Kako napraviti pouzdan i ispravan sustav Rafter s vlastitim rukama?

Anonim

Fotografija

Kako bi krov služio što je duže moguće i u potpunosti ispunio sve dužnosti nametnute na njega, potrebno je, između ostalog, pravilno sastaviti Rafter sustav. Može se učiniti vlastitim rukama. Međutim, prije početka glavne faze rada potrebno je odrediti vrstu krova i sustav raftera, pokupiti odgovarajući i kvalitetan materijal, kao i napraviti plan, prema kojem Rafter sustav će biti podignut.

Kako napraviti pouzdan i ispravan sustav Rafter s vlastitim rukama?

Vrste rafting krovnih sustava.

Vrsta sustava ovisi o obliku krova kuće. U fazi projektiranja treba uzeti u obzir značajke cijelog sustava i dizajn krova. Nakon pripreme i osiguranja pojedinačnih elemenata, sustav Rafter je montiran. Ovaj rad podrazumijeva provedbu skupa tehnoloških koraka. Čineći sve u skladu s uputama, nećete zadovoljiti nikakve značajne probleme, a gotov Rafter sustav za krov vašeg doma bit će što je moguće više.

Izrada projekta sustava Rafter

Prilikom izrade projekta potrebno je razmotriti vrstu krovova kod kuće. Za krov svakog pojedinog tipa priprema se pojedinačni solry sustav. Na primjer, sustav rogova za krov u potkrovlju bit će apsolutno ne kao sustav za holm krov. Stoga, s neovisnim performansama, potrebno je uzeti u obzir ove čimbenike.

Međutim, postoji niz zahtjeva koji su univerzalni za krov bilo kojeg tipa. Projektiranje istinski sustava i izravnog krova, razmotrite sljedeće važne točke:

Kako napraviti pouzdan i ispravan sustav Rafter s vlastitim rukama?

Shema RAFTSS sustava holm krova.

  1. Ako je krov izoliran, onda se sva instalacijski rad treba razmisliti kako bi se mogli izvesti kao prikladno moguće, jednostavno i brzo.
  2. Kada instalirate izolaciju, morate razmisliti o daljnjem uređaju raftera.
  3. Važno je uzeti u obzir težinu krovnog dizajna i izračunati snagu brze noge u skladu s ovim parametrom.

Rafting sustav treba prikupljati s visokokvalitetnog i trajnog drva. Važno je da se radni komad, sušenje i skladištenje materijala provodi u skladu s pravilima. Najbolje je koristiti smolaste trake. Smola je prirodni antiseptik, tako da će drvo biti pod dodatnom zaštitom, a gotov rafter sustav će trajati što je duže moguće.

Članak o temi: Kako provjeriti kvalitetu Cacopa crkve?

U slučaju da je krov vaše kuće kuka, rogova moraju imati drugačiji poprečni presjek. Najtrajniji rogova treba instalirati gdje je spojeno nekoliko bara. Prilikom odabira materijala za završene rogova, potrebno je biti posebno pažljivo. Junction između ravnina često postaje jedan od glavnih problematičnih područja. Takva područja karakterizira najmanja snaga u cijelom sustavu i može curiti.

Priprema drva prije posla

Kako napraviti pouzdan i ispravan sustav Rafter s vlastitim rukama?

Montažne čvorove grede.

Da biste izgradili pouzdan sustav raftinga, potrebno je koristiti prilično debeli bar. Materijal je prikladan za poprečni presjek 10x20 cm, 10x10 cm, 20x20 cm, itd. Tamo gdje bi rogovi trebali imati posebno visoku snagu, na primjer, ako dizajn osigurava prisutnost splavača za hitne slučajeve, grede trebaju splicer. Optimalno koristiti vrijeme od 400-600 cm. Najbolje je za raftered već otišao bar. To osigurava da se drvo neće promijeniti u veličini nakon izgradnje krova.

Prije nego što nastavite do uređaja rogova i hidroizolacija, svakako razmislite o takvim trenucima kao zaštitu od drva od požara i štetočina. Prvo, bar bi trebao biti natopljen antipitikom. Takva obrada dovodi do smanjenja zapaljivosti drva. Drugo, materijal se nužno obrađuje antiseptičkim pripravcima, zahvaljujući kojem će se spriječiti njegovo truljenje.

Te bi mjere trebale se provoditi mnogo prije konačne instalacije sustava RAfter. Tako možete dosljedno obraditi svaki element strukture, obratiti posebnu pozornost na one koji se mogu oštetiti u budućnosti. Odvojite posebnu pozornost na zglobove. Zaštitne spojeve su najprikladniji za primjenu s četkom. Koristite prilično širok alat s dugom hrpom. Ne zaboravite na individualnu zaštitu. Budite sigurni da stavite rukavice, respiratorske i sigurnosne naočale.

Zaštitne spojeve preporuča se primijeniti dvostruki sloj. Prije prerade drva treba sušiti. Možete, naravno, ne čekati potpuno sušenje. Ali ako želite da materijal bude natopljen što je više moguće i služio što je duže moguće, nemojte žuriti i dati ga potpuno osušiti prije primjene sljedećeg sloja. Moguće je pokrenuti instalaciju sustava RAfter za krov tek nakon što se zaštitni agensi dobro apsorbiraju i materijal će se potpuno osušiti.

Članak na temu: Kako odabrati i instalirati kanalizaciju?

Kako napraviti pouzdan i ispravan sustav Rafter s vlastitim rukama?

Sustavi sustava za bantalne krovove.

U procesu obavljanja ovog posla trebat će vam nekoliko jednostavnih alata, rad s kojim ne zahtijeva posebne vještine i obuku, naime:

  1. Sjekira.
  2. Čekić.
  3. Motorna pila ili hacksaw za drvo.
  4. Mjerilo.
  5. Razina izgradnje.
  6. Električna bušilica.
  7. Metalni nosači od 20 cm.
  8. Nokti 8-20 cm dugo.
  9. Uzgajivač noktiju.
  10. Olovka.

Upute za instalaciju korak po korak

Redoslijed instalacije sustava Rafter za dom je vaše vlastite ruke. Prvo, izvodi se maurolalat polaganje. To je bar koji obavlja funkcije baze za Rafter sustav. Stavite mauerlat preko zidova oko perimetra strukture. Koriste se posebni privici. Oni moraju biti postavljeni u koracima do 1-1,2 m. Da bi se dodatno povećala svojstva zaštite od vlage za mauerlat, potrebno je staviti runkoid. Možete koristiti druge udobne hidroizolacijske materijale.

Bar je postavljen pored klinova. Postoje mjesta za stvaranje rupa. Nakon što se sve potrebne rupe buše, klinovi se treba vratiti u mauerlat. Mora se učiniti na takav način da se klinovi savršeno izvodi. Ne trebate veliku platformu, bit će dovoljno milimetara. Mauerlat se dodatno fiksira s podložnim pločama. Nakon završetka fiksacije mauerlata, možete se preseliti na sljedeći korak rada gdje morate oboriti rogove s montiranim mauerlatom.

Kako napraviti pouzdan i ispravan sustav Rafter s vlastitim rukama?

Shema visećih rafting sustava s podignutim stezanjem.

Rafter noga je ugrađen u odgovarajućem položaju i fiksiran na mauerlat. Ovo koristi pocinčane čelične zagrade. Dodatno pripremiti zatvarače i vijke.

Nosač će spriječiti raffere koji se nalaze duž mauerlata. Nosač je također osmišljen kako bi se spriječilo njihova pomaka. U istom principu, koristeći zagrade, izvodi se instalacija rogova na skunk dio krova. U svrhu dodatnog jačanja i pričvršćivanja jahačkog dijela krova, možete koristiti željeznicu. Trebalo bi biti povezano s suprotnim splavačima u obliku slova "a".

Za maksimalnu pouzdanu vezu, grede se također mogu primijeniti s klinovima jedni s drugima. Studovi od najmanje 8 mm su prikladni za ovaj rad, ako se krov koristi ondulinom i drugim bespilošnim krovnim materijalima. Ako odaberete keramičke pločice i druge teške materijale, trebali biste koristiti dulje klinove, od 10-12 mm.

Da se rogova ne pomiču, bolje je koristiti 2 studs odjednom na jednom privitku čvoru.

U nekim slučajevima postoji potreba za produljenjem drva. U slučaju takve situacije, spojite trake terapije, koristeći visoke studije za ovaj i promjer od najmanje 1 cm.

Članak o temi: Kako rastu tulipani na balkonu

Preporuke za izlučivanje Rafter sustava s Mauerlatom

Kako napraviti pouzdan i ispravan sustav Rafter s vlastitim rukama?

Shema montaže rafterije u mauerlatu.

Ponekad postoje takve situacije kada duljine raftera nisu dovoljne. To se obično događa kada se podigne krov t Ali može se pojaviti u drugim okolnostima.

U takvim slučajevima, kako bi se spriječilo ili čak potpuno isključenje krovnog premaza u vlastitu težinu ili težinu atmosfernih oborina, potrebno je temeljito raditi na jačanju krova. Bolje je učiniti sve odmah i "na savjesti". Namjera ispraviti nedostatke "jednom tada" u budućnosti može dovesti do problema koji će zahtijevati mnogo značajniju potrošnju, novac i snagu.

Da biste uklonili ovaj problem, možete pribjeći jednoj od dvije dostupne metode. U skladu s prvim od njih, u sredini Rafter sustava, zbog kojeg će se provesti jedinstvena raspodjela opterećenja. Ili možete pribjeći drugoj metodi. U skladu s njim, ugradnja dodatnih poprečnih greda je napravljen i instalirani su potporci. Zahvaljujući takvom sustavu, sve dolazno opterećenje bit će distribuirano prilično učinkovito.

Druga metoda raspodjele opterećenja je praktičnija i učinkovitija. To se najčešće koristi u izgradnji krovova mansarda.

Nakon završetka instalacije, potrebno je obrezati sve krovne grede. Izrežite ih u razini vijenca. Nakon toga, u slučaju takve potrebe, bit će moguće izvesti hidroizolaciju rada.

Dakle, ne postoje posebni problemi u samostalnom rasporedu sustava RAfter. Čineći sve s vlastitim rukama, dobivate izvrsno iskustvo i uštedite veliki novac na usluge treće strane. Potrebno je samo slijediti upute u svemu, jasno u skladu s utvrđenim zahtjevima i pravilima, a vi ćete definitivno dobiti izdržljiv i pouzdan sustav raftinga. Dobar posao!

Kako napraviti pouzdan i ispravan sustav Rafter s vlastitim rukama?

Kako napraviti pouzdan i ispravan sustav Rafter s vlastitim rukama?

Kako napraviti pouzdan i ispravan sustav Rafter s vlastitim rukama?

Kako napraviti pouzdan i ispravan sustav Rafter s vlastitim rukama?

Kako napraviti pouzdan i ispravan sustav Rafter s vlastitim rukama?

Kako napraviti pouzdan i ispravan sustav Rafter s vlastitim rukama?

Čitaj više