Instalacija PVC prozora vlastitim rukama

Anonim

Kada planirate promijeniti stare prozore na novo, mnogi se pitaju koliko je teško staviti ih sami. Odgovor je rad srednjeg poteškoća. Prema vremenu, zamjena prozora srednje veličine s rastapanjem starog traje oko 3,5-4,5 sati. Ovo je za osobu bez iskustva. Zaposlenici tvrtki koje se bave to stalno troše na njega manje od sat vremena. No, instalacija plastičnih prozora s vlastitom rukom je domaćin sobe, nije bitno usporedba s ubrzanim radom "profesionalaca". Oni pojednostavljuju proces koji treba netaknuti, tvrdeći o činjenici da se stope ne podižu 6 godina i provode vrijeme na malim stvarima. Ako imate sreće da pronađete stvarno majstore, možete im vjerovati. Ako ne - bolje je potrošiti izlaz i instalirati se.

Dizajn plastičnih prozora

Kako bi se normalno razumjelo proces instalacije, potrebno je imati ideju o dizajnu sustava Windows. Počnimo s materijalima i naslovima. Plastični prozori izrađeni su od polivinil klorida, koji se skraćuje PVC. Stoga drugo ime - PVC prozori.

Glavni element bilo kojeg prozora je okvir. Za plastične prozore, okvir je izrađen od posebnog višekomornog profila. Podijeljeno je podjelom na određeni broj stanica - kamere. Što je više tih stanica, topliji će biti prozor. Kada govore o tome koliko će fotoaparata biti u plastičnom prozoru, imaju broj stanica u profilu.

Instalacija PVC prozora vlastitim rukama

Windows jednog proizvođača s različitim brojem fotoaparata u profilu

U sredini dizajna, u najvećoj komori vidljiva je umetanje plave plave. Ovo je element pojačanog povećane krutosti. Daje profil potrebnu snagu. U plastičnim prozorima, ovaj umetanje plastike, u metalnu plastiku - od metala (općenito - od aluminij). To je razlika između njih.

Instalacija PVC prozora vlastitim rukama

Struktura metalnog plastičnog prozora

Još uvijek postoji razdvajanje profila za nastavu: ekonomiju, standard i premium. Optimalni izbor, ako trebate normalne prozore, standard klase. U klasi gospodarstva, previše tanke pregrade i oni se smiju gotovo od instalacije. Premija ima visoku cijenu zbog opcija koje su u biti nisu potrebne.

Ako želite imati najbolji profil za plastične prozore, uzmite standard klase bilo koje tvornice. Nema posebne razlike između proizvoda različitih tvrtki. Oni su dugo standardizirani i sve priče o menadžerima o koristima su bajke. Ako se naprave na tvorničke opreme, nema razlike između njih: svi tvornički profili su dugo standardizirani.

Profili za Windows u standardnoj verziji imaju bijelu, ali može biti smeđa - ispod boje bilo kojeg stabla, pa čak i ružičasta - ispod narudžbe. Prozori profila boja su skuplji od slične bijele.

Struktura prozora

Da biste razumjeli o čemu govorimo u opisu procesa instalacije, morate znati što se zove svaka komponenta strukture.

Instalacija PVC prozora vlastitim rukama

Koji se plastični prozor sastoji

Sastoji se od:

  • Okviri. To je temelj prozora.
  • Ako se prozor sastoji od nekoliko dijelova, okvir je podijeljen u dionosti - vertikalnu komponentu. Ako je prozor dva dijela, namet jedan, ako je od tri - dva, itd.
  • Otvorski dio prozora naziva se krila, fiksnom - dubinom. Prozori s dvostrukim staklom su umetnuti u njih - dvije, tri ili više naočala, hermetički povezani među sobom. Između naočala postavlja se folijska vrpca, pružajući nepropusnost. Postoje dvostruki prozori s posebnim svojstvima: s armiranom staklom, toniranim i energetski učinkovitim, koji, prema proizvođačima smanjuje gubitak topline kroz Windows. Još uvijek postoje dvostruki prozori, između naočala od kojih se injetni plin ubrizgava. Također smanjuje gubitak topline.
  • Double-ostakljeni prozori se pritisnu na okvir s tankom plastičnom pločom. Čvrstoća spoja osigurava gumenu brtvu (obično je crna).
  • Na zash setovi zatvarača. To je specifičan skup mehanizama koji pružaju otvaranje i zaključavanje. Oni mogu biti različiti, jer pružaju različite funkcionalnosti: otvaranje, otvaranje s ventilacijom, otvaranje + ventilacija + mikro.
  • Kako bi se osigurala nepropusnost na svim dijelovima - okvir, namet će se ugraditi - gumene brtve.

Članak o temi: Razmatramo metalizaciju, uglove i druge komponente

Nadalje na vanjskoj strani okvira (onaj koji je okrenut prema ulici) je ispušne rupe koje su zatvorene s posebnim kapama. Kondenzacija se izlučuje kroz njih, formirana unutar zbog temperaturne razlike na ulici i zatvorenom prostoru.

Instalacija PVC prozora vlastitim rukama

Drenažne rupe

Drugi prozor ima pad - ploča je vani, smanjujući oborine i prozorske prozore unutar. Bočni i gornji dijelovi s ulice i prostora su blizu sna. Također se mogu izraditi od plastike ili učiniti na drugoj tehnologiji.

Kako podesiti PVC prozor ovdje.

Kako napraviti mjeri plastični prozor

Prilikom naručivanja sustava Windows trebat će vam šest veličina: visina i širina prozora, duljinu i širinu prozora i nagiba. Kako biste sve izmjerili sve ispravno, morate odrediti, s četvrtinom imate otvorenje prozora ili bez.

Instalacija PVC prozora vlastitim rukama

Otvaranje s četvrtom (četvrtom) i bez

Pazi na otvaranje. Ako je vanjski dio prozora već, otvaranje s četvrtinom. U tom slučaju mjerenja se vrše prema uskom mjestu: otvori rijetko imaju idealnu geometriju, stoga će morati mjeriti na nekoliko točaka. Pronađite najmanju vrijednost, dodajte 3 cm na njega. Pass kao što je to.

Ako je otvoren gladak, izračun je drugačiji. Izmjerite širinu i visinu. Iz izmjerene širine uzimamo 3 cm, od visine - 5 cm. To će biti visina i širina vašeg prozora. U širini uklanjamo 3 cm, budući da je razmak potreban najmanje 1,5 cm na obje strane ispod montažne pjene. U visini, uzimamo 5 cm u visinu, budući da su svi isti 1,5 cm potrebni na vrhu, a donji - 3,5 cm će ići na instalaciju prozora.

Duljina prozora i niske plime se uzima s marginom - za 5-10 cm širine otvora prozora. Kada se instalirate i kurzivi i prozorske prozora "skinite" u susjednim zidovima, tamo će ići. U širini hidroetys su standardni, tako da odaberete najbliže. Na prozorskoj dasci, situacija je drugačija. Njegova širina je izborna samovoljno - na zahtjev vlasnika. Netko voli širok - tako da možete nešto staviti, netko je preferira u zidu. Dakle, nema pravila.

Prilikom naručivanja morat ćete odrediti koliko će i koji dijelovi biti u vašem prozoru: postoji ili ne postoji gluhi, gdje se nalazi, koliko suradnika, s kojim se strankama trebaju otvoriti. Morat ćete odrediti vrstu dodatne opreme (ventilacija, mikro uzimanje).

Priprema

Ako se Windows promijeni, instalacija plastičnih sustava Windows započinje s demonstracijom starog. Problemi obično ne pojavljuju: za razbijanje ne graditi. Nakon demontaže potrebno je provesti reviziju otvaranja: ukloniti sve što može pasti. Ako postoje neki izbočeni dijelovi, moraju se ukloniti - uz pomoć čekića, vijaka ili električnih alata. Kada je ravnina poravnana, potrebno je ukloniti cijelo građevinsko smeće. U idealnom slučaju, sve je sve do prašine, inače kada instalirate pjenu loše "zgrabite" zidom.

Instalacija PVC prozora vlastitim rukama

Priprema otvaranja

Ako postoje prevelike rupe ili šupljine, bolje je mirisati s cementnim mortom. Što je veći otvor, lakše će se dogoditi. S labavim zidnim materijalom, mogu se tretirati s vezanim pripravcima: prodorni vezni premaz.

Kako instalirati: Odabir metode instalacije

Postoje dvije različite tehnike: s raspakiranjem (rastavljanje) prozora i bez njega. Kada se raspakiraju u okvir, rupe su izbušene kroz rupe, odvezene su u zid sidra. Ova metoda je teža, ali pričvršćivanje je pouzdaniji.

Instalacija PVC prozora vlastitim rukama

Ovo je instalacija na sidru. Stavili su tri komada na svaku stranu

Kada se instalirate bez raspakiranja, metalne ploče su pričvršćene na okvir vani, a zatim su na zidovima. To je prirodno, brže, ali pričvršćivanje je vrlo nepouzdano: sa značajnim vjetrom opterećenja, okvir će se prebaciti ili će se oduprijeti.

Instalacija PVC prozora vlastitim rukama

Ovo je zatvarač, koji najčešće koristi instalatere. Kao i po mom mišljenju, izgleda neuvjerljivo

Ako prozor doista ne želi rastaviti, možete se montirati na tanjur, ali to nije uska i tanka, ali debela i široka, koja se još uvijek koriste prilikom instaliranja sustava RAfter.

U načelu, mali prozori postavljeni na montažnim pločama, ovisno o odsutnosti značajnih vjetroet, može stajati normalno. Ako živite u regiji s jakim vjetrovima, a oni su vam uglavnom puhali u prozoru, ako se stan nalazi u visokoj zgradi na visokoj katu - u tim slučajevima potrebno je instalirati s raspakiranjem.

Članak na temu: Kako napraviti drvene prsa učiniti sami?

U nastavku, pogledajte emocionalni i razumljivi video, u kojem je opisano zašto je bolje koristiti sidre.

Instaliranje mreže za komarce opisano je u ovom članku.

Instaliranje plastičnih prozora vlastitim rukama: korak po korak upute

Oboje metode opisujemo: odjednom će vam trebati način s montažom na tanjuru. Koristi se u blokovima pjene, čija je sposobnost knjiženja mala i postoji opterećenje iz prozora za distribuciju na veliku površinu. Još jedna metoda instaliranja plastičnih prozora je potrebno ako je zgrada izgrađena na "slojevoj" tehnologiji. Na primjer, ispred i stražnji beton, i između njih sloj izolacije. Ako prozor treba stajati u mekom sloju, to će biti pričvršćeno na ploče. Instalacija PVC prozora u opeku, šljaku, ploču itd. Kuća je poželjno usidriti.

Instalacija s raspakiranjem

Instaliranje plastičnih prozora s vlastitim rukama počinje mjerenja. Izmjerite otvor okvira i prozora, provjerite jesu li kompatibilni. Nakon što možete nastaviti s radom. Proces započinje s rastavljanjem (raspakiranje) PVC prozori. Evo radnji za korake:

        1. Uklonite krilo prozora:
          • Zatvorite prozor (ručka je odbijena).
          • Uklonite plastičnu oblogu na obje šarke. Približavaju se odvijaču.
          • Na gornjoj petlji nalazi se igla koja pruža pokretnu vezu. U središtu i nastupa malo. Na njemu se pritisne dok se ne utopi (možete uzeti metalnu ploču, trljati ga u pin i lagano kucati na ploču). Donji dio će se promovirati. Sada se može zarobiti grabljem ili kliješta i povlačenjem, izvaditi.
          • Držeći šash na vrhu, otvorite bravu. Za ovu ručku staviti u horizontalni položaj. Odbacivanjem gornjeg dijela malo na sebi, podignite krilu, uklanjajući ga iz donjeg igla.

          Sva je krila uklonjena. To je bilo jasnije gledanje videozapisa. Opisuje kako je detaljno opisan kako ukloniti i staviti list na plastični prozor.

        2. Na gluhhar pucati staklo. On drži na račun sjedišta. Oni moraju biti uklonjeni, a zatim se sama stakla ukloni bez problema. Shot pa:
          • U utoru između moždanog udara i okvira umetnuo je nešto uske i izdržljivo. Ako nema posebnog alata, najbolje je koristiti malu lopaticu. Rastavljanje počinje s jednom od dugih strana.
          • Lopatica u kutu uredno je odvezana u jaz i postupno pomiče traku na stranu okvira.
          • Bez izvajanja alata, pomaknuo se malo, ponovno se kreće prema moždani udar.
          • Tako proći duž cijele duljine. Kao rezultat toga, moždani udar je gotovo odvojen, jednostavno je izvađen.
          • S kratko strane, sve je lakše: oslobođeni rub i okretanje lopatice se uklanja iz žlijeba. Uzmi ruku za oslobođeni rub i povuci.

          Sada možete pokušati ukloniti staklo. Samo pažljivo: on je težak. Ako ne radi, uklonite još jednu iz udaraca. Samo slijedite prozor koji je stajao koso, a stakleni paket ne ispada. Sada, ako je potrebno, možete samostalno zamijeniti staklo. Pogledajte videozapis o tome kako ukloniti sjedište s PVC prozorima.

      1. Oslobađeni okvir na vanjskom perimeru prekriven je posebnom samoljepljivom vrpcom. Njegova instalacija preporučuje se gost. Uz to prozor se ne sviđa.

        Instalacija PVC prozora vlastitim rukama

        Gdje lijepiti vrpce pri pripremi plastičnog prozora do instalacije

      2. Uklonite zaštitnu traku s logotipom kampanje. Ako ga ostavite, to je pod utjecajem sunca previše da se prolije iz okvira i ukloniti to će biti problematično.
      3. Pripremljeni okvir je umetnut u otvor prozora. Za svoj položaj koriste se klinovi za montažu. Oni su nužno instalirani u kutovima i pod impos. Ostatak su postavljeni po potrebi. Obrada njihovog prozora postavljen je strogo po razini u tri zrakoplova. Pre-popravite položaj prozora. Za to možete koristiti montažne ploče.

        Instalacija PVC prozora vlastitim rukama

        Shema mjesta montažnih klinova i udaljenosti između pričvršćivača

      4. Uzmite bušilicu i bušilicu, koji se podudaraju s promjerom sidra. Napravite rupe pod pričvršćivačima. 150-180 mm od gornjeg ruba. Ovo je prva rupa. Dno je približno na istoj udaljenosti od donjeg kuta. Još jedan sidro je instaliran u standardnom prozoru: maksimalna udaljenost između dva nosača ne smije biti više od 700 mm.
      5. Nakon što je napravio rupu, bez obzira na to da li se okvir neće pomaknuti (razina u sva tri zrakoplova), zatim začepljuju sidro i odgodite ga. Misleći da je nemoguće: profil se ne smije hraniti. Ponovite ovu operaciju potrebnu broj puta.

        Instalacija PVC prozora vlastitim rukama

        Provjerite ispravnost instalacije mora biti stalno

      6. Postavite borce vani. Da biste to učinili, najprije vanjski dio okvira prolazi pare propusnu hidroizolaciju (samoljepljivac). Na stranama otvora prozora nalaze se male cipele u kojima će se stvoriti rubovi pjevaka.

        Instalacija PVC prozora vlastitim rukama

        Instaliranje vodene trake ispod plastičnog prozora

      7. Na dijelu otvora prozora vani, gdje će se letak oslanjati na zid, nanesite sloj pjene. Ponekad, ako je visina razlika velika, instalirani su profil obloge. I onda su fiksirani od strane masline. Veličine su izrezane u okvir okvira i pričvršćene su na okvir sa samostalnim.

        Instalacija PVC prozora vlastitim rukama

        Kako instalirati gump i prozor na plastični prozor

      8. Na donjem rubu je također u braku.

        Instalacija PVC prozora vlastitim rukama

        Spajanje niske plime ispod

      9. Zatim, vratite otvor. Kada su plastični prozori instalirani u ljetnim mjesecima, jaz između okvira i otvora prozora se raspršuje s vodom iz spreja. To je potrebno za bolju polimerizaciju pjene.
      10. Prema konturu, okvir je lijepljen pare-propusnim toplinskom izolacijskom bendom - također preporučuje gost.
      11. Uzmite cilindar s pjenom i ispunite dostupne praznine na 2/3 volumena. Ako je veličina jaza veliku - više od 2-3 cm - primjenjuje se pjena u nekoliko faza. Između dva sloja, vremenski interval je potreban na 10-15 minuta. Kada ga prvi sloj djelomično osuši, oni se također raspršuju s vodom i nanesite drugi. Zato ponovite prije ispunjavanja glasnoće za 2/3.

        Instalacija PVC prozora vlastitim rukama

        Masnici PVC prozora prilikom instaliranja vlastitim rukama mogu se provesti u nekoliko faza - ovisi o veličini jaza

      12. Bez čekanja pune polimerizacije, slobodni rub toplinske izolacijske trake je zalijepljen na prozor prozora. Samo imajte na umu da kada koristite traku, padine će morati napraviti plastiku: žbuka i rješenje neće biti "trese".
      13. Prikupite sve dijelove prozora. Ostao je samo završni rad, a oni nisu prepreka.
      14. Problemi s prozorima na dnu također se instalira traka od pare (također preporuke na GOST). Zbunjeni su prozori na jastučićima za podršku od čvrstih sorti tretiranih impregnacijom drva. Udaljenost između njih je 40-50 cm. Izrađeni su na takav način da je prozor pravac blago sklon prema sobi (oko 5 °).

        Instalacija PVC prozora vlastitim rukama

        Pogreške prilikom otkrivanja prozora i padina PVC sustava Windows i njihove ispravne instalacije

Kako staviti prozorske prozore kada instalirate plastični prozor, pogledajte videozapis. Postoji mnogo tajna.

Potonji su postavljeni ili zatvoreni. Ovom prilikom, još jedan video.

Kako napraviti padine na plastičnom prozoru pročitajte ovdje. Kako napraviti listice iz suhozida pročitati ovdje.

Instalacija bez raspakiranja

Glavne suptilnosti su gore opisani, tako da je ovo poglavlje malo. Instalacija počinje na ovoj opciji od instalacije montažnih ploča. Oni su dvije vrste: P-oblika i linearni. Važno je odabrati najpouzdaniji debeli metal.

Instalacija PVC prozora vlastitim rukama

Dvije vrste ploča za montažu plastičnih prozora

Oni su instalirani na istoj udaljenosti kao sidro: 150-250 mm od ruba i ne više od 700 mm između prosjeka. Zavijte ih jednostavno vijci na profil.

Instalacija PVC prozora vlastitim rukama

Pričvršćivanje ploče do profila

Zatim je ugradnja plastičnih prozora vlastitim rukama s montažnim pločama identična gore opisanoj gore, počevši od datuma prozora do razine u otvaranju. Samo oni su pričvršćeni da ne okvire, već ploče, a ne na sidro, ali na nokatu za kopucavanje. Rupa je izbušena, obnovljena ploča, kolica je umetnuta, stavljajući ploču na mjesto okrenite tiple. Zatim su sve akcije identične.

Sada je jasno zašto ih instalateri preferiraju: pristojan dio rada s rastavljanjem, sidrenjem, itd .: Vijke vijke mnogo lakše. Istina, ako uzmeš moćne ploče, čvrsto će se držati. Ne gori od sidra. Na primjer, kao u videu.

Članak o toj temi: Kako odbiti mačku za povlačenje pozadine: Što napraviti mačka ogrebotina namještaj, pozadina koja ne bore mačke, štite zidove, tekuće pozadine i mačke nego razdvojiti zidove

Čitaj više