Kako položiti parket dijagonalno?

Anonim

Parketna ploča je višeslojni materijal, od metode polaganja koje ovisi izgled sobe. Polaganje parketa dijagonalno, uz ili preko. Dijagonalno polaganje je mnogo složenije, tako da se klasične opcije smatraju izravnim. Često, parketne ploče s masiva drva nazivaju laminirani parket zbog sličnosti u vezi.

Kako položiti parket dijagonalno?

Dijagram parketa.

No, glavna razlika je upravo materijal, budući da je proizvodnja laminata koristi piljevinu i drveni otpad, posebno prešani i parket uvijek izrađen od punog drva. Metoda polaganja ovisi uglavnom o području prostorije, njegovoj svrsi, značajkama ploče i stanju baze. Ako se preporučuje prostor velikog područja, uporaba metode ljepila.

Ako je polaganje parketne ploči dijagonalno, potrošnja materijala značajno se povećava, stoga je potrebna velika točnost i kada se uklapaju i pri pokretanju ploča. Ova metoda nije prikladna za polaganje na zaostajanje, a kut u odnosu na zid, u pravilu, u rasponu od 30 do 40 °, ovisno o planiranom uzorku. Za slaganje trebate:

  • parketna ploča;
  • ljepilo;
  • Malka;
  • Razina izgradnje.

MALKA je poseban alat za polaganje parketa dijagonalno i ne samo. Može se zamijeniti ugljikom, budući da je ovaj alat linija i blok spojen pomoću predloška. Koristi se za mjerenje uglova i mjerenja prijenosa na radni komad.

Polaganje parketa: izbor metode

Kako položiti parket dijagonalno?

Opcije polaganja parketa.

Optimalna metoda pričvršćivanja svaki odabire samostalno ovisno o njegovim željama.

Impresivna veza brave na drvu naziva se plutajuća metoda, a ako se koristi ljepilo, metoda se smatra ljepilom.

Ponekad je najprije složio pod nacrt s drveta, a parket je montiran noktima. Na LAGS-u osiguravaju vezu dijagonalno.

Članak o toj temi: Je li moguće zalijepiti pozadinu na montažnoj boji: slikati pozadinu, video, kako se držati, hoće li vodootporni palica, fotografije

U sobama, čiji prostor ne prelazi 60 m³ često koristi plutajuću metodu. Zbog činjenice da gotovo svi stambeni prostori spadaju u ovu kategoriju, ova metoda se može nazvati najčešćim. I metoda pomoću ljepila smatra se većinom troškova rada i skupo.

Nabava parketa u dijagonalnom polaganju treba biti najmanje 12% od ukupnog broja, a stručnjaci preporučuju broj od 15 do 20%.

Točan izračun je teško proizvesti, jer se% braka povećava s dijagonalnim dijelovima.

Kako staviti parket dijagonalno?

Prije polaganja pod parketom, mora se montirati supstrat, koji može biti od pluta ili polietilenskog sredstva. Ova mjera opreza preporuča se primjenjivati ​​prije početka brojanja dijagonalne u odnosu na glavni zid, jer se supstrat štiti od prekomjerne vlažnosti.

Kako položiti parket dijagonalno?

Shema polaganja parketa.

Dakle, da je izvršila svoje funkcije i štiti parketa, zglobovi materijala su namijenjeni za to sa viskima, postići nepropusnost. Nakon ovog dijela rada se provodi, određuje se smjer parketne ploče.

Možete početi polagati iz ugla sobe, smjer je odabran od prozora do vrata. Dugi spojevi duž krajeva ploča nalaze se u smjeru pada u sobu iz prozora svjetlosti, tako da su manje nego žuriti u oči. Boravak i iz središta sobe, povlačenjem kabela dijagonalno iz ugla do ugla sobe. Poslužit će kao obilježavanje i orijentir. U ovom slučaju, prvi red se prikuplja strogo paralelno s kabelom, krećući se iz središta ulijevo.

Da bi se potrebna razlika između zida i parketa uložena klinova. Skupština počinje nakon prvih 3 panela, koji su dobro prilagođeni kutu od 90 °, te obavljanjem potrebne orijentacije, mjesto. Rez svake ploče mora biti postavljen na početku novog retka, tražeći ga odvojeno. Kraj mora biti isključen, koji se podudara, morate postaviti ploče u narudžbu aproksimirane šahom. Prvi, završni spojevi su spojeni, a tek nakon toga se potpuno sklopljeni redak može spojiti na sljedeće. Središnji broj soba je najduži i bolje je nazvati pomoćnika stila. Pomaže i teret je objavio na već zatvorenom dijelu reda, budući da će pritisnuta parketna ploča biti manje podvrgnuta raseljavanju, dok se rad na montaži nastavlja.

Članak o toj temi: Što je til web na prozorima

Između paralelnih zidova, styling se izvodi u seriji tako da je posljednja ploča svakog reda prva za sljedeći redak. Ako su zidovi suženi uz instalaciju, stil se pojavljuje naizmjenično, kraj reda će biti početak sljedećeg suprotnog zida. Odbori su složene u redoslijedu kontrole, udaljenost između krajeva treba biti najmanje 30-40 cm, tako da je podne obloge trajan i manje deformiran. Trebalo bi postojati udaljenost između zidova i premaza, 1-2 cm. Potrebno je kompenzirati oteklina i drugih manjih deformacija, neizbježnih tijekom rada. Zatvorite svoje postolje.

Stojeći s pola ploče, koji, kao zatvaranje redaka, morate unaprijed odrezati. Ekstremni redovi u dijagonalnom polaganju moraju se izrezati na oblik zida, a ova faza rada treba posvetiti mnogo pozornosti. Kako bi se osigurala točnost rezanja, izmjerite udaljenost od gornje točke posljednje cijele ploče u nizu do kavez koji drži željenu udubljenja od zida.

Rezultirajuća vrijednost se prenosi na ploču koja se odrezuje. Zatim mjere udaljenost donje točke istog odbora u Cavali, a rezultat se prenosi na drugi kraj ploče. Gornje i donje točke povezani su pomoću ravnala i na ovoj liniji, parket je izrezan. Izrežite s leđa kako biste izbjegli chipping s lica.

Čitaj više