Podešavanje temperature toplog poda

Anonim

Podešavanje temperature toplog poda

Provodi se podešavanje temperature poda za grijanje vode kako bi se osiguralo pouzdano djelovanje sustava grijanja za cijelo planirano razdoblje rada, jedinstvenu raspodjelu toplinske energije i održavanje navedenog temperaturnog režima u apartmanu, što ga čini ugodnim za pronalaženje ljudi tamo ,

Postavljanje toplog kata u skladu s potrebnim parametrima prije puštanja u rad i podupiranje tih vrijednosti tijekom rada čini ovaj sustav prikladnim za grijanje raznih soba.

Koncept reguliranja sustava vodovodnog poda

Podešavanje temperature toplog poda

Podešavanje temperature poda za grijanje vode je zadatak i održavanje takvih parametara u kojima će se stvoriti određena mikroklima u prostoriji.

Ove postavke moraju biti napravljene tako da je stvoren visokokvalitetan i besprijekoran rad sustava i temperaturu stvorenu temperaturu koja je postavljena u kući, stanu ili sobi.

Može se napraviti prilagodba:

  • na čvorovima za miješanje;
  • o izvorima opskrbe topline toplinske energije;
  • Pri održavanju određenog načina temperature.

Postojeći upravljački sustavi za kontrolu temperaturnih pokazatelja kolektora toplinskog centra koriste se u skladu s time gdje se provodi postavka i koja se metoda izvodi.

Metode za izvođenje konfiguracije

Podešavanje temperature toplog poda

Podešavanje temperature montirane vodene topline može se napraviti na nekoliko načina, koji ovise o opremi koja se koristi u primijenjenoj verziji:

  • Ručna regulacija;
  • Grupna postavka;
  • pojedinačno okruženje;
  • Složeno podešavanje.

Svi ovi načini, s iznimkom ručnog, omogućuju vam da konfigurirate sustav pomoću automatskih dizalica i uređaja.

Da biste pravilno podesili grijanje u kući, morate se voditi regulatornim pokazateljima.

SobaOptimalan t, cValid t, c
Dnevna soba20-22.18-24
Kuhinja19-2118-26
Hodnik18-20.16-22.
Kupaonica24-26.18-26
Sana19-2118-26

Dopuštena vlažnost u stambenim prostorijama je 60%, ali se vrijednost od 40-50% smatra najpamitima.

Prilikom obavljanja podešavanja, također je potrebno prilagoditi mjerač protoka toplog kata koji kontroliraju protok vode, smanjujući i povećanje opskrbe na one trenutke kada je to potrebno.

Članak na temu: 6 Ideje o obrtima iz starih mekanih igračaka to učiniti sami

Ručna regulacija podova vode

Proces prilagodbe je u potpunosti u ručnom načinu rada, a svi se zaključci vrše na temelju osobnih senzacija. U tom smislu povećava se rizik od stjecanja netočnog rezultata.

Podešavanje temperature toplog poda

Shema tople vode

Stoga se izvršavanje tehnoloških operacija tijekom postavka sustava treba izvršiti prema sljedećem popisu:

  1. Kada se koristi za grijanje vode, toplinske glave se koriste ispod poda parketa i laminata. Oni su montirani na hranjenje i vraćanje cjevovoda. Nije potrebno regulirati automatizaciju, sve se obavlja ručno: donosi se povećanje ili smanjenje otvaranja.

    Podešavanje temperature toplog poda

    Sustav je reguliran okretanjem ventila na željeni rezultat.

  2. Temperatura toplog kata vode počinje konfigurirati nakon svake petlje, i nemoguće je omogućiti da zrak ostane tamo.
  3. Prije punjenja vodovoda pod spolovima, morate ispuniti ostatak sustava grijanja, za koji se ventili trebaju otvoriti na obrnutom kolektoru i drugim dizalicama koji omogućuju pristup svim dijelovima sustava. Otvoreni su izravne i obrnute cijevi jedne petlje dok se ne puni punjenje. Tijekom tog, morate kontrolirati oslobađanje zraka iz petlje kroz ventilator.
  4. Zatim se crpka pokreće kako bi počela pomicati nosač topline u cijevima. Nakon nekoliko minuta provjerava se temperatura na ulazu i izlazu. Cijevi na dodir bi trebale biti tople. Grijanje se određuje ručno. Petlja je zatvorena.
  5. Dakle, rashladno sredstvo svake petlje se puni.
  6. Kada se sve petlje napune, oni otvaraju sve ventile i početi podešavati protok vode na svakoj od njih prilikom studiranja na dodir svake petlje.
  7. Budući da su petlje izrađene od homogenih cijevi, a rashladno sredstvo u svim petlji su isti, onda će njegova duljina utjecati na temperaturu svake od njih. Stoga morate pokušati izvršiti petlje iste veličine.

Podešavanje toplim podovima vode javlja se u fazama, s izvadom između operacija do 2 sata, jer samo u to vrijeme može se razumjeti rezultat bilo kakvih specifičnih radnji.

Regulacija grupe

Podešavanje temperature toplog poda

Uredba grupe je smanjiti ili povećati količinu isporučenog rashladnog sredstva, u povećanju ili smanjenju temperaturnih pokazatelja, izvedenih u automatskom načinu rada, koji, naravno, osigurava točan rezultat i sama kontrolni proces čini.

Podešavanje se događa u skladu s shemama konstanti i klime.

Prema konstantnoj shemi, Uredba se odvija pomoću termalnih glava montiranih na ventilima. Jednostavan način za podešavanje toplog katu, pogledajte ovaj videozapis:

Ako je potrebno povećati ili smanjiti temperaturne vrijednosti dobivene tijekom rada podne, sustav se širi ili sužava kapilarnu cijev koja podešava otvor ventila dok se ne uspostavi željeni režim temperature.

Kako prilagoditi klimatsku shemu, automatizacija sama određuje. U skladu s indikatorima temperature okoline zraka, sustav automatski određuje koja temperatura koju trebate dobiti, a za to daje naredbu za zatvaranje ili otvaranje ventila.

Pojedinačna i složena prilagodba

Podešavanje temperature toplog poda

Pojedinačna regulacija podova preko zona ili soba provodi se pomoću senzora čija je instalacija napravljena u svakoj sobi.

Podešavanje grupe ne zamjenjuje individualnu, budući da je posljednja verzija u svakoj sobi instalirala svoju mikroklimu, a na prvom, cijeli sustav radi u jednom temperaturu.

Integrirana regulacija je metoda koja kombinira grupne i individualne metode podešavanja i omogućuje vam podešavanje temperature u cijeloj kući iu svakoj sobi odvojeno.

Članak na temu: ladice za otpadne kanalizacije: beton, plastika, instalacija, cijena

Čitaj više