Topli pod ispod pločica u kupaonici vlastitim rukama

Anonim

Topli pod ispod pločica u kupaonici vlastitim rukama

Iznad pitanja, kako napraviti topli kat ispod pločica u kupaonici, gotovo svi su zamišljeni, koji ustanu nakon pranja na ledenoj ploči. To se posebno odnosi na stambene zgrade, koje se zagrijavaju zimi.

Nije tako teško provesti da se čini, iako je unaprijed odlučivanje odrediti određeni izbor, najprikladnije i dopuštene za kupaonicu vašeg apartmana ili kod kuće.

Odaberite opciju

Topli pod ispod pločica u kupaonici vlastitim rukama

Najčešće u kupaonici, električni ili vodeni katovi

Prije nego što napravite topli kat u kupaonici, morate odlučiti o vrsti najprikladnije za vašu sobu. Moramo razmotriti 2 različite sustave: električne i vodene podove. Svaki od njih ima svoje prednosti i nedostatke koji su odabrani pojedinačno.

U isto vrijeme, vrsta stambenog objekta uzima se u obzir ako se stan zagrijava s kotlom i ne jede se iz središnjeg izvora, možete koristiti bilo koju od poznatih metoda.

Topli pod ispod pločica u kupaonici vlastitim rukama

Kuća je grijana centralno, kada ugradnja vode, zahtijeva dodatnu koordinaciju s nadležnim tijelima koja ne mogu dopustiti ugradnju takvih sustava.

To je prvenstveno zbog činjenice da je kotlovnica dizajnirana za određenu količinu potrošača, a instalacija dodatnih sustava može dovesti do činjenice da neće biti u stanju obaviti puno zagrijavanje ostalih stambenih prostora, Dakle, u ovoj situaciji je bolje odabrati električni pod.

Odlučite o tome koji topli kat je bolje pogodan za određenu sobu, stručnjaci će pomoći. Oni točno ispunjavaju izračun u pogledu troškova instalacije, naknadne potrošnje resursa i učinkovitosti sustava.

Električni podovi

Unatoč činjenici da se mnogi boju montirati električni topli kat u kupaonici zbog mogućeg oštećenja struje, ne vrijedi se bojati njihove primjene. Kabel i cijeli sustav pouzdano su skriveni pod betonskom kravatom i podovima, pa se ne mogu dogoditi izravan kontakt.

Topli pod ispod pločica u kupaonici vlastitim rukama

Grijanje prostirki ležali su lakši od kabela

Članak na temu: Par par učiniti sami: crteže, upute

  • Ako se instalacija kabela smatra prosječnom složenošću, onda će čak i djevojka moći staviti topli kat u kupaonicu sa svojim vlastitim rukama od toplinskih prostirki. Načelo je da su već gotovi termoelementi složeni na podu s proizvodima za grijanje lemljeni u zaštitni omotač. Nakon toga, sustav je međusobno povezan i povezuje se s termostatom sa senzorom i spojen je na izvor električne energije. Prilikom instaliranja sustava, koji će se koristiti kao manji izvor grijanja prostorije, pod ispod kupelji ne može biti prekriven prostircima, što neznatno smanjuje troškove.
  • Infracrveni topli kat za kupaonicu smatra se najprikladnijim za zagrijavanje stana. To je zbog činjenice da se grafit koristi kao grijaći element, koji je ušiven u PVC. Sustav funkcionira u infracrvenom rasponu, koji je povoljan shvaćeni ljudskim tijelom. Prednost u usporedbi s kabelskim sustavima može se nazvati odsustvom estriha. Testi su vrlo tanke i složene izravno ispod podne obloge. Stoga, u ovom slučaju, pod površina ne postaje viša, a nema potrebe za remaketa vrata i nadmašuju vrata. Osim toga, ako je jedan od bendova postao neupotrebljiv, zbog činjenice da je sustav spojen paralelno, ostatak će nastaviti raditi.
  • Topli pod ispod pločica u kupaonici vlastitim rukama

    IR Film je vrlo brzo montiran

    U posljednjih nekoliko godina, polaganje infracrvenog toplog kat ispod pločice u kupaonici je očita popularnost. To se objašnjava činjenicom da za to ne možete pozvati stručnjake.

    Montaža se može obaviti s vlastitim rukama. Štoviše, ako koristite takozvanu suhu instalaciju (zabilježeno je s posebnim zaštitnim filmom), onda je dopušteno postaviti podove koji dodatno olakšava proces.

    Trebalo bi se prisjetiti da kada samostalno polagati električne tople etaže u kupaonici, potrebno je promatrati sve mjere opreza pri radu s električnom energijom i pobrinite se da je lanac de-energiziran i nema vanjskog napona.

    Vodeni

    Topli pod ispod pločica u kupaonici vlastitim rukama

    Za toplinsko grijanje, prikladne su cijevi promjera 15 ili 21 mm

    Članak o temi: Električni kapci s vlastitim rukama

    Vodeni topli kat u kupaonici izrađen je od male cijevi promjera, u pravilu, iznosi 15 ili 21 mm. Poželjno je da se za to koriste plastični, bakar ili PVC proizvodi.

    Instalacija se provodi u određenom redoslijedu: ili zmiji, ili paralelno, grijanje se izvodi zbog veze s glavnim sustavom grijanja, temperatura se određuje termičkim senzorom.

    Nakon polaganja, sustav je testiran i je ugrađen betonski estrih, na koji je postavljen pločica ili bilo koji drugi tip podne obloge, prikladan za ovu sobu.

    Najpoželjnija metoda može se nazvati pločicama na aluminijskom materijalu ili kartonskoj bazi. Takva specifičnost jamči maksimalni prijenos topline. Za drvenu prevlaku preporučuje se da napravi dobru ventilaciju prostorije tako da u intervalu između postupaka vode može potpuno suho. Ako se taj zahtjev ne poštuje, u kratkom vremenu, premaz se jednostavno okreće. Dodatne informacije o polaganju podova na vodi pogledajte ovaj videozapis u ovom videozapisu:

    Da biste napravili vodu u kupaonici, neće vam trebati puno vremena i truda. Osim toga, instalacija je relativno jednostavna i sigurna. No, kao što je već spomenuto, za neke situacije, mogu biti potrebni brojni dodatni sporazumi i potvrde nadležnih tijela. Ako se to ne učini, nasumično otkriven sustav grijanja vode može dovesti do nametanja velikih administrativnih novčanih kazni i kazni.

    Profesionalci koji se bave takvim radom preporučuju sustav ispod razine poda drugih prostora. To je potrebno tako da kada dođe do curenja, nemojte poplaviti vaš dom ili susjede.

    Prednosti i nedostatci

    Topli pod ispod pločica u kupaonici vlastitim rukama

    Ako prvi put razmislite o prednostima koje daje grijani pod u kupaonici, možete dodijeliti brojne prednosti. Prvo, to je nevidljivo, za razliku od radijatora, dizajn ne zauzima mjesto na sve, što je vrlo malo u ovoj sobi.

    Drugo, nakon što se istuširaš, mnogo ugodnije izaći na tople etaže u kupaonici, nego na ledenoj površini.

    Članak na temu: Kako točno ispunite pod betonom u kući ili apartmanu (video)

    Treće, vodeni sustav povezan s glavnim grijanjem omogućuje značajno spašavanje obiteljskih alata, jer se isplati vrlo brzo. Pročitajte više o prednostima i manama ove vrste grijanja, pogledajte ovaj videozapis:

    Ako postoje prednosti, to znači da možete pronaći nedostatke da ove metode imaju, bez obzira na to kako se koriste: kao glavni izvor grijanja ili sekundarnog. Trebalo bi prvo naglasiti da će vas troškovi takvih sustava koštati u dobrom iznosu. No, kao što je ranije navedeno, isplati se vrlo brzo, tako da ćete se osjećati kada prvi put početi.

    Odaberite završni materijal na otvorenom morat će napraviti kompatibilnost. Stoga će za ovu situaciju optimalna opcija biti ugradnja keramičkih pločica ili masovnog seksa.

    Usporedna analiza dvaju sustava

    Ako planirate napraviti topli kat u kupaonici vlastitim rukama, ali ne mogu samostalno odrediti koja je opcija prikladna, možete koristiti tablicu u nastavku, u kojoj su naznačene glavne usporedne karakteristike vode i elektrificiranih sustava grijanja.

    ZnakoviKatMatKabelski sustav
    Odvojena sobaTrebate kotlovnicu, kotlarNije potrebnoNije potrebno
    Debljina kate s estrihama, mm100-1150,5-20.40-110
    Vrijeme montaže, dan3-4jedanjedan
    Spremnost za rad, dan26.Odmahjedan
    Metoda instalacijeKatPaul, strop, zidovi, svaka površinaPod, instalacija na drugim površinama je dopušteno, ali s dodatnim poteškoćama
    PouzdanostŠteta u potpunosti ne uspijeAko je više od pola oštećenja, preostali sustav nastavlja raditiKada je oštećen kabel potpuno ne uspije
    Troškovi popravkaVisokoMaliVelik
    ServisMoramNije potrebnoNije potrebno
    Zamrzavanje zimimože bitiNemogućeNemoguće

    Izrada toplog katu u kupaonici, trebali biste biti vođeni svrhom i značajkama sobe. Osim toga, treba biti unaprijed odabrana, topli kat će se koristiti kao primarni ili dodatni sustav grijanja.

    Čitaj više