Opis i izbor tepih za dijete

Anonim

Najsigurnije mjesto za dijete koje je već počelo puzanje je pod. Da bi dijete bila ugodno znati svijet, potrebno je pripremiti mjesto za puzanje na određeni način.

Prije svega ne bi trebalo biti traumatično. Stoga se takve krute podne obloge, poput keramičkih pločica, laminata ili parketna ploča neće stati. Da, i linoleum nije mnogo mekša. Osim toga, potrebno je brinuti da je podne obloge bio topao.

Niti jedan od gore navedenih ukrasnih podova nije vrlo topao. Možete, naravno, instalirati inženjerski sustav "topli kat" na pod. Ali njegova instalacija je slična remode poda. Nitko neće biti instaliran za instalaciju vodenog sustava u stan, a električni topli kat ima elektromagnetsko zračenje.

Nitko nije dokazao da su štetni za ljudsko zdravlje, ali i nitko ne može izazvati tu činjenicu. Možete dodati pod tepihom. Ali to nije najbolja opcija. Gomila s tepiha ostat će na igračkama i rukama bebe. Budući da dijete povuče sve u usta, ta će gomila pasti u želudac, što može nauditi zdravlje djeteta.

Opis i izbor tepih za dijete

Postoji jednostavnija i manje skupa metoda koja vam omogućuje da se podovi učinite ugodnijim za dijete puzanja. Danas mnoge tvrtke nude posebne tepisi. Oni su umjereno mekani i elastični, što je vrlo važno. Premjestiti kroz previše mekani premaz je vrlo težak. Pogotovo ako govorimo o dječjem brzom organizmu.

Potrošač nudi proizvode različitih veličina, oblika i tekstura. Možete zaustaviti svoj izbor na jednobojnoj verziji, a možete kupiti tepih, koji prikazuje cijelu priču. To nije samo prikladno za korištenje, već i jednostavan za njegu.

Kriteriji izbora

Dječja soba je posebno mjesto. Ovdje beba čini prve korake, susreće se s svijetom i dobiva prve vještine. Vrlo je važno da je atmosfera u dječjoj sobi ugodna. Stoga, prije svega, vrijedi obraćati pozornost na odluku o dizajnu. Nema potrebe stjecati previše Motley prostirke. Smireni tonovi imaju dobrotvorni na psihi ne samo odrasli, već i djeca.

Kupnjom proizvoda sa slikom morate odabrati opciju koja će biti zanimljiva vašem djetetu. Nemojte zaustaviti svoj izbor na proizvodima s slikama i slovima. U dobi od 6 mjeseci, beba će izgledati mnogo zanimljivije na životinjama, pticama ili ribama.

Postoji nekoliko vrsta tepiha namijenjenih za puzanje. Proizvodi koji se sastoje od nekoliko elemenata koji čine jedni s drugima jer su zagonetke najveća popularnost. Oni se također nazivaju - puzzle tepisi. Sastoje se od nekoliko elemenata međusobno povezanih.

Članak o temi: Chicken Coop unutra: Što je potrebno i kako napraviti

Opis i izbor tepih za dijete

Takav puzav tepih može se koristiti kao igračka kada dijete postane malo starije. Elementi tepiha imaju malu težinu. Ovaj proizvod je vrlo jednostavan za njegu. Svaki element može se zasebno oprati u kupaonici. Ovaj proizvod se može shvatiti s vama. U rastavljenom obliku, on će se uklopiti u deblo.

Proizvod je izrađen od polimernog materijala koji ne šteti zdravlju i ne uzrokuje alergijske reakcije. Ima zvučnu izolaciju. Stoga se susjedi neće žaliti da ih vaše dijete sprječava od opuštanja. Ovaj proizvod je najučinkovitiji siguran, koji je vrlo važan. Može se prikupiti na takav način da zatvorite cijeli kat što je više moguće, čak i ako je riječ o sobi sa složenom geometrijom.

Što se tiče nedostataka, s vremenom su žljebovi otpušteni, a dijelovi slagalice počinju se spontano raspadati. Iznimno je neugodno. Da bi se mokro čišćenje u sobi, tepih za puzanje mora se ukloniti s poda. Učinite to vrlo prikladno. I držati čist u dječjoj sobi morate obrisati pod vlažnom krpom svaki dan.

To se također odnosi na otvorenu pokrivenost. Stoga će svaka noć provesti određeno vrijeme za uklanjanje prostorije i oprati proizvod. Morate odvojeno osušiti svaku zagonetku. Stoga je unaprijed pripremiti mjesto za sušenje, a to je još jedan problem.

Samo obrišite puzzle tepih s krpom neće raditi. Proizvod ne možete oprati, koji se nalazi izravno na podu. Voda počinje padati između puzzle elemenata. Nakon nekog vremena bit će neugodan miris u sobi, a proizvod će jednostavno morati biti odbačen.

Još jedna točka za obratite pozornost na skladištenje. Proizvod je praktički bestežinski, ali volumetrijski. Stoga, trebate osloboditi dovoljno prostora u ormaru, tako da naši zagonetke stane tamo. Alternativno, moguće je pohraniti elemente uparivanja međusobno povezani. To će pomoći uštedjeti neki prostor.

Opis i izbor tepih za dijete

Posljednji nedostatak proizvoda koji želim reći je nemogućnost pranja dječje mokraće, koja se ne apsorbira samo u tepih, već i na podu.

Ako beba tek počinje pokušavati puzati, možete kupiti valjani tepih. Potrebno je vrlo malo prostora, a može se lako skrivati ​​u ormaru ili ispod kreveta. Nije lošije od prethodne opcije omekšava udarce i, dok nije tako gusta. Ali takav proizvod će se uskoro morati promijeniti. Čim beba nauči kako puzati, počet će znati svijet, koji je izvan tepiha.

Članak o temi: Proljetni obrti u stilu napitaka učiniti sami (20 fotografija)

Alternativna varijanta valjne mat je babypol proizvod. Također je valjani materijal, ali ima mnogo veću širinu. Ovaj proizvod može zatvoriti pod u cijeloj sobi. U isto vrijeme, nije potrebno prikupiti zagonetke dezintegracije i provoditi puno vremena na pranje i sušenje tepiha.

Produkt je kruti, u presavijeni oblik ne zauzima puno prostora i lako se čisti. Površina se može očistiti vlažnom krpom. Vrlo opcionalno povući tepih za puzanje u kupaonicu i skinite ga s četkima. Da bi se proizvod osušio, dovoljno je staviti na stranu. Ne treba pola prostora da se pretvori u sušilicu.

Glavna prednost proizvoda je otpornost na vlagu. Unatoč činjenici da proizvod ima malu debljinu, dobro štiti od šokova. Nemojte se bojati da će se dijete zamrznuti tijekom igara. BabyPol je izrađen od materijala koji ima dobru toplinsku izolaciju.

Što se tiče nedostataka, babyPol ima pravokutni oblik. Stoga, organizirati ga u sobama sa složenom geometrijom na takav način da se zatvara cijeli kat neće raditi. Ali uvijek možete zapaliti mjesto za puzanje djetetu.

Postoje obrazovni tepisi. Ali ne mogu djelovati alternativu tepihu za puzanje, iako ih mnogi koriste na taj način. To nije slučaj kada je vrijedan ubojstva dva zečeva jednim pucanjem. Razvojnih prostirki su tekstilni proizvodi male veličine. Prema tome, beba će se stalno provoditi za svoje granice.

Ovaj proizvod ne drži obrazac i ne omekšava udarce pri padu. Prema tome, nije sigurno za djecu. U takvom dobu, pad od visine vlastitog rasta može rezultirati ozbiljnim oštećenjem. Takvi proizvodi nisu topli. Stoga će se dijete stalno držati.

Proizvođač

Na tržištu postoji posve veliko natjecanje. Za mnoge je odlučujući faktor politika cijena. Ali, prije svega, morate obratiti pozornost na proizvođača. Budući da se roba napravi za djecu, a sva pravila moraju biti ispunjena.

To je nemoguće u proizvodnji korištenja materijala koji mogu uzrokovati alergije. I hipoalergijski materijali nisu tako jeftini. Dakle, takav proizvod ne može biti jeftin.

Poznate tvrtke strogo slijede kvalitetu svoje robe. Nema potrebe za guranjem u trgovini zatražiti certifikate za kupljenu robu. Uostalom, to je zdravlje vašeg djeteta. Hipoalergeni se smatra polipropilen ili vunu. To su ti materijali koji treba koristiti u proizvodnji dječjih prostirki.

Cijena politika tepiha-zagonetki je nešto viša od analoga valjaka. To je zbog skuplje proizvodne tehnologije. Ali takve proizvode treba uzeti za staru djecu. Za dijete, koje samo uči puzati, ima smisla dobiti zagonetku, koju on s obzirom na njegovu dob neće biti u mogućnosti odustati i izlagati.

Članak o temi: Dekorativna žbuka za kupaonicu radi sami

Zaključak

Mjesto graviranja za indeksiranje djeteta najprije se mora brinuti o tome da je sigurno. Kada beba nauči samo puzati, često pada na stranu i udari glavom o podu. To se ne može dopustiti. Dakle, morate se pobrinuti da je na podu bilo meka premaz. U isto vrijeme, tepih nije dobra opcija.

Također je potrebno pobrinuti se da je podne obloge bio topao. Danas ne predstavlja dekorativni materijal na tržištu ne ispunjava ove zahtjeve. Stoga morate instalirati pod posebnim tepihom za puzanje.

Proizvođači nude nekoliko mogućnosti za podne prostirke koji su mekani i elastični u isto vrijeme. Oni savršeno omekšaju udarce i istovremeno ne miješaju kretanje djeteta. Najpopularnije zagonetke danas, koje se mogu koristiti kao igra u razvoju. Ali imaju brojne nedostatke.

Proizvod traje mnogo prostora, propušta vlagu i zahtijeva stalno pranje. Vlažna tkanina uklanja zagađenje ne radi. Nakon pranja, zagonetke se moraju osušiti, raspadajući ih na takav način da ne dolaze u kontakt. Ako se proizvod sastoji od 10 zagonetki, ne postoji toliko mjesta. Ali za sušenje 30-40 žljebova morat ćete istaknuti gotovo sobu.

Opis i izbor tepih za dijete

Ako je soba mala, a beba samo počinje ići puzati, onda se možete ograničiti s valjkom. Ne uzima mnogo prostora i lako je otići. Ako trebate biti prikazani, možete koristiti premaz babyPol. To je povećana opcija za valjak tepih, međutim, traje malo više prostora.

Ako ga usporedite sa zagonetki, manje je gusta i čvrsta. Stoga vlaga neće letjeti unutra. Takav proizvod savršeno omekšava udarce, tako da dijete neće biti ozlijeđeno kada padne.

Ponekad djeca odbijaju puzati. Moraju ga nekako gurati. Ovdje morate tražiti proizvode s neobičnom teksturu ili uzorak.

Potrebno je obratiti pozornost ne samo na dizajn značajke i dizajn proizvoda, već i na njegovu cjenovnu politiku, proizvođača. Jeftini proizvodi po definiciji ne mogu biti visoke kvalitete. Sa svojim proizvođačem, proizvođač može koristiti niske kvalitete sirovine sposobne uzrokovati alergijsku reakciju.

Stoga je vrijedno zaustaviti vaš proizvod o proizvodu koji ima barem sekundarnu politiku cijena od dokazanog proizvođača na tržištu. Na tijelu djeteta nakon što kontaktirate proizvod ne bi trebalo biti tragova osipa i crvenila.

Čitaj više