Instalacija obloge vlastitim rukama: Uputa s fotografijama i videozapisima

Anonim

Fotografija

Kako bi lako, brzo i učinkovito provoditi instalaciju drvene obloge, morate znati kako, s kojim iu kojem slijedu trebate napraviti određene radnje. Ovisno o kojoj sobi planirate ušuljati, neće biti različitih instalacijskih koraka.

Listanje - materijal, vrlo prikladan za montažu. Svaka ploča ima utor na jednoj strani i izbočina na drugoj. Kao rezultat toga, pri lijepljenju se dobiva pouzdana brava.

Nakon čitanja informacija u nastavku, vi ste prilično jednostavni za ugradnju vlastitih ruku.

Alati i materijali koji vam je potreban:

  • Drvene tračnice s poprečnim presjekom 20x40 mm;
  • samo-tapkanje vijak ili nokte (ovisno o zidu na koji ćete popraviti krstarenje);
  • Razina montaže;
  • odvijač;
  • toplinski izolacijski materijal (na primjer, mineralna vuna);
  • hidroizolacijski materijal (podloge ili pare barijera);
  • građevinski stapler;
  • polipropilenski kolodvor;
  • oblaganje;
  • Kleimeri (posebni nosači) s konvencionalnim noktima;
  • čekić;
  • mali komad obloge;
  • Plint;
  • bučica;
  • Završiti nokte;
  • Sastava vatrene kugle.

Pripremne faze

Instalacija obloge vlastitim rukama: Uputa s fotografijama i videozapisima

Najoptimalniji i izdržljiviji je sluznicu, napunjen od drvene šipke, iako vrlo često koristi druge materijale za te svrhe, kao što je metalni profil.

Prva faza: Izrada sanduka. Za sanduk, trebat će vam drvene tračnice s poprečnim presjekom od 20x40 mm, nesebičnosti ili noktiju (ovisno o zidu na koji ćete popraviti sanduk), razinu montaže, odvijač. Reiki Brepim na zid, koji imaju okomito na budući smjer obloge (obloge se može montirati i okomito i horizontalno). Prije pričvršćivanja provjerite glatku površinu zida pomoću razine montaže. Ako je zid neravnomjeran, ispod tračnice stavite komad šperploča. Još jednom provjerimo ravnost. Korak Reg ne bi trebao biti više od 40-50 cm. Bald stalak Brepim na udaljenosti od 3-5 cm od poda. Gornja tračnice postavljena na razini pričvršćivanja stropnih elemenata. Također proizvodimo pričvršćivanje tračnica u kutovima i oko vrata i otvora prozora. Važno je napomenuti da bi se sve radovi na električnoj ožici trebali napraviti prije montaže sanduka, jer nakon instalacije drvene obloge bude dovršiti to će biti nemoguće.

Članak o temi: Instaliranje ulaznih vrata u drvenoj kući

Instalacija obloge vlastitim rukama: Uputa s fotografijama i videozapisima

Zahtjevi za moćne uporabe za ugradnju balkona hidroizolacija vrlo su visoki.

Najpouzdaniji mljenik koji se koristi za instalaciju vodene hidroizolacije balkona je materija od poliuretanske mastiksne hidroizolacije.

Druga faza: toplina i hidroizolacija (ova faza je potrebno ako instalirate drvene panele u privatnu kuću, u sauni, na balkonu ili loggiji). Da biste to učinili, trebat će vam toplinski izolacijski materijal (na primjer, mineralna vuna), hidroizolacijski materijal (na primjer, podloge ili pare barijera), građevinski stapler i polipropilen. Izolacija supstrata ili pare može se montirati prije ugradnje sanduka, a zatim staviti drugi sloj već na sanduku nakon punjenja mineralnom vunom. Važno je zapamtiti da kada instalirate isparavanje, potrebno je popraviti s grubom strani na izolaciju. Hydro- ili isparavanje slijedi kako bi se zglob i zglobovi od 10 cm duž cijele duljine za pričvršćivanje. Učvršćivač hidroizolacije se provodi pomoću konstrukcijskog staplera u koracima od 10-15 cm. Da bi se mineralna vuna ne podijelila i ne deformira, mora se osigurati polipropilenom. Polipropilen učvršćivači se provode uz pomoć građevinskog trapa.

Završna obrada

Montaža obloge preporučljivo je pomoću Kleimera, jer U isto vrijeme nema noktiju.

Treća faza: Ugradnja obloga. Kada instalirate, trebate same panele (za saunu, bolje je koristiti Aulh), nokti završiti ili Klyamimers (posebne zagrade) s konvencionalnim noktima, razinom montaže, čekićem, malim komadom obloge. Prije početka instalacije potrebno je da se raspakirana obloga suočava u zatvorenom prostoru u kojem će se montirati, ne manje od 48 sati. Instalacija prvog panela morate početi iz ugla. Bold do sanduka može biti gotov nokti ili Kleimers. Ako koristite Kleimera kada instalirate, obloge se može lako demontirati vlastitim rukama. Nakon toga, isti se materijal može koristiti prilikom instaliranja na bilo kojem drugom mjestu.

Članak o temi: Kako instalirati sudoper

Nakon što instalirate prvu oblogu i osigurajte ga, u svom utoru morate umetnuti vrh drugog panela i pričvrstiti. Druga i naknadna sluznica bit će teško umetnuti rukama, najvjerojatnije će biti teško ući. Da biste olakšali ovaj proces, nema potrebe za stjecanjem posebnog alata. Može se učiniti vlastitim rukama. Dovoljno je samo uzeti mali komad skalirane ploče i umećući ga na greben u žlijeb sljedeće instalirane obloge, nježno dodirivši čekić na njemu. Mora se obaviti duž cijele dužine obloge dok ne ide čvrsto. Od dna i na vrhu ploče, možete dodatno osigurati nokte.

Svaka šesta ploča mora biti povučena pomoću razine montaže tako da se instalacija nastavlja bez odstupanja. Jaz između obloga i zidova nosača treba biti 1,5-2 cm. Potrebno je tako da je u budućnosti drveni zid ostao gladak i nije učio unatoč činjenici da to nisu profesionalci, a vi ste vlastite ruke.

Instalacija obloge vlastitim rukama: Uputa s fotografijama i videozapisima

Dopušteno je dovršiti drvenu oblogu odgovarajućim postoljama.

Četvrta faza: završni priključci. U pretposljednjoj fazi trebat će vam plint, bućica, završiti nokte i čekić. Nastavljamo stvarati udobnost vlastitim rukama, vi ste praktički na ciljnoj liniji! Da bi vaša sluznica zauzela gotov pogled, potrebno je organizirati kutne spojeve i zatvoriti praznine između poda i stropa. Za kutne spojeve možete koristiti uski postolje ili bućica, za donje i gornje praznine, trebate postolje takvih veličina da zatvorite te praznine. Montaža Plinth i Bućica trebaju završiti nokte, a onda će izgled biti estetski.

Peta (konačna) faza: obrada zidova. Već ste mnogo učinili vlastitim rukama, posljednji važan postupak je ostao: obrada montiranih zidova s ​​sastava za uzgoj plamena. Potrebno je to učiniti najmanje tri puta svaki dan. Nakon takve obrade, zidovi će vam dugo poslužiti. Zimi ćete imati toplinu, a ljeti - cool.

Članak o temi: Pune stvari za ukrašavanje interijera vlastitim rukama

Sada je instalacija gotova! Možete biti ponosni - sve to se radi s vašim rukama!

Instalacija obloge vlastitim rukama: Uputa s fotografijama i videozapisima

Instalacija obloge vlastitim rukama: Uputa s fotografijama i videozapisima

Instalacija obloge vlastitim rukama: Uputa s fotografijama i videozapisima

Instalacija obloge vlastitim rukama: Uputa s fotografijama i videozapisima

Čitaj više