Pripremajte ljepilo za pozadinu ispravno

Anonim

Ako ste kupili ljepilo za suho pozadinu, treba ga uzgajati vodom. Ako je univerzalna i savršeno prikladna kako bi zalijepila tkaninu različitih vrsta.

Pripremajte ljepilo za pozadinu ispravno

Stvaranje miješanog ljepila s vlastitim rukama

Za papir vam je potrebna dosljednost malo vode. Teško uzeti u obzir: tekstil, vinil strukturni, stakleni prozori s akrilom, plutom. Ready ljepilo za njih je potreban ne samo gust i odmah je sklizak. Platno će slobodno kliziti na zidu i lako možete napraviti uklapanje susjednih platna.

Pogleda

Na primjer, "metilan" - univerzalni ljepilo za sve vrste pozadine. Mogu se lijepiti teškim i laganim krpom. Papir će uzeti bilo kakvo ljepilo, ali neke formulacije ih mogu oploditi i oni će postati tamnije ili na mjestima žute. Bolje je za svaki tip odabrati njegov sastav ljepila.

Ruski sjeckanje dvolyti se pokazuje u građevinskom radu, to je u najnižem segmentu i smatra se univerzalnim.

Pripremajte ljepilo za pozadinu ispravno

Tutu ruskog svemirskog ljepila

Od Francuske, mi isporučujemo Cleo i Kelid skladbe, koji se često nalaze u našim trgovinama.

Cork ili Bambusov platno će uzeti samo snažan poseban sastav. Ako klasificiramo ljepljivu tvar na svojoj osnovi, tj. 2 glavne vrste. Na prvoj bazi od škroba, druga je celuloza. Oba kompozicija se prodaju u obliku praha, ali ih je uzgajalo na različite načine.

Značajka

Sada proizvođači proizvode visokokvalitetne ljepila. Primjenjuju se na zid i na pozadini, pogledajte preporuke o paketu. Osim toga, završni premaz je ljepilo - najbolja pripremna obrada zida.

Ako želite napraviti zamjenu pozadina u sobi ili apartmanu, onda morate ukloniti stare pozadine ili boje i nakon dubokog prajmera s drugim mješavinama, napravite završno ljepilo. Za to se uzgaja u vodi i nanesena na zid. Pore ​​zida ispunjene su ljepilom.

Pripremajte ljepilo za pozadinu ispravno

Zidovi uzemljenja mogu biti valjani ili debeli bol

Sušila se i izvrsna osnovica za lijepljenje platna je spremna, sada nema problema s dionicama. Kvačila pozadina sa zidom je izvrsna i klize na svojoj površini kad ih treba zalijepiti ili utičnica.

Ako se ne smijete i uzeti takav čvrsti završni premaz. Zatim budite mirni, čak i teški tipovi pozadine: bambus, akril ili drugi i nakon 10 godina ne padaju odjednom.

Podijelite prah u vodi tako da nema grudica. Baza ljepila bit će visoka kvaliteta, a pozadina je čvrsto zalijepljena na zidove. Zahvaljujući temeljnom pramenu i jednostavnoj klizanju, postići ćete točniju križni liniju. Neće biti vidljivo da ste sami učinili popravak.

Članak o temi: Ljubičasta pozadine u unutrašnjosti spavaće sobe: Korisna pravila (fotografija)

Što je potrebno za pripremu ljepila

Da biste pripremili otopinu ljepila, trebate inventar i vodu. Ako nešto ne postoji kod kuće, idite u zgradu supermarket. Na farmi je potreban sitnica.

Ne zaboravite da cijeli inventar treba biti čist. Ako mislite da promiješajte sastav ljepila u zgradi miksera, budite sigurni da ga temeljito očistite od ostataka smjesa koji su ovdje bili gnječeni.

Pripremajte ljepilo za pozadinu ispravno

Za miješanje ljepila možete koristiti najjednostavniju mješalicu mlaznice

Koji su alati potrebni za rješavanje?

  • Možete kupiti ljepilo za pozadinu u bilo kojem građevinskom supermarketu ili trgovini. Biti će biti predstavljen u širokom rasponu. Pažljivo pročitajte naljepnicu, razmislite o pakiranju. To je označeno za platnene od kojih je vrsta prikladna, najčešće s velikim slovima. Postoje univerzalni i posebni, za određene pozadine, skladbe.
  • Obično je prikladan za razrjeđivanje vode za razrjeđivanje plastike ili kantu željenog volumena.
  • Voda je potrebna od ispod slavine ili burea. Glavna stvar je da ne postoji pijesak, male kamenčiće itd. Optimalno, kada je sobna temperatura ili 25 s, u ovom slučaju miješate ljepilo s kvalitetom, bez grudica. Ako uzmete više toplu vodu, u smjesi se pojavljuju kvržice. Ovaj sastav se najbolje miješa u mješalici za zgrada. Ako postoji mlaznica za miješanje za vježbu, možete ga koristiti ili uzeti konvencionalni štap i napraviti lijepu plitku smjesu.

Krvnici koriste čak i konvencionalnu kuhinjski mikser za pažljivo miješanje. Ali nemojte zaboraviti da je ovo ljepilo, a kada bi se nešto pobijedili običnim mikserom, prskanje lete u svim smjerovima. Kao što je bilo, ljepilo nije bilo na hladnjaku ili pozadinu.

Priprema ljepila

Ljepilo od škroba

Prvo, shvatimo kako napraviti jednostavno ljepilo od škroba. Ako uzmete običan škrob, možete napraviti gotovi adhezivni sastav 40 minuta od njega.

Za pripremu hubbera iz škroba, potrebna je pocinčana ili emajlirana posuda. Stavite ga na plin i kuhajte vodu u njemu. Sada polako pospite škrob, neprekidno miješajući duljinu kuhinjskog kompleta s žlicom. Postupno, smjesa će postati gusta. Trebamo dosljednost tekućeg testa.

Pripremajte ljepilo za pozadinu ispravno

Sastav škroba ljepila je gotovo spreman

Nakon toga napustite list cool. Potrebno je 2 sata. Uzmite gazu, dvaput presavijte, stavite ga na vrh cjedila i profil smjesu. Sada se može koristiti čvorište.

Zapamtite da bi gotov sastav trebao biti potpuno hladan. Ako se primijenite vruće na pozadinu ili toplo, onda ih možete pokvariti.

Takav sastav ljepila će uzeti platno bilo koje vrste, ali se stručnjaci za teške pozadine preporučuju za ljepilo s posebnim sastavom. Tako pouzdan.

Članak o toj temi: Metode slikanja Fliselin Wallpaper

Prodaja i škrob. Može se pripremiti za 5 minuta. Ulijte u kantu ili slivu čistu hladnu vodu. Govorite tamo, miješajući prah i grdili ga 5 minuta. Sastav je spreman. Ovaj škrob je skuplji od običnih.

Glina iz celuloze

Proizvoditi ljepilo i celulozu. U trgovinama postoje instant mješavine. Dovoljno je potopiti od 25 do 30 minuta vodom. Celuloza je impregnirana i smjesa je potrebna za lijepljenje pozadine.

Postoji smjesa na temelju celuloze, koja se mora natopiti od 2 do 3 sata. Gotova kompozicija dostupna za većinu i voljno ga priprema. Osim toga, smjesa je jeftinija.

Pripremajte ljepilo za pozadinu ispravno

Priprema ljepila pozadine iz celuloze

Važna značajka koju adhezivi koji imaju metilceluloznu osnovu pripremaju se samo u malo toploj vodi. Ako ne znate ovu nijansu i razrijedite smjesu s vodom iz +35 s, uskoro ćete vidjeti da je sediment pao u obliku pahuljica. Ako uspijemo uliti s tekućinom iznad +50 s, onda ljepilo će biti s kvržicama. To je loše. Na površini pozadine bit će tuberkuloza, nadutost. Soba u ovom slučaju ne izgleda pažljivo. Takve mane na zidovima moraju se ispraviti. Ako ste kupili mješavinu s bazom karboksimetilceluloze, možete ga razrijediti vodom bilo koje temperature.

Ljepilo od pluga

Osim onih koje smatramo, što ljepilo možete kuhati kod kuće? Ovo je ljepilo na temelju PVA. Vrlo je popularan i recept za kuhanje podijeljen je u dvorište, putem društvenih mreža iu osobni komunikacija putem e-pošte.

Takav sastav je uzemljen zidove prije lijepljenja platna, dodajte u otopinu kako biste okrenuli kuhinju, kupaonicu, WC s kazimom.

Pripremajte ljepilo za pozadinu ispravno

Uobičajena banka najpoznatijeg ljepljivog sastava

Da biste učinili PVA kod kuće, trebat će vam:

  • 1 l destilirana voda.
  • 4 g glicerin, koji kupujete u ljekarni.
  • 20 mM etil alkohol. Kupnju u ljekarni.
  • 5 g fotografski želatina. Prodao u trgovini za fotografe.
  • 100 g pšeničnog brašna.

Smjesa pripremamo u nekoliko faza:

  1. Uzmi čašu. Ulijte hladnu vodu i bacite želatinu. Lažna mješavina i pustite da stoji 24 sata.
  2. Gledaj, pomesti želatin? Možete kuhati izvrsno ljepilo.
  3. Ulijte čistu vodu u tavu i stavite ga na vodenu kupelj.
  4. Sada dodajte oticanje želatine i pomiješajte sve temeljito.
  5. Unesite brašno. Pažljivo pomiješajte sve. Važno je podijeliti grudice. Nastavite miješati.
  6. Nakon 5 min. Dodajte glicerin alkoholom.
  7. Uklonite tavi s gotovim ljepilom s vodenom kupelji. Dopustiti se ohladiti.
  8. Korištenje hladne mase za popravak sobe.

Članak o temi: Značajke montaže MDF paneli - savjeti stručnjaka

CMC glina

Prije remonta u sobi, pažljivo pripremite zidove. Uklonite stare pozadine, očistite boju ili operite vrtlog. Zidovi ne smiju biti prljavi i prašina.

Ako primijenite teške perilne ili vinilne pozadine, onda stručnjaci preporučuju ljepilo CMC na primitivne zidove. To zahtijeva 10 litara vode i 1 pakiranje smjese. Nakon nanošenja na zid, ostavite da se osuši najmanje 3 ili 4 sata.

Koje su razmjere mješavine moraju biti visoke kvalitete za ljepilo jedan ili drugi pogled na platno? Pogledajte preporuke u tablici na paketu. Sigurno ćete shvatiti i uzgajati ljepilo potrebne gustoće.

Pripremajte ljepilo za pozadinu ispravno

Pakiranje pozadina ljepila CMC

Postoji nijansa da je fluid bolji za dodavanje od 85 do 90% od navedenog na paketu. Dakle, ljepljiva masa će biti jača za pričvršćivanje platna sa zidom. Proizvođač za oglašavanje može malo pretjerivati ​​svojstva proizvoda, a vi ćete reosigurati i dobiti normalno ljepilo. Ako se izlazi debeli, uvijek možete dodati tekućine. Učinite to odmah, jer kasnije gotova masa neće moći više gledati u vodu.

Za uzgoj smjese, uzmite pocinčanu ili emajliranu kantu. Ulijte vodu od +15 do +20 C. Još uvijek tekući tako da donosi lijevak i polako posuti suhu smjesu. Promiješati tako da nema grudica i smjesa postala homogena.

Najčešće, ljepilo se nadima od 5 do 10 minuta. Nakon miješanja. Vrijeme ovisi o vrsti pripravka. Ovaj proizvođač podataka označava pakiranje. Pažljivo pročitajte naljepnicu. Ljepilo za zidove primera trebaju imati konzistenciju rta.

Prednosti i nedostatci

Ovi pokazatelji ovise o sastavu smjese. Ako je baza od škroba ili brašna, onda kada je vlažnost u prostoriji povišen, pozadinu se može početi trunuti i pojavljuju se u kutovima i na drugim mjestima crni kalup može početi graditi bugove ili muhe.

Pripremajte ljepilo za pozadinu ispravno

Iznimno popularan sastav ljepila

Sintetička ljepila su više izdržljiviji. Dodaju komponente protiv hvatanja. Kvaliteta ovisi o tehnologiji prema kojoj je sastav pripravljen od određenog proizvođača.

Ako je ljepilo dobro, onda u sobi čak i tijekom sušenja, neće biti otrovnih isparavanja. Takav sastav je siguran za životinje i ljude. Jeftin ljepilo, malo poznati proizvođač može istaknuti karcinogene tvari u zrak. Prije kupnje jednog ili drugog naučite njegove karakteristike i recenzije o proizvodu putem Interneta.

Čitaj više