Visina praga ulaznih vrata: Drvo i betonski pragovi

Anonim

Što bi trebalo biti visina praga ulaznih vrata? Zašto trebate pragove? Ovi drevni dizajni pružaju zvučnu i toplinsku izolaciju, stvarajući dobro brtvljenje. Ako se hladni protok zraka osjeća iz ulaznog otvora u zidu, zatim je istrošen prag. U ovom slučaju, može se instalirati samostalno.

Visina praga ulaznih vrata: Drvo i betonski pragovi

Instalacija praga povećava zvučno izolirane i toplinske izolacijske osobine ulaznih vrata, stvarajući nepropusnost dizajna pri zatvaranju.

Visina praga ulaznih vrata ne bi trebalo biti više od 30 mm. Širina ovisi o materijalu iz kojeg je napravljen.

Koji su pragovi?

Prag se mora uskladiti s prednjim vratima i uklopiti materijal kutija materijala. Ako su vrata napravljena od metala, onda bi se također trebao napraviti prag od metala. Isti slučaj je s drvetom ili plastikom. U građevinarstvu postoje upute o tome kako instalirati svaku od njih.

Visina praga ulaznih vrata: Drvo i betonski pragovi

Prag metalnog vrata je najpouzdaniji u svojim operativnim svojstvima.

Kada instalirate šipku na podu, potrebno je uzeti u obzir da drvo i plastika imaju nizak stupanj snage. Nakon kratkog vremenskog razdoblja, proizvod iz takvog materijala se brzo istroši. Ako su vrata drvena, onda je prag bolje instalirati od hrasta.

Najpouzdaniji materijal je metal. Ali ponekad, kada instalirate, stručnjaci ostavljaju velike praznine između praga i poda kuće, koji zahtijeva pažljive brtvene brtve.

Bar na podu može se instalirati s betona ili cigle. Obično se takvi pragovi instaliraju na ulazu u veliku, javnu zgradu ili na seosku vikendice.

Ugradnja praga betonskih vrata

Ako se odluči uspostaviti betonsku platformu, onda prvo trebate pripremiti površinu, postaviti oplatu.

Materijali i alati:

  • cement;
  • prajmer;
  • ploče;
  • posebnu smjesu za gnječenje otopine;
  • električni čekić;
  • kit nož.

Članak o temi: Wallpapers Foto 2019 Moderno: pozadina dizajn, foto pozadina u unutrašnjosti male kuhinje, foto galerija, video

Visina praga ulaznih vrata: Drvo i betonski pragovi

Betonska smjesa se prelije u pripremljenu oplatu i pažljivo puši.

Prvi korak za implementaciju je čišćenje mjesta ispod praga od prašine i još jednog smeća. Ostaci iz starog dizajna mora se ukloniti. Formirane pukotine kako bi zatvorili cementni žbuku. Nakon toga, cijela površina treba tretirati s temeljem.

Instalacija oplate izrađena je od ploča. Mora biti željena veličina. Treba napomenuti da se visina praga mora odgovarati vratima, inače se neće čvrsto uklopiti.

Otopina se pripravlja iz posebnih smjesa namijenjenih građevinskim radom ovog tipa. Potrebno je slijediti upute za uporabu. Nemoguće je premašiti dozu vode kada miješa otopinu. Morate odmah napuniti gotovu smjesu u obrascu, kao što je kuhano. Zatim se zaglađuje na stvaranje glatke površine.

Nekoliko dana važno je napraviti instaliran rub vode, tako da to ne ispusti i izdržljivi.

Instaliranje drvenog praga za vrata

Visina praga ulaznih vrata: Drvo i betonski pragovi

Drveni prag može biti element okvira vrata, u ovom slučaju može biti obnovljena ili zamijenjena.

Ugradnja drvenog antifriza se brzo izvodi, tako da ga nije teško mijenjati ili prevladati. Ako se na njemu formiraju male nepravilnosti, dovoljno je poljski, pokriti lakom ili obojiti ispod boje ulaznih vrata.

Materijali i alati:

  • Drvene ploče;
  • otpad;
  • pila za metal;
  • pila;
  • usisivač;
  • nokti;
  • bušilica;
  • boja;
  • lak.

Prije zamjene morate demontirati stari prag. Ako prag ne strši iznad poda, eliminacija se izvodi pomoću poluge. Uzmi otpad i jedan od njegove kraj će čekići ispod praga, a zatim kliknite na drugi kraj.

Prag koji se diže iznad poda prije uklanjanja oslobađanja od noktiju i ući u čekić. Ako je nemoguće potpuno izbaciti, oklijevajte ga smanjiti u nekoliko dijelova, a zatim izbrisati.

Članak o toj temi: Zašto ne biti razmažene fleyslinc wallpaper

Visina praga ulaznih vrata: Drvo i betonski pragovi

Prije postavljanja drvenog praga, pobrinite se da se ulazna vrata čvrsto uklapaju na njega.

Suho smeće prikupiti usisivač. I sama površina se preporučuje da trlja krpa. Možete napraviti prag sebe ili kupiti spreman. Ako je veći u veličini nego što je potrebno, onda se dio može posipati. Stvorite drvenu strukturu mogu biti konvencionalni nokti.

Kako ne bi za pukotine za udarce čekića, izbušite rupe traženog promjera. Prije nego počnete instalirati, provjerite kako se ulazna vrata zatvaraju. Ako je u blizini izbočine, otvara se slobodno i zatvara se, a zatim možete pokrenuti instalaciju. Da biste dovršili rad, obojite boju ili pokrijte lak.

Možete podići prag premaza, koji se nalazi u hodniku. Ako pločica leži u hodniku, onda se prag može obložiti pločicom. Ova završetka izgleda lijepo, a popravak će imati vrstu završetka.

Sve praznine koje se formiraju tijekom takvog rada moraju biti priložene. Čim se otopina zamrzne, primijenite silikon kit. Blokira put do pukotina od vibracija.

Stablo se ne odnosi na izdržljive materijale. Stoga je za takav dizajn bolji odabrati masivno drvo. Ako samostalno napravite prag, onda koristite hrast, pepeo, bukve, ariš. Od odabrane cipele s pomoći dlijeta, oblikuju prag s visinom od najviše 30 mm.

Kupnja gotovog proizvoda s drveta, ne spremate na kvalitetu, kupujete jeftinu opciju. Može se napraviti od mekih stijena. A to će dovesti do brzog trošenja i oštećenja tijekom opterećenja.

Dakle, da su drveni pragovi poslužuju duže, morate ih pažljivo obraditi tako da vlaga prodire u prazninu kada su podovi oprani.

Metalni pragovi obično se instaliraju od nehrđajućeg čelika, aluminij ili mjedi. Ako se montiraju metalna vrata, odmah je opremljen istim pragom, što pojednostavljuje zadatak.

Članak o temi: Mavern Traka: Imenovanje i prednosti

Što je prag podizanja?

Dizajn takvog praga omogućuje vam da ga podignete pri otvaranju vrata i izostavite pri zatvaranju. Pogodno je u onim kućama u kojima žive djeca ili stariji ljudi s invaliditetom.

Visina praga ulaznih vrata: Drvo i betonski pragovi

Prilikom zatvaranja vrata pokreće se poseban gumb i prag automatski ide na pod.

Trošak takvog praga je nizak, i lako se rastavljajte prilikom zamjene. On je u stanju služiti oko 20 godina. Instaliran je u utor, koji izrezuje vrata do vrata ispod. Unutar profila aluminija nalazi se gumena brtva. Prilikom otvaranja i zatvaranja vrata, proljetni mehanizam je aktiviran, spuštanjem i podizanjem izbočine.

Instaliranje pragova je jednostavan proces koji je čak i ne-specijalist. Dovoljno je upoznati se s pravilima o instalaciji i stjecati potrebne alate i sredstva. Tako da možete uštedjeti vrijeme i novac. Dizajn će biti čvrst i izdržljiv.

Čitaj više