Vrtne klupe fotografije

Anonim

Vrtne klupe fotografije
Vrtne klupe su mali oblik u arhitekturi vrtne parkove. Prve klupe pojavile su se u vrijeme starog Egipta, a najizkonske oblike klupe stečene tijekom renesansne ere, kada su najbolji umjetnici i arhitekti bili angažirani u dizajniranju vrtova.

U to vrijeme klupa nije bila samo mjesto za opuštanje, već i u većini dijelova ukrasa parka i sastavni dio krajolika.

Vrtne klupe fotografije

Stock Foto klupa u spremniku

Trenutno, kada su vikendice i seoske kuće aktivno grade, oblik i dizajn vrtnih klupa postali su relevantni. U sastavu bilo koje zemlje, kuća je u središtu kuće, tako da se temelji na svom arhitektonskom stilu da se određuju oblik i stil klupa i drugih malih oblika.

Odabirom mjesta za opuštanje ili gdje instalirati vrtnu klupu

Vrtne klupe fotografije

Drvene klupe u blizini kuće. Fotografija

Kada tražite mjesto za smještaj klupa, morate razmisliti o tome gdje će biti mjesta za rekreaciju, jer će rekreacijska područja morati dati vaš vrt jedinstvenu sliku. Zbog toga je vrlo važno pravilno postaviti klupe, uzimajući u obzir olakšanje okolnog krajolika i parcele, a također i kompetentno odabiru njihov dizajn.

Vrtne klupe fotografije

Klupa na terasi

Osim toga, vrtna klupa namijenjena za seosku kuću ili vikendicu treba biti što ugodniji. Klupa mora biti udobna i prikladna za sjedenje, kako bi se probudila želja za opuštanje i opuštanje.

Vrtne klupe fotografije

Metalna klupa za kolibu

Jedno od najuspješnijih mjesta za smještaj vrtnih klupa i rekreacijskih područja je mirno i ugodno mjesto, koje se nalazi u najljepšoj kutu vaše web-lokacije. U slučaju da vaša web-lokacija ima prilično veliko područje, klupe se mogu postaviti uz vrtne staze ili na kraju, u blizini ulaza u kuću, kao i blizu fontane ili bazena.

Vrtne klupe fotografije

Vrtnu klupu na fotografiji travnjaka

Vrlo pobjedničke vrtne klupe gledaju na plasman na travnjaku, ali za to vam je potreban travnjak, otporan na izvlačenje. Savršeno za odmor i pogledajte klupe, koje se nalaze u blizini žive živice, pergol i zeleni lukovi. Također, možete smjestiti klupe u blizini vrta da se opustite na njima dok zaustavljaju terenski rad.

Mobilna i stacionarna vrtna klupa

Vrtne klupe fotografije

Vrtna prijenosna klupa

Ako vam je potrebno za davanje klupe, ali ćete ga koristiti samo kada dođete vikendom u vikendicu, onda najbolja opcija za vas možete postati preklopni mobilni trgovina. Takva trgovina može biti i plastična i drvena, kao i da imaju preklopni mehanizam, s kojim se može presaviti i skriven u kući, baražu, garažu ili općenito za prijevoz u automobilu.

Članak na temu: brušenje parketa s vlastitim rukama (video i fotografije)

Vrtne klupe fotografije

Sklopivi drvena klupa. Fotografija

Ako trebate stvoriti mjesto za odmor u najkraćem mogućem roku, zatim sklopite vrtne trgovine za to su prikladne jer je nemoguće, jer imaju pouzdan, lagan i izdržljiv dizajn. Najčešće su izrađeni od čeličnog okvira, koji je prekriven praškastom bojom i drvenim naslonom i sjedala.

Druga mogućnost može biti sklopiva plastična klupa, koja je vrlo ekonomična i lagana, a njezini trošak je znatno niži od one od klupe stabala.

Vrtne klupe fotografije

Sklopivi metalna klupa

Mobilnost je jedna od najvažnijih prednosti sklopivih klupa. Naravno, takve klupe ne nose nikakvo estetsko opterećenje, ali među svojim prednostima možete dodijeliti praktičnost.

Vrtne klupe fotografije

Stacionarna vrtna klupa

Stacionarna vrtna klupa instalirana na vrtnom području na trajnoj osnovi treba biti izdržljiva i praktična, jer će se tijekom cijele godine iu bilo kojem vremenu na otvorenom. Stoga, mora održavati svoj izgled, jer ćete se više godina opustiti na njemu. Stone ili metalne klupe savršeno su prikladne kao stacionarne klupe, kao i one koje su izrađene od visokokvalitetnih vrsta drva.

Materijale iz kojih se proizvode klupe

Vrtne klupe mogu biti izrađene od raznih materijala, među kojima možete upoznati kamen, metal, drvo, plastiku, kao i kombinaciju nekoliko materijala. Najpristupačniji i jeftiniji materijal je plastika. Ali, nažalost, plastični proizvodi proizvode dojmove o nekoj vrsti vremena, ne predstavljaju nikakav estetski interes i udobno bez udobnosti. U različitim kutovima vrta, rezbarene ili kovane klupe će biti savršeno gledajući, kao i kombinirani - od metala i drva. Daljnji detalji će se smatrati svim vrstama klupa s primjerima fotografija.

Drvene vrtne klupe

Vrtne klupe fotografije

Drvene vrtne klupe

Najpopularniji među dachnicama su drvene vrtne klupe, jer su vrlo lijepe i udobne, a ako imate nit automobila na njima, oni su u stanju savršeno ukrasiti vaš vrt.

Vrtne klupe fotografije

Lijepa drvena klupa

Njihove glavne prednosti uključuju činjenicu da je drvo prirodni materijal, topla i ekološki prihvatljiva. Zahvaljujući svom prirodnom obliku, takva se klupa lako može uklopiti u gotovo svaki krajolik.

Vrtne klupe fotografije

Neobična klupa

Vrtne klupe fotografije

Zemlja drvena klupa

Drvena klupa mora biti proizvedena od trajnog drva, koji su otporni na truljenje. Takva stabla uključuju tikovinu, trešnju, ljesku, ariš, hrast i crnogorične stijene. Kako bi se pružila klupa veća ljepota i zaštitu od svih insekata, morate pokriti drvenu vrtnu klupu bojom ili lakom. Trošak takve klupe ovisi o vrsti drva.

Vrtne klupe fotografije

Klupa iz Brene

Članak na temu: Djeca ljuljaonica do-it-yourself kod kuće

Ako govorimo o dizajnu drvenih klupa, izgledam vrlo originalne klupe od trupaca koje su napravljene u rustikalnom stilu. Osim toga, trenutno je takav stil postao vrlo popularan.

Vrtne klupe fotografije

Klupa od punog drveta

Vrtne klupe fotografije

Drvena berba

A ako instalirate nisku klupu koja je bila grudno izrezana iz čvrstog stabala, u blizini kamenog slajda, tada će ovaj sastav biti definitivno biser u vašem vrtu.

Vrtne klupe fotografije

Drveni namještaj za vrt

Vrlo često proizvođači namještaja čine čitavim drvenim vrtnim namještajem. Najčešće, takav komplet uključuje nekoliko klupa i stol, a postoje veliki kompleti, koji su još uvijek uključeni ležaljke, stolovi za piknik, stolice, stolice i tako dalje.

Vrtne klupe fotografije

Drveni stol i vrtne klupe

Sasvim je zanimljivo pogledati drvenu klupu ugraditi u drvenu sjenicu, a na otvorenoj verandi savršeno će gledati drveni stol s klupama.

Stone vrtne klupe

Vrtne klupe fotografije

Izvrsna kamena klupa

Vrtne klupe fotografije

Prekrasna vrtna klupa iz kamene fotografije

Jedna od glavnih značajki kamenih klupa je trajnost. Najčešće su izrađeni od kvarcitnog, bijelog ili obojenog mramora i grubog granita.

Vrtne klupe fotografije

Budala

Klupe koje su izrađene od netretiranog kamena daju smjer vrtnog krajolika.

Vrtne klupe fotografije

Fotografija kamene klupe

Vrtne klupe fotografije

Lijepa kamena klupa

Od prerađene glatke kamene klupe se izvodi za vrt u sustavnom stilu. Ali takve klupe su vrlo rijetko instalirane, budući da materijal ima vrlo visoku cijenu.

Metalna vrtna klupa

Vrtne klupe fotografije

Metalna vrtna klupa

Metalne klupe su praktične i izdržljive, savršene su za uporabu tijekom cijele godine.

Vrtne klupe fotografije

Metalna klupa

Metalna klupa ne treba posebnu skrb, ali se događa da klupa može izgledati neugodno, teško i vidljivo težak prostor.

Vrtne klupe fotografije

Metalna klupa s leđima

Stoga je bolje zaustaviti svoj izbor na svjetlo s uzorkom, koji se savršeno uklapa u bilo koji vrt, u bilo kojem stilu to je učinjeno.

Vrtne klupe fotografije

Krivotvorena vrtna klupa

Najpopularniji s vlasnicima vikendica, privatnim kućama i dacnings uživaju u krivotvorim proizvodima, namijenjenim za vrt, među kojima je glavno mjesto zauzimaju klupe.

Vrtne klupe fotografije

Krivotvorene klupe fotografije

Takve klupe savršeno gledaju ispred kuće, u otvorenom prostoru i na pozadini drveća.

Vrtne klupe fotografije

Butterfly klupa

Uzorci klupa mogu biti najrazličitiji - leptiri, bizarne kovrče, cvijeće i lišće. Kovani klupe za davanje i vrt mogu stvoriti romantične kutove u vašem vlasništvu.

Vrtne klupe fotografije

Metalna vrtna klupa s elementima za kovanje

Klupe mogu biti umjetno izmišljene i savršeno upisane u postojeći krajolik, koji se izrađuje u starom stilu.

Vrtne klupe fotografije

Metalni vrt s mekim sjedalom

Da biste napravili meko mjesto na kovanom klupi, možete koristiti posebne jastuke i madrace koje trebaju biti vezani za klupu s užadima. Ovo rješenje će pomoći da vaš boravak bude ugodniji i ugodniji. Osim toga, bit ćete mekani i topli. U hladnom vremenu, takav prijenosni madrac može se postaviti na klupu kako bi dobili užitak od odmora u svježem zraku.

Članak o toj temi: Kako ukrasiti vikendicu i vrt do jeseni (33 fotografije)

Plastične vrtne klupe

Vrtne klupe fotografije

Prozirna plastična vrtna klupa

Najikraktivnije i jeftine su plastične klupe. Prednosti takvih klupa uključuju njihovu jednostavnost, razne svijetle boje i mobilnost. Ali takve klupe neće dugo služiti za ukrašavanje vašeg vrta, budući da plastika podliježe brzom izgaranju i razaranju pod djelovanjem izravnog sunčevog svjetla. Osim toga, plastika je prilično krhki materijal koji je vrlo lako oštetiti.

Vrtne klupe fotografije

Plastična klupa

Vrtne klupe fotografije

Bench vrt plastika

Vrtne klupe fotografije

Mala vrtna klupa plastike

Ali ali plastične trgovine su vrlo prikladne za korištenje. Ako ljeti želite staviti klupu u nijansu stabla, a u jesen ga prenijeti na sunce, onda to možete učiniti lako. Plastične klupe se vrlo lako ispirati, može se učiniti čak i iz crijeva. Naravno, nalaze se klupe i iz prilično dobre plastike, tada u ovom slučaju cijena klupe je redoslijed veličine.

Kombinirane klupe

Vrtne klupe fotografije

Valovi za kolibu iz metala i drva

Vrlo često na vrtnim mjestima možete pronaći kombinirane klupe. Oni su prilično izdržljivi, praktični, lijepi i udobni.

Vrtne klupe fotografije

Prekrasno drvo i metalna klupa

Klupe drva i metala su vrlo popularne.

Vrtne klupe fotografije

Jednostavna metalna klupa s drvenim sjedalima

Toplina i udobnost stabla koristi se u proizvodnji sjedala, a trajnost metala se koristi u kovanim leđima i nosačima.

Vrtne klupe fotografije

Moderne vrtne klupe

Vrtne klupe fotografije

Kombinacija betona i drva

Također, mogu postojati i druge kombinacije - kamen i beton, kovanje i drvo, metal i kamen.

Vrtne klupe fotografije

Metalna klupa s leđima i sjedalom od ratana

Trenutno, klupe koje imaju metalnu bazu i leđa s ratanovim sjedalom su vrlo popularne.

Vrtne klupe fotografije

Jastuci i mekani sjedeći za drvenu klupu

Vrtne klupe fotografije

Soft Bench Garden Photo

Vrtne klupe fotografije

Mekana sjedala

Možete koristiti jastučiće kao dodatak apsolutno svim klupama, zahvaljujući kojem sjedenje će biti udoban i prikladan za bilo koji, čak i hladno vrijeme.

Klupe s lukom

Vrtne klupe fotografije

Klupa s lukom.

Izvrsna će ukrasiti vaš vrtni klupu lukom. Najčešće su lukovi izrađeni od metala, koji pokrivaju prašak boje, zbog čega će premaz biti zaštićen od korozije i ne ispuca se na otvorenom.

Vrtne klupe fotografije

Drvena klupa s lukom

Možete postaviti prekrasan uzorak na stražnjoj strani i bočne strane, a klupe sjedala mogu se napraviti drvenim ili kovanim. Arch se može preplaviti kovrčavim brzorastućim biljkama, kao što su djevice grožđe, dekorativna veza, klematis i obilje ruža. Osim svega na luku, možete objesiti Kašpo s Hyperies, domorocima i petunijama.

Vrtne klupe fotografije

Klupa s pergolom

Ovaj luk je sposoban postati istinski vrhunac vašeg krajolika.

Čitaj više