Montaža WC na pod

Anonim

Ponekad ljudi imaju potrebu za zamjenom starog toaleta novom, a to se događa na raznim razlozima, počevši s činjenicom da stari toalet više nema atraktivan izgled i završava činjenicom da je potpuno razmažena. Kupili ste novi WC ili stavite staru, mora biti pričvršćen na pod. Proces se mora razmatrati detaljnije.

Slijed WC-a.

Prije svega, potrebno je pripremiti platformu za instaliranje toaletne posude, nakon čega je potrebno napraviti osnovu za to. Baza za toalet treba biti izdržljiva i izdržati ne samo težinu same WC-a, već i osobu koja će ga koristiti. Osim toga, toalet služi dugi niz godina zaredom, a nakon toga nije zamahnuo bez drva i drugih predmeta pod njim, kako bi se pripremili razlozi za vodovod, potrebno je pristupiti s punom odgovornošću. Do danas se razlikuje unutarnju i vanjsku montažu za WC-u, svaki od njih ima značajke.

Nosači za WC školjku

Danas je toalet s poluživom pričvršćenom vijcima i tiplelima, epoksidnim ljepilom, kao i drvena taffeta.

Sorte toaletnih zdjela.

Razmotrite detaljnije svaki slučaj. Ako ćete koristiti epoksidni ljepilo kako biste instalirali WC na pod, prva stvar koju trebate pažljivo očistiti sve površine na koje će se primjenjivati. Osim toga, nužno su nužno smanjiti, koristeći aceton ili bilo koje drugo otapalo za to. Tada možete sigurno početi proizvodnju ljepila. Ako je ispravno napravljen, u punoj usklađenosti s uputama, može se koristiti za 1,5 sata. Nakon što je ljepilo spremno, on će se primijeniti na pod i na dno toaleta (na uglovima) s relativno malim slojem (ne više od 4 debljine vidi najmanje 20 cm²).

Nakon što nanesete ljepilo na pod i dno, morate instalirati toalet na mjesto i čvrsto pričvrstiti na squabble, poželjno je pritisnuti ga. Tada mora ostati približno 12 sati tako da je ljepljiva masa zgrabila. Nije potrebno dotaknuti WC i koristiti ga prije nego što to razdoblje ne istekne, inače se može pomaknuti.

Članak o temi: Kutak fotografija pozadine za dva zida

Ova metoda je najprikladnija, ako je pod u zahodu iz pločica, jer se koristi kako bi se uklopio u toalet na pločici vijaka, tikla ili drvene taazete. Nema potrebe da posjeduju posebne vještine ili znanje za korištenje epoksidnog ljepila za zatvarače, ali da biste vidjeli konačni rezultat, morat ćete čekati.

Dowel i vijci

Montaža WC na pod

Shema opcija, s kojim slavinama postoje toaleti.

Razmotrite drugu metodu - pričvršćivanje toaleta s tikovima i vijcima. Isprva je potrebno odlučiti o mjestu instalacije toaletne posude, a kada ugradite WC u optimalnom položaju, na mjestu pričvršćivanja rukavima potrebno je napraviti oznaku za buduće rupe na podu. Nakon s oznakom, završit će se, možete ukloniti WC, uzeti bušilicu i bušiti i pažljivo napraviti potrebnu rupu. Dubina takvih rupa tradicionalno ne prelazi 5-7 cm. Potrebno je pažljivo raditi kao obložene, gdje napravite rupu i vježbom. Na primjer, ako napravite rupe na pločici, onda tijekom brzog rada možete pokvariti pločicu ili od pregrijavanja bušilice može se rasprsnuti, što ne može biti dopušteno. Nakon što se napravi nekoliko rupa, možete nastaviti s bušenjem betona. Potrebno je unaprijed pripremiti odgovarajuću vježbu na betonu i izmjeriti duljinu kolica. U većini slučajeva dubina rupa je oko 6-8 cm.

Montaža WC na pod

Instaliranje toaleta.

Sljedeći korak je čišćenje rupa i prljavštine koju ste stvorili. Nakon toga, potrebno je ispuniti ih brtvilo ili poseban ljepilo za pločicu. Ispunite rupu je potrebno dok se ne napuni. Nakon toga, u rupama potrebno je umetnuti dowel dok ne zaustavi. Potrebno je to učiniti sve dok se tišina ne skriva u niši tako da se ne drži na površinu. Ako postoji višak silikona ili ljepila, morat će se ukloniti tako da je zahod naknadno stajao glatko. Učinite ga pomoću krpe ili gume lopatice. Nakon ovog nekompliciranog postupka možete učvrstiti zahod s mjestom. WC je montiran gdje su napravljene rupe pod pričvrsnim rukavima. U tom slučaju, silikon se može koristiti za dodatno kompaktno dno toaleta. Nakon instalacije WC-a, potrebno je okrenuti vijke u čahure za pričvršćivanje. Uključeno obično idu kape za vijke, zahvaljujući kojem izgled vodovoda neće patiti. Utikač mora biti priključen sljedećeg skretanja.

Članak o temi: Kako roll - linoleum na laminatu ili obrnuto?

Kao rezultat toga, ispostavilo se da je sve spremno, a WC je spreman za rad, ostaje samo ukloniti višak silikona, koristeći otapalo ili bijeli šiljak. Druga opcija je poželjna u ovom slučaju, budući da ne pokvare oslikane površine.

Drvena taffeta

WC uređaj.

Posljednja i klasična metoda ugradnje WC-a je korištenje za ovu drvenu taft (ploče). Da biste iskoristili ovu vrstu toaleta montažu na pod, morate napraviti otvor u pod na koji želite staviti svoju taffu. Dimenzije ove rupe moraju se savršeno podudarati s veličinama taft. Nakon što je taft instaliran u udubljenju, morat će se ispuniti betonom otopinom da se konačno napuni bazu za WC. Ne višak će se brinuti o dodatnom armaturu cijelog budućeg dizajna. Da biste to učinili, morate "srušiti" sidre u ploču. Potrebno je to učiniti na takav način da se protive odboru za nekoliko centimetara (2 cm je sasvim dovoljno). Nakon baze (betonska otopina) je suha, potrebno je popraviti toalet na tamet kroz rupe u jahanju. Da biste to učinili, možete koristiti vijke koji prvo trebaju podmazati tavot.

Potrebno je spomenuti da ako ćete instalirati WC, koristeći ovu opciju, moguće je da se WC u procesu može razmaziti. Da biste izbjegli takve nevolje, morate unaprijed postaviti ispod glave vijaka, koji će se koristiti za pričvršćivanje, komad bilo kojeg gumenog proizvoda ili proizvoda od kože. Ako neki dijelovi proizvoda dolaze ispod vijaka, lako se mogu eliminirati pomoću noža ili škare za to. Osim toga, takvi se komadi mogu skrivati ​​pomoću plastičnih ili mjedi.

Unitaase instalacijsku shemu.

Tako se ispostavlja da ne sve metode za pričvršćivanje toaleta na pod omogućit će vam da ih odmah koristite. Na primjer, u prvom i drugom slučaju, najprije morate čekati određeno vrijeme (oko 12 sati), kako bi ljepilo i betonsku smjesu konačno osušila. Inače, ako uživate u WC-u i nećete čekati dok se njezina baza ne osuši, može se pomaknuti da će podrazumijevati nove probleme. Stoga je potrebno pronaći rješenje takav problem unaprijed. Naravno, uvijek postoji treća opcija, takozvana "zlatna sredina", zahvaljujući koja se odmah nakon instaliranja i pričvršćuje zahod na pod. Upotreba vijaka i tikla ne zahtijeva vrijeme čekanja, što znači da odmah nakon instalacije i veze, toalet se može koristiti za rad.

Članak o temi: Kako šivati ​​zavjese s Lambrequinima učiniti sami: uzorci i rezanje

Naravno, trebat će vam još mnogo vremena za ugradnju WC-a - najprije je potrebno napraviti rupe u kojima se silikon ulijeva i pričvršćene su tiple; Drugo, instalirajte zahod, učvrstite ga vijcima i uklonite višak silikonske mase. Sve to zahtijeva određeno vrijeme.

Osim toga, u slučaju da imate potrebu da ne "ozljede" pločice, možete koristiti, kao što je gore spomenuto, epoksidno ljepilo (smolu), silikonske ljepilo ili tekuće nokte.

Nakon rezultata

Dakle, ispostavilo se da na kraju svatko odlučuje na koji način je potrebno prednosti - epoksidni ljepilo, kopati s vijcima ili drvenom taft. Konačni izbor izravno ovisi o preferencijama i željama svake osobe odvojeno, te na materijalu koji se koristi na podu u sobi, gdje je potrebno popraviti WC. Na konačnu odluku utječu veliki broj čimbenika: prisutnost slobodnog vremena, iznos sredstava koji će morati potrošiti, vrijeme za sve potrebne radove itd.

Svatko može koristiti usluge stručnjaka na ovom području kako ne bi proveo snagu niti dragocjeno vrijeme. U tom slučaju, praktično je zajamčeno da će se obaviti rad kvalitativno i neće biti potrebno za žaljenje provedenim alatima. Bit će moguće dobiti nužan rezultat u najkraćem mogućem roku i visokokvalitetnim performansama, ali je ovaj izlaz prikladan samo za one koji su u mogućnosti platiti za to traženi iznos. Inače, možete potrošiti potreban posao na svoj vlastiti, što je najvažnije, u takvom stvar - koristiti odredbe koje se pružaju i jasno slijedite upute, pogotovo ako se ne naiđete na takav postupak osobno.

Čitaj više