Kako položiti mekane pločice

Anonim

Krov bituminoznih mekih pločica prikladan je za rad, izdržljivu i estetsku. Njegov veliki plus je da je samopostavnica je sasvim moguće. Tehnologija nije najsloženija, težina fragmenta je mala, vezana na ljepljivu bazu, dodatno se evidentiraju na krovnim noktima. Dakle, instalacija mekih pločica može se učiniti čak i sama.

Kako položiti mekane pločice

Fleksibilna bitumenska pločica može se koristiti na krovovima bilo kojeg oblika

Bleleling Pie za meke pločice

U potkrovlju ispod krova može biti topla ili hladna, ovisno o tome sastav krovnih torta promjena. Ali njegov dio rogova i iznad uvijek ostaje nepromijenjen:
  • U smislu rogova, propisana je hidroizolacija;
  • na nju - barovi s debljinom od najmanje 30 mm;
  • čvrsti podovi.

Ovdje su te materijali i razmotrite više - od onoga što i kako to učiniti, koje značajke svaki od njih imaju.

Hidroizolacija

Membrane za hidroizolaciju su jedno, dva i troslojna. Jednoslojni membrane su najjednostavniji i jeftini, izvode samo dvostruki zadatak - ne propustite vlagu prema sobi i otpustite par. Na tako jednostavan način, ne samo štiti potkrovlje ili potkrovlje od prodiranja kondenzata ili naginjanja, iznenada, oborine, ali i iz zraka se uklanja prekomjerna vlaga, prateći ljudski život. Jednoslojni membrane su slabo prikazane na tržištu. Gotovo postoji jedna tvrtka - tyvek.

Kako položiti mekane pločice

Membrana hidroizolacija postavljena je na vrh raftera

Dvije i troslojne membrane su više izdržljiviji. Osim vodonepropusnog sloja, oni također imaju sloj koji daje veću vlačnu čvrstoću. Treći sloj ako je, to je adsorpcijski sloj. To jest, čak i ako je nastao kap kondenzata na površini membrane, ovaj sloj ju je upija u njegova osjetila, ne dopuštajući prolijevanje drugim materijalima. Uz dovoljnu ventilaciju, vlaga iz ovog sloja postupno isparava i odnese se struje misli.

Poželjne su troslojne membrane (na primjer, Eurotop N35, Ranka, Yutakon) ako je potkrovlje izolirana i mineralna vuna koja se koristi kao izolacija. Boji se vlaženje i uz povećanje vlažnosti za 10% gubi polovicu svojih svojstava toplinske izolacije.

Ako postoji hladan potkrovlje pod mekim pločicama, poželjno je koristiti dvoslojnu vodonepropusnu membranu. Za snagu je mnogo bolje od jednog sloja, a za cijenu je samo malo skuplje.

Okeekhet

Na vrhu vodenog filma, paralelno s scenom, propisane su letvice. Potrebni su za stvaranje praznina. To će omogućiti održavanje normalne vlažnosti krovnih materijala.

Kako položiti mekane pločice

Sanduk čini ploču za rezanje debljinom od 30 mm

Sanduk čini daske crnogoričnih stijena (uglavnom bor). Debljina ploče - ne manje od 30 mm. To je minimalni razmak koji će osigurati normalan klimatizacijski pokret u prostoru gaćice. Prije polaganja drva potrebno je liječiti impregnaciju koja štiti od štetočina, gljivica, nakon sušenja ovaj sloj se i dalje tretira s antipirenima, što smanjuje zapaljivost drva.

Minimalna duljina ploča za sanduk - najmanje dva raspona raftera. Priloženi su i povezani su iznad brzih nogu. Ne možete ih povezati drugdje.

Podove

Podovi ispod mekane pločice obavlja se čvrsta. Materijali se biraju na temelju činjenice da se nokti trebaju izgubiti, jer obično koriste:

  • Osp 3;
  • Feel otporan na vlagu;
  • Dremena ili ručna ploča iste debljine (25 mm) vlažnosti ne više od 20%.

Prilikom polaganja podova ispod mekane pločice potrebno je ostaviti praznine između elemenata - za kompenzaciju temperaturnih produžetaka. Kada koristite šperploča ili osp, jaz je 3 mm, između rubnih ploča je 1-5 mm. Lim materijal je fiksiran s raspršivanjem šala, to jest, tako da spojevi nisu čvrsti. ACS se pričvršćuje pomoću samostalnih uzoraka ili noktiju.

Kako položiti mekane pločice

Najčešće se podovi izrađuju pod mekom pločicom.

Upotreba podne ploče kao podovi, potrebno je osigurati da se gore navedeni godišnji prstenovi drva. S suprotnim aranžmanom, oni će ih položiti, meka pločica će podići, nepropusnost premaza može se poremetiti. Postoji još jedan trik koji će vam omogućiti da držite drvene podove čak i ako je vlažnost ploča iznad 20%. Krajevi ploča prilikom polaganja dodatno su pričvršćeni na dva nokta ili samo-crteža, začepljen blizu ruba. Ovaj dodatni pričvršćivač neće dati ploče kada zaslađivač.

Izbor debljine materijala za podne pločice ovisi o nijansima sanduka. Što je više koraka, deblji koje trebate podove. Optimalna opcija je čest korak i tanke ploče. U ovom slučaju, ispada svjetlo, ali uskoj bazi.

Članak o temi: zid mural pogled s prozora i sve vrste opcija za njihovu uporabu u unutrašnjosti

Kako položiti mekane pločice

Debljina sanduka i podova

Druga točka se odnosi na podove uređaja pod mekom pločicom oko dimnjave cijevi. Uz cijev od opeke, širina je veća od 50 cm, usporavaju se (na fotografiji). Ovaj dizajn nalik na mini krovu. On dijeli rašire, kotrljaju se na stranama cijevi, ne čučnu u gaćice.

Kako položiti mekane pločice

Ubrzavanje, koja je instalirana iza široke opeke cijevi

Nakon instalacije poda, označava se njegova geometrija. Duljina se mjeri, širina klizaljke na vrhu i dnu, visina nagiba na obje strane, pomaknite dijagonalu. A posljednja provjera je pratiti ravninu - cijela padina mora biti u potpunosti u istoj ravnini.

Ovdje je opisan uređaj krova od filtriranih materijala.

Tehnologija podova krovovi iz mekih pločica

Kada kupujete, najvjerojatnije ćete dostaviti upute na koje će instalacija mekih pločica biti napisana korak po korak i detaljno, što ukazuje na sve točne dimenzije koje ovaj proizvođač zahtijeva. Te preporuke treba pridržavati. Međutim, to je pred-s postupkom za rad i njihove količine da se upoznaju kako bi se upoznali - kako bi razumjeli suptilnosti unosa i nužan broj materijala.

Odmah odmah kažemo da je potrebno podnijeti mekanu pločicu kada je potrebno polagati je potrebno - ne sviđa se ako je izvan. Stoga, pokušajte bez potrebe da se ne savijate i ne potapanjem gerove (ovo je jedan fragment koji se sastoji od vidljivog i montažnog dijela).

Jačanje sjedenja.

Prvi je kapa. Ovo je metalni list m-oblika prekriven bojama ili polimerom. Polimerni premaz je skuplji, ali i pouzdaniji. Boja odabrana blizu boje bitumenske pločice.

Kako položiti mekane pločice

Drip bar je instaliran uz umivaonika krova

Zadatak kapi trake je zaštititi sanduk, rezove rogova i podova od vlage. Jedan rub, kapaljka je položena na pod, drugi zatvara Ote. Jebeno noktima iz pocinčavanja (nehrđajući čelik), koji su začepljeni u redoslijedu za provjeru (jedan bliže ovratniku, drugi je gotovo na rubu). Korak ugradnje učvršćenja - 20-25 cm.

Kako položiti mekane pločice

Daske su povezani najčudnijim

Prodaje se kapljica s dva metra. Postavljanje prvog elementa, drugi je pričvršćen s pretjeranim od najmanje 3 cm. Ako se želi, razmak se može zatvoriti: za pranje spoja s bitumenom mastik, ispunite brtvilom. U istoj fazi se montira sustav vodootporada, u svakom slučaju kuke su pribijene, što će držati ispusni žlijeb.

Polaganje vodonepropusne tepihe

Bez obzira na kut krova, u UNDovi i duž nagiba, vodonepropusna obložana tepiha nužno je slaganje. Prodaje se u rolama širine mjerača. Na donjoj strani je adhezivni sastav, zatvoren sa zaštitnim filmom ili papirom. Prije polaganja papira uklonite tepih u užadi na podove.

Kako položiti mekane pločice

Bez obzira na padinu, vodonepropusni tepih je složen duž umivaonika, u ENDANju i na skate

Instalacija vodonepropusnog tepiha počinje stil u Eni. Valjao je materijal širine brojila raspoređenjem od 50 cm s obje strane s mjesta napuhavanja. Preporučljivo je učiniti bez spojeva, ali, ako je potrebno, backstage od dva platna treba biti najmanje 15 cm. Polaganje ide odozdo, priključni položaj dodatno trepće s bitumenom mastik, materijal je dobro prešani.

Kako položiti mekane pločice

Zglobovi nedostaju mastiks i ne smiju biti manji od 10-15 cm

Dalje, vodonepropusni tepih ispod fleksibilne pločice je položen duž kurseze. Minimalna širina tepiha na nabreku je veličina samog sudopera, plus 60 cm. Donji rub se nalazi na vrhu kaplje, može se savijati za nekoliko centimetara. Prvo, tepih je valjani, ako je potrebno - ošilj, zatim uklonite zaštitni film iznutra i zalijepljen je na podlogu. Osim toga, popraviti na rubovima od nehrđajućeg čelika ili pocinčanih noktiju s velikim ravnim šeširima (korak 20-25 cm).

Kako položiti mekane pločice

Kako odrediti širinu tepiha duž kornjača nabreknuti

U mjestima horizontalnog spoja ukupne dvije tkanine najmanje 10 cm, u vertikalnom smjeru - najmanje 15 cm. Svi spojevi su dodatno propušteni od bitumenskog mastiksa, materijal je uvijen.

Oblaganje tepiha

Listanje tepih, kao i hidroizolacija, prodaje se u rolama od metra, stražnja strana je prekrivena ljepljivom sastavom. Polaganje metoda ovisi o krovnom nagib i iz profila odabrane bitumenske pločice.

  • Ako se krovne ploče s mekim pločicama kreće od 12 ° do 18 °, obloge je složen na području krova. Instalacija počinje u nastavku, iz položene vodonepropusne tepihe. Pregrijana ploča je 15-20 cm. Spojevi su dodatno označeni bitumenom mastik, gornji rub je fiksiran s noktima (pocinčani ili nehrđajući čelik) s ravnim šeširom.

    Kako položiti mekane pločice

    S malom padinom nagiba

  • Uz pristranost krova više od 18 °, oblaganje tepiha slagala se samo na mjestima krovnih mjesta. U području klizaljke, rebra, klizaljke šipke cijele širine metara, distribuiraju materijal od 50 cm od linije za infleksiju. Duž prednjeg dijela i dodaje se zidovima, valjak se koristi u pola role - širine 50 cm.

    Kako položiti mekane pločice

    Kada je pristranost, više od 18 ° tepiha valjano samo na mjestima na krovu

Kada koristite bitumenske pločice s rezovima (kao što su jazz, trio, beaver rep), bez obzira na padinu, obložni tepih se širi preko cijele površine krova.

Kako položiti mekane pločice

Kako podrezati tepih na krovu

Ugradnja obloge tepiha često zahtijeva povuku. Učinite to uz pomoć oštrog noža. Kako bi ne oštetili mjesto ispod materijala ispod, stavlja se obrezivanje šperploča ili osp.

Frokon (Fantasy) Planck

Frontonski daske su montirane na bočne rezove. To su metalne pruge savijene u obliku slova "g", duž kolosijeka čiji je mala izbočina. Oni zatvaraju položene krovne materijale iz vjetra, od vlage. Frontalna daska je složena na podovima preko obloga ili hidroizolacijskog tepiha, fiksiran s noktima (nehrđajući čelik ili pocinčani) na način na čelu u koracima od 15 cm.

Kako položiti mekane pločice

Ugradnja frontona daska

Ove daske također idu kriške od 2 m, složene s preklapanjem najmanje 3 cm.

Obilježavanje skaci.

Za montiranje mekih pločica bilo je jednostavno, označavanje u obliku mreže se primjenjuje na obloge ili podove. Učinite to uz pomoć kabela za slikanje. Linije duž strehe se nanosi na udaljenosti jednake redama od 5 pločica, u vertikalnom - kroz mjerač (duljina jednog šindra fleksibilnih pločica). Ovaj oznaku je lakše položiti rubove, lakše je pratiti udaljenosti.

Kako položiti mekane pločice

Za montiranje mekih pločica bilo je lakše, napravite oznaku u obliku mreže

Enndalski tepih

Tijekom već položene vodonepropusne tepihe, ostaje još jedan olemnski materijal. Malo je šira, služi kao dodatno jamstvo nedostatka curenja. Bez uklanjanja zaštitnog filma s donje strane, postavljeno je, sjeći u području kaputa, granice. Nakon što se povuče iz oznake od 4-5 cm, primjenjuje se poseban mastiks povećane fiksacije. Nanosi se iz štrcaljke, valjka, tada se lopatica potaknula u traci, oko 10 cm širine.

Kako položiti mekane pločice

Primjenjuje se mastiks

Mastika se odvija oman tepih, nabori izglađeni, rubovi pritisnuti. Cijene s ruba od 3 cm, čvrsto je s noktima u koracima od 20 cm.

Podlazavanje cijevi od opeke

Za puzanje cijevi i ventilacijskih izlaza, napravite uzorke od kompendom tepiha ili pocinčanog metala, obojeni u odgovarajućoj boji. Površina cijevi je ožbukana, obrađena premamerom.

Kada se koristi temeljni tepih, uzorak je napravljen tako da materijal može biti na cijevi od najmanje 30 cm, treba ostati najmanje 20 cm na krovu.

Kako položiti mekane pločice

Montirani uzorak prvi na prednjoj strani cijevi

Uzorak nedostaje pomoću bitumenskog mastika, slaganje na mjestu. Prvi dio je instaliran, a zatim desno i lijevo.

Kako položiti mekane pločice

Prednji uzorak malo početi sa strane

Strana bočnih elemenata uključuje prednji dio. Na stražnjoj zid je postavljen posljednji. Njegovi dijelovi dolaze sa strane.

Uz pravilnu montažu na podove oko cijevi, dobivena je platforma, solidan ojačni tepih. Prije polaganja pločica na ovom mjestu, površina je označena s bitumenskim mastičnim.

Kako položiti mekane pločice

Površina koštanog tepiha nedostaje pomoću bitumenskog mastiksa

Pločica s tri strane ulazi u položeni tepih, ne doseže zidove cijevi 8 cm.

Kako položiti mekane pločice

Oko cijevi ostaje žlijeb od širine tepiha olemagna 8 cm

Gornji dio dodatka je zapečaćen metalnom daskom koja je vezana za dowel.

Kako položiti mekane pločice

Pričvršćivanje daska na stražnjoj strani cijevi

Svi praznine su ispunjeni brtvilom otpornim na toplinu.

Kako položiti mekane pločice

Svi spojevi su brtvilo

Zaključak okruglih cijevi

Za prolaz ventilacijskih cijevi postoje posebni prolazni uređaji. Nalaze se tako da donji rub elementa uđe u pločicu najmanje 2 cm.

Kako položiti mekane pločice

Položite prodor od 2 cm ispod ruba pločica

Stavljanjem prolaznog elementa na krov, bit će sveden na unutarnju rupu. Prema tiskanom krugu, rupa se izreže u supstrat, koji prikazuje okružujuću cijev.

Stražnji dio suknje prolaznog elementa označen je s bitumenskim mastičnim, postavljen je na željeni položaj, dodatno pričvršćen na perimetar noktiju. Prilikom instaliranja mekih pločica, suknja penetracije označena je mastik.

Kako položiti mekane pločice

Suknja nedostaje mastiks

Gonf se smanjuje što je moguće bliže izbočini, jaz se zatim napuni mastik, koji je prekriven posebnim strukom koji štiti od ultraljubičastog.

Početak trake

Instalacija mekih pločica počinje s stilskom početnom trakom. To je obično skate-zemljani pločica ili obična s izrezanim laticama. Prvi element je složen jednim od rubova klizaljke, rub ulazi u frontalnu šipku. Donji rub početnog pojasa postavljen je na kapanje, povlačeći se iz njezina puta od 1,5 cm.

Kako položiti mekane pločice

Označavanje za početnu traku

Prije montaže, zaštitni film se uklanja s leđa, šindre je poravnat i slaganje. Svaka dijela bitumenske pločice pričvršćena je s četiri nokta - na uglovima svakog fragmenta, povlačeći se s ruba ili ljubičaste linije od 2-3 cm.

Kako položiti mekane pločice

Pričvršćivanje početne trake

Ako se rezanje iz obične pločice koristi kao početna linija, u nekom dijelu neće biti ljepila. Na tim mjestima, supstrat se uočava bitumenska mastika.

Montaža mekih običnih pločica

Tu je fleksibilna pločica s ljepljivom pločicom koja se primjenjuje s ljepljivom masom, a postoji i sastav koji ne zahtijeva zaštitni film, iako također popravlja elemente na krovu. Kada koristite materijal prvog tipa, film se uklanja neposredno prije instalacije.

Prvi red mekih bitumena pločica je postavljen povlačenjem iz početne trake 10 mm

Prije polaganja bitumenske pločice na krov otvorite nekoliko snopova - 5-6 komada. Zidarstvo vodi od svih paketa u isto vrijeme, uzimajući naizmjenično jedan show od svakog. Inače, na krovu će biti jasno izražene mrlje koje se razlikuju u boji.

Prva gesta je složena tako da njezin rub ne dostigne rub početne trake za 1 cm. Osim adhezivnog sastava, pločica je fiksirana i s krovnim noktima. Količina pričvršćivača ovisi o kutu reda:

  • Kada pristranost od 12 ° do 45 °, svaka je shing prikovana na 4 nokte. Nokti noktiju sigurnosno kopiranje iz vidljivog dijela pločice od 2,5 cm. Ekstremni pričvršćivač također će biti 2,5 cm od kriške kriške, ostatak između "pločica". Ispada da jedan noktiju "drži" dvije pločice.

    Kako položiti mekane pločice

    Shema za pričvršćivanje pločica

  • Ako je pristranost više od 45 °, nokti se odvode u svaku pločicu. Točno mjesto učvršćivanja ovisi o obliku reza.

    Kako položiti mekane pločice

    Mjesto pričvršćivača na hladnim šipkama

Kada instalirate meke pločice, važno je ispraviti pue nokte. Šeširi moraju biti pritisnuti na šindre, ali nemojte probiti njegovu površinu.

Registracija Enganda

Uz pomoć slikarskog kabela u UNDOV-u, zona se planira u kojoj je nemoguće voziti nokte - to je 30 cm od sredine Enganda. Zatim označite granice žlijeba. Oni mogu biti od 5 do 15 cm u oba smjera.

Kako položiti mekane pločice

Gornji kut, koji se okreće prema Endovyju, triga

Prilikom polaganja obične pločice, nokti su začepljeni što bliže liniji, izvan kojih nokti ne mogu biti pogođeni, a desetina postavljanja zupčanika je izrezana. Dakle, da se voda ne registrira pod materijalom, gornji kut pločica je izrezan po slikaru, rezanje oko 4-5 cm. Popeo rub pločica je podmazan s bitumenom mastik i fiksiran s noktima.

Kako položiti mekane pločice

Što bi se trebalo dogoditi

Dizajn fronte

Na klizaljkama, pločica je odrezana tako da završna ploča ostaje 1 cm do ruba (izbočina). Gornji kut šindle je obrubljen kao i u nedalitima - boja je komad pločica. Oznaka mastika je najmanje 10 cm. Zatim fiksirana s noktima, poput drugih elemenata.

Kako položiti mekane pločice

Pločice na prednjoj strani, povlačeći 1 cm od izbočine frontalne daske

Postavljanje klizaljke

Ako se redovima na području klizaljke napravi čvrsti, rupa je rezana duž klizaljke, koja ne bi trebala doći do kraja ruba 30 cm. Bitumenska pločica je složena prije početka otvaranja, nakon čega poseban Skne Profil je instaliran s ventilacijskim rupama.

Kako položiti mekane pločice

Postavljanje klizaljke

To je fiksirano dugim krovnim noktima. Višestruki elementi mogu se koristiti na dugim klizaljkama, oni su povezani. Montirani metalni slučaj je prekriven grebenim pločicama. Iz njega se uklanja zaštitni film, a zatim je fragment fiksiran s četiri nokte (dva na svakoj strani). Instalacija mekane pločice na klizaljku ide prema prevladavajućim vjetrovima, jedan fragment dolazi na drugi za 3-5 cm.

Kako položiti mekane pločice

Ugradnja skijaških pločica

Skijalica je podijeljena u tri dijela skate-streha. Perforacija se nanosi na njemu, fragment je skinut (prvi zavoj, pritisnite preklop, zatim otkinuti).

Isti elementi mogu biti usitnjeni iz obične pločice. Podijeljena je na tri dijela, ne obraćajući pozornost na crtež. Rezultirajuće pločice rezali su kutak - oko 2-3 cm na svakoj strani. Sredina fragmenta zagrijava sušilo za kosu s obje strane, stavite sredinu šipke i, lagano pritiskanje, savijanje.

Rebra i zupčanici

Rebra se zatvaraju sklopku. Uz infleksiju na traženoj udaljenosti, slikarska vrpca je puhana linijom. Poravnava rub pločica. Polaganje fleksibilnih pločica na rubu ide od odozdo prema gore, svaki fragment je lijepljen, a zatim se povlači s gornjeg ruba 2 cm, fiksiran s noktima - dva na svakoj strani. Sljedeći fragment ulazi u položaj 3-5 cm.

Kako položiti mekane pločice

Registracija rubova krova mekih pločica

Članak o temi: Unutarnja vrata izrađena od crne stakla u unutrašnjosti

Čitaj više