Kako ukloniti stari linoleum: Pravila za demontažu, alate, preporuke

Anonim

Vrlo često, razmišljanje o obavljanju popravaka u apartmanu, pitate se što učiniti sa starim linoleumom je ukloniti ili postaviti novu podnu pokrovu odozgo. Uostalom, stari linoleum ponekad daje mnogo problema. Razgovarat ćemo o tome detaljnije.

Kako ukloniti stari linoleum: Pravila za demontažu, alate, preporuke

Hladno zavarivanje linoleumskih šavova.

Prije svega, uklanjanje starog sloja linoleuma ne bi trebalo biti popraćeno po podu za uklanjanje pomoću Emery. Također nije dopušteno bušiti, cijepanje, brušenje i tako dalje. Svaka akcija za uništavanje linoleuma može utjecati na vaše zdravlje.

S onim što je povezano? Sve je vrlo jednostavno. U ovim podovima, njegovoj oblozi ili bazi i ljepilo, najvjerojatnije sadrži tvari kao što su azbestna vlakna i eventualno kvarc čestice. Uništavanje površine i baze starog sloja linoleuma, tako podižete prašinu u zrak koji se sastoji od gore navedenih štetnih tvari.

Ako udišete takav sastav, onda u najboljem slučaju može dovesti do respiratorne bolesti, a u najgorem slučaju - na onkološkom. Za osobe koje pate od alergija, ova mješavina je štetna u dvostruko i lako može uzrokovati šivanje napad. Dakle, kako ukloniti pod u obliku linoleuma?

Pravila za demontiranje starog linoleuma

Kako ukloniti stari linoleum: Pravila za demontažu, alate, preporuke

Polaganje vodljive linoleuma u pločicama.

Govoreći o pravilima za uklanjanje linoleuma, prije svega treba napomenuti da njegovo demontaže treba izvesti samo u slučaju ekstremne nužnosti, ako nema drugih načina ne može riješiti vaš problem.

  1. Tijekom rada, vrlo je dobro koristiti usisivač s visokokvalitetnim filtrima koji imaju posebnu metalnu mlaznicu. Ni u kojem slučaju nemojte zamijeniti usisivač na metli ili četkom.
  2. Još jedna važna točka: demontaža valjanih podova se izvodi samo uz pomoć deterdženta, suho uklanjanje nije dopušteno. Osjetna baza se također uklanja pomoću otopine deterdženta.
  3. Sva smeća nastala nakon uklanjanja linoleuma mora biti pakirana u kvalitetnim paketima (gust), čija je debljina od 6 mm i više. Građevinsko smeće izvozi ovaj znak isključivo na one deponije, gdje je dopušteno iskoristiti ovim otpadom.

Članak na temu: Kako povezati kućno kino na TV

Kako zamijeniti prekid linoleuma?

Kako ukloniti stari linoleum: Pravila za demontažu, alate, preporuke

Dizajn poda.

Kao što je gore navedeno, demontiranje rada sa starim linoleumom provodi se samo u slučaju ekstremne nužnosti. Ako ne postoji takva potreba, možete koristiti sljedeće opcije:

  • Položite novi sloj odabranog podne obloge preko starog linoleuma;
  • poravnanje površine starog premaza pomoću posebnog pripravka namijenjenog za te svrhe;
  • Profesionalno pripremiti površinu prekrivenu starim slojem linoleuma, prije polaganja novog podne obloge.

Nakon odabira nove verzije podne obloge, morate pročitati upute za njegovo polaganje, u kojem će se najvjerojatnije, najvjerojatnije proces pripreme izrade površine na njezinu instalaciju detaljno opisati.

Što trebate ukloniti stari linoleum?

Kako ukloniti stari linoleum: Pravila za demontažu, alate, preporuke

Metode polaganja linoleuma.

Dakle, još uvijek ste zaključili da postoji potreba za uklanjanjem linoleuma. Koji od alata može biti potrebno u ovom slučaju:

  • Glavna stvar je alata za individualnu zaštitu (naočale, rukavice, respirator);
  • Prikladan strugač s metalnom oštricom; Provjerite je li njegovo pričvršćenje pouzdano i teško;
  • Univerzalni građevinski nož;
  • usisivač koji ima visokokvalitetne filtre i metalnu mlaznicu namijenjenu za vlažne površine za čišćenje;
  • Mobilno prskalica;
  • gusti paketi; Imajte na umu da bi njihova veličina trebala biti kompatibilna, a kvaliteta je izdržljiva;
  • Vrlo učinkovit deterdžent.

Sada kada znate koje alate i uređaje koje vam mogu trebati, možete nastaviti s trenutnim rastavljanjem starog sloja linoleuma.

  1. Prva stvar koju treba učiniti je osloboditi sobu od namještaja i drugih unutarnjih predmeta. Ne zaboravite police, uglove, skakače u stanu i tako dalje.
  2. Pripremite sobu, morate pripremiti otopinu deterdženta. Da biste to učinili, mora se otopiti s vodom u omjeru od 100 g sredstava na 1 litru vode i sipati dobiveni pripravak u raspršivač.
  3. Prvo očistite površinu poda s usisivačem pomoću metalne mlaznice. Tada trebate napraviti rezove na površini linoleuma ne više od pola postojeće debljine podne obloge. Rezovi će nositi paralelnu prirodu i nalazi se oko 20 cm.

Članak na temu: Mjesta gdje možete pohraniti cipele

Uklonite stari premaz je prikladniji zajedno. Dok jedan radnik će demontirati trake linoleuma, drugi mora prskati kuhanu otopinu deterdženta. To će omogućiti da ne podigne prašinu u zrak i zadrži vaše zdravlje. Procijenite ispravnost izvršenja ovog postupka moguće je stanje osjetila.

Ako je mokar, onda sve učinite ispravno. Ne uklanjajte više od tri bendova u isto vrijeme i nemojte sjediti na podovima osjetljivu premaz. Najbolje od svega, ako ste na još ne udaljenom sloju ili već pročišćenom podu.

Uz linoleumske trake, morate ukloniti cijelu osnovu, a ako uklonite neke trake, postaje teško, onda možete primijeniti metodu struganja, ali nužno s obilnom vlagom.

Svi rastavljeni materijali su kompaktno pakirani u pripremljenim vrećicama ili spremnicima i izvoze se na odlagalište za daljnje zbrinjavanje.

Neke preporuke

Kako ukloniti stari linoleum: Pravila za demontažu, alate, preporuke

Dijagram iskrivljavanja ruba linoleuma.

U svrhu sigurnosti vašeg zdravlja i zdravlja drugih, svaki uklonjen linoleum traka je potrebno odmah zapakirati u pripremljenim vrećicama. U istoj svrsi nije potrebno hodati po izloženoj bazi linoleuma.

Ako se u procesu rada i dalje morate kretati kroz njegovu površinu, onda se cipele u kontaktu s ogradom mora temeljito oprati. Sve punjene vrećice moraju biti dobro povezane i dogovorite upozorenje o unutarnjem sadržaju na njihovoj površini, jer je azbest prašina vrlo štetna za ljude.

Ako su neki slojevi linoleuma čvrsto zalijepljeni na podlogu, tada se koristi tvrdi metalni strugač za njihovo uklanjanje. Samo ne zaboravite da morate ostvariti ovaj rad u suprotnom smjeru.

Nakon što ste snimili tri pruge stare linoleuma, morate zaustaviti daljnje demontaže neko vrijeme i nastavite kako biste uklonili ogradu s poda površine.

Članak o toj temi: Proizvodnja tablice s vlastitim rukama

Ovaj postupak se izvodi samo pomoću otopine deterdženta. Kako ga pripremiti, opisano gore. Nakon prerade, osjećaj se mora dati tako da je dobro natopljen sapunicom. Strupljevanje se osjeća pomoću strugača, ali nemoguće je biti na njegovoj površini. Radnici bi trebali biti smješteni na već pročišćenoj površini ili ukupnom linoleumu.

Nakon uklanjanja osjetljivog sloja, morate ponovno koristiti usisivač. Nakon što u potpunosti očistite cijelu površinu poda od starog linoleuma, usisivač će se dobro doći.

Nakon što ste dovršili sve opisane postupke, dobit ćete čist, spreman za daljnje podne strane.

Čitaj više