Kako postaviti okvir vrata u moderni stil

Anonim

Odmorska vrata - tipični element gradskog stana, mora podijeliti prostorije, osigurati buku i toplinsku izolaciju, kao i privatnost stanovništva stambene sobe. Ali ako nema potrebe za sve navedene, ali. Naprotiv, vrijedi zadatak dati stan s obzirom na slobodan prostor, zaklopci nisu pristupačne.

Kako postaviti okvir vrata u moderni stil

Dizajn modernog stila

Ukrasno uokvirivanje vrata omogućuje rješavanje ovog zadatka. U isto vrijeme naglašava odabrani stil stana i njezinu individualnost.

Vrste registracije

U praksi se sve fer količina metoda može podijeliti u 3 skupine.

  • Obrazvanje vrata kamen, drvo, poliuretan, oponašajući štukat, dekorativni kutak i drugi materijali. Dekor ne utječe na oblik otvora, već naglašava i služi kao pozadinu za dizajn same sobe ili hodnika.
  • Oblik lumena vrata - u tipičnim stanovima postoji samo jedna opcija: pravokutni s dimenzijama koje uključuju ugradnju jednog krila. Možete promijeniti vrijednost samo ako je riječ o particiji, a ne kapitalni zid. Ali dajte prijatelju oblik je prilično prihvatljiv.

Kako postaviti okvir vrata u moderni stil

  • Tekstilni okvir - ova kategorija uključuje porters postavljene na obje strane, kao i guste, traku i druge strukture koje se preklapaju s otvaranjem.

Možete prodati većinu tehnika s vlastitim rukama.

Lučni objekti

Najviše je potrebno promijeniti obrazac. Savršeno, ako se visina još uvijek može povećati, ali ako ne, možete učiniti i predložiti veličine.

Dodijelite nekoliko opcija dostupnih za apartmane:

Portal je pravokutni standardni oblik, u pravilu ima velike dimenzije. Napravljen je jednostavnim dobrim - u klasičnoj verziji. Međutim, kamen i štukat i dekorativni kutovi mogu se koristiti s istim uspjehom.

Kako postaviti okvir vrata u moderni stil

  • Pravokutni luk, ali s zaobljenim rubovima - izvrsno rješenje za širok, ali ne i visoke otvore. Stvorite takav luk je vrlo jednostavan - dizajn gipsane ploče je montiran, a pogled je vrlo spektakularan.
  • Pravi luk je to, dizajn s zaobljenim lukom. Obično je radijus luka jednak pola širine portala. Ovo je klasičan sastav pogodan za bilo koji interijer.
  • Elipsoid - s manjim radijusom zaokruživanja. Provedena je u slučajevima kada je visina nedovoljna za klasični luk.
  • Trapezoid - složen oblik s kutovima.
  • Asimetrična - pola dana, na primjer. Ova odluka je prikladna samo za odgovarajući stil: moderna, berba, futurizam.

Članak na temu: Kako odabrati grijač bazena: Glavne karakteristike električnih grijača

Kako postaviti okvir vrata u moderni stil

Obraćanje vrata je kutak, cigla, drveni paneli pričvršćuju individualnost lučne strukture.

Materijali za dizajn

Zapravo, svi materijali koji se koriste za završetak zidova mogu se primijeniti na uokvirivanje portala. Izbor je ovdje ogroman, iako zapravo to nije toliko opcija za obavljanje vlastitih ruku.

  • Stablo - ili MDF. Što znači i standardne doborske i složenije dizajne. Štoviše, psi se mogu primijeniti na konvencionalni oblik i za lučni. Drvo, naravno, više se boji vlage od plastike ili cigle, ali u stanu nema visoke vlage i ne događa se. U fotografiji - luk, ukrašen drvom.

Kako postaviti okvir vrata u moderni stil

  • Kamen - ovdje se koriste nekoliko načina. Obraćanje vrata s dekorativnim materijalom je najskuplje, ali i najspektakularnije rješenje. Odaberite poliranu ili satenu završnu obradu, s bogatim zanimljivim uzorom i bojom.

Nema manje zanimljive opcije kada se završna obrada koristi za simulaciju grubo tretiranog prirodnog kamena ili cigle. U tom slučaju, ne samo boja i crteža su važni, već i metoda polaganja i sheme. Uz pomoć, možete znatno promijeniti razmjere. Na fotografiji - uzorak asimetrične obloge s ciglom.

  • Obraćanje vrata od poliuretana, u pravilu, oponaša štukatura. Dekor se može razlikovati instaliranjem ne samo uskim lijevom, već i zamršenim utičnicama i imitacijom stupaca. Takvo rješenje je izvrsno za barokni ili stil ambije. Poliuretanski kutovi su jednostavni za lice, pa s vremenom se dekor može ažurirati.

Kako postaviti okvir vrata u moderni stil

Stupci, pa čak i pseudo portico mogu biti izrađeni od suhozida - dijelovi će imati volumen. U kombinaciji s oblikovanjem, oni će pretvoriti uobičajeni portal na kraljevskom ulazu.

Zavjese

To je najlakši i pristupačniji način dizajna.

  • Tradicionalno - pretpostavlja zavjese s obje strane otvora, vrtovima, kao i drugih elemenata kompozicije portera, ako im stil dopušta. Ova opcija je univerzalna i pogodna je za dizajn vrata bilo koje veličine i oblika.

Članak o toj temi: Odaberite pištolj za montažnu pjenu. Pištolj

Kako postaviti okvir vrata u moderni stil

Čitaj više