Kompaktni toalet: instalacija, mogući problemi i rješenja

Anonim

Ako govorimo o instaliranju novog kompaktnog toaleta u prisutnosti svih potrebnih alata i uvjeta, ne bi smjela isporučiti nikakvu gnjavažu. Ali nije sve tako dobro kao što se čini. To se događa da pri izvođenju instalacije, brojni problemi proizlaze da se neiskusni majstor ne može riješiti. Uostalom, ugradnja CD WC-a znači ne samo pričvršćivanje zdjela na podu, već i povezivanje s kanalizacijom i dovodom vode, a to se događa da je potreban same samog uređaja.

Kompaktni toalet: instalacija, mogući problemi i rješenja

CD toaletni uređaj.

Trebali biste pročitati više detalja sa svim fazama instalacijskog rada i razmotriti moguće probleme karakteristične za ovu vrstu instalacije.

Veza s kanalizacijom

Kompaktni toalet: instalacija, mogući problemi i rješenja

Shema Concract-WC spoj s kanalizacijom.

Faza povezivanja s kanalizacijskim sustavom osigurava montažu kanalizacijske mreže, koja uključuje priključak kompaktnog toaleta.

I premda, na prvi pogled, sve je vrlo jednostavno, problemi nisu isključeni. Prva stvar koju treba obratiti pozornost je širina pojasa kanalizacije. Kako bi se osigurao normalan WC WC, dovoljno je do 1,6 l / s, što znači da će priključak na cijev, čiji je unutarnji promjer od 100 mm, biti optimalan. Čak i ako je nagib cijevi minimalna, pružit će vam se pouzdanost i funkcionalnost.

Vjerojatno ste obratili pozornost da se uspostavi u kupaonicama upravo iz takvih cijevi. A ne samo ustavi, slavine horizontalne prirode također su opremljeni uz pomoć takvog promjera. Ime ovog kanalizacijskog sustava je samotane. To je zbog činjenice da je za kvalitetan rad potreban dodatni napor, osim gravitacije.

Da ne bi imali neočekivane probleme s povezivanjem WC-a s kanalizacijom, najbolje je kupiti unaprijed, do kraja instalacije rada s kanalizacijskim sustavom. Samo u ovom slučaju imat ćete pravu priliku da postavite cijevi cijevi na željenoj visini.

Članak o temi: amortizeri i prigušivači za perilice rublja

Često pronađeni problemi pri spajanju imirodne ploče i kanalizacije

Dijagram veze koji se pruža za kanalizaciju.

Jedan takav problem je drugačiji položaj u visini oslobađanja WC-a i cijevi, odnosno njegovog završetka. Koji je razlog? Sve je dovoljno jednostavno.

Ako prije instaliranja WC-a, u kupaonici, završava radovi na polaganju na podu keramičkih pločica ili drugih premaza na vrhu starog, a zatim, čak i nastupaju ugradnju toaleta ranije, možete naići na probleme. Budući da je visina pečata cijevi i oslobađanje toaleta, najvjerojatnije će biti drugačije. Pogotovo ako ste kupili novi kompaktni toalet, značajno se razlikuju od starog.

Kako riješiti ovaj problem? Ako visina razlika nije veća od 1-2 cm, onda možete promijeniti izlazni položaj.

Najčešće je uklanjanje kanalizacijskog sustava od lijevanog željeza starog uzorka vrlo jednostavan za demontažu.

Ako je njegovo pričvršćivanje jaka, bit će potrebno odrediti. Upotreba kanalizacije iz plastike pruža mogućnost da se nagiba nagiba promijeni do blagog stupnja, bez isporuke velikih poteškoća.

Dijagram odvodnog spremnika.

No, u slučaju značajnije razlike u oznakama, najbolja opcija će biti korištenje plastičnog fleksibilnog valovitog uklanjanja. Također se naziva Harmonicom. Instalirajte je vrlo jednostavno i brzo.

Još jedan zajednički problem je predugo dugo uklanjanje. Karakteristično je za slučaj zamjene vrlo stare toaletne posude sovjetskih vremena (s zidnim spremnikom) do modernog kompaktnog toaleta.

Pojava ovog problema također utječe na jasnu želju vlasnika za izvođenje instalacije vodovodne uređaja na najspojniji način. U te svrhe, uporaba fleksibilnog iscjedka je prikladna jer je barem nemoguće, ne morate se zabrljati s slatkom od lijevanog željeza starog uzorka.

U slučaju plastične pražnjenja, može se smanjiti njezina duljina obrezivanjem do željene veličine. Ali s vrlo velikom razlikom, bilo je bolje kao što je gore navedeno, kako bi se uspostavila valovita verzija.

Članak na temu: Crni bijeli pozadini: fotografija u unutrašnjosti, crnoj pozadini, bijela s crnim uzorkom, crno s bijelim uzorkom, zlatnim s cvijećem, crni petak, video

U svakom slučaju, bez obzira na opciju, trebat će vam alat.

Što može biti potrebno pri radu

  • Bugarski;
  • Perforator;
  • razina;
  • rulet;
  • Bušilica i bušilica.

Sada je vrijedno reći o problemu nerazumijevanja raskida i oslobađanja kompaktnog toaleta, ali već u horizontalnoj ravnini. Što je to uzrokovano? Naravno, želja za promjenom uobičajenog toaleta mjesta, pomaknula ga je malo lijevo ili desno. Kao iu gore navedenim primjerima, fleksibilno uklanjanje je pogodno za rješavanje ovog problema.

Bugarski je jedan od alata potrebnih za instalaciju WC-a.

Također se događa da su svi navedeni problemi pronađeni u jednoj kupaonici. Tada nema načina bez fleksibilne utičnice, samo on može pomoći.

Ako ste zabrinuti zbog situacije na kojoj postoji neusklađenost promjera kanalizacijske cijevi i oslobađanje toaleta, onda postoji rješenje za to.

  1. Najčešće je WC spojen na kanalizacijsku cijev, čiji je promjer 100 mm. Ako vaš kanalizacijski sustav ima veći promjer, na primjer 150 mm, onda možete koristiti poseban adapter. Za povezivanje s cijevi promjera 75 mm također koristite adapter.
  2. Ako postoji potreba za povezivanjem s 50 milimetarskog cijevi, tada će biti poteškoća. U tom slučaju, morat ćete povećati kut nagiba cijevi, ali to neće dati 100% jamstva pouzdanosti i kvalitete takve kanalizacije. Možda pojava blokade.

Da biste spriječili ovaj problem, kupite posebnu fekalnu pumpu. On ima sjeckalicu u svom dizajnu i osloboditi vas od nepotrebnih problema.

WC školjka: instalacija i njegove značajke

Zadatak nije najteži. Na bočnim stranama zdjele nalaze se 2 rupe namijenjene za pričvršćivanje na pod. Koristeći olovku ili marker, morate označiti mjesto ovih rupa na podu. Sada morate bušiti i pričvrstiti zdjelu vijaka. Čini se da ne bi trebalo biti problema.

Članak o toj temi: Kako odabrati vježbu: Važni kriteriji i preporuke

Kompaktni toalet: instalacija, mogući problemi i rješenja

Vrste zdjela zdjela.

  1. No, instalacija toaleta kompakta na podu od keramičkih pločica ili porculanskog kamena kamena je ispunjena mogućom pucanjem pločica pri izvođenju bušenja. Bliže rupa će se nalaziti do ruba pločice, što je veći rizik od cijepanja. Molimo Vas da posebnu pozornost posvetite.
  2. Najvjerojatnije će vam trebati vježba s visokokvalitetnom vježbom za pločice i za drvo. Budući da ako je polaganje novog premaza provedeno na starom površini poda, drveni bar može biti pod novom pločicom na mjestu bušenja.

Što još treba biti plaćeno prilikom instaliranja posude zahod? Na njezinu jediniku točnije, to je glatko. Najčešće, nepravilnosti mogu biti od 1 do 3 mm, više. Ali još uvijek u ovom slučaju, susjedni na pod neće biti savršen. Dakle, potrebno je poduzeti mjere za instalaciju instalacije.

Svi potplati oko perimetra moraju biti propušteni s posebnim silikonskim kompozicijom dizajniran za vodovod. Kao dodatni alat može se koristiti polimer traka (pjena). Ako su slotovi dovoljno veliki, koristite plastične brtve odgovarajuće debljine.

Povezivanje s dovodom vode

Završna faza - priključak na vodovodni sustav. Najbrži i jednostavni od svih prethodnih. Koristeći vodovod fleksibilno crijevo željene duljine, čine takav rad neće biti teško.

Koje poteškoće mogu nastati u ovoj fazi?

Ovo je membranski ventil. Njegova uporaba u modernim modelima modela često se često nalazi često. Ali ovaj dizajn zahtijeva dobar pritisak u vodovodu, ako nedostaje, bolje je ne dobiti zahod u kojem su usisni priključci opremljeni membranskim ventilom. Odaberite modele koji imaju štap ventil.

Sada uključite opskrbu hladnom vodom i provjerite instalirani uređaj za vodovod za propuštanje. Posebno pažljivo morate istražiti pričvršćivanje crijeva, zglobova spremnika i zdjele. Ako nema problema, pričvršćeno je kako bi pokrio poklopac spremnika za roaminga na mjesto, a mogu se koristiti vodovod.

Čitaj više