Kako izolirati krovove? Tehnologija krovne izolacije

Anonim

Kako izolirati krovove? Tehnologija krovne izolacije
Praktično, bilo koji krov stambene zgrade u svom dizajnu ima termalni sloj, budući da je glavni izvor gubitka topline kroz koji do 30% toplinskih listova. Ako ne koristite termički izolacijski materijal, u hladnoj sezoni, to će biti gotovo nemoguće zagrijati zatvorene sobe.

Kako odabrati ispravno i staviti toplinsku izolaciju, i je li moguće nositi s tim samim?

Metode ratne izolacije

Način izolacije krova ovisi o tome hoće li se prostor podnožje koristiti kao stambeni prostor, odnosno da li će biti mansard u kući. Ako je tako, morate zagrijati sam krov, polagati izolaciju na klizaljke između rogova. Ako je kuća osigurana za nerezidentno (tehničko) potkrovlje, nije potrebno zagrijati krov, već preklapanje između posljednjeg stambenog poda i potkrovlja. Budući da vrlo često programeri ne žele izgubiti dodatne četvornih metara, ne-stambeni potkrovlje su uvijek rjeđe, dajući mjesto potkrovlja.

Kako izolirati krovove?

Kako izolirati krovove? Tehnologija krovne izolacije

Izolacijski sloj mora zadovoljiti regulatorne zahtjeve, koeficijent prijenosa topline mora biti manji od 0,2 W / m2 • C °, debljina krova, što znači debljina izolacije, odabran je kao tanak, inače je prostor ispod Bit će ograničeno. Najčešće se izolacija složena u dva ili tri sloja (ovisno o vrsti materijala), debljina svakog od njih je oko 7-8 cm. Tako je ukupna debljina izolacijskog sloja 21-24 cm. Prilikom polaganja Slojevi, izolacija se mora postaviti na gornji sloj preklapaju zglobove dna, što će povećati njegovu učinkovitost.

Važan trenutak prilikom instaliranja izolacije je zaštita vlage. Čak i lagana količina vode koja apsorbira, nekoliko puta će narušiti njegovu kvalitetu. Na primjer, ako izolacija u svojoj strukturi ima 5% vode, njegova svojstva izolacijska svojstva su smanjena dva puta. To se objašnjava činjenicom da voda, za razliku od zraka, savršeno provodi toplinu, oslobađajući ga vani, koja je u ovom slučaju neprihvatljiva, tako da izolacija uvijek mora biti suha, bez obzira na vrijeme i vrijeme. Za to, mora biti zaštićena od dvije strane: sa strane prostorije slojem pare barijere, a na strani ulice s slojem vodonepropusnosti. Krovni kolač mora nužno imati ventilacijske praznine, čiji prisutnost ne čini da vlaga kondenzira na površini izolacije.

Članak na temu: Kako izvoditi polaganje šperploča na estrihu

Što treba izolirati krov?

Kako izolirati krovove? Tehnologija krovne izolacije

Razmotrite vrste toplinskih izolacijskih materijala. Među najpopularnije, mineralne vune, pjene, polistirenske pjene, celuloze itd. Može se spomenuti. Za izolaciju krova, koristi se mineralna vuna na bazi stakloplastike ili bazalta. Zahvaljujući svojoj vlaknastoj strukturi, ona igra ulogu ne samo izolaciju, već i zvuk koji apsorbira sloj, štoviše, ne gori, ne oslobađa toksine i ima malu težinu. Ukupna debljina izolacijskog sloja mineralne vune ne smije biti manja od 20 cm, a njegova pojedinačna mreža treba biti čvrsto pričvršćena na dizajne tako da se tijekom vremena ne deformiraju i ne skliznuli uz klizaljke. Mineralna vuna na bazi stakloplastike ima brojne prednosti zbog tanke (tanje kose) vlakana, koja su više u volumenu od druge izolacije, a time i više zraka. To vam omogućuje povećanje kapaciteta toplinske izolacije materijala, kao i smanjenje ukupne težine izolacije.

Kako izolirati krovove? Tehnologija krovne izolacije

Među novim termalnim izolacijskim materijalima treba primijetiti tekuću pjenu. Otporan je na učinke mikroorganizama, gori, netoksično, ima nisku gustoću i dostupan je po cijeni.

Kako odabrati pravu izolaciju?

Kako izolirati krovove? Tehnologija krovne izolacije

Koji su parametri odabiru izolacije? Prvo, to je njegov udio. Što je manja težina materijala, to bolje, više zraka je u jedinici njezina volumena, to je lakše položiti i manje opterećenje na potpornim strukturama će biti. Obično je omjer u rasponu od 14-20 kg / m3.

Drugo, vrijednost toplinske vodljivosti, odnosno sposobnost materijala za obavljanje topline. Mora biti minimalan. U mnogim aspektima ovaj parametar ovisi o sastavu izolacije njegove strukture, a time i specifičnoj gravitaciji.

Treće, trajnost materijala. Visoka kvaliteta izolacija, s pravilnom instalacijom, može održati svojstva od najmanje 25 godina.

Četvrta, visoka razina permeabilnosti pare kako bi se osiguralo režim vlage u kući.

Peti, ne - zapaljivi. Krovni okvir se obično izvodi iz drva, iako s posebnim zaštitnim rješenjima, ali još uvijek zapaljivi. Ventilacijske praznine u krovnom tortu također doprinose spaljivanju i širenju vatre. U takvim uvjetima ne može se koristiti zapaljiva izolacija u kojem slučaju.

Šesta, ekološka prijateljstvo. Prilikom odabira materijala, obratite pažnju na njegov sastav. Bolje je ako je napravljen od prirodnih sirovina bez dodavanja raznih toksičnih kemikalija. To neće biti suvišno za provjeru dostupnosti odgovarajućih certifikata koji omogućuju njegovu uporabu.

Mnogi programeri pri odabiru izolacije suočeni su s izborom: Kupite materijal ili ploču. Neki graditelji su uvjereni da su ploče bolje, iako to nije sasvim tako. Prema njegovim kvalitetama, ovi materijali se malo razlikuju jedni od drugih, razlika je samo u instalacijskoj tehnologiji. Ploče su prikladne za uporabu kada se izolacija mora staviti u određeni okvir, čije su stanice više parametara ploča. U tom slučaju ne morate provoditi vrijeme na rezanje površina željene veličine. Obično se ploče koriste u izolaciji zidova žbuke. Valjani materijali pronađeni u izolaciji velikih područja, kao što su krovovi, spušteni stropovi.

Članak o toj temi: Napravimo polusuhu crnu i završnu vezu od poda vlastitim rukama

Tehnologija krovne izolacije

Kako izolirati krovove? Tehnologija krovne izolacije

Tehnologija izolacije globusa uključuje nekoliko stupnjeva. Prvo, film hidroizolacijskih materijala je fiksiran na sintering sustav. Trebalo bi stvoriti zapečaćeni sloj i lagano spremanje u slučaju pada temperature i toplinske ekspanzije. Spojevi pojedinačnih platna su požurili s građevinskom trakom. Zatim, sa strane prostorije između rogova, izolacija je složena i na vrhu pare barijere, čiji su zglobovi pažljivo zatvoreni tako da nema praznina i pukotina. Izolacijske ploče su obično složene bez dodatnih pričvršćivača, tako da morate paziti da njihova struktura može zadržati oblik, ne deformirati i puzali duž stijena. Broj slojeva toplinske izolacije ovisi o odabranim materijalima, njegovim karakteristikama i debljini. Obično su složeni dva ili tri sloja - to je sasvim dovoljno.

Prilikom instaliranja izolacije nemoguće je ostaviti praznine na zglobovima ploča ploča ili na mjestima njihovog kontakta s elementima struktura ili položenim komunikacijama. Toplinski izolacijski sloj mora biti kruti, inače se mogu formirati takozvani hladni mostovi, prema kojem će hladni zrak prodrijeti. Hladni mostovi mogu biti linearni i točki. Linearni mostovi pojavljuju se na mjestima labavog materijala u mjestima pristajanja i mjesta za pričvršćivanje izolacije na površinu s pričvršćivačima, kao i prilikom ugradnje različitih strukturnih elemenata koji prolaze kroz toplinski izolacijski sloj. Kako bi se izbjeglo propuštanje topline, preporuča se položiti slojeve izolacije, tako da zglobovi gornjih slojeva preklapaju ramena donjih, a izolacija je čvrsto osvjetljavala strukture i ispunila sve prostora između rogova.

Na dizajnu nekih krovova ukazuju na prisutnost protutužbi, koja je vezana uz to rafted. Takvo rješenje omogućuje minimiziranje površine elemenata rafting sustava i povećanje koeficijenta toplinske ujednačenosti.

Zagrijavanje nerezidentnog potkrovlja

Kako izolirati krovove? Tehnologija krovne izolacije

Drugi način da izolira krov je izolacija nerezidentnog potkrovlja. Kao što je već spomenuto, u ovom slučaju izolacija nije montirana na klizaljke, nego na preklapanje, to jest, na podu potkrovlja. To je učinjeno u dva desna. U početku, prostor između greda preklapanja ispunjen je izolacijskim pločama ili platno, na vrhu na udaljenosti do 3 cm montirana vjetar otporan na film. Rezultirajući razmak će osigurati ventilaciju, zaštitu izolacije od akumulacije kondenzata na njemu. Dalje, rešetka je instalirana od drvenih ploča ili profila na koje je položio sloj mineralne vune. Broj slojeva mineralnih vune ovisi o njezinim karakteristikama i regulatornim zahtjevima za izolacijske slojeve u regiji. Toplinski izolacijski sloj treba biti gust i zapečaćen, bez pukotina.

Članak o temi: Kako kupiti pozadine u trgovini

Što je princip zatvorene konture?

Kako izolirati krovove? Tehnologija krovne izolacije

Zatvoreni sloj izolacije mora formirati zatvorenu toplinu, u kojoj nedostaju praznine ili neugodna područja koja su hladni mostovi. Posebnu pozornost treba posvetiti instalaciji izolacije duž prozora i vrata, u području komunikacija, na udjelom stropa i zidova. Izolacijski sloj treba imati debljinu koja nije manje regulatorna, inače neće moći sigurno zaštititi sobe od hladnoće. Druga nijansa je ispravno odabrana veličina ploča ili tkanina. Oni se moraju čvrsto uklopiti na površinu bez opušanja, ne puzeći se ispod težine svoje težine, ne deformiraju.

Osim izolacije krova u kući nalazi se i izolacija zidova. Toplinski izolirajući sloj zidova je obično montiran na njihov vanjski dio i tvori jednu zatvorenu toplinsku konturu s toplinskim izolacijskim slojem krova. Ovi slojevi bi trebali doći u kontakt bez prekida i nadopunjuju jedni druge. Njihov jaz može dovesti do značajnog gubitka topline i oslabiti unutarnju mikroklimu u kući. Kako biste osigurali hermetički spoj slojeva među sobom, možete koristiti ribolov liniju ili podvezicu.

Sigurnosna tehnika

Kako izolirati krovove? Tehnologija krovne izolacije

I nekoliko riječi o sigurnosnim tehnikama pri radu s izolacijskim materijalima. Preduvjet je prisutnost osobne zaštitne opreme: posebne kombinezone, rukavice, respirator (maske), naočale. Rezanje izolacije je bolja ruka s oštrim nožem, a ne koristeći električne alate, što će značajno smanjiti količinu prašine. Soba u kojoj priprema materijala i njezina instalacija mora biti dobro osjetljiv. Nakon završetka posla, ruka i lice moraju se oprati hladnom vodom. Mineralna vuna udarca na koži može uzrokovati svrbež, koji ne prolazi ni nakon pranja vodom. Nije potrebno brinuti - mineralna vuna nije opasna i s vremenom će se dogoditi.

Kako izolirati krov? Video

Čitaj više