. Po dosljednosti, smjesa bi trebala nalikovati kiselo vrhnje.

Prije punjenja betona, rupa treba dobro izlijevati vodom i čekati njezinu punu apsorpciju tako da je pijesak dobro čekić i zbijen, a betonska smjesa nije ušla u tlo, gubiću snagu. U poplavljenom betonu morate pritisnuti ili rešetku za pojačanje ili samo obrezivanje žice za veću čvrstoću.

Kada lijevanje betonskog kamena, potrebno je uzeti u obzir da bi visina rubova susjednog kamenja trebala biti ista, to jest, noga kada polaganje na oba kamenja ne bi trebalo osjetiti razinu razina, inače će uzrokovati nelagodu Prilikom hodanja stazom, a također se kroz takve kamenje može lako posrnuti i pasti. Ovo pravilo nije prikladno ako se staza nalazi na padini, tada će kamenje imati funkciju koraka i, naravno, neće ležati na jednoj razini.

Dakle, da su kamenje slične stvarnim, oni ih izglađuju pomoć Kelme, a zatim napraviti male udubljenja, udubljenja ili izbočine. U isto vrijeme, potrebno je osigurati da razlike u visini ne prelaze 0,5-1 cm. Takve radnje čine betonski kamen sličan prirodnom kamenom ploču.

Drugog nakon popunjavanja dana, kada je beton već zgrabio, ali i dalje ostaje labav, mali se utore formiraju s lopaticom i ispunjeni su obojenom cementnom otopinom. Takve radnje su prikladne na čvrstim stazama ili velikim kamenjem. Malo kamenje može jednostavno dati zaokružiti, uredno skrb rubove tako da se ne raspadaju kad dođu na rubu.

Na stazi možete hodati na 3-4 nakon dana punjenja, unatoč činjenici da se beton u potpunosti stvrdnjava nakon 3 tjedna. Tijekom tog razdoblja staza bi trebala biti u izobilju zalijevanje vodom tako da je beton ravnomjerno uhvaćen i osušen i vani i unutar kamena, onda će biti jači, a mahovina i lišaja će biti brže na njemu. Kada se to dogodi, betonski kamen je općenito nemoguće razlikovati od prirodnog starog kamena.

Članak o toj temi: Je li moguće ljepilo pozadinu za boju montažu vode, priprema zida

Čvrste vrtne staze od betona

Vrtne staze od betona. Tehnologija uređaja za beton

Čvrsti putovi se izrađuju u slučaju kada je potrebno snažno opterećenje, do prolaska automobila. U tom slučaju potrebno je napraviti rov duž cijele dužine buduće staze i napraviti oplatu. Da biste instalirali obračun, možete koristiti tanku ploču, pruge željeza. Oplata ne bi trebala biti ravna. Dno rova ​​mora biti napunjeno pijeskom i sipati vodu na skupljanje. Mreže za armiranje stavlja se na dno, na kojem se izlije beton.

Drugog dana nakon punjenja, površina staze mora biti odvojena tako da ima pojavu odvojeno kamenje, a jaz između njih čini se da se izlije s otopinom. Da biste to učinili, u još uvijek ne sasvim zamrznutom betonu morate pomaknuti širinu utora od 0,5 do 5 cm i dubinu od 1,5-2 cm. Rubovi slotova moraju biti neujednačeni, a sami bi trebali biti nejednaki debljina. To ilusivno čini put kao put prirodnog kamena. Sloti moraju se lijevati bijelim ili obojenim cementom s otopinom. Formwork se može ukloniti 5. dan kada su betonske zamonice dobro.

Dakle, ispali ste lijepe i udobne vrtne staze, koje su stvorile okućnicu, dali su ga dobro čuvani izgled. Ako vam se ne sviđa sivi beton, možete dodati bilo koji pigment u boji u otopinu, a zatim će kamen dobiti bizarnu boju, pa čak i profesionalni neće moći odrediti s prvog pogleda, postavljen je prirodni ili umjetni kamen Vašu šetnicu.

Ako vi, s ljubavlju i strpljenjem, reagirate na proces polaganja vrtne staze, onda svaki put kada ćete poći na njega, vaše srce će biti ispunjeno radošću i ponosom za vaše kreacije i slučajnih prolaznika, gledajući u vaš vrt , bit će uvjeren da je na ovom vrtu pravi vlasnik!

Čitaj više