Što se stavlja pod linoleum: opcije podloge

Anonim

Do danas je ova vrsta podova kao linoleum vrlo tražena. I to nije slučajnost. Uostalom, linoleum će koštati nekoliko puta jeftinije od drvenih premaza ili tkiva. Široka paleta boja omogućuje vam da date maštu i odaberite nijansu koja će nesumnjivo naglasiti vaš interijer. A ako govorimo o svojim tehničkim svojstvima, onda je u svakodnevnom životu vrlo praktično. Takav materijal je jednostavan za pranje. On se odnosi na kontakt s sredstvima za čišćenje koji imaju kemijski sastav. Moderno tržište građevinskog materijala nudi potencijalne kupce široku paletu linoleuma.

Što se stavlja pod linoleum: opcije podloge

Shema linoleuma za laminat.

Ali to se često događa da je materijal odabran, izmjeren, kupljen, a ovdje osoba, daleko od izgradnje, suočava se s problemom koji se stavljaju pod linoleum.

Kako bi jasno odgovorili na ovo pitanje i znali što točno stavlja, potrebno je napraviti određene zaključke za sebe, naime, da odlučite koje funkcije trebaju biti pod. Trebalo bi biti jednostavno udobno, emitira toplinu i istovremeno stvarajući dodatnu izolaciju buke. Naravno, optimalna opcija smatra se potpunom kombinacijom svih tih kvaliteta.

Što trebate znati o linoleumu?

Što se stavlja pod linoleum: opcije podloge

Polaganje linoleuma na ljepilo.

Zaostaje. Ova vrsta obloge aktivno se koristi za apartmane koji se nalaze na prvom katu ili za jednokatne kuće. U ovom slučaju, pod mora biti dodatno izoliran. Bez toga, kuća će biti dovoljno hladna. Kao rezultat toga, stanovnici će doživjeti stalnu nelagodu. Kako izgleda ova metoda?

  1. Prvo, LAGS su instalirani na površini poda, zatim prostor između njih je ispunjen posebnom izolacijom, na primjer, mineralna vuna.
  2. Na vrhu kašnjenja, LED sloj je složen, a ploča vlade je pričvršćena. Zahvaljujući takvom dizajnu, možete napraviti idealno gladak pod, koji je već na vrhu s linoleumom.

Članak o temi: Kako koristiti užad, uže i uže u unutrašnjosti (54 fotografije)

Plutajući estrih. Za kuće u nekoliko katova koristi se takva vrsta sluznice kao plutajući estrih. Zbog činjenice da nema tvrdo pričvršćivanje, ova opcija će odgovarati onima koji žele da iskušavaju svoj stan. Estrih također vam omogućuje da radite pod.

Podovi od ploče vlakna. Kako bi se pokoljile podove, konstrukcija se široko koristi kao takav materijal kao vlaknast. Ova vrsta premaza ima drugo ime - MDF. To su plahte komprimiranih drvenih vlakana.

  1. Ploča od vlakna ima brojne prednosti: to je izdržljiva, jeftina, izrađena od ekoloških sorti drva.
  2. S ispravnom operacijom trajat će dugo vremena. Ali nemojte zaboraviti da prije dostizanja DVP linoleum, vrijedi pokrivati ​​Oliff, a nekoliko puta. To će izbjeći oticanje prilikom kontaktiranja vlage.
  3. Jedan od njezinih glavnih minusa je oštar i vrlo neugodan miris. Stoga, nakon obrade nekoliko dana, temeljito je emitiranje sobe. I ne zaboravite na susjede. Oni su bolje upozoriti unaprijed kako bi se izbjegli sukobi u budućnosti. I takve dodatne prednosti, kao zvuk izolacije i zadržavanje topline, potrošači će nesumnjivo procijeniti.

Što se stavlja pod linoleum: opcije podloge

Shema linoleuma.

Cork supstrat. Danas ne manje uobičajene opcije premaza. Kako bi se dobio dodatnu mekoću, upotrijebite cork supstrat. To su tanki slojevi izrađeni od mrvica, koji je zalijepljen posebnim ljepilom za drvo.

Ali ne zaboravite da teške unutarnje stavke, kao što su kauč, komode ili rasuti odjeljak, mogu ostaviti uduze na linoleumu. Da biste izbjegli ove nevolje, trebali biste steći plugu supstrata s maksimalnom razinom krutosti.

Ova opcija je savršena za raspored dječje sobe, jer u podlogu nema štetnih kemikalija. Jedini minus je visoka cijena.

Članak o toj temi: Kako opremiti vikendicu

Laneni supstrat. Ovo je varijanta valjane podloge. Ima visoku ekologiju zbog sastava. Gotovo 100% Ova vrsta supstrata sastoji se od lana.

Veliki plus takvog materijala je njegova sposobnost "disanja". U vašem domu će se uočiti optimalni način vlage. Ali ne zaboravite da lanac nije elastična tkanina. I trošak takvog premaza je također visok. Stoga, prije stavljanja ove opcije pod linoleum, cijenimo svoje sposobnosti.

Jute platno. Ovaj materijal se široko koristi kao supstrat. Izgleda kao burlap. Zahvaljujući prirodnom sastava materijala i sredstava za impregnaciju, platno jute može se pripisati ispuštanju ekološki prihvatljivih proizvoda.

Prednosti ove obloge uključuju sposobnost apsorbiranja vlage, a ne deformiranje, niske cijene, kao i trajanje operacije. I glavni minus je elastičnost. Materijal je vjerojatno da će biti u stanju značajno ispraviti nepravilnosti betonskog poda.

Značajke podloge polimera

Takva verzija podloge također je naširoko koristi mnogi majstori. Ali ako u slučaju parketa ili laminata, to je opravdano, a onda se još uvijek ne isplati s linoleumom. Zbog činjenice da je premaz vrlo fleksibilan, dođe do deformacije. Kao rezultat toga, nepravilnosti se javljaju prilikom polaganja linoleuma.

Kako bi se uklopio linoleum kvalitativno, nije potrebno posjedovati posebne vještine izgradnje. S ovim radom, neprofesionalno se može nositi s ovim radom.

Ako želite neovisno dobro linolum, dovoljno je imati materijale i alate u kući pri ruci:

  • Linoleum (poželjno stečeno pričuvom);
  • Građevinska linija;
  • škare ili rezač;
  • pričvršćivanje ljepila;
  • Lopatica za ljepilo.

Naravno, ovaj rad treba obaviti s užitkom, staviti česticu duše u nju. A onda će vam rezultat zadovoljiti vas i vaše najmilije.

Članak na temu: Pribor za tuš kabine

Možete izvući zaključke i odlučiti koliko vaš smještaj treba dodatni supstrat pod linoleum. Ako ste još odlučili kupiti ovaj materijal, nećete odabrati najbolju opciju. Dovoljno je samo proučiti prednosti i kontra ili koji pokrivaju i donose odluku.

Čitaj više