Igrati parket

Anonim

Oni potrošači koji imaju želju naglasiti visoki status i dobar okus, preferiraju parket kao vanjski pokrov. Ako se odlučite za instalaciju sami, trebali biste znati kako postaviti parket s vlastitim rukama.

Igrati parket

Pod kat će biti prikladan iu dnevnom boravku iu spavaćoj sobi ili hodniku.

Posebne značajke parketa

Osnovica s kojom bi trebala biti radila, trebala bi biti i izdržljiva, ne bi trebala biti pukotina na njegovoj površini, sve vrste produbljivanja i razina kapi. Međutim, dopušteno je da ne poduzme radnje kako bi se uklonile kapi ako je njihova razina 2 mm po mjesečnom metru. Oštećena površina mora biti popravljena ili rastavljena i ponovno opremljena.

Drugi koji treba obratiti pozornost na polaganje premaza je razina vlažnosti u sobi. Parket se dobro nosi s učincima vlage, tako da je nepoželjno proizvesti takav rad u sanitarnom prostoru i kuhinjama.

Igrati parket

"Pie" parketna ploča.

Proces pripreme se odnosi na ne samo pod poda, već i sam materijal, koji treba prethoditi fazi aklimatizacije u sobi. Razdoblje pripreme trebalo bi biti ograničeno na 48 sati. I tek nakon toga možete početi koraka slaganja.

Drugi važan uvjet za održavanje rada je u skladu s potrebnom razinom vlage, koja ne bi trebala ići na 35-65%, kao i za temperaturni režim, prije početka rada, morate biti sigurni da nije niža od + 18 ° C.

Tehnologija polaganja parketna ploča uključuje potrebu za korištenjem podloge i vodonepropusnog sloja, koji ne ovisi o vrsti baze i prostora. Polaganje materijala treba obaviti na takav način da se platno usmjeravaju duž pada greda svjetlosti, omogućit će da sakrije sjene na uparivanju.

Članak o temi: Divlje grožđe na balkonu: rastu ispravno

Priprema poda prije polaganja parketa

Polaganje vlastitim rukama Parketna ploča mora biti napravljena nakon što će se površina obraditi samonivelirajućom smjesom. Možete raditi s betonskom bazom i s temama od kojih drva. Međutim, u svakom slučaju, prije početka, treba analizirati postoji li pogreška na površini hoće li se popraviti rad.

Priprema drvene baze

Igrati parket

Tehnologija polaganja parketa.

Proces polaganja parketa je neprihvatljiv za početak ako su drvene podove, ima pogreške i nepravilnosti. Uz dobro stanje premaza, ali prisutnost manjih kapi i žljebova između ploča treba biti poravnana metodom ciklusa i kita, nakon što se pod može oduzeti i početi raditi na polaganju.

Nakon kata morate se usredotočiti i pokriti s kitom. Ako drvene ploče padne na nekim mjestima, to uopće ne znači da će morati potpuno demontirati bazu. Možete napraviti djelomične popravke, za to ćete morati pronaći slabe točke, rastaviti ih i zamijeniti.

Ako se utvrdi da podne ploče objavljuju škripanje i druženje, dopušteno je priložiti ih na zaostajanje samoizvladi.

Priprema betonskog poda

Igrati parket

Polaganje parketa na estrihu.

Ako se parketna ploča uklopi na betonsku osnovu, onda će ga lakše pripremiti. Pod ne smije imati pukotine, kapi ili depresije. Ako su otkrivene takve pogreške, teritorij mora biti očišćen od smeća, a nakon punjenja s samonikalizirajućim sastavom, koji nakon nanošenja treba ostaviti prije sušenja nekoliko dana. Međutim, parketna ploča ne bi trebala biti položena na beton, koja ima velike pukotine, u ovom slučaju potrebno je ukloniti bazu pomoću perforatora za uklanjanje baze da dogovori novu.

Za rad trebate zalihe u sljedećim materijalima i alatima:

  • polietilen film;
  • traka;
  • čekić;
  • polistiren;
  • parket.

Članak o toj temi: Framuga iznad vrata: Fotografije, vrste, značajke

Tehnologija slaganja parketa

Igrati parket

Tehnološka tablica parketa.

Polaganje materijala može se napraviti jedan od postojećih metoda, od kojih prvi uključuje uporabu ljepila, a drugi se naziva besmisleno ili plutajuće. Prilikom primjene prve metode stvorit će se monolitni dizajn s nacrtom. Tehnologija se koristi ako je potrebno raditi s cjelokupnom području. Potrebno je uzeti u obzir da lokalna zamjena panela tijekom rada može preuzeti značajne poteškoće. Tehnika koja ne osigurava upotrebu ljepila djeluje kao manje dugotrajnog, a to je mnogo manje potrošeno na njega. Pričvršćivanje platna izrađena je pomoću spojnog spoja, a rad se može nastaviti nakon postavljanja podloge.

Polaganje parketna ploča sa svojim vlastitim rukama izrađena je kako slijedi. U početku, vodootporni je osnovan na temelju polietilenskog filma. Plahte treba instalirati, pružajući gnijezdo, čija širina može biti jednaka 15-20 cm, pričvršćivanje zglobova je napravljen od strane viskija. Zidovi također trebaju biti zaštićeni čineći 10-15 cm na njima, tamo je materijal također lijepljen škotskom.

Zatim treba prikazati supstrat, koji može koristiti pjenasti polietilen ili polistiren i čep. Platnene podloge trebaju se širiti duž duljine prostorije, jačaju, kao prethodni sloj. Ako imate želju opremiti potpuno eko-friendly podne obloge, čep vrijedi utikač.

Igrati parket

Alati za polaganje parketa.

Ako smo odlučili staviti materijal putem tehnologije ljepila, onda morate koristiti phaneer otpornu na vlagu. Njegova platna treba biti opremljena grubom bazom, pričvršćivanjem s vijcima za samostakanje. Morate početi od zidova, postupno se krećući prema sredini sobe tako da je posljednji red tkanina ležio između dva položena ranije.

Pored napraviti neke izračune broja tkanina u parketu. Ako trebate podrezati konačnu seriju na širinu proizvoda manje od 5 cm, morate ispraviti ploče u početnim i konačnim redovima, što ih čini isto u širini.

Članak o toj temi: Razgovori o skrovištu: Odaberite i procijenite Bijela vrata

Početni red ploča mora biti montiran, okreće platno s šiljkom na zid, trnje u isto vrijeme potrebno je unaprijed ukloniti. Trebalo bi postojati temperaturni jaz između zida i ploče, čija širina treba biti 10-15 cm. Spremite ovaj utor tijekom procesa instalacije omogućit će posebne PEG-ove. Za uzdužnu stranu bit će tri djece, dok je za usko - dva.

Čvrsto, ploča će se spustiti u slučaju da završi s čekićem. Možete povezati proizvode do dvorca pomoću instalacije sljedećeg odbora ispod laganog ugla šiljaka u utoru prethodnog weba. Kada završite krpe, čekić bi trebao koristiti drveni bar.

Kao dodatni pričvršćivanje materijala, pneumo-obveznice instalirane u utoru treba koristiti. Ako se koristi tehnologija ljepila, a zatim prije procjene svake naknadne ploče na njegovo mjesto polaganje, trebate ga primijeniti i raspršiti se s nazubljenom lopaticom.

Parketni paneli u području uskih zglobova ne smiju oblikovati polete ili zvučne signale. Kako bi se pružila najveća snaga, instalacija odbora treba proizvesti "rotacijskom". To podrazumijeva početak ugradnje drugog reda s kraćeg blagajne. Da biste to učinili, potrebno je odrezati ploču tako da je njegova veličina jednaka 2/3 normalne duljine. U drugom redu, instalacija panela mora biti izrađena istom shemom. Zatim se ploča u ovom redu treba podnijeti pod malim kutom u utor početnog reda i ojačati ih, završiti čekićem. Učinite takvo djelo treba postupno donositi svaku ploču jednom za drugom.

Treći red mora se pokrenuti s ploče, čija je duljina jednaka 1/3 normalno. Nakon instalacije treba nastaviti prema gore navedenom algoritmu.

Provođenje rada na instalaciji parketa nije previše složen, ali i dalje se te preporuke treba slijediti.

Čitaj više