Kako uzgajati ljepilo pozadine

Anonim

Ako imate zamišljene popravke, onda, u pravilu, jedan od vaših zadataka bit će šperploča pozadine. Ovaj proces, iako nije samo kompliciran, ali još uvijek posjeduje obilje nijansa i suptilnosti. Potrebno je razumjeti što se načelo svaki korak lijepljenja, od razrjeđivanja ljepila i završava s poravnanjem već pločene površine.

Kako uzgajati ljepilo pozadine

Proces pripreme ljepljivog rješenja

Počnimo s prvim, s obzirom na to kako je potrebno uzgajati bilo koji ljepilo za pozadinu, nije važno za papir, phlizelin, vinil ili bilo koju drugu pozadinu. Ovaj korak se čini jednostavnim, ali nije sasvim tako.

Što trebaš

Za uzgoj ljepila, predmeti se mogu naći u svakom apartmanu. Ako iznenada ne postoji, onda ih možete kupiti u bilo kojoj gospodarskoj trgovini. Potrebno je raditi samo s čistim objektima, jer svaka kontaminacija može utjecati na kvalitetu konačnog ljepila.

Kako uzgajati ljepilo pozadine

Da bi se pojednostavio rad, preporuča se koristiti odgovarajući alat.

To je ono što trebate razrijediti ljepilo za pozadinu:

  • Zidni ljepilo. Bilo bi čudno učiniti bez njega. Važno je vrlo pažljivo odabrati potrebno ljepilo, o tome dalje. Mora biti pogodan za one pozadine koje namjeravate lijepiti.
  • Kapacitet. Kanta ili zdjelica savršeno će se uklopiti. Uzmite prilično velik kapacitet, jer inače, uz miješanje, ljepilo će biti prskanje i prolivena na svaki način.
  • Voda. Važno je razumjeti kakvu vodu morate razmotriti ljepilo pozadine. Može biti, u načelu, bilo tko, ali najbolje uzeti čistu vodu, u kojoj nema nečistoća pijeska. Njegova temperatura treba biti približno na razini prostorije, oko 25 stupnjeva, a zatim ljepilo s najvećim stupnjem vjerojatnosti će izaći bez kvržica. Moguće je povećati temperaturu, ali onda je bolje miješati s nečim relativno moćnim, na primjer, mikser.
  • Uređaj za miješanje. Mogu postojati mnogo opcija. Netko miješa redoviti štap - ova opcija također ima pravo postojati. Netko primjenjuje građevinske mješalice, drugi ljudi prilagođavaju obične kuhinjske mješalice. Potonji možda ne osvježavaju kvalitetu miješanja, ali oni su samo znatno lošiji. Druga mogućnost je vježba kojoj je instalirana posebna mlaznica za miješanje.

Članak o toj temi: Kako napraviti vrata s vlastitim rukama: proizvodne upute (video)

Odabir ljepila

Prije, izravno, proizvoditi ljepilo, potrebno je ispravno odabrati. Sastav ljepila je odabran na temelju koji je dostupan tip pozadine.

Na primjer, za papir će odgovarati gotovo bilo kojem, ali, na primjer, trajnijim i gustim ljepilom potrebni su za Fliylin ili vinil.

Dakle, ako odaberete ljepilo za vinil, fliesline ili druge slične pozadine, svakako se uputite na upute koji tradicionalno dolaze u setu s ovim ljepilom. Ako niste sigurni, uzmite dokazane marke ljepila Kelid, PUFAS.

Kako uzgajati ljepilo pozadine

Svaki proizvođač samopoštovanja nudi veliki asortiman skupnog ljepila.

Načelo glosnog ljepila

Sada ćemo dosljedno razmotriti kako je ljepilo razvedena. Potrebno je slijediti slijed djelovanja i djelovati ispravno u svakoj fazi.

  1. Prvo morate sipati u spremnik koji ste prethodno pripremili i oprali, voda. Temperatura kao što je gore navedeno može biti 25 stupnjeva, ali će biti vrlo udobna čak i ako ga povećate do 40 stupnjeva, po mogućnosti ne viši.
  2. Uzimamo pakiranje ljepila i proučavamo ga. Ovaj paket će ukazati na potrebne omjere koje trebate primijeniti. Vi procijeniti koliko je voda izlio, a zatim se pretvarati kako će točno ljepilo morati dodati u ovu količinu vode. Ako pretjerate, mješavina će biti preplavljena debelom konzistencijom i možda čak i obično razvod. Ako, naprotiv, dodajte nedovoljno, a onda će sve biti vrlo tekuće. U potonjem slučaju, ljepilo ne može zadržati normalno pozadinu, pogotovo ako su teške, kao što je fleislenc, tako da se to treba izbjegavati.
  3. Uličite ljepilo u vodu je mala, stalno miješajući. Vrlo je važno izliti dovoljno, to nije važno, u obliku granula ili u obliku praška se oslobađa ljepilo. Ako ga i dalje ne promatrate, onda će se sve okupiti s kvržicama, kao rezultat toga je jednostavno nemoguće koristiti ljepilo.
  4. Moguće je potaknuti bilo što, dano je niz optimalnih alata, ali glavna stvar ovdje je kako se miješati. Da li je vrlo pažljivo potrebno. Nije dovoljno miješati u konzistentnost vašeg rješenja neće biti prihvatljivo. Možete shvatiti da je zapravo spreman kada postane homogena i transparentna. Vrijedi rezervirati - da je transparentno, ne znači da je bezbojna. On može sigurno biti neka nijansa, na primjer, ružičast i tako dalje. Obično je ova nijansa čini prikladnijom za primjenu ljepila na komade pozadine - odmah je vidljivo gdje je sve dobro propušteno, i gdje ste propustili neke zasebne fragmente i trebate malo više hodati.

Članak na temu: Kupaonica se pojavila Vage: Kako se riješiti?

Kako uzgajati ljepilo pozadine

To su takva upotreba miksera običnih ljudi.

Savjet

  • Iako je prethodno bilo naznačeno da bi trebalo biti točno izdržavanje proporcija koje je odredio proizvođač, u stvari je bolje smanjiti udio vode na oko deset posto. Ponekad proizvođači precijeju karakteristike ljepila, pokazujući da je mnogo jači od toga. Učiniti ljepilo malo gusto, povećavate svoju snagu. Glavna stvar nije pretjerivanje.
  • Nakon uzgojnog ljepila, imperativ je dati ga stajati, obično pet minuta ili malo više.
  • Ako uzgajate ljepilo za mljevenje zidova, onda ga zaronite za dosljednost, koja izgleda kao kefir.

Sada imate kompletnu sliku o tome kako napraviti pravu sastav ljepila.

Čitaj više