Praktična i jednostavna ugradnja plastičnih padina na prozorima

Anonim

Bijela s sjajnim površinskim plastičnim padinama izrađena su od materijala koja pokriva metalni profil okvira. S ispravnom instalacijom izgledaju nastavak prozora. Soba postaje svjetlija i prostranija. Apartman je udoban. Luksuzno gledajte na prirodno drvo. Ali manje svjetlo prolazi, zahtijevaju stalnu skrb. Instaliranje drvenih ploča tehnički komplicirano. Žbuka je opcija proračuna, ali je kratkotrajna i slabo čista, gubi sjaj.

Praktična i jednostavna ugradnja plastičnih padina na prozorima

Plastične staze na prozorima

Plastični polivinil klorid i njegova uporaba

PVC - polivinil klorid, plastika ne oslobađa štetne tvari. Njegovi glavni derivati ​​etilena i vezna tvar klora proizvode se uljem i soli. Da biste dobili materijal potrebne kvalitete, u smjesu se dodaju više od 10 komponenti. Za razliku od plastičnih boca, polivinil klorid tijekom izgaranja ne ispolira tvari trovanja. Strop i paneli za rezanje se recikliraju, lako je napraviti nove stvari.

U modernom apartmanu iz PVC plastike, napravio:

  • stropovi;
  • prozor;
  • vrata;
  • Sranje;
  • linoleum;
  • laminat premaz;
  • Sranje;
  • Izolacija na ožičenju.

U privatnoj kući možete pronaći crijevo za zalijevanje, trupova staklenika, prolaznika. Padine iz plastike mogu se lako izrezati s plitkim hacksawom, montiranim na prozore. Dovršavanje od plastičnih ploča dostupna je svima koji to žele učiniti sami.

Praktična i jednostavna ugradnja plastičnih padina na prozorima

Prozori iz PVC-a

Imenovanje i značajke prozora

Padine na prozorima su zatvorene pukotinama i prazninama između zida i okvira. Dekoracija plastičnim pločama popraćena je izolacijom zidova. Instaliranjem plastičnih padina s vlastitim rukama potrebno je pažljivo zatvoriti sve pore i prazninu. Plastika štiti površinu od uništenja, lako je čistiti. Njegova glatka površina odbija prašinu. Ako želite vidjeti vaše prozore uvijek sjaji čistoću, morate napraviti padine od bijelih plastičnih ploča.

Kut zore lakše je uspostaviti praktičan način. Optimalan je jednak omjeru 1:10. Širi zid, manji kut. A već je prozor, što više trebate primijeniti otvorenim otvorima. Tada se ispostavi da istovremeno napravi izolaciju, štite površinu od uništenja i daju unutrašnjost prekrasan pogled.

Vrlo veliki prozori mogu se vizualno smanjiti, montirati obojene plastične ploče pod pravim kutom. U tom slučaju, PlatBorks moraju učiniti uski ili instalirati F-profil i držati se na vrh pozadine.

Članak o temi: Vrste, načini uređenja prozora

Praktična i jednostavna ugradnja plastičnih padina na prozorima

Padine na prozorima su zatvorene pukotine i utore između zida i okvira

Ugradnja padina i osvjetljenja sobe

Na prozorima, završna obrada često koristi neobojenu plastiku. Bijela je s sjajnom površinom, tako da odražava djelomično svjetlo. Uz pravilno napravljen kut zore - jedinu stranu i gornju ploču zbog ekspanzije otvora prozora na unutarnjoj strani, prostor postaje lakši i prostor se vizualno povećava.

Padine iz plastike odgovaraju materijalu premaz metalnog osnovnog okvira. Ova završetka je skladno spojena s prozorom i čini se da je nastavljena.

Praktična i jednostavna ugradnja plastičnih padina na prozorima

I prozori prilikom završne obrade često neobojene plastike

Možete napraviti premaz drugim materijalima:

  • žbuka;
  • drvo;
  • laminat;
  • Stiropor;
  • parket;
  • Aluminij obložene ploče.

Još jedna boja i tekstura vizualno će smanjiti veličinu prozora. U ovom slučaju, soba će postati manja i tamnija.

Profili komponenti za plastične ploče

Instalacija plastičnih padina izrađena je pomoću profila u kojima se umetnu plastični zid ili ploča sendvič. Prije kupnje materijala potrebno je napraviti mjerenja i odlučiti o dizajnu i vrsti završne obrade.

Početni p-oblika profil je pričvršćen samo-crtanjem u kutovima neposredno u blizini okvira prozora. Širina njegovog žlijeba odabran je s izračunom tako da ploče dolaze čvrsto. Izračunajte potrošnju profila je potrebna, uzimajući u obzir otpad za izrezivanje uglova.

Možete napraviti usku platford pomoću F-profila. Instaliran je na vanjskom rubu panela nakon rastućeg ljepila i pjene.

Plastične staze se instaliraju i koriste početni J-profil. Njegova instalacija treba obaviti duž vanjskog ruba. Koristi se u slučaju kada ne postoji kompletan PlatBand ili perimetar završna obrada otvora provodi se dekorativnim PVC trakama.

Praktična i jednostavna ugradnja plastičnih padina na prozorima

PVC Početni profil - P-oblika

Da biste izračunali materijale, predlažem tablicu:

ProfiliParametri izračuna duljine
P-profil starterŠirina + 2 visine okvira prozora + 3%
J-profil starterŠirina + 2 visine otkrića na unutarnjem rubu otvaranja + 3%
F-profilŠirina + 2 visine otkrića na unutarnjem rubu otvaranja + 5%
Dekorativni poklopacŠirina + 2 visine otkrića na unutarnjem rubu otvora + 3 širine obloge + 3%
pločaAko je prekid već ploča, širina + 2 visine okvira prozora + 5%
Drvena daskaŠirina + 2 visine otkrića na unutarnjem rubu otvaranja + 3%

Članak o toj temi: Električni konvektor Electrolux

Ako su prozori mali, onda uzmite više na rez. Da biste napravili prekrasne prozore, poželjno je da plastika ne pristaje. Proizvedeno je u širini: 250, 380 i 500 mm. Pravilno ispiranje širine zida u otvoru, uzimajući u obzir njegovo povećanje zbog kuta zore.

Praktična i jednostavna ugradnja plastičnih padina na prozorima

Instalacija plastičnih padina izrađena je pomoću profila u kojima se umetnu plastični zid ili sendvič.

Što obratiti pozornost na instalaciju prozora

Instalacija plastičnih padina na prozoru počinje s montažom prozorskog praga. Može biti iz PVC ili drugog materijala: mramora, granita, vapnenca.

Za dugu uslugu potrebno je napraviti padine i izolaciju:

  1. Pa da uklopite prostor ispod okvira prije instaliranja hladnije ploče.
  2. Problese bi trebao biti čvrsto između dna okvira prozora i oslonjenice na zidu ispod njega za oko 8 mm. Glavno opterećenje prilikom pranja prozora pada na štednjak u blizini prozora. Potrebno je napraviti podlogu izdržljiv.
  3. Protok vlage iz rose oblikovanog duž granice temperaturne razlike - u blizini okvira potrebno je napraviti padinu. Zubivanje prozora savija 1-2 stupnjeva prema sobi.
  4. Svi praznine i praznine su zatvoreni, ispunjeni pjenom, brtvilom, odložite.

Ako se vlaga ulijevo, čak i prirodni kamen i plastika počinje srušiti. Osobito zidni materijali. Stoga, zatvorite utore su potrebne, izvana vani. Nakon instalacije prozora odrežite dodatnu pjenu i pokrijte ga s kitom i bojom. Potrebno je to učiniti sljedeći dan nakon montaže prozora. U isto vrijeme, ugradnja padina je napravljena.

Praktična i jednostavna ugradnja plastičnih padina na prozorima

Nakon instalacije prozora, izrežite dodatnu pjenu i obrišite ga s kitom i bojom

Vanjske i unutarnje padine od pjene

Kada me je opcija proračuna pitala, pokušavam se isključiti iz pjene. Koristim tanjure iz ekstrudirane ekspandirane polistirenske premaze. Paneli su istovremeno izolacija. Uz odgovarajuću izolaciju i instalaciju ne apsorbiraju vlagu. Glodavci ne dolaze do njih.

Pod panelima iz pjene morate pripremiti relativno ravnu ravninu padina. Za to je prikladna koherentna žbuka iz base cementne pješčane baze. Mora biti prekriven temeljem u 2 - 3 sloja. Osim poboljšanja adhezije, učinak cementa na materijal ploče neutraliziran je.

Padine iz pjene ravnine su zalijepljene izravno na ravninu otvora. Ugradnja je potrebna pod razinom pomoću posebnog ljepila. Pukotine se zatvaraju s brtvilom. Površina je posuta s ciljem, je tlo i prekrivena bojom.

Sličan slijed rada i prilikom stvaranja vanjskih padina i PlatBorks na prozorima.

Članak na temu: Spavaća soba za djevojku: Dizajn i dizajn Ideje (41 fotografije)

Praktična i jednostavna ugradnja plastičnih padina na prozorima

Spava iz pjene

Drvene padine: prednosti i mane

Wood topli i ekološki prihvatljiv materijal. Njegov nedostatak higroskopnosti i reakcije na ultraljubičaste zrake. Kada radite s drvom, mora se obraditi s antipirenima i antitags, izolirati od požara.

Drvene padine su prikladne samo pod određenim interijerima. Oni su kompatibilni sa stilovima koji imaju stablo u zidnu dekoraciju, poželjno i stropove. To su zemlja narodne stilove, skandinavske i ruske, zemlje, morske, kolonijalne. Drveni kat i barem zidni paneli moraju biti prisutni u sobi. Inače, padine s drveta izgledat će smiješno.

Praktična i jednostavna ugradnja plastičnih padina na prozorima

Drvene padine

Instalacija i kutovi ugradnje na ploče su složeniji nego na PVC panelima. Zahtijeva stalnu obnovu premaza laka. Impregnacija voska je bolji ne koristiti, jer iz vrućine radijatora i ljetnih sunčanih zraka će teći.

Za očuvanje osvjetljenja, koristite svjetlo drvene vrste, napravite veliki kut zore. Poželjno je pokriti drvo u skandinavskom stilu - bijeli lak. Tada dizajn sobe izgleda skladno. Prozori su izolirani. Svjetlo se odražava i slobodno prodire u kuću.

Čitaj više