Kutija za posteljinu s vlastitim rukama

Anonim

Kutija za posteljinu s vlastitim rukama

Takav okvir za posteljinu je tako zgodan da je sposoban pozvati članove vaše obitelji želja da ne rasprši prljavu odjeću po cijeloj kući, nego da se preklopi u ovoj kutiji.

Postoje dva odjeljka za "svjetlo" i "tamno" posteljina u kutiji, a ne postoji ništa lakše nego manipulirati ga s samo-zatvaranjem vrata.

Prljavi posteljina koristi u ovom projektu zapravo predstavljaju dva standardna plastična posuda za smeće. Ove izdržljive kontejnere možete pronaći u gotovo svim prodajnim posuđem za prodaju ili u građevinskom supermarketu. Ako želite lanenu kutiju s jednim spremnikom ili ako se vaši spremnici razlikuju po veličini, možete podesiti potrebne dimenzije vašeg donjeg rublja. Dizajn kutije i njegov dizajn ostat će isti.

Kutija za posteljinu s vlastitim rukama

Kutija za posteljinu s vlastitim rukama

Odabir drva, imirodne ploče ili šperploča će se odrediti onovom vrsti završetka koju ćete preferirati. Ako ćete obojiti kutiju, ekonomična opcija za detalje iz masivnog drva bit će bor ili topola. Glavna ploča kutije je najlakše napraviti od prodaje lijepljenih panela, međutim, ako ne pronađete željeni materijal, lako je napraviti lijepljenu ploču za kutiju s rukama iz ploče s nominalnom debljinom od 2,5 cm. Također možete koristiti za lisnatu ploču, koja je široko dostupna u prodavaonicama namještaja. Složenost makeup za proizvodnju ladice je relativno visoka.

Popis materijala za izradu ručice s vlastitim rukama:

  • Bočne stijenke (šperploča) - 1,9 x 29,8 x 75,3 cm - 2 kom.
  • Stražnji zid (perforiran super tvrdi DVP) - 0,6 x 75,3 x 87,0 cm - 2 kom.
  • Vodeći na prednjim rubovima (masivno drvo, iverice) - 1,9 x 1,9 x 75,3 cm - 2 kom.
  • Svidci (masivno drvo, iverice) - 1.9 × 7.0x85,1 cm - 2 kom.
  • Gornji kutni podupirača (čvrsto drvo, iverice) - 1,9 x 8,9 x 8,9 cm - 2 kom.
  • Ograničivači (masivno drvo, iverice) - 1,9 × 3,8 × 3,8 cm - 2 računala.
  • Donji kutni blokovi (čvrsto drvo, iverice) - 3,2 x 3,2 x 7,0 cm - 4 računala.
  • Ograničice nagiba - 1,9 x 3,2 x 3,2 cm - 2 kom.
  • Vrata s platformom
  • Vrata (šperploča) - 1,9 x 64,1 x 80,9 cm - 1 kom.
  • Bočni poklopci (masivno drvo, iverice) - 1,9 x 1,9 x 64,1 cm - 2 kom.
  • Gornji jastučić (masivno drvo, iverice) - 1,9 x 1,9 x 84,8 cm - 1 kom.
  • Platforma (šperploča) - 1,9 x 27,9 x 84,8 cm - 1 kom.
  • Kamion (šperploča) - 1,9 × 26.0x26,0 cm - 2 računala.
  • Glavna ploča (masivno drvo, iverice) - 1,9 x 33,7 x 92,7 cm - 1 kom.

Članak o temi: Na zidne police: 28 ideja za skladištenje

Armatura i priključci za posteljinu

  • 38 mm završiti nokte.
  • Shures s brojevima brojeva br. 6 38 mm.
  • 22 mm završni nokti.
  • Shurute s tajnim glavama br. 6 32 mm.
  • Drvene cijevi s promjerom od 10 mm - 20 komada.
  • Shumonds s tajnim glavama br. 6 41 mm.
  • Samoljepljive gumene ili plastične obloge s promjerom od 19 mm - 4 komada.
  • Ručka za vrata - 1 PC.
  • Bivalni kraj petlji 63,5 mm - 2 kom.
  • Kontejneri za smeće - 2 kom.

Kutija za posteljinu s vlastitim rukama

Opći pogled na kutiju za posteljinu s vlastitim rukama. Proizvodnja kutije rublje.

1. Proizvodnja detalja s vlastitim rukama. Izrezati bočne zidove šperploča, stražnji zid perforiranog superhard DVP i preostali dijelovi kućišta - od čvrstog drva ili naručiti rezanje iverice u skladu s dimenzijama navedenim na popisu materijala za proizvodnju kutija za pranje rukama. Odaberite šavove na bočnim zidovima za pričvršćivanje stražnjeg zida, kao što je prikazano na slici "Opći pogled na ladicu za posteljinu vlastitim rukama." Haves s glavnim smanjenim zaobljenim otvorima u bazama bočnih zidova.

2. Pričvršćivanje slojeva. Nanesite ljepilo na suprotne strane svih slojeva. Pričvrstite oblogu na prednje rubove bočnih zidova 38 mm noktiju.

3. Rupe za bušenje za vijke. Zenkovka ili bušilice promjera 9,5 i 4,8 mm. Klizač i bušilice na prijelazima za vijke, kao što je prikazano na slici "Opći pogled na ladicu za odjeću vlastitim rukama."

4. Pričvršćivanje preko i stražnjeg zida. Ulijeva i vijci pričvršćuju donji kutak ograničenja na oba kraja donje strane kutije za pranje rublja tako da su u ravnini s krajevima. Koristite vijke broj 6 38 mm. Zatim pričvrstite gornju i donju prečku na bočne zidove platnene kutije, koristeći vijke ljepila i 38 mm, kao što je prikazano na slici "Opći pogled na kutiju za donje rublje s vlastitim rukama." Zatim nanesite ljepilo na obje nabora stražnjih rubova bočnih zidova i stavite stražnji zid iz ploče od vlakna. Pričvrstite ga s 22 mm završnim noktima, odvezete u preklop.

Članak o temi: Uzroci slabe glave tople vode iz plinske stupce i što učiniti?

Špilja. U proizvodnji namještaja, s vlastitim rukama koristite Cenks. U pravilu, postoji dovoljan skup ogledala s veličinom broja 4 do br. 12. Iako možete izbušiti i pospite rupe običnim vježbama, to je prikladnije učiniti da je prikladnije za Cenks. Ovo je manjinski alat na drvu. Zenkovki je koristio konusne ili cilindrične produžene, uklanjanje šampiona središnjih rupa, proizvodeći ravnine za podršku oko rupa.

5. Pričvršćivanje gornjih kutnih razmaknica. Učinite ruke gornjim kutnim podupiračima u obliku trokuta. Postavite ih na mjesto na ljepilo i vijke, kao što je prikazano na slici "Opći pogled na lanenu kutiju s vlastitim rukama." Koristite dva 32 mm vijke za svaki stup.

6. skrivanje rupa iz vijaka. Zatvorite prskane rupe s drvenim čepovima, podmazanim ljepilom i poljskim ispiranjem.

7. Proizvodnja glavne ploče rublja s vlastitim rukama. Donesite tri ploče na širinu od 14,0 cm i izrezati ih do duljine od oko 96,5 cm. Nanesite ljepilo na rubove i stisnite ih zajedno s tri hirova ili cijevi. Kada se ljepilo zamrzne, squabble sve prekomjerne viška i dovedite ploču na željenu veličinu prema materijalima na popisu za proizvodnju kutije za posteljinu. Zaokružite rub ploče za glodanje s odgovarajućim rezačem. Procesite samo donje rubove.

8. Podešavanje gornje ploče kutije za posteljinu. Bušilica s promjerom od 4,8 mm Izbušite dvije rupe u gornjoj križnoj traci i jedan u svakom stražnjem gornjem kutnom podupiru, kao što je prikazano na slici "Opći pogled na ladicu za rublje vlastitim rukama." Budući da je gornja ploča izrađena od punog drveta, proširit će se i smanjiti kada se mijenjaju vlažnost zraka, tako da treba pružiti neku slobodu kretanja. Da biste to učinili, prilikom bušenja rupa u gornjoj prečke, lagano pregovaraju o bušilici paralelno s krajevima križa. Dobivena izdužena rupa će dati potrebnu slobodu kretanja. Postavite gornju ploču kutije za posteljinu tako da je u ravnini sa stražnjim zidom i izvodi se ispred i na bočnim stranama od 1,9 cm. Pričvrstite gornju ploču na križnu trastruk i kutni podupire 32 mm vijci s upuštenim glavama.

Članak o toj temi: Što utječe na brzinu grijanja vodenog grijača?

Proizvodnja i ugradnja vrata i platforme

1. Proizvodnja detalja. Izrežite vrata, platformu i trokutaste šperploče s debljinom od 1,9 cm u skladu s dimenzijama navedenim na popisu materijala za proizvodnju rublja s vlastitim rukama. Izrežite tri prekrivena na rubovima od masivnog drva.

2. Proizvodnja vrata vlastitim rukama. Pričvrstite jastučiće na gornji i bočni rubovi vrata na ljepilo i 38 mm završite nokte. Stvorite vrata s platformom do četiri vijka od 41 mm, nakon što su prethodno posute rupe kao što je prikazano na slici "Opći pogled na ladicu za posteljinu s vlastitim rukama." Zatvorite rupe s podmazanim ljepilom s drvenim čepovima i prolazeći epruvete u ravnini s površinom.

Kutija za posteljinu s vlastitim rukama

Određivanje mjesta ograničenja nagiba

3. Pričvršćivanje ručke vrata. U sredini vrata na udaljenosti od 38 mm od gornjeg ruba, izbušite pomoćnu rupu i pričvrstite ručicu vrata s pratećim vijkom.

4. Postavljanje donjih kutnih blokova. Prebaci gumene ili plastične obloge na donjim rubovima blokova. Pričvrstite blokove ljepilom i vijcima, pritiskom na bočne zidove ladice i donje prečke, kao što je prikazano na slici "Opći pogled na ladicu za donje rukama vlastitim rukama." Pazite tako da se brtve nalaze na udaljenosti od 1,9 cm od prednjih rubova bočnih zidova. Koristite vijke br. 6 32 mm s upuštenim glavama.

5. Vješanje vrata. Postavite petlje na udaljenosti od 5 cm od donjih kutova vrata. Odaberite utičnice i šarke na vratima. Zatim umetnite vrata na otvor kutije i postavite mjesto za druge šarke.

6. Instalacija ograničenja nagiba. Napravite ograničenja nagiba u skladu s dimenzijama navedenim u popisu materijala za proizvodnju platnenog okvira vlastitim rukama. Izmjerite širinu kontejnera za smeće. Zamotajte vrata tako da je prikladno staviti spremnike i izvući ih iz kutije. Napravite oznaku olovkom na mjestu gdje biste željeli pronaći jedan od ograničivača. Pričvrstite jedan limitera na označeno mjesto s ljepilom i jednim vijkom od 32 mm. Zamotajte vrata naprijed i instalirajte drugi limiter.

Čitaj više