Šablone na vratima učiniti sami: odabir vrste slikanja i proizvodnje matrice

Anonim

Danas mnogi ljudi radije zamjenjuju stari, koji su izgubili izgled novim vratima. Mnogo je jeftinije i lakše nego obnoviti drvenu strukturu koja je došla u to. Ali površina platna može se obnoviti slikarstvom. Čak i ako nemate umjetničke vještine, doći ćete do spašavanja. I učiniti šablone vlastitim rukama nije teško.

Šablone na vratima učiniti sami: odabir vrste slikanja i proizvodnje matrice

Trenutno se vrata smatraju ne samo preprekom za ulazak u drugu sobu, već i element dekora u prostorijama.

Uostalom, nije tajna da suvremena vrata napravljena od kombiniranih materijala, u mnogim pokazateljima, gube obloge drveće polja. I nova drvena struktura je prilično skupa. I ne morate se bojati ako je površina starog krila izabrana rupe i čips. Takvi nedostaci su lako eliminirati, manji nedostaci pomoći će sakriti lijepe, aktivne crteže.

Vrste slikanja zaslona

Prije nego što počnete napraviti smrad vlastitim rukama, morate odlučiti o vrsti uzorka i materijala s kojim ćete stvoriti sliku. Danas postoje tri osnovna materijala za uređenje predložaka. To uključuje:

  • ukras s reljefnim žbukom;
  • Slikarstvo strukturnim bojama;
  • Nametanje uzorka zaslona pomoću tradicionalnih boja.

Šablone na vratima učiniti sami: odabir vrste slikanja i proizvodnje matrice

Shemu korištenja višebojne matrice.

U isto vrijeme, u prvih 2 slučaja, crtež je izveden reljef i volumetrijski. No, završna obrada žbuke može značajno povećati procjenu za popravak vrata, kao što vam je potrebno posebne popravljači i lakovi. Potrebni su, kako bi se crtež ne suočio i ne ispucao.

Za volumetrijskog uzorka mogu se koristiti posebne strukturne boje. Oni su mnogo deblji od tradicionalnih boja i dosljednosti nalikuju kit. Osim toga, mogu sadržavati čvrste čestice koje dodaju gotov uzorak teksture. Takvo slika može biti grubo, porozno, s biserskim ograđenim ograđenim i tako dalje. Ali takvi materijali također nisu tučeni.

Najlakši način da napravite šablone vlastitim rukama, namijenjeni za slikanje bojama. Postoje nijanse u primjeni takvog predloška. Vrsta matrice ovisi o broju boja koje ćete koristiti. Slika može biti višebojna ili napravljena pomoću jedne boje.

Članak o temi: zvučna izolacija i brtve vrata

Prva vrsta uređenja će odgovarati ljudima koji nemaju posebne vještine i znanje. U tom slučaju trebate napraviti jedan predložak, učvrstiti ga na površini i staviti boju. Ako želite stvoriti višebojnu sliku, onda ćete morati napraviti nekoliko matrica i nametnuti sloj uzorak. Naravno, takav rad zahtijeva točnost i traje mnogo dulje.

Materijal za proizvodnju matrice

Šablone na vratima učiniti sami: odabir vrste slikanja i proizvodnje matrice

Raširi šablon za dekor vrata.

Matrica za slikanje vrata može se samostalno ili kupiti spreman. Obično se prodaju u trgovinama koje prodaju slikarske robe. Takve matrice imaju brojne nesporne prednosti:

  1. U pravilu su napravljeni na posebnom filmu koji ne zahtijeva uporabu ljepila. Takav materijal je prekriven ljepljivim kompozicijom ili silikonskim slojem.
  2. Takvi predlošci namijenjeni su ponovljenoj uporabi. Jedna matrica se može koristiti za ukrašavanje cijelih vrata.
  3. Rubovi izreza su jasni, čvrsto se približavaju površini i ne daju boju da propuštaju ispod filma.

Ali gotove matrice imaju jedan značajan minus. U pravilu, oni su prilično skupi. Stoga je mudriji napraviti šablone vlastitim rukama ili naručiti njegovu proizvodnju. Takve usluge pružaju mnoge reklamne agencije. U ovom slučaju, uzorak se obično ispisuje na vinilnom filmu. Jednostavan je za korištenje. Ali vrijedi razmotriti da je slična matrica jednokratna. Nakon što ga uklonite s površine vrata, nemoguće je ponovno koristiti. Ali možete naručiti proizvodnju velikog predloška, ​​koji će u potpunosti pokriti sva platna vrata.

Šablone na vratima učiniti sami: odabir vrste slikanja i proizvodnje matrice

Kutne matrice za vrata vrata.

Ako odlučite napraviti šablone vlastitim rukama, onda ćete trebati papir (na primjer, tankog kartona ili pakiranje materijala) ili dovoljno gusti polietilen film. Na primjer, onaj koji pokriva staklenike ili staklenike.

Svaki od tih materijala ima svoje prednosti. Mastilo za papir je lakše proizvodnje, a prorezi se režu na crtež lakše. Rubovi predloška su glatki, ali tekuća boja može biti procurila ispod njih, a ukras će biti neujednačen. Osim toga, tijekom vremena, papir se okreće, a matrica postaje neprikladna za daljnju uporabu.

Film je mnogo duži. Ali utore na njemu nisu tako jednostavne. Osim toga, takav predložak je previše mekan. Da bi ga skinuo preko površine, bit će potreban neki napor. U tom slučaju moguće je oštetiti već primijenjeni uzorak. U svakom slučaju, izbor ostaje vaš.

Članak o temi: Kako koristiti ogledala u unutrašnjosti dnevnog boravka

Izrada predloška predložaka

Šablone na vratima učiniti sami: odabir vrste slikanja i proizvodnje matrice

Cvjetni uzorak s pet latica.

Počnite izraditi uzorak vlastitim rukama kako stojeći iz izbora uzorka. Potrebno je uzeti u obzir nekoliko uvjeta:

  • Ukras mora biti jasan, s očito izvlačeći konture;
  • Najbolje je odabrati crno-bijele slike (tako da možete odmah vidjeti mjesta koja vam je potrebna za rezanje);
  • Nemojte zaustaviti svoj izbor na ukrasima s mnogo malih dijelova;
  • Uvjerite se da ne postoje previše tanki skakači između izreza (na tim mjestima matrica je često poderana).

Nakon odabira crteža, mora se ispisivati ​​na pisaču. Ako želite napraviti veliku matricu vlastitim rukama, a zatim upotrijebite ispis na nekoliko listova, a zatim ih zalijepite s oslikanim viskijem. Odrežite ornament makiserima manikura s oštrim savjetima.

Provjerite skicu matrice na papiru ili filmu. Kružni crtež s jednostavnom olovkom ili kemijskom olovkom. Uklonite nepotrebna mjesta na oštru nož ili škare. Izrežite neravne rubove tankom oštricom.

Ako ste napravili matricu vlastitim rukama, onda za fiksiranje na površini vrata trebat će vam poseban ljepilo. Može se kupiti u trgovinama koje prodaju slikarske robe. Mudriji je odabrati sastav koji se raspršuje iz cilindra. Leži s glatkim slojem i ne ostavlja muhe.

Ljepilo se može zamijeniti običnim slikarskim viskima. Ali prvo ljepilo komad u kutu vrata, a zatim ga uklonite. Provjerite je li montažna traka nije otišla na obojene web tragove. Inače, mudrije je odabrati još jedan materijal, budući da je adhezivni sastav s nekim vrstama površine vrlo teško ukloniti. Kada je sve spremno, možete nastaviti izravno do vrata vrata.

Dekoriranje vrata koriste predložak

Prije korištenja matrice pripremite list vrata. Potrebno je pažljivo ukloniti ostatke stare boje, prljavštine i masti. Zatim pripišite sve čipove i pukotine. Epoksi ljepilo se može koristiti za uklanjanje malih pukotina. Prikupite površinu i pokrijte vrata 2 slojeva premaza (možete koristiti alat s antiseptičkom impregnacijom). Nakon prajmera je suha, obojite tkaninu u glavnoj boji. Boja je također potrebna za primjenu u 2 sloja, dajući svakom prethodnom da se potpuno osuši.

Članak o toj temi: Kako samostalno namjestiti vrata garderobe

Ako ste napravili šablon vlastitim rukama, trebat će vam sljedeće materijale za primjenu crteža:

  • sredstva za pričvršćivanje matrine (ljepilo ili veću traku);
  • pjenastog spužve;
  • umjetničke četke;
  • mala gumena lopatica s glatkim rubom;
  • Čista krpa.

Naravno, morate se unaprijed pripremiti i sastav s kojim ćete napraviti uzorak.

Ako želite koristiti boju, zaustavite svoj izbor na akrilnim bojama na bazi vode.

Ona ide dobro, bez formiranja flops, brzo se suši i gotovo ne miriše.

Za takvu vrstu slikanja, automobilskim bojama su prikladne u cilindrima. No, u ovom slučaju, vrijedi izraditi uzorak vlastitim rukama iz guste hrane, a ne kupiti gotove, jer se boja može kontaktirati ispod fleksibilne matrice.

Stvaranje slika na vratima

Osigurajte predložak na pripremljenoj površini. Uvjerite se da su platno vrata bila čista i suha. Pripremite kompoziciju slikanja. Ako koristite akrilnu boju, tada će vam željena boja pomoći u postizanju posebnih nagrizača.

Pripravak za primjenu slikanja po dosljednosti treba podsjetiti gustu kiselu kremu. Ako nije dovoljno debela, dodajte posebne zgusne. Ponekad u ovom slučaju stručnjaci preporučuju korištenje konvencionalnog PVA ljepila.

Uz pomoć spužve, skočite na malo boje i primijeniti ga u utor predloška. Ukrasni materijal mora se primijeniti s laganim pokretima pokreta. Uvjerite se da sloj boje nije predubio. Radite bez žurbe, ali dovoljno brzo. Potrebno je ispuniti cijeli uzorak tako da crtež traže ravnomjerno.

Bez davanja kompozicije da se osuši, izvadite matricu. Ako koristite nekoliko predložaka, prije preklapanja novog, prethodni crtež mora biti potpuno suh. Dok je boja još uvijek tekuća, podesite konture uzorka pomoću gumene lopatice. Njegov rub treba biti čist, tako da se višak mora biti uklonjen povremeno.

Nakon uzorka dizajna, rub rub može se ispraviti pomoću tankih umjetničkih četkica. Ako imate potrebne vještine, a zatim nacrtajte jasnu konturu kontrasta.

Čitaj više