Kako napraviti relejsko vrijeme: dva najbolja načina

Anonim

Zahvaljujući vremenskom releju, možete ozbiljno spremiti sredstva. Na primjer, može se instalirati u ostavu, hodniku ili ulaz, jednim klikom možete uključiti svjetlo, a nakon određenog vremenskog razdoblja automatski će se isključiti. Ovaj put će biti dovoljan da pronađete subjekt u spremištu ili samo proslijedite mjesto u hodniku. U ovom članku ćemo vam reći kako napraviti vremenski relej vlastitim rukama, razmotriti korak-po-korak upute i najjednostavnije sheme veze.

Kako napraviti relejsko vrijeme: dva najbolja načina

Kako napraviti vremenski relej - najlakša opcija

Razumijemo da je većina naših čitatelja ljubavnika. Stoga su odlučili da ne uđu u složene tehničke uvjete koji se mogu uvesti u stupor. Pogotovo za naše pretplatnike, pronašli smo takav videozapis, gledajući na koji možete razumjeti kako napraviti domaću tajmer za isključivanje električne energije.

Želimo skrenuti vašu pažnju da ne biste trebali imati nikakve poteškoće, jer je uputa iznimno jednostavna za percepciju.

Da biste napravili vremenski relej, trebamo sljedeće materijale:

Kako napraviti relejsko vrijeme: dva najbolja načina

Kako slijedi, izgleda shema veze vremenske releje:

Kako napraviti relejsko vrijeme: dva najbolja načina

Kondenzor ovdje obavlja C1. Vrijeme kašnjenja takvog releja je 10 minuta. Ako razgovaramo s drugim karakteristikama kitova, ima 1000 μF / 16 volti. Vrijeme je podešeno korištenjem standardnog R1 otpornika. Uređaj kontrolira kontaktima, nije potrebno učiniti posebno za to, može se prikupiti, kao što je prikazano na rasporedu.

Kako napraviti relejsko vrijeme: dva najbolja načina

Prikupite vremenski relej na temelju NE 555 timera

Druga vremenska shema releja je također elementarna. No, za njezin montažu, potreban nam je timer NE 555. Ovaj timer je osmišljen kako bi omogućio i onemogućen razne uređaje. Njegova shema je sljedeća.

Kako napraviti relejsko vrijeme: dva najbolja načina

Glavna komponenta ovog uređaja je mikrocirkut, to je ona koja se koristi u izgradnji najpopularnijih električnih uređaja i timera. Mikrocircuit omogućuje uspostavljanje kontrole opterećenja pomoću posebnog elektromehaničkog releja. Stoga ga možete podesiti da se isključi i na svjetlo.

Članak o toj temi: Opterećenje na loggiji i balkon

Upravljanje takvom tajmerom je vrlo jednostavno, naći ćete dva gumba na slučaju:

  • Početak.
  • Stop.

Za početak vremena morate kliknuti gumb "Start". Ako se trebate vratiti u izvorno stanje, kliknite "Stop". Imajte na umu da se vremenski interval kontrolira R1 otpornik i C1 kondenzator. To je iz nominalnog i ovisi o tome koji će se lampica i drugi uređaj za rasvjetu izaći. Možete postaviti vrijeme od dvije sekunde do tri minute. Stoga možete jednostavno odabrati najbolje vrijeme isključivanja. Ovaj model zahtijeva stalnu snagu iz izvora od 12 volti.

Više pojedinosti o tome možete saznati gledanjem ovog videozapisa.

Preporučujemo čitanje: kako instalirati traku u prednji svjetlo.

Čitaj više