Popravak toplog poda s vlastitim rukama

Anonim

Suvremeni sustav "topli kat" rangirao je svoje mjesto u mnogim domovima i apartmanima. Ponekad se događa da sustav "topli kat" prestaje raditi, a to je kada nadolazeći hladni mjeseci na pragu. Što učiniti u takvim okolnostima? Naravno, moguće je riješiti problem radikalno i potpuno zamijeniti pod grijanjem. Istina, morat ćete implementirati cijeli niz radova: popločano rastavljanje, konstruirati estrih i, konačno, polaganje novog električnog poda. Osim toga, cijena takvog događaja je visok. A ako u kući za popravak toplog katu možete spremiti obiteljski proračun i spremiti toplinu i ugodnu atmosferu kod kuće.

Kako radi topli kat

Podovi s funkcijom grijanja su električni sustav montiran na podu, čije se žice nalaze ispod kravata ili popločanog dizajna. Dakle, površina poda čini se da je velika velika ploča na kojoj je toplina ravnomjerno.

Nabava električne energije nastaje kroz kabel, koji u isto vrijeme zagrijava i daje toplinu na pod. Prije opskrbe električnom energijom na mehanizam grijanja kroz regulator temperature, s kojim je topli kat iz struje uključen i isključen. Također, pomaže instalirati željenu temperaturu u spolnoj površini i izaziva topli pod nasilno, ako je termostat pretjerano zagrijan, koji izbjegava u budućnosti neispravnog rada uređaja.

Pretpostavlja se da je pod s funkcijom grijanja jednim od najprikladnijih načina za stvaranje ujednačene topline u sobi. Već mnogi vlasnici takvog sustava uspjeli su procijeniti ovu metodu stambenog grijanja. Prednosti također uključuju uštedu mjesta u sobi, željenu temperaturu zraka na razini postolja, odsutnost radijatora, koji često imaju inestetski izgled.

Kada trebate popravak toplog poda

Prisutnost u kući tako prikladne i nove prilagodbe, često doprinosi životu domaćina dovoljno briga i nevolja. Druga priča počinje kada se pojave problemi s podlogom za topli pod.

Članak o temi: Gray i Brown til u unutrašnjosti: tajne pravilan dizajn

Da biste popravili topli kat, potrebno je identificirati razloge koji su uzrokovali njegov kvar. Nadležni i profesionalni stručnjaci dijele slom sustava "topli kat" u tri glavne kategorije.

Oštećenje grijaćeg elementa

U situaciji u kojoj je potrebno popravak toplog poda s vlastitim rukama, često ne uključuje složene pristupe dijagnozi uzroka kvara. Žica za grijanje može pretjerano iznimno iz jednostavnih razloga. Ili stanovnici kuće bili su takvi, ili je tehnologija polaganja izvorno prekršena tijekom instalacije, a ne pravodobno otkriveno.

Kada je popravak proveden u stanu do kvarova pomoću vježbe, perforatora ili pila, kabel se može nasumično oštetiti, na primjer, ako je temeljito skriven na mjestu. Kada su pronađene razmažene žice, možete sami početi popraviti sustav "topli kat", zamjenjujući oštećeni kabel na novi.

Da biste ispravili ovu štetu, morat ćete otvoriti samu estrih. Stavljanje oštećene žice prianjanjem vrijednosti odgovarajuće veličine u promjeru i zabijaju ih s štipanje krpeljima. Mjesto povezivanja je fiksirana spojkom za skupljanje topline, koja se prethodno zagrijava građevinskim sušilom za kosu i daju mu sposobnost da se ohladi. To je potrebno tako da se veza povuče što je više moguće i zapečaćena. Restauratorsko mjesto kabela za popravak toplog poda se izlije cementnim žbukom.

Oštećenja temperaturnog senzora

Senzor temperature nije uspio i dalje će pružiti priliku za rad u normalnom načinu rada, samo bez korištenja svu njegovu moć. Automatsko isključivanje neće biti učinjeno, a potrošnja električne energije će se maksimalno potrošiti. Ništa neće dati nikakav pokušaj da se smanji temperatura same zemlje.

Problem sa senzorom rješava se pomoću potpune zamjene. Budući da se senzor prilikom postavljanja postavljen u posebnu cijev s valovitom strukturom, otvaranje zidova i baza neće biti potrebna. Morate popraviti položaj neispravnog senzora u cijevi i umetnite novi uređaj na njegovo mjesto.

Uspostava senzora u estrih, bez ugradnje u valovitu cijev, krši je tehnološki proces. U slučaju kada je uređaj postavljen na bazu, to je potrebno umetnuti drugi senzor ispod režima temperature. Ovdje se regulacija senzora pojavljuje zbog kretanja zraka duž perimetra prostorije, a ne unutarnje sposobnosti cijelog sustava. Regulator temperature također se mora zamijeniti novim uređajem. Također pročitajte: topli kat na balkonu.

Članak o toj temi: odvodnjavanje odvodnje. Kako odvoditi močvarno zemljište?

Popravak radova tople vode

Rad tople vode podova, podložno svim pravilima o instalaciji, bit će oko pedeset godina. Jamstvo takvog besprijekornog dugoročnog rada je korištenje cijelih visokokvalitetnih cijevi u postrojenju. U slučaju da je cijev oštećena kao posljedica rada brusilice ili perforatora, potrebno je pogoršati popravak grijanog poda. Glavni uvjet je neposredna isključenja vode bez uklanjanja mlaznica iz perforatora ili mlinca.

Da biste proveli popravak grijanja, prisutnost dvaju fitings, komad cijevi i pritisnite. Mjesto u blizini proboj cijevi mora se pripremati za pripremu, pružajući nesmetan pristup cijevi. Potrebno je izolirati posebnu traku kraja crijeva tako da se prljavština ne uđe u cjevovod. Možete staviti na kraj lateks rukavice. Završni dio kuhane cijevi morat će se umetnuti u pričvršćivanje na kraju područja podložno popravku. Od komada umetnute cijevi, potrebno je odrezati nepotrebne i kombinirati s drugi kraj cjevovoda. Tada je potrebno podvrgnuti ga pritiskom na njega.

Da biste provjerili ispravnost izvedenih događaja, dovoljno je otvoriti pristup vodi. Ako nema očitih problema, trebali biste uliti popravljeno područje s estrihinom.

Kada je prekid nemoguće otkriti

U slučajevima kada dijagnostika loma donosi određene poteškoće, morate mjeriti napon na mreži. Normalni radni napon je obično označen u tehničkoj putovnici. Mjerenja podataka ne bi smjela ostaviti sljedeće pokazatelje za više od 5%. Morate pogledati i na senzor koji označava mehanizam. Ako žarulja ne gori, napon treba mjeriti na izlaza. Ako nema napona, onda je to izravni dokaz termostatske greške ili samog senzora. Također, kontakti na regulatoru temperature mogu biti neispravni. Tada se osjetnik indikatora vanjskog temperature podložan provjeru. Pokušajte ga odvojiti od termostata i izmjeriti otpor. Njezini pokazatelji trebaju varirati u rasponu od 5 do 30 com. Uputa će vam omogućiti da odredite željene pokazatelje.

Članak o temi: Genoa Bowl - Vanjski WC

Prilikom provjere termostata morate isključiti kabel za zagrijavanje. Ako kvarovi u senzoru i regulatoru temperature ne otkriju, tada se istinski uzrok u odsutnosti topline treba tražiti u mehanizmu grijanja sustava. Da biste to učinili, potrebno je mjeriti otpornost izolacije i žica, a zatim provjeriti pokazatelje u skladu s uputama. Indikator niskog izolacijskog otpora označava klin od žice za grijanje, kao i za popravak toplog poda. Samo posebna oprema i uređaji mogu točno odrediti potrebno mjesto oštećenja.

Greške prilikom postavljanja toplog poda

Kako bi se izbjegli kvarovi raznih karaktera, potrebno je izvršiti desnu instalaciju. Da biste instalirali topli kat s visokom kvalitetom, morate uzeti u obzir nekoliko trenutaka.
  1. Duljina mehanizma grijanja treba uzeti u obzir s slobodnim područjem, budući da se žica za grijanje ne provodi pod namještajem. To može stvoriti mogućnosti za njegovu štetu.
  2. U vrijeme polaganja poda, kabel za grijanje mora slobodno ležati, nije potrebno hodati uz njega.
  3. Površina gdje je kabel ne smije biti čist. Prethodno mora biti potpuno očišćen.
  4. Grijaći element mora biti u skladu s željenim parametrom, jer prilikom izrade instalacije, rez kabela može dovesti do kvara cijelog sustava. To smanjuje njezinu snagu.
  5. Temperaturni senzor je ugraditi tako da je u vrijeme vjerojatnog popravka, pristup njemu bio slobodan.
  6. U blizini mehanizma grijanja, neprihvatljivo je ostaviti prazninu koja ga obično izaziva iz reda.
  7. Skica-skica treba biti napravljena s naznakom veličine, koja će pomoći u budućnosti u obavljanju instalacijskog rada kako bi se izbjegla njegova nevoljna šteta.

Nakon što je podložno polaganje završeno, treba se mjeriti otpor, čiji su pokazatelji važni prije i nakon instalacije sustava podnog grijanja. Da biste donijeli sustav u akciju, morate čekati potpuno sušenje estriha.

Mora se pamtiti da je bolje napraviti cijeli niz aktivnosti kako bi se spriječili mogući problemi nego da se eliminiraju posljedice nepažnjom stav prema radu. Pravilno provedeni instalacijski radovi jamče topli kat dugog vijeka trajanja.

Popravak toplog katova

Preporučeno čitanje: topli kat od grijanja.

Čitaj više