Aluminijski okviri na balkonu

Anonim

Mnogi balkoni u apartmanima, osobito male veličine, okreću se u skladišne ​​prostorije. Ali ako kompetentno pristupi problemu uređenja ove dodatne sobe, možete ga pretvoriti u vrlo ugodno i neophodno mjesto za odmor. Za punu uporabu tijekom cijele godine potrebno je izvršiti visokokvalitetno ostakljenje. Aluminijski okviri na balkonu - optimalno rješenje zbog njihove snage, trajnosti i otpora na koroziju, kao i drugačiju vrstu deformacije. Osim toga, ova vrsta proizvoda se lako popravlja u slučaju grešaka.

Metode ostakljenja

Aluminijski okviri na balkonu

Prozori za uštedu energije koriste se za staklene prozore

Aluminijske strukture koriste se za hladno i toplo ostakljenje. U toplom izgledu pretvara se u korištenje dvostrukog okvira. Prozori za uštedu energije koriste se za dvostruke barakere, a posebne toplinske tipke uključene su u profil. Ovaj je dizajn prilično skup.

Najčešće koristi aluminijske strukture za hladno staklo. Takav uređaj također ima mnoge prednosti:

  • Težina konstrukcije je beznačajna, koja je idealna za balkone koji nisu u stanju izdržati teška opterećenja.
  • Prilično dugo funkcioniranje. Ako vjerujete proizvođačima, takve strukture mogu služiti oko 80 godina.
  • Imaju visok stupanj ekološke prijateljstva. Materijal je otporan na paljenje. Kada se grije grije ne ističe toksine.
  • Prilično izdržljiv materijal koji može izdržati značajno opterećenje. Ako usporedite s metalnim profilerom, to je jače tri puta, a s drvom - sedam puta.
  • Dizajn nije hirozan. To je dovoljno jednom godišnje za podmazivanje pribora s strojnim uljem, a okviri su pročišćeni samo konvencionalnom otopinom sapuna.

Također treba napomenuti da hladno staklo uključuje raznolikost dizajna strukture. Možete opremiti neke cipele gluhe, možete napraviti okvir kliznu ili zakretanje-sklopivo.

Naravno, ako je zadatak opremiti toplu sobu, tada ova vrsta ostakljenja nije prikladna. Budući da nije namijenjena zaštiti od hladnoće i na visokim temperaturama, izgled glazura.

Članak na temu: mljevenje zidova prije lijepljenja Pozadina: Trebam li koliko je suhog staza i kako primitivne gipsane ploče, zašto, biti sigurni, fotografija, video

Dizajn aluminijskih okvira

Aluminijski okviri na balkonu

Moderni raspon prozorskih balkonskih struktura je vrlo širok

Do danas postoji prilično širok raspon prozorskih balkonskih struktura. Prije svega, treba napomenuti da se boja okvira može odabrati. Također je moguće odabrati staklo za staklene prozore. Na primjer, mogu biti zamračeni ili uštede energije.

Dizajn se može izvesti bilo koje veličine. Do činjenice da jedan okvir može biti jedan dizajn za cijeli balkon. Ova vrsta uređaja naziva se panoramska. Takvo staklo s PVC prozorima je gotovo nemoguće. Čak i ako su majstori i uzmi, vrijedno je takav dizajn je vrlo skup.

Još jedna prednost aluminijskih struktura je sposobnost organizirati ostakljenje s uklanjanjem. To je osobito istinito ako prostorije balkona imaju malo područje. Uz pomoć primanje stakla s uklanjanjem, vizualna ekspanzija područja se postiže.

Ugradnja aluminijskih okvira tijekom hladnog stakla

Aluminijski okviri na balkonu

Uspješna instalacija aluminijskih okvira vlastitim rukama zahtijeva usklađenost s tehnologijom instalacije

Kako bi se ugradnja aluminijskog okvira obavljali vlastitim rukama, potrebno je pripremiti takve materijale:

  • Potpuni popis elemenata bloka prozora: okvir, kurac, prozorske prozorske prozore, aduta i krila.
  • Nekoliko pocinčanih listova.
  • Potrebni zatvarači.
  • Silikonska brtvila i montažna pjena.
  • Ovisno o vrsti instalacije: valjci, zasuni, profili i stezaljke.

Kako bi se osigurala kvaliteta rada, potrebno je u potpunosti izvršiti rad na ovom algoritmu:

  1. Treba započeti s rastavljanjem starog okvira. Uspjeh ovog procesa ovisi o materijalu iz kojeg je izveden stari okvir. Ako je to drvo, onda se ne bi trebalo dogoditi posebne komplikacije. Pojavit će se mnogo više problema ako je okvir bio željezo. U tom slučaju, morat će orušivati ​​mlin i kroalni Tinker. Nakon demontaže uklanjamo sve strane predmete i čistimo balkon iz smeća i prašine.
  2. Zatim nastavite do uređenja pregača. Da biste to učinili, koristite galvanizirani, u slučaju da je mačevanje metalik. Ako je ograda betona ili cigla, možete popraviti okvir izravno na njega. Iako stručnjaci prvo preporučuju instaliranje drvenog traka.

    Aluminijski okviri na balkonu

  3. Idite na raspored vizira. Unatoč činjenici da je dizajn izrađen od aluminija i ne trulih, to ne sprječava izloženost vlazi. Također će pouzdano zaštititi uređaj od prašine i prljavštine. Trumps su fiksirani s blagim pristrasom od betonske ploče, koja se nalazi na balkonu.
  4. Nastavljamo s instalacijom okvira. Na donjem i gornjem horizontalnom dijelu petlje balkona, sidrene ploče koje će osigurati dovoljnu krutost dizajna. Zatim, uz pomoć posebnih vijaka, pričvrstimo okvir.
  5. Pričvrstite na okvir krila. Ovdje se radi ovdje, ovisno o tome koji je odabran sustav sasha: zamah ili klizna. U prvom slučaju, zaklopci su pričvršćeni uz pomoć petlja, a u drugom unaprijed određenim predinstalira.
  6. Proizvodimo brtvljenje spoja okvira s otvaranjem balkona. U tu svrhu koristimo montažnu pjenu.
  7. Ispunjavamo rad podešavanjem pribora.

Veličine vizira moraju odgovarati dimenzijama balkona.

Roleta

Aluminijski okviri na balkonu

Aluminijska konstrukcija, koja se u svom funkcioniranju podsjeća na rolete, naziva se rolije. Kada se otvara, ovaj proizvod je uvrnut u valjak. Za njih, komplet zahtijeva tanjure i vodiče. Mehanizam koji dovodi do kretanja valjnog zatvarača može biti električni ili ručni. Električni tip se kontrolira posebnom konzolom.

Aluminijske rolete mogu se instalirati i unutarnje i izvana balkona.

Preporučujemo gledanje videozapisa koji detaljno govori o ovoj praktičnoj tehnologiji:

Članak na temu: Kako podijeliti kupelj od lijevanog željeza s vlastitim rukama?

Vrlo često se takav dizajn koristi za zaštitu od hakiranja. Također, važna uloga proizvoda se igra u zaštiti od buke i hladnoće.

Klizna rama

Aluminijski okviri na balkonu

Klizne okvire na balkonu ili loggiji su prikladni ako nema potrebe za pouzdanom izolacijom

Klizne okvire staklene lože ili balkona samo u slučaju kada ne vrijedi pružati pouzdanu izolaciju. Ako je potrebno zaštititi od vjetra i oborina, tada su klizni okviri prikladni kao nikad bolji. Štoviše, zbog svog rada u otvorenom stanju, neće uzeti prostor. Koje su druge značajke klizne okvire:

  1. Dvostruko stakleni prozori zamijenjeni su jednim staklom čija je debljina oko 5 mm.
  2. U okviru možete opremiti jedan klizni okvir, već nekoliko. Također ih možete kombinirati s gluhim krilom.
  3. Profil sam opremljen s dva ili tri vodilice.
  4. Izolacija u obliku kratkotrajne četke konfigurirana je za okomite dijelove okvira. Pruža nepropusnost zatvaranja krila.
  5. Na dodatnom vodiču možete instalirati mrežu za komarce.

Treba pamtiti da se naleti vjetra djeluju na aluminijsku konstrukciju s prilično velikom snagom. Stoga posebnu pozornost posvećujemo pouzdanom privitku kao okvir sam i krila.

Što su bolji proizvodi iz aluminij ili PVC

Usporedite materijale balkona izgradnje je nezahvalno pitanje. Oboje imaju svoje prednosti i nedostatke. Potrebno je procijeniti za svaki konkretan slučaj. Razmotrimo glavne nedostatke.

Plastični sustavi su sažeti u takvim pitanjima:

  • Prašina i prljavština vrlo dobro privlače, izloženi efektu elektrifikacije;
  • podložno mehaničkim oštećenjem: ogrebotine i udubljenja;
  • imaju značajnu težinu;
  • Nemoguće je pripisati ekološkoj vrsti materijala.

Ali kako bi se osiguralo toplo ostakljenje, to je praktičnije od aluminijskih sustava.

Provjerite videozapis koji će ilustrirati sve prednosti i kontra od aluminijskog PVC-a.

Članak o toj temi: Ograda od metala Stanika (EruPker) to učiniti sami

Nedostaci aluminijskih struktura uključuju:

  • Vrlo nizak stupanj toplinske izolacije. U hladnoj sezoni temperatura na balkonu neće biti vrlo visoka. U usporedbi s ulicom, to će se razlikovati samo za nekoliko stupnjeva.
  • Uzgoj temperature moguće je od pada temperature.

Dakle, koji materijal odabrati za ostakljenje, riješiti samo korisnike. Osim onih čimbenika koji su dobili, trebalo bi uzeti u obzir specifične lokalne uvjete: koja strana je balkon, što je dizajn u njegovoj geometriji i koji se iznos sredstava planira trošiti na posao.

Čitaj više