Kako odabrati tepih na pod: korisne savjete

Anonim

Prilikom rješavanja pitanja, kako odabrati tepih na pod, potrebno je uzeti u obzir sljedeće čimbenike: od kakve sirovine je napravljen, veličina i gustoća hrpe, dizajnerski dizajn i prisutnost dodatnih tretmana ,

Kako odabrati tepih na pod: korisne savjete

Prilikom odabira tepiha potrebno je uzeti u obzir troškove tepiha, proizvodnje materijala, teksture, dizajna.

Materijali za proizvodnju tepiha

U proizvodnji podne tepiha mogu se koristiti umjetne ili prirodne materijale.

S druge strane, prirodni materijali mogu imati povrće ili životinjsko podrijetlo. Vuna i svila su materijali životinjskog podrijetla, a pamuk, lan, jute - povrće.

Mnogi ljudi biraju tepihe od umjetnog materijala, jer su mnogo jeftiniji. Za njihovu proizvodnju koriste se materijali kao što su poliamid, polipropilen, poliakril, najlon, poliester. Osim niskih cijena, ovi proizvodi imaju visoku čvrstoću i trajnost.

Bez obzira na to što je napravljen materijalni tepih, ima svoje prednosti i nedostatke.

Kako odabrati tepih na pod: korisne savjete

Briga za tepih mora se redovito provoditi.

Da bi tepih na podu spavaće sobe duže vrijeme dugo vremena, potrebno je pravilno brinuti za to. Ako je potrebno, potrebno je pohraniti navedene proizvode u polietilenu. Svileni tepisi se čisti samo s suhim, suhog tepiha samo na prirodan način i češće usisava s pogrešne strane.

Ako postoje mjesta tijekom rada tepiha, moraju se odmah ukloniti, za to se koriste sljedeća sredstva:

  • Posebni deterdženti;
  • dvije žlice ammmonskih alkohola, razvedeni u litri vode;
  • Dvije žlice octene suštine otopljene u litri vode;
  • Posebno otapalo za kemijsko čišćenje;
  • Papirnati ručnici ili salvete.

Odaberite tepih, kao što često čine, to je nemoguće, jer su u isto vrijeme niti hrpe izvučene iz baze, dobro je očistiti navedene proizvode zimi u snijegu. Prilikom čišćenja nemoguće je koristiti tvrde četke. Moramo pokušati napraviti tepih dugo vremena pod utjecajem izravnog sunčevog svjetla.

Članak o temi: Aluminijska vrata: strukturne značajke i vrste

Tepih može ležati na podu ili biti u valjanom stanju, ali je bolje da je u proširenom stanju. Odvidite se ujednačeno trošenje tepiha, ona se mora periodično provoditi za 180 ili 90 stupnjeva. Ako kontaminacija nije jaka, tada se uklanjaju vlažnom četkom, nakon što bi tepih trebao biti podignut tako da je dobro.

Nemoguće je nositi kemijsko čišćenje, potrebno je to učiniti samo u slučajevima kada je tepih u velikoj mjeri kontaminiran. Od moljaca češće trpi taj tepih koji visi na zidu. Ako se nalazi na podu i redovito idite na njega, onda ga krtica ne pokreće.

Čitaj više