Što odabrati impregnaciju za betonske podove

Anonim

Gotovo svi crnci su betonski podovi. Čini se da je pokrivenost najpouzdanija. Međutim, tijekom rada takvih katova se tijekom vremena pojavljuje prašina. To ukazuje da gornji sloj betona počinje polako zasjati. Da biste izbjegli stvaranje prašine, možete se nositi s betonskim podovima s posebnim sredstvima. Nakon obrade površine s takvim sredstvima formira se tanka membrana.

Ova membrana ne samo da sprječava prašinu. Ova membrana služi kao prepreka prodrijeti u građevinski materijal vode i zagađenja različitih vrsta (dizelsko gorivo, ulje). Stoga, prilikom postavljanja podova u radionicama ili servisnim trgovinama, jednostavno moramo obraditi betonsku površinu s posebnim impregnacijama.

Što odabrati impregnaciju za betonske podove

Također je vrijedno napomenuti da gornji sloj betonskog poda postaje mnogo jači i gušće. Prema tome, raste operativno razdoblje takvih katova. Baza tretirana s posebnom impregnacijom otporna je na mehaničko oštećenje.

Shvatili smo zašto su potrebne impregnacije. Sada odgovorite na pitanje kako nastaviti betonsku bazu.

Tehnologija obrade površine

Morate obraditi svježe postavljene beton. Iako su sredstva na snazi ​​za beton, koji nije prvi mjesec. Impregnacije se primjenjuju pomoću pištolja za prskanje. Preporučljivo je koristiti industrijsku opremu. Nanesite sredstva slijedi prethodno poravnani pod.

Alat prodire u materijal. U isto vrijeme, ona rastavlja vodu tamo. Nakon sušenja formira se tanki film. Ovisno o vanjskim uvjetima i sastava, impregnacija suha tijekom 24-72 sata. Nakon tog vremena moguće je postaviti vanjsku oblogu na podu ili početi eksploatirani.

Na paketima takvih fondova je navedena potrošnja. U pravilu je 0,2 litre na 1 m2. Prije korištenja kupljenog alata morate se upoznati s preporukama proizvođača.

Što odabrati impregnaciju za betonske podove

Impregnacija starog betona

Već je rečeno da su ti alati učinkoviti i za obradu starog betona. Prije nanošenja alata na površinu, mora biti pažljivo ispran. Nakon sušenja, baza se obrađuje u skladu s uputama.

Članak o temi: Kako staviti bravu na vratara

Ako nema pulverizatora, onda možete koristiti valjak. U ovom slučaju, potrošnja sredstava može se malo povećati. Preporučljivo je primijeniti impregnaciju u nekoliko slojeva. Ne možete nekoliko puta ne obraditi sve na podu, već samo one web-lokacije koje se temelji na glavnom opterećenju. Drugi sloj se primjenjuje tek nakon prvog suha.

Vrste impregnacija za otvrdnjavanje

Do danas postoji nekoliko vrsta impregnacija otvrdnjavanja. Da biste razumjeli što je bolje, razmotrite sve opcije koje se nude na tržištu.

Što odabrati impregnaciju za betonske podove

Prva skupina trebala bi uključivati ​​sredstva koja imaju organsku osnovu. Svijetli predstavnik ove skupine je završetak Proman , To znači da pod prodire u strukturu betona dovoljno duboko. U tom slučaju dolazi do određene kemijske reakcije između sredstava i čestica materijala. Kao rezultat toga, kristalni spojevi se formiraju u strukturi betona.

Do pojave ovih kristalnih formacija povećava se snaga ovog građevinskog materijala. Takva sredstva se koristi u rasporedu podova u industrijskim prostorijama. Baza postaje ne samo trajnija, već i otporna na mehanička oštećenja. Također je vrijedno spomenuti stabilnost baze tretirane osnove na učinke agresivnih kemikalija.

Možemo obraditi bilo koju marku betona. Koristi se iu rasporedu novog kata, a za obradu baze koja već nije operirana za prvu godinu. Ova impregnacija se primjenjuje na pročišćenu površinu. U tom slučaju moguće je primijeniti alat čak i na niskim temperaturama.

Što odabrati impregnaciju za betonske podove

U proizvodnji sljedeće skupine komplementatora koriste se polimeri. Sredstva imaju vodenu bazu. Svijetli predstavnik ove skupine je završetak Akvaston.

Ovaj agent prodire duboko u materijal koliko god je LED. No, takav se alat može koristiti samo za materijal čija oznaka nije niža od m200. Ako koristite Aquastone za materijal koji ima nižu marku, to neće djelovati učinkovito. Prednost ovog fonda je politika proračuna.

Članak na temu: Gipsum strop: Kako instalirati vlastitim rukama?

Treća skupina uključuje jačanje, koja uključuje epoksidne smole. Takve impregnacije imaju vodenu bazu. Svijetli predstavnik ove grupe je alat Epookol , Može se primijeniti i na novu bazu i na starom. To znači ne samo ponekad povećava snagu poda, nego i čini ga otpornim na soli, kiseline i alkaliju, materijale za gorivo i mazivo.

Ovaj završetak se opcionalno primjenjuje na suhu bazu. Ako se pod tretira s agensom u fazi konstrukcije, baza će postati frostabilna. Koristite ovaj alat se može koristiti za obradu materijala koji ima nisku marku.

Bez obzira na to koja ste impregnacija odabrali, nakon obrade poda, postat će trajniji. Također je vrijedno spomenuti činjenicu da ovi alati štite bazu od izlaganja vode. Tijekom rada prašina će biti formirana u malim količinama.

Što odabrati impregnaciju za betonske podove

Obrađena baza ne može se prekriti podnim oblogom. Osim toga, pomoću hartegora možete vratiti istrošeni pod.

Ako trebate završiti izgradnju industrijskih prostora u kratkom vremenu, korištenje takvih impregnacija je optimalno rješenje. U pravilu, u prostorijama za kućanstvo, pod rasporedom poda, ne koristi se stressions.

To je zbog činjenice da je podne obloge složen na vrhu baze. No, u skladištima, trgovinama, hangarima, tipografiji, garažama, parkiralištima i maloprodajnim prostorijama kako bi ležao vanjske pokrivene koji imaju prilično visoku politiku cijena.

Ako su prehrambeni proizvodi ili lijekovi proizvedeni u prostoriji, uporaba stvrdnjava s aranžmanom pod poda je potreban uvjeti. Ni u kojem slučaju ne smiju biti cementna prašina u kontaktu s proizvodima proizvedenim u zatvorenom prostoru.

Ovisno o odabranoj impregnaciji, baza može imati različit stupanj sjaja. Postoje impregnacije koje, nakon sušenja postaju sjajni, a tu su, koji ostaju mat. U isto vrijeme, nemoguće je reći da je sjajan bolji mat i obrnuto.

Članak o temi: Uređenje unutarnjih poslova: jeseni obrt od slame (38 fotografija)

Izbor je zaustaviti na tim sličicama koje ne moraju primijeniti debeli sloj. Nemojte kupovati jeftine formulacije. Zapravo, oni će biti neučinkovit.

Čitaj više