Kako i što oprati akrilnu kupku

Anonim

Što ne može očistiti kupku od akrila

Deterdženti praha, kao što su pemoikux ili biolanski, u njihovom kompozicijom abrazivne čestice grebanju površine. Stoga uobičajeni deterdženti nisu prikladni za pranje proizvoda s akrilnim premazom.

Iskusni hosteses tvrde - bolje je očistiti akrilnu kupku sastavljanjima pripravljenim neovisno od lijekova. Ali ono što se može očistiti kako zaraditi novac i mogu li uštedjeti ne samo od prljavštine, već i iz kamenca i hrđe?

Kako i što oprati akrilnu kupku

Za akrilne kupke se ne mogu koristiti sredstvo za čišćenje praha.

Čišćenje lijeka za akrilne kupke ne bi trebala ogrebotina, pogrešno i ozlijediti, tako da za pripravu deterdženata kod kuće koriste javno dostupne i raširene proizvode.

Ako ćete očistiti kupku, ne zaboravite - trljati i koristiti spužve s krutim abrazivnim premazom je zabranjeno.

Kemikalije kućanstva za akrilne kupke

Moderni proizvođači pokušavaju poboljšati svoje proizvode cijelo vrijeme, pa pronalaženje prikladnog sintetičkog agenta uopće nije teško. Prilikom odabira, svakako pročitajte informacije o paketu, gdje ćete naći i način primjene i preporuke proizvođača.

Ako je boca naznačena "za akril", tada će sredstva lako očistiti žutu i kamencu s akrilnom kupkom i ne boli ga.

Najčešći deterdženti za akrilne kupke: agent iz Amwaya, Frosch, Unicum, Sanphum, Unicum, Pepeljugu, Chister, Sanoks, g. Muskul.

  • Za čišćenje, odaberite deterdžente u obliku gela.
  • Sredstva se primjenjuju strogo slijedeći upute i promatranje vremena izlaganja.
  • Akrilni sredstvo za čišćenje akrilnog kupka nanosi se samo u gumenoj rukavici boce, prskanjem ili stiskanjem na površinu.
  • Alat mora pokriti cijelu površinu tako da ne postoje tamne (grube) mjesta lijevo.

Članak na temu: Srce od Rafaello: Master klasa s fotografijama i videozapisima

Pranje završava zatvaranjem površine s velikom količinom vode sa spužvom ili tkaninom i zalijevanje za zalijevanje s jakim tlakom vode.

Kako i što oprati akrilnu kupku

Frosch znači prikladan ako kupaonica koristi alergije i djecu.

Kako očistiti akrilnu kupaonicu od žute i mrlje

Bistra akrilna kupka može se koristiti bez upotrebe sredstava za sinteze. Koristimo sljedeće recepte:

Kako i što oprati akrilnu kupku

Kućni gel je univerzalni deterdžent.

Kako očistiti akrilnu kupku od limete stijene i kamena vode

Uklonite cvatu vapna iz akrila nije tako lako kao što je izumrlo od drugih vrsta mjesta. Držite površinu u ovom slučaju lakše, bolje je djelovati nježno i odabrati štedljive alate.

Koristite recepte:

Što očistiti akrilnu kupku od hrđe

Akrilne kupke ne podliježu koroziji, ali žuti mrlje stvaraju nepristrani izgled. Otpustite žutinu i hrđe pomoći će:

  • Lemonska kiselina, razrijeđena s vodom, koristi se i za čišćenje hrđe i za sprječavanje izglede žutišta.
  • Savalinska kiselina razvedena u omjeru od 1 do 2 s jednostavnom vodom. S mekom krpom, nanesite na žuto mjesto i ostavite 15 minuta. Očistite tretiranu zoni spužve, ali ne pokušavajte previše. Operite vodu.
  • 50 ml mješavine vodikovog peroksida s amonijakom alkoholom 100 ml. Nanesite dobiveni agent na žuto mjesto ili parcelu za hrđu i ostavite 30-40 minuta. Pažljivo sweete i isperite vodom. Zapamtite, malo je vjerojatno da će velika područja s hrđem znači ukloniti.
  • 2 žlice soli su u 100 ml vinskog octa, ostavite neko vrijeme tako da se sol potpuno otopi. Zamotajte sastav do 70 stupnjeva i nanesite na željeno područje kupke. Koristite suhe krpe. Nakon 20 minuta isperite vodu.
  • Svaki izbjeljivač za posteljinu na suhom putu pomiješajte s malom količinom vode kako bi dobili debeli Casham. Nanesite na mjesto sa žutim i ostavite 30 minuta. Pažljivo isperite vodom.
  • Pasta za zube s efektom izbjeljivanja koristi se ako je kupka žuta. Nanesite ga s tankim slojem na željenom području, a nakon 20-30 minuta isperite vodom.

Članak o temi: Vrlo ukusna lezija: recept s mrkvom

Tako da akrilna kupka nije prekrivena žutim mrljama, nakon svake uporabe, dobro isprati s vodom. Ako se i dalje pojavljuje žutkost, upotrijebite predložena sredstva.

Od pranja akrilne kupke prije kupanja beba

Kako i što oprati akrilnu kupku

Najčešće se koriste za kupanje beba, se koriste posebna dječja kupka. Ali ako kupujete dijete u akrilnu kupku, prije svakog (!) Postupak se mora očistiti.

Površina kupelji se ispere s bilo kojim neagresivnim alatom koji će se lako ispirati s površine i ne oštećuje tanku bebu kožu: beba sapun (može biti tekući), ekonomski sapun, otopina hrane soda ili mangana, soka od limuna.

Nakon čišćenja, isperite kupku s puno vode, a zatim birajte vodu za kupanje djeteta.

Značajke čišćenja kupelji s hidromasažom

Kupke opremljene hidromasažnim sustavom zahtijevaju posebnu skrb i čišćenje. Sudoper kupke oprano je u bilo kojem od predloženih ljudi ili posebnih deterdženata. No, sustav hidromasažnog sustava mora se očistiti najmanje 1 put u 3 mjeseca. Inače, sluzi i kalup mogu se formirati tamo. Jednom godišnje preporučuje se potpuno čišćenje svih sustava za kupanje.

Pravila za svakodnevnu njegu kupaonice s akrilnim premazom

  • Nemojte dopustiti teškom onečišćenju s kupaonicom, redovito brinuti o njegovoj površini. Lakše je oprati kupelj 1-2 puta tjedno kao kontaminiranu i prije postupka vode, nego tada patiti s mrljama i prljavštinom.
  • Prije uporabe oprati sok za kupanje. Soda neće povrijediti površinu, ne sadrži agresivne komponente koje mogu djelovati negativno i pomoći isprati prašinu i jednostavne kontaminante.
  • Nakon kupanja i duše isprati zdjelu iz zalijevanja tuša može se ojačati vrućom vodom, oprati prljavštinu i sapun.
  • Savršen slučaj brige je nakon svakog postupka vode, obrišite kupku vlažnom spužvom i isperite snažnim tlakom vode, a nakon brisanja.
  • Da biste sačuvali sjaj akrilnog premaza, isprati ga toplom vodom, proći će bakterije na putu.
  • Prije primjene novog sredstva za čišćenje, na primjer, univerzalnu domenu, "test" na nevidljivom dijelu strane. Dakle, ako alat nije prikladan, to ćete shvatiti u vremenu.
  • Da bi se kupatila, vodeni kamen i tokovi hrđe formirali, svi dizalice i tuš mogu raditi i voda se ne spusti iz njih.
  • Ako postoji potreba za staviti metalnu kantu, zdjelicu ili drugi objekt u kadi, štite donje i bočne površine s gumenim tepihom ili krpom. Tako da ne grebate akril.
  • Kada koristite kupelj za pranje životinja zaštititi površinu od kandža i ogrebotina.

Članak na temu: Kako napraviti fan vlastitim rukama: sheme s opisom i videozapisima

Čitaj više