Kako slikati laminirane vrata: Značajke i algoritam obrade

Anonim

Danas se laminirani premaz smatra jednim od najtrajnijih završnih materijala. Uspješno se koristi za organiziranje poda, za proizvodnju namještaja i unutarnjih vrata. Ponavljanje u boji i crtanje prirodnog drva, laminat ima atraktivan izgled, uspješno oponašajući parket ili drvne proizvode.

Kako slikati laminirane vrata: Značajke i algoritam obrade

Laminirana vrata u kontekstu.

Unutarnja vrata napravljena uz uporabu laminacije kombiniraju dugi vijek trajanja, elegantni izgled, dobre karakteristike toplinske i zvučne izolacije. Ali čak i trajan laminirani premaz, koji se neprestano koristi za mnogo godina, može izgubiti privlačnost. Da bi mu dao novi život, potrebna je restauracija, koja se često može slikati.

Značajke obnove premaza s bojom

Kako slikati laminirane vrata: Značajke i algoritam obrade

Boje unutarnjih laminiranih vrata.

Tijekom rada, laminirana vrata su prekrivena ogrebotinama i ogrebotinama, koji su posebno vidljivi na području ručke vrata. Ponekad je vrlo teško riješiti tih mehaničkih oštećenja. Zbog svoje strukture, laminirani premaz gotovo nije pogodan za bilo koju vrstu obrade.

Dakle, nemoguće je koristiti za obnovu snažno oštećenih vrata lakova ili stihova, koji su iznimno popularni pri preradu prirodnog drva. To se objašnjava činjenicom da će prije obrade tih materijala zahtijevati obnovu glatkoće vrata uz pomoć materijala za spacine, a oni će biti vidljivi pod slojem laka.

Od svih boja i lakova, samo boja može dati laminat bivši atraktivan izgled. Ali napravite slikanje vlastitim rukama nije tako jednostavno kao što se čini na prvi pogled. Glavna složenost je potpuna odsutnost adhezije, koja je, spojka između premaza i sredstvo za bojanje.

Glatke površine laminiranih vrata vrlo slabo drži caklu, koji se obično koristi za bojenje proizvoda od drva. Boja se može uhvatiti za mjesec dana, zbog čega će vrata gledati još gore nego prije obrade. Da biste razumjeli načelo laminiranog premaza, potrebno je razmotriti što je njezina struktura.

Članak o temi: Kuhinja u privatnoj kući - 100 fotografija modne i moderne dizajnerske ideje

Struktura lamirane ploče

Kako slikati laminirane vrata: Značajke i algoritam obrade

Struktura laminirane ploče.

Moderni laminat je materijal koji se sastoji od nekoliko slojeva:

  1. Gornji sloj je zaštitni premaz koji je odgovoran za stabilnost ploče na drugu vrstu mehaničkog oštećenja. U pravilu je izrađena od papira impregniranog s posebnim otopinom sumore za korundum i melamin.
  2. Dekorativni premaz. Sastoji se od papira, koji je zbog utiskivanja i slikanja teksture drva.
  3. Baza je izrađena od plastike ili vlaknastih ploča. Baza je prilično gusta i najdeblji od svih slojeva lamelirane ploče.
  4. Pod osnovom se nalazi podlozi (donji sloj) koji je odgovoran za laminatnu hidroizolaciju. Ovaj sloj je vrlo teško uništiti, obično ostaje jednako čak i uz najjače utjecaje.

Nakon što je razmotrio sastav materijala iz kojeg se naprave laminirana vrata, može se podrazumijevati koja će tehnologija biti najprikladnija za bojenje. Prvo, morate posebno rukovati zaštitnim slojem, dajući mu dobru adheziju. Drugo, potrebno je poravnati ogrebotine i grebanje, pokriva ih na dubinu od ne više od 2 sloja. Nakon toga moguće je slikati caklinu.

Algoritam za slikanje

Instaliranje vrata skrožere.

Za slikanje laminiranih vrata potrebno je sljedeće materijale i alate:

  • krpe ili krpe;
  • brusce s zrnama različitih frakcija;
  • kit nož;
  • Na drvo;
  • Bijeli duh;
  • Emale pf 115 ili pf 226;
  • Četka za slikanje.

Prije svega, potrebno je pripremiti tretiranu površinu. Za ova vrata, vrata su pažljivo oprati od mogućih kontaminanata i osušiti. Nakon toga, treba ukloniti sve ogrebotine i ogrebotine, primjenjujući grubi brusan brusni papir ili stroj za brušenje. Sva prašina je uredno uklonjena pomoću čiste tkanine.

Sljedeći korak je primijeniti kit. Smjesa se nanosi u 1 ili više slojeva na takav način da napravite jedan cijeli broj s nizom vrata. Prilikom primjene više slojeva potrebno je čekati potpuno sušenje prethodnog sloja. Nakon sušenja, zasađivanje je potrebna za poravnavanje tretirane površine pomoću srednje ozbiljnih radova.

Članak o toj temi: Kako napraviti 4-vrhove krova: uređaj, čvorovi

Onda su se vrata ponovno očišćena čistom krpom i čini ga s malim papirom s malim žitaricama. Glavni zadatak ovdje je napraviti površinu mat i malo grubog, što će značajno povećati adheziju zaštitnog sloja s bojom tvari.

Kako slikati laminirane vrata: Značajke i algoritam obrade

Slikanje vrata spremnika.

Kada su vrata stekla mat, isto na cijeloj površini, potrebno je obrisati mekom pamučnom krpom navlaženom bijelim duhom. Nakon toga se može naslikati. Budući da će se caklina primjenjivati ​​u nekoliko slojeva, potrebno je razrijediti bijeli duh u tekuće stanje i vrlo pažljivo miješati.

Potrebno je proizvoditi ne valjak, već slikarsku četku, koja će vam omogućiti da bolje plačite cijelu površinu vrata. Boja se ne smije primijeniti samo, već se temeljito razmazati. Nakon nanošenja materijala za boje, laminirana vrata moraju biti ostavljena da potpuno osuši boju. Zatim se primjenjuje 1 ili više slojeva tvari.

Kada je boja potpuno suha, vrata su spremna. Da biste mu dobili atraktivniji izgled, možete koristiti lak, koji se primjenjuje pomoću četke ili kolapsa. Ako je potrebno, može se koristiti nekoliko slojeva laka. Svaki sljedeći sloj potreban je za primjenu 24 sata nakon primjene prethodnog. Lak obloga će dati snagu i estetiku vrata, učiniti ga više izdržljivijim.

Obnova laminiranih vrata koja nemaju ozbiljne nedostatke

Ako se laminiranim vratima prevlaka nagreba, ali ne postoje ogrebotine i druge ozbiljne nedostatke na njemu, možete koristiti jednostavnije restauratorske metode.

Kako slikati laminirane vrata: Značajke i algoritam obrade

Model uobičajenih vrata.

Dakle, mala mrlja na vratima može se razmazati s oznakom iste boje kao i površina. Također možete primijeniti veo.

Da biste rušili vrata od strane stiha, morat ćete kuhati:

  • Stroj za mljevenje;
  • emery papir "nula";
  • mekana krpa;
  • otapalo;
  • veo;
  • Maligarni valjak ili slika.

Glavni zadatak u obavljanju rada je ukloniti gornji zaštitni sloj laminirane ploče. Potrebno je to učiniti izuzetno oprezno ne oštetiti temelj. Kada se zaštitni sloj ukloni stroj za mljevenje, baza se uredno obrađuje brusnim papirom, a zatim obrisati u meku tkaninu navlaženu u otapalu.

Članak o temi: Kako zatvoriti vrata nakon instalacije vrata

Kada se otapalo vozi, površina je potrebna da se liječi s stihom. Da biste to učinili, možete koristiti valjak ili uliti rješenje u nesreću. Veo na isti način kao boja, poželjno je primjenjivati ​​u nekoliko slojeva. 12 sati nakon sušenja, otopina se može tretirati s lakiranim vratima.

Ako su unutarnja vrata u sobi u dobi i izgubila svoju bivšu ljepotu, ne žurite da ih izbacite. Da biste ažurirali interijeru, pokušajte obojiti laminirane vrata ili ih tretirati s stihom. Ova metoda će uštedjeti obiteljski proračun i još uvijek dugo koristiti vrata odredišta.

Čitaj više