Šitili smo vrata suhozidom

Anonim

Početni popravci, mnogi žele ne samo mijenjati pojavu zidova, stropa i poda, već i rekonstrukciju. Netko stavlja dodatne pregrade, stvara lukove ili otvori ili nose vrata vrata na drugo mjesto. Najčešće se najpristupačniji materijal koristi za obnovu - gipsanu ploču. Uz to, možete promijeniti stan biti neprepoznatljiv i dajte zidovima i stropu neku vrstu estetske i vrlo čiste. Svaka dizajnerska rješenja mogu se izvesti pomoću GCL (suhozida). Kako šivati ​​vrata s gipsanom ploče, naučit ćete u ovom članku.

Šitili smo vrata suhozidom

Za šivanje otvaranje gipsane ploče, prvo morate rastaviti vrata, a zatim instalirati toplinsku izolaciju i okvir, nakon čega je gipsana ploča i izoštriti šavove.

Naravno, možete jednostavno položiti vrata s ciglama, ali zašto se stvoriti dodatne poteškoće kada postoji mnogo udobniji materijali i metode. Vrlo je lako raditi s GLC-om, ne zahtijeva nikakve posebne vještine i vještine, dovoljno je pripremiti konzultacije od stručnjaka ili čitati članak s točnim preporukama.

Gdje početi graditi

Prije polaganja vrata, morate se pobrinuti da imate sve potrebne alate i materijale.

Bolje je to učiniti odmah da ne prekidamo rad zbog nedostatka neke komponente. Trebat će vam sljedeće materijale:

Šitili smo vrata suhozidom

Ugradnja gipsane ploče na zid.

  1. Listove gipsane ploče. Morate ih odabrati, s obzirom na značajke mikroklime stana ili prostorije u kojoj se obavlja popravak. Vatra otporna na vatru, otporna na vlagu, akustično - Odaberite nešto što je idealno u vašem slučaju.
  2. Profili vodič i osnovni. Koji će materijal biti izrađen je vaš izbor. Koriste se najčešće perforirani profili, vrlo je prikladno raditi s njima, oni jamče snagu i pouzdanost dizajna koji se stvara.
  3. Mineralna vuna. Jedna od njegovih nespornih pozitivnih kvaliteta je sposobnost izdržati visoke temperature. U isto vrijeme, ne gubi svoj svojstva zaštite topline. Ovo je izvrstan zvučnika, koji se koristi ne samo za zidove, već i za strop i pod. Osim toga, ima vrlo visoku otpornost na alkaliju, otapala i ulja i dobra svojstva odbijanja vode.
  4. Čekić.
  5. Bušilica.
  6. Vijci za samo-tapkanje za suhozidom.
  7. Odvijač.
  8. Vijci.
  9. Spatula, po mogućnosti dva, velika i mala. S dva će raditi mnogo prikladnije.
  10. Kult, također možete odabrati gotovu smjesu, uštedjet će vam vrijeme.
  11. Dowels.
  12. Macatni nož ili običan, ali prilično oštar.
  13. Prajmer.
  14. Mali poljoprivredni brusni papir.

Članak o toj temi: Odaberite i zašijte zapreke na zavjese: Upute za početnike

Značajke dizajna uređaja

Dijagram za demontažu vrata: - uklanjanje lista vrata, b - demontaža cilindara vrata, u - uklanjanje montažnih pjene i brtve, g - šipke na okviru vrata, D, e - privlačenje elemenata okvira vrata.

Ako je sve gore navedeno dostupno, možete početi raditi. Za početak, naravno, morate rastaviti vrata. Leaf vrata se uklanjaju iz petlji, ona se koristi čekić, a zatim uz pomoć pločastih noktiju. Okvir vrata je također uklonjen, možda ga morate razbiti.

Profili se mjere i izrezati točno u dimenzijama vrata. Profili vodiča na vrhu i dnu otvora su montirani, radi se s tiple i vijcima. Glavni profili se ubacuju u vodilice i također su fiksirani s tikovima i vijcima.

Na isti način, profili i s druge strane su fiksirani u istom redoslijedu. Držeći koliko ćete trebati profile i listove gipsane ploče, ne zaboravite da morate zatvoriti otvor vrata s obje strane.

Pažljivo mjerenje željene veličine, izrežite ploče od gipsa s konvencionalnim dummy nožem. Bolsterboard rezove lako, ali ipak morate pažljivo raditi, kako ne biste primijenili nepotrebnu štetu.

Posebno samodostajanje za suhozidom, pokrijte GLC, pričvršćivanje ploča u okvir profila. Uvjerite se da udaljenost između samoizvladi nije više od 30 cm, provedba ovog stanja pružit će dodatnu snagu strukture. U ovom dijelu posla morate u potpunosti zatvoriti GLC jedan ulaz.

Kada se pomaknete na drugu stranu, već znajući kako se vrata šivati ​​gipsarboard, ne zaboravite na toplinu i zvučnu izolaciju. Okvir profila je popločan mineralnom vunom, a tek nakon toga možete skloniti otvaranje GLC.

Sljedeća faza je kit

Šitili smo vrata suhozidom

Shema razmaka šavova ploča za žplokut za brtvljenje vrata.

Članak na temu: Kako pravilno reći kit ili kit? Postoji li razlika u ovome

Idite na ovaj dekorativni dio posla odgovorno, inače su sva vaša djela okrunjena neravnim zidom.

Sve praznine ostaju između zida i particije i mjesta gdje su vijci i mjesta moguće slučajnog oštećenja su pričvršćeni. Nakon uredne primjene kita, morate ga isušiti barem jedan dan.

Nakon potpunog sušenja, uzmite lopaticu na mjesta na kojoj ste primijenili kit. Mora se učiniti kako bi se uklonili očvrsne čestice otkrivanja, inače neće riješiti glatku površinu.

Drugi sloj kita primjenjuje se na cijelu površinu bivših vrata. Sloj mora biti tanak, pažljivo osigurati da je na istoj razini sa zidom. Drugi sloj kita treba dati suhim.

Nakon sušenja drugog sloja morate rukovati s površinom s brusnim papirom. Ne treba mnogo vremena, a oni koji imaju stroj za brušenje, ovaj rad neće isporučiti ništa osim užitka.

Jedina nijanca - tijekom takvog posla formira se mnogo prašine, ne zaboravite uzeti u obzir i staviti na respiratornu masku, kao i da pokrijete opremu na raspolaganju u blizini, stvari i sve što može patiti od prašine, zaštitnog filma ,

Nakon što tretirate površinu brusnim papirom, sve nepravilnosti će nestati, a završna faza će biti premaz gotovog zida primera.

Čitaj više