Usklađivanje starog drvenog poda šperploča bez zaostajanja

Anonim

Drvena deformacija podova, koja je poslužila mnogo godina, problem mnogih vlasnika vikendica, privatnih kuća i apartmana starog uzorka. Ako je potpuno rastavljen i učinio opet, iz financijskih razloga, ili samo želite jednostavno promijeniti vrstu podne obloge, onda će najbolji način biti poravnanje poda šperploča bez zaostajanja.

Zašto će šperploča biti najprikladniji materijal za takva djela:

  • Savršeno će nositi teret;
  • Teži malo i lako isporučeno na mjesto rada, što je za pojedinačni majstor velikog plus;
  • Možete odabrati željenu gustoću i svojstva materijala;
  • Vrste s svojstvima otpornim na vlagu ne boje se plijesni i gljivica;
  • niska cijena;
  • Brza i jednostavna instalacija gradnje;
  • Obrađuje se strojem za mljevenje i pogodan je za lakiranje premaza;
  • ne proizvodi neugodne mirise;
  • Prirodna proizvodnja okoliša;
  • S pravilnim polaganjem služi dugo vremena.

Usklađivanje starog drvenog poda šperploča bez zaostajanja

Priprema za rad

Drvene podove počinju škripati i nositi ploče i zatvarače na kojima se nalaze, uzgaja nepravilnosti. Da biste ažurirali drveni pod, prvo morate provjeriti status komunikacija, a zatim se riješiti zaslona pomoću nekoliko dodatnih vijaka.

Ako postoje stvarno razmažena područja koja su bila izložena vlazi ili teškim opterećenjima dugo vremena, treba ih zamijeniti. Tek nakon toga može početi poravnati drveni pod.

Soba se mora podijeliti na kvadratne segmente jedan metar, odrediti središte sobe i mjeriti s laserskom razinom odstupanja od norme. Postoje tri vrste nepravilnosti pod poda, za svaku od njih primjenjuju vlastitu tehnologiju za rješavanje problema.

Prvi tip je do 2 mm, u ovom slučaju poravnanje poda šperploča praktički se ne primjenjuje. Ovaj nedostatak može se popraviti s kitom. Priprema se iz mješavine PVA i piljevina ljepila. Boriti se s nepravilnostima specijaliziranog akrilnog brtvila. Izgled bivšeg spola će patiti od njega, ali zato što je razlog za njegovo ažuriranje u novom završnom premazu, bilo linoleum ili tepih.

Članak o toj temi: Kut zore prozorskih padina: slijed instalacije

Drugi tip je od 2 mm do 5 mm po kvadratnom metru. Upravo je to slučaj kada je ispravak površinskih nepravilnosti potrebna uz pomoć šperploča bez korištenja LAG-a.

Treći tip - odstupanje preko 5 mm. Da biste riješili problem, koriste se šperploča. Već postoji složena vrsta konstrukcije koja povećava vrijeme rada.

Špedwood bi trebala biti u zagrijanoj sobi dva dana prije odlaska na posao. Gdje je grijanje trenutno nemoguće, listove treba liječiti toplom vodom s vlažnom tvari i dati stajati na rubu najmanje jednog dana. Naravno, rad ne smije koristiti rasprskavanje ili raspadanje, u suprotnom, dobiveni rezultat će samo razočarati.

Odabir šperploča

Usklađivanje starog drvenog poda šperploča bez zaostajanja

Važno je uzeti u obzir da kada poravnanje drvenog poda potrebno je odabrati debljinu šperploča. To ovisi o širini ploča na podu. Ako je pod je manji od 20 cm, tada je šperploča debljine 5-10 mm. Uz širinu ploča, više od 20 cm ili u slučajevima gdje je pod snažno deformiran ili je pogrešno položen uzorak prstenova stabla u jednom smjeru, tada se koristi samo materijal od 18-20 mm širine.

Odabir šperploča širini usko je povezan s onim što je premaz pripremljen za uporabu lica. Ako je linoleum ili tepih, debljina listova ne bi trebala biti velika. Ove vrste premaza s glatkom pločom izgledaju pažljivo i glatko. Ako se planira polaganje laminata ili parketne ploče, onda samo savršeno glatki pod može biti prikladan, što može pružiti samo guste i čvrste ploče. Idealna opcija kada se debljina šperploča i konačna drvena premaza podudara.

Šperploča je izrađena od drvenih vlakana i furnira. Stoga će biti bolje hodati antiseptičkom prije instaliranja ako se modeli otporni na vlage ne odabiru za rad. Za popravak, s vlastitim rukama u privatnom sektoru, preporuča se koristiti FSF ili FC marke. Potonji ne uključuje fenole i više ekološki prihvatljivije.

Članak o toj temi: Postupak za rješavanje problema u radu plastičnih vrata

Prosječna debljina i otpornost na vlagu na par s udobnom cijenom ne stvaraju prepreke za novčanik i kvalitativni rezultat. FSF, naprotiv, bolje je prikladno gdje postoje temperaturne razlike i povećane vlažnosti. U svojoj proizvodnji, fenol formaldehidne smole se koriste kao ljepila. Ovi elementi su pomalo otrovni, tako da se takvi materijali koriste samo za nerezidentne prostore.

Postoje četiri razreda šperploča

:

Usklađivanje starog drvenog poda šperploča bez zaostajanja

Prvi razred je najviša kvaliteta. Nema nedostataka na njegovoj površini, ali gost dopušta pukotine ne više od 20 cm ako furnir ima zapise za praćenje.

Drugi razred. U tom slučaju dopuštena je curenje adhezivnog materijala, ostaci, ogrebotine i pukotine mogu se uzeti na 5%.

Treći razred. Morat ćemo se pomiriti s ispuštenim kujem i crvima.

Četvrti razred. Mnogi nedostaci, ali, ipak, furnir rukavice dobro i drži u cijelom dizajnu.

Za seksualni premaz, s naknadnim polaganjem konačnog materijala, preporučuje se korištenje drugog razreda. U slučajevima s nestambenim i tehničkim prostorijama prikladne su sorte od lošijih. Kada se šperploča koristi kao premaz lica, bolje je koristiti prvi razred.

Ugradnja listova šperploča

Usklađivanje starog drvenog poda šperploča bez zaostajanja

Široke ploče su najbolje podijeljene u nekoliko pravokutnih dijelova, budući da je šperploča izložena vlazi i upozorenje može početi s vremenom. Kada pošaljete, nemoguće je zaboraviti da između zida i materijala morate ostaviti nekoliko centimetara. Isto pravilo djeluje kada su same plahte postavljene pored druge, samo se udaljenost smanjuje na 3-8 mm.

Potreban je tehnološki klirens, jer kada počinje rad spolnog premaza, šperploča neće prolaziti jedni na druge. Osim toga, potrebno je za elementarnu ventilaciju.

Police se moraju pojaviti iu zidu od opeke. Šav jedan redak pada na sredini listova u sljedećem. Ova metoda pomaže izbjeći probleme s škripom i daje dizajn integriteta.

Članak o temi: Venecijanski: Vrste i metode primjene

Pričvršćivanje listova trebalo bi sada biti "češalj" crnog kat. Na tim mjestima bit će najveće prianjanje materijala, što znači da pričvršćivi nemaju praznine i neće biti uzrok kvara mjesta. U isto vrijeme, mjesta za zatvarače su ravnomjerno raspoređene.

Za samo-vijke preporučuje se da pre-napravite rupe, jer predenje dijela može izravno oštetiti već položenu fanu.

Morate izbušiti rupe u dvije faze:

  • Prvi je širina promjera rabljenog vijka;
  • Drugi - s velikom veličinom šešira, tako da se ne pije.

Za postizanje dijelova u Phanneur Hammer je kategorički kontraindiciran, jer ga može podijeliti. Montaža na drveni pod se obično radi uz pomoć uglova. Ako se koriste tiple, dvostupanjska rupa je također bušena za njih. Na perimeru šperploče Dubel se nalazi od ruba ne bliže od 2 centimetra.

Kako primijeniti popise

Usklađivanje starog drvenog poda šperploča bez zaostajanja

Šperploča s hrapavom s jednim i polirana s druge strane (obilježavanje "SH1") Kada se primjenjuje kao primarni podovi, potrebno je pričvrstiti grubi dio na vrh. Potrebno je za dovoljne površine kvačila lista i posljednjeg sloja za izravnavanje. A mljevena strana je potrebna kada bi trebala napraviti lifel lica seks. Tada vijci su uvučeni u zavojnici šperploča maskirani brtvilom na akrilnom osnovi, a površina same mljevene ploče prekrivena lakim jednim ili više slojeva.

Oznake "SH2" i "NSH", odnosno, znače mljevenje s 2 strane i neotkrivenog lima. Ti modeli u kojima je poliran, imaju recept u obliku slobodne formaldehidne razine. Za stambene prostore, najbolje rješenje će biti "E1" - manje od 10 mg formaldehida na stotinu grama šperploča.

Sa svim tim savjetima, poravnanje poda šperploča neće biti problem za neprofesionalni. Popravak s vlastitim rukama donosi zadovoljstvo i ogromno iskustvo.

Čitaj više