Popis alata za montažu gipsana ploča

Anonim

Prije početka instalacije instalacije gipsane ploče provjerite imate li cijeli potrebni alat. Kako to učiniti ako ste novi u ovome? Ne postoji ništa lakše! U nastavku je popis po kojem se lako odlučuje o popisu fixturatura i mehanizama za uspješan i učinkovit instalacijski rad.

Popis alata za montažu gipsana ploča

Alat za rad s gipsanom pločom.

Instrument za montažu suhozida može se podijeliti u dvije kategorije: električni i neelektrični. Neki uređaji mogu se izraditi neovisno.

Električni alat za montažu suhozidom

Perforator je šok-rotacijski akcijski alat koji je potreban tako da možete izbušiti rupu u čvrstim materijalima. Postoji nekoliko glavnih kriterija po kojima je podijeljeno:

  • po vrsti pričvršćivanja bure
  • prema vrsti djelovanja;
  • po cijeni;
  • po težini;
  • Prema prisutnosti dodatnih značajki.

Popis alata za montažu gipsana ploča

Dijagram perforatora.

Da biste izvršili ove instalacijske radove, dovoljno je imati perforator s napajanjem do 800-1000 W, težim do 5 kg. Ovaj alat koristi vrstu SDS + pričvršćivanja. Fokus pri kupnji ovog alata treba dati kvalitetu. Tržište pokazuje veliki izbor perforatora različitih proizvođača.

Kupnjom domaćeg ili kineskog proizvodnog perforatora pod malo poznatim brandom, postoji veliki rizik da će alat trajati dugo.

Ako je glavni za vas je trajnost i pouzdanost, obratite pažnju na tehniku ​​pod poznatim robnim markama, koji se provjerava godinama.

Tu je i podjela modela prema vrsti korištenja: profesionalni i amaterski. Kao što razumijete, potonji se ne može koristiti s konstantnim intenzivnim radom.

Odvijač - potreban alat za rad s GLC. Obratite pozornost na glavne značajke razlikovanja kada je odabran.

Frekvencija i okretni moment okretanja

Popis alata za montažu gipsana ploča

Shema uređaja odvijača.

Članak o toj temi: Dizajn interijera dnevnog boravka

Uz kućnu uporabu možete imati odvijač, koji ima maksimalni okretni moment od 10 - 15 nm. Profesional ima okretni moment do 130 nm i smatra se univerzalnim, jer uz njihovu pomoć možete izbušiti čvrste metale. Izbor alata s potrebnom učestalošću rotacije ovisi o složenosti zadatka. U našem slučaju, dovoljno je imati odvijač brzinom rotacije od 400-500 o / min.

Slušalice

Mjenjač je element koji osigurava rotaciju radne osovine odvijača kada radi na određenoj kutnoj brzini. Da biste vijak, dovoljno ste 500 okretaja u minuti. U pravilu, planetarni mjenjač se koristi u odvijačima baterija.

Vrsta uporabe

Kućanski alat za montažu gipsar je idealan za kućnu uporabu. Profesional će biti potreban pri radu s velikim opterećenjima. Odlikuje se višom snagom i većom vremenskom trajanjem prije punjenja.

Vrste baterija

Popis alata za montažu gipsana ploča

Vrste i karakteristike baterija.

  1. Nickel-kadmij - koristi se u kućanskim instrumentima, namijenjeni su oko 1000 punjenja. Nedostatak je postupno smanjenje spremnika pri punjenju ne-potpuno ispražnjene baterije (memorijski učinak).
  2. Nickel-metal hidrid - također se koristi u kućanskim instrumentima, izračunata na 500 punjenja, imaju memorijski učinak. Posljednji nedostatak može eliminirati prisutnost rezervne baterije.
  3. Litij-ionski - učinak memorije ne posjeduje; smatraju se ekološki prihvatljivija, jer ne sadrže kadmij, što je štetno za ljude; Tvrde tolerirane negativne temperature.

Tu su i odvijači koji mogu raditi s mreže. Međutim, njihovo korištenje prilikom instaliranja GLC nije vrlo zgodan, jer je područje rada ograničeno na duljinu kabela i takav alat je teže. Međutim, ako postoji puno posla, možete obratiti pozornost na takve modele. Važno je da alat koji odaberete udobno leži u ruci. Ručka, koja se nalazi u središtu gravitacije odvijača, obično je prikladnija od ručice tipa pištolja.

Odvijač se može zamijeniti bušilicama. Međutim, to je teže i stoga rad s njom nije tako udoban. Osim toga, ne postoji limiter na vježbi.

Članak o toj temi: Kako napraviti vrata iz drva: materijali, alati

Alat koji se koristi pri radu s GLC bez struje

Popis alata za montažu gipsana ploča

Alat koji se koristi pri radu s HCL bez struje.

  1. Važan alat za montažu gipsa je malo. Vrlo često tijekom rada s HCL pričvršćuju se samo-preša, odvija se. Ako prolazi dodir vašeg šešira, ploča se ne pritisne. Da se to ne dogodi, trebali biste malo kupiti limitera. Zahvaljujući njoj, povećat ćete brzinu i kvalitetu rada na instalaciji.
  2. Kliješta su nužna stvar pri radu s GLK-om.
  3. Škare za metal. Najbolje je imati dvije škare. Uz duge spužve - kako bi se izrezao profil u dostupnim mjestima, s upletenim kratkim spužvama - za one slučajeve prilikom dobivanja prvog teškog.
  4. Štap je uređaj koji čini rupe u profilu.
  5. Kliješta - spojite profile bez upotrebe hardverskih zatvarača.
  6. Valjak igle je potrebno kako bi se savijati list gipsane ploče (za proizvodnju lukova i drugih glatkih granica). Potrebno je proći samo na jednoj strani lista. Zatim, uz pomoć četke, vlažeći je vodom. Voda prolazi unutar GLC kroz rupe i može se saviti.
  7. Snimanje - koristi se ako je potrebno prenijeti list.
  8. Kabel je potreban kako bi srušio niz profila u jednoj ravnini.
  9. Razina izgradnje. Trebat će mi dva, 1 m i 2 m duga i 2 m. Poželjno je da magnetna traka može biti na njemu, onda ga ne morate držati rukama.
  10. Rezač je potreban alat pri radu profesionalnog, omogućuje vam da izrezati gipsanu ploču na jednake dijelove. Štedi vrijeme. Rezač diska je neophodan ako trebate rezati uske trake iz lista (kao za padine). Nije potrebna nikakva preliminarna oznaka, može istovremeno smanjiti na obje strane. Nakon rezanja, ostaje glatki kraj, koji ne zahtijeva daljnju obradu ravnine.
  11. Raspil - uklanja dodatnu gipsanu ploču na rubovima lista.
  12. EDGE planovi - uklanja cjedilu na poprečnim rubovima gipsane ploče. Povećava područje šava. Bez toga, to nije potrebno, jer je potrebna pravilna obrada ruba lista za naknadnu visokokvalitetnu kit od šaamskartnih šavova. Može se zamijeniti nožem za slikanje.
  13. Krajnji mali planer osmišljen je za obradu krajeva GLC-a. Vrlo zgodan i učinkovit alat za uklapanje i poravnavanje rubova gipsa. Omogućuje vam da brzo zamijenite istrošenu tkaninu. Uz to, možete postići najgušći u susjedstvu krajeva GC jedni drugima.
  14. Uz pomoć lifta ili razmaknice, možete jednostavno podići list gipsane ploče na strop ili zid.
  15. Poluga će biti potrebna za podizanje GLC s poda razine.
  16. Rulet. Najbolje je odabrati model autentičan i s magnetima.
  17. Ugljen se mjeri potrebnim kutovima.
  18. Mali hacksaw - bit će potrebno s curvilinear Cuts GC.
  19. Nož je neophodan za rezanje i obradu suhozida. To će zauzeti nož ili poseban za rad s GLC-om. Nož ima poboljšanu metalnu nož, koja se može spojiti. Rezervne noževe se prodaju odvojeno. Uz pomoć noža, odsječemo GLC na jednoj strani, uvježbavamo i odsječemo s polege.
  20. Čekić će biti potreban za postizanje nokta.
  21. Potrebno je zvoniti prstensko biranje kako bi se napravili okrugle rupe raznih promjera: za utičnice, prekidače, ispod svjetiljki. Ponekad se pogrešno naziva balerinom.
  22. Ručka je uređaj koji služi za prijenos dvajesti na dvije osobe odjednom.
  23. Pila nožem se koristi za kovrčavu rezanje gipsane ploče, na primjer, za izrezivanje otvora za izlaz ili cijev. Princip rada je vrlo jednostavno: rupa je uredno gotova, a rezanje počinje.

Članak o toj temi: prozor grijani ili toplo staklo: prednosti i opseg

Ovaj popis potrebnog alata može se proširiti, može i značajno smanjiti , Sve ovisi o tome je li instalacija GKC-a vaša profesionalna okupacija ili jednostavno nastala za popravak kod kuće.

Čitaj više