Kako lijepiti postolje na podu: opcije

Anonim

U procesu obavljanja dekorativnog popravka u kući prije ili kasnije, pitanje je o tome kako lijepiti bazu na podu. Uostalom, bez ovog elementa dizajna nemoguće je dobiti sobu s prekrasnim gotovim izgledom. Malo je vjerojatno, čak i najskuplji i stilski zidni i podne obloge teško će izgledati ispravno. Plinth je potreban za ukrašavanje praznina nastalih između premaza i zida. Štoviše, uz njegovu pomoć, rubovi poda su zaštićeni od različitih oštećenja. Uloga interlesa elementa može se koristiti jednostavan izravan ili s dekorativnim elementima daske.

Kako lijepiti postolje na podu: opcije

Plint ne samo ukrašava sobu, već i skriva žice.

Mogućnosti instalacije postolja

Na podu, postolje se može popraviti na različite načine. To uključuje:

  • pričvršćivanje vijcima i noktima;
  • Pričvršćivanje sidra ili kopča;
  • lijepljenje na stražnju stranu;
  • Korištenje samoljepljivih na podu postolja.

Među ovim metodama jedan od najpogodnijih je opcija za lijepljenje postolja na tekućim noktima ili trajnim ljepilom.

Dakle, možete sigurno pričvrstiti daske na posvećeno mjesto, bez oštećenja dizajna. Najčešće se ova metoda koristi u slučaju kada se radi s proizvodima od drva, koji mogu ispucati pod djelovanjem čekića ili vijka.

Kako lijepiti postolje na podu: opcije

Elementi za pričvršćivanje plastičnih postolja.

Objektivne pluseve tekućih noktiju se prvenstveno vjeruju da ih uporaba ni na koji način pokvari površinu završnog materijala. Nakon privrženosti nemoguće ne primijetiti dentin, niti napustiti od čekića. U isto vrijeme, nećete morati patiti s ukrašavanjem šešira iz čavala ili vijaka za samozadočavanje, koji će u svakom slučaju ostati vidljivi. Prednosti pričvršćivanja postolja na tekućim noktima su:

  • visokokvalitetna ljepljiva baza za pričvršćivanje;
  • Brza fiksacija spojenih dijelova;
  • Sposobnost korištenja s bilo kojim građevinskim materijalom: od prirodnog drva i kamena do materijala sintetičke proizvodnje, kao što je keramika, plastika i MDF.
  • Prednosti uključuju mogućnost korištenja ovih pričvršćivača na visokoj razini vlage, s obzirom na koje će biti moguće zalijepiti postolje na podu u bilo kojoj sobi kod kuće: dnevni boravak, kuhinja, kupaonica ili WC.

Članak o temi: Kako napraviti slijepo područje oko kuće vlastitim rukama: uređaj za beton, mekani, video

Kako lijepiti postolje na tekućim noktima?

Kako lijepiti postolje na podu: opcije

Plinth na tekućim noktima održat će se samo na savršeno glatkog zida.

Tehnologija lijepljenja postolja s takvim sredstvima je vrlo jednostavna, jer se posebna mlaznica koristi za primjenu na stražnju površinu. Priprema postolja za primjenu tekućih noktiju uključuje površinsku obradu s emery papirom, koji će ga spasiti od prašine i prljavštine. Prije nego što držite postolje na pod, morate se ponovno uvjeriti da je površina čista. Da biste to učinili, koristite komad brusnog papira koji se nekoliko puta prenosi na stražnjoj strani ploče. Stručnjaci preporučuju kupnju univerzalnih tekućih noktiju pogodne za pričvršćivanje ploča iz bilo kojeg materijala. Stručnjaci savjetuju ako je to nemoguće, na primjer, da biste dobili gore opisani materijal da ga zamijeni vodootpornim ljepilom 88. To je jednostavan za korištenje vezni materijal koji ima takve prednosti kao:

  • visokokvalitetno obrazovanje;
  • dobivanje elastične i vodootporne šav;
  • nepostojanje kemikalija štetnih za ljude i životinje, na primjer, toluen;
  • Ljepilo je idealno za bilo koji vanjski i stropni nosači, dok ga ne zamrzne za dugo vremena bez gubitka ljepljivih svojstava, što vam omogućuje da dugo radite s njom bez straha da će biti potrebno dodati svježi sloj ponovno.

Fazni upute o tome kako lijepiti postolje na podu

Kako lijepiti postolje na podu: opcije

Za rezanje postolja možete koristiti prekid.

Svi radovi moraju početi s rezanjem postolja i kuhanjem potrebnog skupa alata. Vjeruj:

  • pila za metal;
  • rulet;
  • čekić;
  • cijev s tekućim noktima i posebnom mlaznicom, pištolj;
  • Gumena lopatica.

Kada pripremite sve potrebne materijale i alat, možete se preseliti na daljnji rad. Oni sugeriraju mjerenje perimetra prostorije, uzimajući u obzir postojeće izbočine i udubljenja. Prema ovim podacima izračunava se metoda i gotovo točan broj potrebnih materijala. Onda dobiti ljepilo. Sljedeća važna točka je smanjiti postolje na predmetima potrebne duljine. Stručnjaci inzistiraju na potrebi rezanja postolja pod kutom od 45 °, kako prilikom stvaranja unutarnjih i vanjskih kutova. Prije nego što počnete izrezati drugu stranu ugla, pričvrstite ploču na prvi i pokušajte toliko posuti tako da kut ne formira na površini kutnih postolja.

Sljedeći korak označen je primjenom tekućih noktiju na površinu postolja, koju će se pritisnuti uz zid i pod. Ako koristite usku postolje, morate ga primijeniti, na udaljenosti od 5-10 cm jedan od drugoga. Ako ste kupili široke postolje, ljepilo se prevrće na obrnutu površinu zalijepljene zigzag ploče. To jamči solidnu vezu.

Članak o toj temi: Što odabrati impregnaciju za betonske podove

Kako lijepiti postolje na podu: opcije

Klint na podu treba početi lijepiti iz ugla.

Prvi segment koji će biti zalijepljen na pod postat će najduže što se primjenjuje na kut. U isto vrijeme, primijetite da će zid na koji će se podesiti postolje mora biti savršeno ravan. Inače, ploča će biti zalijepljen nalik na valu, a postolje će na kraju, na kraju, nabubati i pasti, čak i uz fiksiranje za super ljepilo. Odmah nakon što se ljepilo nanosi na postolje, morat će ga čvrsto zatvoriti na zid, držeći ga u takvom položaju male količine vremena tako da je Peller u visokoj kvaliteti fiksiran na mjestu dodijeljeno za to. U pravilu, nakon oko 15 minuta, plint neće biti u stanju otkinuti. Ali čak i ako se odlučite prijeći i ukloniti iz praznine, mnogo ranije, to će biti nemoguće ponovno koristiti istu ploču, jer je daska deformirana.

Važno je napomenuti da ako planirate prijeći pozadinu u bliskoj budućnosti, bolje je ne žuriti s instalacijom postolja. Uostalom, zamjena pozadine nemoguće je učiniti preko postolja, tako da pažljivo razmišljamo o svakoj fazi njegovog popravka.

Ako je instalacija bara popraćena udaranjem ljepila na površinu postolja, onda će se morati odmah očistiti pomoću gumene lopatice. Tada prednje lice obrišite vlažnu spužvu. Svi šavovi nastali između elemenata za postolje trebaju biti ispunjeni tekućim noktima, koji će lako i nježno napraviti koristeći malu gumenu lopaticu.

Samoljepljive postolje, njegove karakteristike i upotreba

Kako lijepiti postolje na podu: opcije

Samoljepljivi postolje je vrlo prikladan za uporabu, budući da savršeno glatki zidovi nisu potrebni za svoj uređaj.

Samoljepljivi podni postotak dizajniran je i objavljen u maloprodaji posebno za one graditelje koji ne žele zabrljati s popravkom dugo vremena, i nastoje ga završiti što je prije moguće, lakše i ne stvaraju prljavštinu. Takva se inovacija pojavila na tržištu prije više od 5 godina i smatra se prikladnim za uređenje unutrašnjosti soba čiji je spol pokriven laminatom ili linoleumom.

Članak o toj temi: Visina poda hladnjaka s poda: na ono što se družiti

Razlikovne značajke takvog postolja uključuju:

  1. Materijal proizvodnje - Soft PVC ili aluminij.
  2. Sposobnost korištenja u velikim prostranim sobama, stambenim i uredskim prostorijama. Jednostavna instalacija na gotovo bilo kojoj ravnoj površini.
  3. Samoljepljivi postolje razlikuju se u bogatom rasponu boja, uključujući imitirajte prirodno drvo, kamen itd.
  4. Može se zalijepiti na teškim mjestima ne samo fleksijom, već i fiksirati običnim spojnim elementima. Opcija aluminija je zalijepljena na površini s montažnom ljepljivom trakom ili na dvostranom stoku.

Pričvršćivanje samoljepljive postolje, važno je točno znati i bolje je proslaviti ta mjesta gdje ćete biti fiksirani. Od suza, u slučaju nepravilne primjene, ostavljajući neovlaštenu površinu zida i poda, nećete uspjeti.

Pažljivo za ove završne materijale bit će vrlo jednostavna. Može se isprati s konvencionalnom vodom i mekom spužvom. U pravilu, površina takvog postolja zaštićena je oksidnom filmom, koji štiti bar od različitih oštećenja. Instalacija ovog materijala ne podrazumijeva praktički bez obrezivanja, jer je vrlo ekonomično. Uz to, lako je odvojiti bilo koji kut. Trošak fleksibilnog postolja mnogo je niža od varijante krutih materijala.

Što treba učiniti kako bi se pravilno zalijepilo plint na podu?

Poznavanje tehnologije ispravnog lijepljenja mekanog postolja omogućuje brzo i jednostavno se nositi s ovim radom, i stoga, i ponekad brže završiti popravke. Prvo očistite površinu u kojoj će traka biti zalijepljena. Trebalo bi biti obrisano, uklanjanje svih prljavštine i prašine, brišući sve s vlažnom krpom navlaženom u vodi. I zatim odmašćuje, na primjer, s 95% alkohola.

Zatim uzmite traku i pažljivo uklonite zaštitnu traku s stražnje strane i pričvrstite jedan kraj u kut, nakon što napravite oznaku šivanja. U tom procesu, lagano pritisnite fleksibilan postolje na zid kako biste osigurali najbolju spojku. Provjerite je li vrpca ravnomjerno postavljena i ne mijenja određeni tečaj.

Mekani postolje je prikladniji, jer već ima ljepljivu montažnu bazu. Postalo je potrebno primijeniti druge ljepila. Zahvaljujući ovom ekvivalentu solidnih podnih postolja, postaje moguće opremiti prostor bilo koje konfiguracije i uštedjeti na materijalima i alatima.

Čitaj više