Transformirani namještaj (35 fotografija)

Anonim

Racionalno korištenje svakog četvornog centimetra je zadatak mnogih obitelji. Previše živi u malim apartmanima. U tom slučaju, transformator namještaja će pomoći. Postoje različiti modeli za različite prostore: za spavaću sobu, kuhinju, hodnik, dječji, dnevni boravak. Ne postoji takav namještaj samo u kupaonici ili WC-u. Da, i to će se vjerojatno uskoro pojaviti.

Vrste i vrste

Pretvoreni namještaj je prikladan ako je soba mala. Za male apartmane, to je spasenje. Drugo područje je ako je soba višenamjenska. Također je karakteristično za stanove s malim kvadratom. Nema potrebe za prostranim kućama ili stanovima. To je da organizira dodatna ležaja s gostima.

Transformirani namještaj (35 fotografija)

U bilo kojoj izvedbi, presavijeni ili odvijali - izgleda sjajno

Uglavnom transformator namještaja u jednom subjektu kombinira dvije vrste objekata. Štoviše, većina ih je povezana s spavaćim sobama. Možete pronaći ormar krevet, krevetni krevet, krevet kauč.

Usput, u slučaju primjera - krevet - budite oprezni. Nemojte brkati s našim bakama iz naših baka s mekim namještajem pod nazivom "kauč na rasklapanje". To nije bila najudobnija kauč, koja je postavljena u nečemu nalik na krevet (također usput, ne previše praktično).

Transformirani namještaj (35 fotografija)

Ovo su sada transformatorske sofe

U trenutnoj izvedbi, to su dva različita subjekta raspoređena u jednom. Puno izbačen krevet s madracem na dnevnom porastu, s prikazom ormara i dijela kauča. Dostupno je mekano sjedalo. Ispada kauč. Ali ne preklapanje, i tako da govorim "stacionarno". Praktičnost mu, u pravilu, dati dodatne jastuke. Za noć su očišćeni (može biti kutija za skladištenje ispod sjedala kauča), a krevet se spušta. Dakle, kao što možete vidjeti, to je potpuno drugačiji komad namještaja.

Transformirani namještaj (35 fotografija)

Tablice se također mogu presaviti

Još uvijek postoji transformator namještaja, koji je povezan s "izgledom" stola. Štoviše, tablica može imati različite svrhe:

  • Organizirati dodatno (ili glavno) radno mjesto;
  • Povećati područje stola za objedovanje;
  • Povećati radnu površinu u kuhinjskim slušalicama.

Tu su i trostruki transformatori. Uglavnom ovo je ormar krevet-kauč ili ormar krevet. Od dvostrukog, razlikuju se samo na činjenicu da je ormarić ima velike dimenzije zbog netransformabilnog dijela s police.

Transformator namještaja: prednosti i mane

Prednost transformatora namještaja je očigledan: zauzimaju manje prostora od dvije odvojene predmete. To je sve. Ostale prednosti, zapravo ne. Ali postoje minusi:

  • Viša cijena.
  • U isto vrijeme, to je u osnovi moguća samo jedna od mogućih opcija.
  • Da biste položili / preklopili, morate uložiti napor. Nisu sve starije ili djece u mogućnosti to učiniti sami. Postoje neki automatizirani modeli s upravljačkom pločom, ali oni koštaju više. A to je osigurano bez značajne cijene za transformator namještaja bez automatskog pogona.
  • Za transformaciju se koriste posebni mehanizmi. I mogu slomiti ili objedovati. A to je dodatni minus.

    Transformirani namještaj (35 fotografija)

    Racionalno korištenje prostora je glavni plus transformabilnog namještaja

Općenito, sve. Ako i dalje želite imati transformator namještaja, odaberite ne samo funkcionalnost i izgled. Obratite pozornost na mehanizme. Oni moraju biti napravljeni od dobrog čelika, potez bi trebao biti jednostavan. Uz najmanji problemi prilikom postavljanja ili preklapanja, bolje je odustati od kupnje.

Transformator

Svi ugrađeni ormarići su opremljeni ortopedskim madracima koji su fiksirani na okviru. Uglavnom, namještaj je transformator ovog tipa. U jednom stanju okvira podignuta okomito, njegovi proljetni ili pneumatski držači drže. Izgleda kao namještaj kao ormar. U drugom položaju, okvir se spušta i oslonio se s nogama na pod. U ovom slučaju, sve izgleda kao krevet koji stoji u blizini ormarića.

Transformirani namještaj (35 fotografija)

Transformirani krevet može biti skriven u zidu

Kada ćete kupiti krevet za podizanje transformatora, imajte na umu da bi trebao stajati u blizini zida nosača. Budući da je dizajn pričvršćen na zid i mora izdržati čvrste opterećenja. Tako staviti takav namještaj iz slabe particije neće raditi. Je li to modeli valjanja, a oni nisu toliko i oni nisu tako učinci.

Ormar

Različite ormare na orijentaciji madraca u odnosu na površinu kućišta. Postoje modeli koji su pričvršćeni na namještaj s dugom strani, kratko je. U prvoj verziji, Vlada je šira, gornji dio može se koristiti za izravnu namjenu - kao dijelove za skladištenje stvari.

Transformirani namještaj (35 fotografija)

Ugrađeni kabinet

Ova vrsta transformatorskog zida pogodna je za uske prostorije. Ali samo jednosobni krevet može biti ugrađen. Ova vrsta se također naziva "horizontalni sklopivi krevet" - dugi dio se nalazi duž horizonta.

Po isti način, kreveti na kat su raspoređeni. U njima se nalaze dvije odvojene spavaće sobe. Kao prikupljeni oblik izgledaju kao ormar.

Transformirani namještaj (35 fotografija)

Krevet kabineta

Da se popne na drugi stup, stavite dolaznu ljestvicu. To je glavna neugodnost. Prvo, daleko je nesigurno 0 ograda uopće nije. Drugo, mora se držati negdje kad su kreveti presavijeni. Općenito, postoje mane. Ali postoji ogroman plus - spasiteljsko mjesto je vrlo čvrsto.

Prednosti ove opcije je manja cijena. U tim modelima, velika snaga uređaja za podizanje nije potrebna, jer opterećenje na mehanizam nije tako visok. Najviše proračunske verzije mogu koristiti izvore. Zbog toga se trošak smanjuje.

Transformirani namještaj (35 fotografija)

Transformer Namještaj: Vertikalni sklopivi krevet je prikladan za male apartmane

Još uvijek postoje modeli u kojima je krevet pričvršćen na kratki dio zida. Takvi modeli se ponekad nazivaju "vertikalni sklopivi krevet". To je gore navedena cijena, budući da je opterećenje mehanizma odgovornog za spuštanje i podizanje, znatno. Već su korišteni pneumatski dizala, i trebali bi biti dobre kvalitete. Postoje čak i opcije s automatskom pogonom i upravljačkom pločom.

U ovoj izvedbi nalaze se jednokratni, jednokratni i bračni kreveti. Što je veća veličina, više pozornosti treba biti isplaćena na lift. Također biste trebali provjeriti sustav fiksacije madraca. Trebalo bi biti pouzdano, ali u isto vrijeme, pružiti priliku da ukloni madrac za sušenje / dezinfekciju bez ikakvih problema.

Zidovi s ugrađenim krevetima (Transformer Wall)

Ovo je još čvršći i skuplji tip transformirajućeg namještaja. Dio zida ili središnje - može se odmaknuti, otvaranje okomitog kreveta skrivenog iza njega.

Transformirani namještaj (35 fotografija)

Zid transformatora s spuštenim krevetom

Ovaj namještaj nema nižoj funkcionalnosti od uobičajenog zida. Osim ako nije potrebno više prostora u "dubini" - tako da možete gurnuti dio kabineta. Ali sve police su funkcionalne u transformabilnom namještaju. Neka su čak i manje dubine nego što bi mogli biti u uobičajenom ormaru, ali kreveti u danu nisu vidljivi. Pogled - posao ili službeni, soba može biti dnevni boravak ili blagovaonica. U večernjim satima, s spuštenim krevetom se pretvara u spavaću sobu s punim slomljenim krevetom.

Kreveti

Još jedan krevet transformatora skriva se pod radnikom, igrom ili drugom vezom. Ova se opcija najčešće koristi u vrtiću. Sigurnije je, jer je spavanje mjesto nisko da je za djecu važno.

Transformirani namještaj (35 fotografija)

Transformator namještaja: Picky krevet koji se skriva pod radni stol

Obratite pozornost na fotografiju. Na krevet i stol bio je prikladan za korištenje, a stol i krevet su izloženi. Vrlo razumno i kompaktan. Za male apartmane, izvrsna opcija u vrtiću.

Još jedna nijansa: kutija za spremanje posteljine ispod kreveta. U načelu, ovo mjesto može biti prazno. U tom slučaju možete bez povlačenja stola, kao što noge mogu biti skrivene pod presavijenim krevetom.

Transformator

Nema manje modela transformabilnih tablica. Za dnevne sobe su dobri stolovi za časopis transformatora koji su postavljeni u blagovaonici. Par pokreta i dnevnog boravka pretvara se u blagovaonicu.

Transformirani namještaj (35 fotografija)

Područje u odvijanju države je veće, ali i dizajn je teže

Transformirani namještaj (35 fotografija)

Stolić za kavu se pretvara u blagovaonicu

Metode transformacije su različite, ali uglavnom koriste dizanje i klizne pultove. U presavijenom stanju, dva dijela tablice nalaze se na drugoj.

Transformator: krevetni krevet

Tu je i stol-to-transformator stol ili dječja soba. U tom slučaju radna površina se povećava prema gore, a krevet se spušta na rotacijsku šarku i oslanja se na noge. Mjesto madraca u ovom slučaju je horizontalno, štedljivo je prostor. Osim toga, soba ne gubi funkcionalnost u popodnevnim satima niti noću.

Transformirani namještaj (35 fotografija)

Nekoliko ormarišta odozgo - za spremanje knjiga ili stvari

Transformirani namještaj (35 fotografija)

Strože verzija za interijer minimalizma

Transformirani namještaj (35 fotografija)

Bočni ormari - za skladištenje različitih sitnica

To je dobar način da oslobodite područje za dječje igre, organiziraju pomoćni ležaj za smještaj gostiju. Idealno za školske djece, pogodno za studente.

Postoji više čvrsta u mogućnostima izgleda da se mogu isporučiti, na primjer u dnevnom boravku ili blagovaonici. Ponovno za smještaj velikog broja gostiju.

Transformirani namještaj (35 fotografija)

Vertikalni krevetni stol. Ova vrsta transformabilnog namještaja nije vrlo uobičajena, ali može biti tražena u malim stanovima.

Ovaj transformator namještaja već se može nazvati kabinet za stolni krevet. Budući da složenije izmjene sadrže više dijelova s ​​policama na strani. Uz visoku visinu stropa može biti vrh, iznad razine kreveta, police su napravljene s vratima - za spremanje rijetko koristi stvari. Ova opcija je korisna ako nemate soba za garderobu u kojoj se pohranjuju nerazumne stvari.

Za kuhinju

Postoje stolovi transformatora za kuhinju. Neki koriste isto princip kao i kod poznatih stolova na radnoj površini. Neki se "komad" dodaje na glavnu radnu površinu, na ovaj ili onaj način pričvršćen na glavnoj punktop.

Transformirani namještaj (35 fotografija)

Trgovac za objedovanje za kuhinju

Ovaj transformator namještaja je dobar za jednosobne male apartmane stare zgrade, gdje je svaki centimetar na računu. Kada su ljudi mali, može se presaviti. Ako je potrebno, područje se povećava.

Transformirani namještaj (35 fotografija)

Neki nacrtani staze mogu imati podršku na nogama, dio visi u zraku, naginjući se na vodiče

Još uvijek postoje tablice s nacrtanim countertops. U tom slučaju, potrebno je obratiti pozornost na sustav fiksacije. To računa za znatno opterećenje, tako da mora postojati granica sigurnosti. Daje dobar metal i pouzdan sustav valjaka, na kojem se tablica iznijela.

Transformirani namještaj (35 fotografija)

Povećajte korisno područje u kuhinji

Čak i za kuhinju, vrstu metala, koji proizvodi vodiči. Najmanje, to bi trebao biti pocinčani metal, ali bolji od nehrđajućeg čelika. Kao posljednje utočište, za proračunske modele, boja praška je prikladna. Nemoguće je reći da je mnogo jeftinije od istog pocinčanog, ali daje više mogućnosti u boji.

Transformabilne sofe

Druga vrsta namještaja transformatora je sofa. Svi znaju stari model - kauč na razvlačenje. Ali ne radi se o njoj. Ovo nije previše dobro, iako rasprostranjena opcija. Postoji više zanimljivi.

Kauč ​​za krevet

Ova vrsta namještaja transformatora je temeljna razlika od starog modela: punopravni krevet se pretvara u jednako pun i udoban kauč. Krevet u ovoj opciji je vertikalno pričvršćen, uglavnom su madraci jedan i pol i dvostruko.

Transformirani namještaj (35 fotografija)

Najčešća varijanta kauča transformatora

Načelo djelovanja je isto kao i krevet ormara. Kauč ​​je instaliran u stacionarnom, a krevet je fiksiran s podignutim i može se prekriti mekom krpom u ton tapecira kauča, izvodi se uloga okosnice. Prije polaganja, očišćeni su, spuštaju krevet, koji pada na kauč i počiva na nogama. Uloga noge može igrati policu (kao na gornjoj fotografiji).

Postoji još jedna vrsta takvog namještaja: kauč na ormariću. Od gore opisanih gore, samo se razlikuje samo činjenicom da još uvijek postoje dijelovi s police ili ormarićima. Uz dovoljnu visinu stropa, police / ormarići mogu biti iznad kreveta.

Krevet na kauč

Za dječje sobe dobra opcija je kauč, koji se pretvara u dva kreveta koja se nalaze jedan iznad drugog. U ovom modelu je uključen složeni mehanizam, tako da je cijena takvih transformatora sofas prilično velik.

Transformirani namještaj (35 fotografija)

Kauč ​​se pretvara u dvospratni krevet

Ali model je vrlo udoban. I kauč, a kreveti su udobni. U usporedbi s tradicionalnim krevetom na kat, prostor ne radi tako, ali to ne štedi ništa manje.

Tablica kauča

Kauč ​​sa stolom. Ova opcija je prilično egzotična. Nije tako visoka njegova funkcionalnost. Ali kao mogućnost nestandardnog namještaja, dobro je. Kauč-stol ima pokretnu stražnju stranu stabla (ili njegove zamjene) ili plastike. Dok se namještaj transformatora koristi kao tapecirani namještaj, ne postoje vanjske razlike. Ako je potrebno, leđa se baca naprijed, gdje se odmara na podu.

Transformirani namještaj (35 fotografija)

Tablica kauča. Može se instalirati na verandi - kao mjesto za odmor ili moguće okupljanja

U pravilu, jedan transformabilni kauč ima još jedan način za korištenje: presavijen u krevet. Dodatni prazan je iznesen ispod sjedala. To jest, to je opcija 3 u 1.

Još jedna varijanta transformirane kauče je modularni dizajn. Ovo nije točno ono što je ranije opisano. Svi tapecirani namještaj podijeljen je na segmente koji se mogu međusobno prikazati na različite načine.

Transformirani namještaj (35 fotografija)

Modularni transformabilni kauč

U pravilu, sama kauč je klizna ili preklopljena. Instaliran je bolnički, a manji pokretni blokovi mogu se kretati. Često imaju videozapise.

Neobični transformatori

Postoji nekoliko transformatora koji se teško pripisuju namještaju. Na primjer, polica koja se pretvara u mali stol. Idealna opcija za prolaznu sobu, ako je stacionarni stol nigdje staviti, a postoji samo komad zida u prolazu.

Transformirani namještaj (35 fotografija)

Police koje se pretvaraju u stol - barem originalni

Jednako originalno rješenje je slika ili ogledalo koje se pretvara u tablicu. U tom slučaju tabletop je pričvršćen na zid s petljom. Na stražnjoj površini (koji u povišenom stanju postaje lica) zrcalno zrcalo ili sliku.

Transformirani namještaj (35 fotografija)

Ogledalo na zidu postaje ....

Noge se izvode u obliku plaće okvira. Kada je tablica potrebna, ona je presavijena. Kada nije potrebno - pojačajte na zidu. Ovo je također jedna od vrlo dobrih opcija ako se tablica može instalirati samo u zoni prolaza. Idealno rješenje za neke male apartmane.

Članak o temi: Hydrongea - sorte grmlje, slijetanje i skrb. Fotografija hidrogena

Čitaj više