Poražavamo rajčice trešnje na balkonu: Korisni savjeti

Anonim

Ako imate želju uživati ​​u svježoj salatu u zimskoj sezoni, onda možete podići cherry rajčice na balkonyimicia vitaminskih prozora na prozori, možete jednostavno pripremiti salatu sa svježim povrćem i zelenilom u bilo koje doba godine, Bez pribjegavanja kupnji vitaminskih kompleksa ili stakleničkih proizvoda koji su manje korisni. Uzgoj rajčice trešnje na balkonu, možete imati voće tijekom cijele godine i razmacati povodni jela.

Uzgoj trešnje na balkonu: specijalistički savjeti

Ova vrsta rajčica se odlikuje slatkim okusom, nepretencioznom i dobrom pločjom. Prilikom kupnje sjemena preporuča se razjasniti da su vrste potrebne za rast na prozorskoj dasci, ako osoba stječe staklenika ili vrtne sorte, neće se uklopiti u stan. Osobitost vrt ili stakleničkih sorti je da se prilično snažan korijenski sustav razvija u biljkama, au loncu zbog nedovoljnog prostora će umrijeti i umrijeti.

Poražavamo rajčice trešnje na balkonu: Korisni savjeti

Nažalost, nisu sve vrste rajčice se mogu uzgajati na balkonu: treba ga definirati prilikom kupnje sjemena

Obilje sunčeve svjetlosti na prozorskoj dasci omogućit će da raste zdravu i snažnu biljku, donoseći veliku količinu ukusnih plodova.

Posebno obilježje ovih rajčica je sposobnost kombinirati različite sorte i količinu boja u jednom jelu, bez stvaranja sukoba mirisa i okusa.

Za uzgoj na prozorskoj dasci postoje različite vrste različitih boja.:

  • Standardna crvena;
  • Zelena s žućkastom nijansom;
  • Svijetlo žuta;
  • Narančasto, razne tonove, od svijetle i svijetle do tamne zasićene;
  • Ružičasta;
  • Zasićenu malu;
  • Smeđa ljubičasta;
  • Egzotične sorte koje imaju crnu prugastu boju.

Poražavamo rajčice trešnje na balkonu: Korisni savjeti

Razne rajčice kumaka zvanu Kumato

Uzgoj sjemenki na prozorskoj dasci, cherry rajčice lako mogu zamijeniti unutarnje biljke u kuhinji, primajući iz zelenih susjeda mnogo prednosti i raznih ukusnih jela.

Članak o temi: Vez s križom za početnike korak po korak s fotografije: Kako učiti i početi, video lekcije s učenjem, glavnom klasom

Cherry rajčice: šteta i korist (video)

Raznolikost sorti i okusi

Sve sorte višnje rajčice su svijetle i osjećaju se sjajno na prozorskoj dasci. Hostese koji su odlučili posaditi te patuljci povrće kao eksperiment, ostavili su zahvalne povratne informacije i ostali su ludo zadovoljni rezultatom.

Poražavamo rajčice trešnje na balkonu: Korisni savjeti

Prilično zanimljiv oblik ima razne "datum"

Najpopularnije sorte za rast na prozorskoj dasci su:

  1. Crveni biser - Ima slatko voće i rana je sorta, skreće pozornost na atraktivan izgled i malim veličinama.
  2. Balkon elou - Karakterizira se kompaktnošću i zaokruženo, žute plodove imaju malu kiselost. Može se koristiti u siru i konzerviranju.
  3. F.1 Balkon Crvena - To je rana biljka koja voće od 85 dana i ima male, ali mirisne i slatke rajčice.
  4. Bonsai - Vrlo nepretenciozni razred, zrenje voća nastaje 85 dana, ima malu veličinu i daje usjev do 500 grama od grma.
  5. Pinnocko - Ovo je slučajna biljka koja ima male potrebe i odlikuje se izvornim okusom i mirisnim plodovima.
  6. Žuti biser - Ima manje slatkog voća, ali savršeno će nadopuniti osobine okusa bilo kojeg jela i dati vrhunac zbog sheme boja.
  7. Balkon čudo - To je najpopularnija sorta i ima mnogo plodnosti - do 2 kilograma bobica od grma, kao i ugodan okus.

Značajke sadnje sjemena trešnje

Za sadnju sjemena potrebno je odabrati pravu vazu. Najoptimalnija opcija je cilindrični oblik spremnika, kvadratna vaza neće ravnomjerno razviti korijenski sustav, a biljka može dobro apsorbirati korisne tvari i kao rezultat - voće. Prije ukrcavanja, potrebno je obraditi materiju za sjeme - namočiti sadržaj vrećice u otopini kalijevog permananata 15 do 20 minuta, a zatim epine 9 do 10 sati, to je snažan stimulator rasta, koji će dati biljka u biljku. Kapacitet 3 dana je prekriven tkivnim ubrusom, a nakon pojave malih korijena - transplantat za uzgoj sadnica.

Članak o toj temi: Što učiniti ako su unutarnja vrata loše zatvorena

Poražavamo rajčice trešnje na balkonu: Korisni savjeti

Da bi rezultat bio bolji, morate prskati sadnice s mlijekom razvedenim u vodi

Stručnjaci preporučuju sjeme za slijetanje u malom kapacitetu, a nakon presađivanja u posude.

Optimalna temperatura za uspješan razvoj biljaka je 16 stupnjeva. Sjemenke se stavljaju u zemlju na dubinu od 1 centimetra, čineći udaljenost između udubljenja - 3 centimetra. Vaze su najbolje prekrivene celofanom i stavite ga na toplo mjesto, nakon pojave prvih parse, premješta se u prozorske prozorske da organizira dovoljnu količinu sunčeve svjetlosti. Tako da se biljka ne pomakne, morate se pridržavati temperature - tijekom dana +22 - 25 stupnjeva, noću - +15 - 17 stupnjeva. Stručnjaci savjetuju da se brinu o vazi s cherry rajčicama iz nacrta, vode samo sobne sobne temperature, a ne kaput tlo, nesuklaći s ovim pravilima može uništiti biljku ili izazvati pojavu raznih bolesti.

Briga i briga o rajčici

Tijekom oblačnog vremena, biljka nedostatak svjetla, sposobna je loše utjecati na njegovo blagostanje. Da bi se uklonio sličan problem, potrebno je iznad biljaka na 30 centimetara da stavi fluorescentnu lampu. Prema incident 3 tjedna, sadnice moraju biti podnošenje s posebnim gnojivima koji se razrijedi s vodom, ojačaju sadnice i dodaju rast. Pomoći biljke ne pokupite gljivične bolesti, potrebno je raspršiti mlijeko - 50grms razvedeno s vodom - 500gMam. Nakon pojavljivanja trećeg komada, mladica mora biti odabrana (proizvod transplantacije na prostrano mjesto), transplantiran je u mali lonac, promjer 5 centimetara, a kasnije u velikom i prostranom kapacitetu. Ako odmah napravite prijenos u velikom loncu, razvoj korijenskog sustava bit će poremećen, a rajčica će rasti loše.

Poražavamo rajčice trešnje na balkonu: Korisni savjeti

Tijekom uzgoja rajčice, preporučljivo je koristiti razne hranjenje

Incident 30 dana sadnice se šalju na stalno mjesto boravka u velikom i prostranom loncu, koji je instaliran na sunčanom mjestu.

Tlo se uzima uobičajeno, uz dodatak gnojiva. Ako nema vaza, transplantacija trešnje u kutijama ispunjenim zemljištem. Pročilice se nalaze na udaljenosti od 30 centimetara. Možete ukrasiti balkon ili loggiju, stavljajući višnje rajčice u suspendirane kutije, spustivši se, oni će stvoriti zanimljiv dekor i užitak okusa.

Članak na temu: Upute za instaliranje plastičnih prozora vlastitim rukama

Ljeti, zalijevanje se provodi svaka 3 dana, tijekom vrlo vrućih dana - svaka 2 dana. Zimi je potrebno pratiti stanje tla i zalijevati prilikom sušenja. Prekomjerna vlaga u bilo koje doba godine destruktivno djeluje na biljku i može voditi ne samo na pojavu raznih bolesti, nego i smrt. Rajčica voli toplu klimu, a plasman na južnim prozorima doprinosi rastu i plodonovcu. Ako postoji ekstruzija biljaka, to je znak primitka prekomjerne sunčeve svjetlosti, stoga se preporučuju stručnjaci kada se temperatura podigne iznad 30 stupnjeva, pomaknite biljke u hladnije mjesta. Tako da je proces zalijevanja bio udoban i nije isporučio neugodnosti, može se napraviti jednostavan uređaj. Na plastičnu bocu, konus je odjeven za zalijevanje biljaka, može se sjeći s dijelom boce i držati se na tlo, proizvodeći zalijevanje s dodatnim spremnikom ili napuniti bocu vodom i vodom s izljevom. Važan postupak za bilo koju tvornicu je oprašivanje. U stan uvjetima nedostaje, tako da je potrebno proizvesti ovaj proces sami - tijekom cvatnje svakog jutra trebate lagano tresti cvatovi. Dodatno prskanje rajčica lijekom povećat će formiranje voća i ubrzat će njihovo sazrijevanje. Kada dozrijevate plodove, morate ih rastrgati na vrijeme, to će omogućiti da se susjedne bobice bolje rastu.

Kako rastu rajčice na balkonu (video)

Ovi savjet iskusnih vrtlara omogućit će vam da podignete bogatu žetvu u urbanim uvjetima i prepustite se sedam salata vitamina tijekom cijele godine.

Čitaj više