Wire lodding lodding jern: hvordan å gjøre det riktig

Anonim

En av de mest pålitelige måtene å koble til ledninger på. Denne prosessen der mellomrommet mellom de to lederne er fylt med smeltet loddemiddel. Samtidig skal smeltepunktet til loddetinnene være lavere enn smeltepunktet til smeltede metaller. Hjemme er loddejernet oftest brukt - en liten enhet som opererer fra elektrisitet. For normal drift må kraften til loddejernet være minst 80-100 W.

Hva du trenger for lodding lodding jern

I tillegg til loddejernet trenger du soldater, kolofonium eller fluxes, det er ønskelig å ha et stativ. I arbeidsprosessen kan en liten fil kreves og små passas.

Wire lodding lodding jern: hvordan å gjøre det riktig

Ofte må vi lodde kobbertråd, for eksempel på hodetelefoner, når vi reparerer husholdningsapparater, etc.

Rosin og fluxes

For å få en god tilkobling av ledninger, er det nødvendig å rense dem fra forurensning, inkludert fra oksydfilmen. Hvis monoårene fortsatt kan rengjøres manuelt, vil de strengede lederne ikke kunne rengjøre normalt. De blir vanligvis behandlet med kolofonium eller fluss - aktive stoffer som løser forurensning, inkludert oksydfilm.

Og kolofonen og flusene fungerer bra, bare flusser for å bruke det lettere - du kan dyppe en børste i løsningen og raskt behandle ledningene. I kolonen er det nødvendig å sette lederen, og varme den med et loddejern slik at det smeltede stoffet ulver hele overflaten av metallet. Mangelen på å bruke fluxes - hvis de forblir på ledningene (og de forblir), gradvis korroderer det tilstøtende skallet. At dette ikke skjer, bør alle steder av lodding behandles - vask av restene av flussalkohol.

Wire lodding lodding jern: hvordan å gjøre det riktig

Soldere og fluxer for lodding lodding jern kobber ledninger

Rosin regnes som et universelt middel, og flusser kan velges avhengig av metallet som skal lodde. I tilfelle av ledninger er det kobber eller aluminium. For kobber- og aluminiumsråder tar Flux LTI-120 eller Buru. En hjemmelaget fluss fra kolofonium og denaturert alkohol (1 til 5) fungerer veldig bra, og bare gjør det med egne hender. I alkohol legg til rosin (bedre støv eller svært små biter av det) og rist opp for å oppløse. Deretter kan denne sammensetningen du behandle ledere og vendinger før lodding.

Artikkel om emnet: Reparasjon av hodetelefoner

Soldere lodding med lodding av jernkobbertråd brukes av 60, Piac 50 eller POS 40 - TIN-bly. For aluminium er sinkbaserte sammensetninger mer egnet. Den vanligste - CO-12 og P250A (fra tinn og sink), merkevare A (sink og tinn med tilsetning av kobber), sentralforsamling (sink med aluminium).

Wire lodding lodding jern: hvordan å gjøre det riktig

Det er praktisk å bruke soldaten med kolofonium

Det er veldig praktisk å bruke soldater, som inkluderer Rosin (PM 61). I dette tilfellet forsvinner det behovet for å forhåndsbehandle hver leder i kolofonium separat. Men for høykvalitets lodding må loddejernet ha en kraftig en - 80-100 W, som raskt kan varme opp til de nødvendige temperaturene.

Hjelpematerialer

For å lodde den loddejerntråden, mer nødvendig:

  • Stå. Det kan være i et metall fullt eller på en tre / plaststativ, metallholdere for loddejern. Det er også praktisk hvis det er en liten metallboks for kolofonium.

    Wire lodding lodding jern: hvordan å gjøre det riktig

    Lodding Lodderjern er mer praktisk med stativet hjemmelaget og fabrikken - ikke veldig viktig

  • Fil. Før arbeidet er loddejernet skarpere. Det må være jevnt og rent uten spor av Nagar. Deretter ruller lett.

    Wire lodding lodding jern: hvordan å gjøre det riktig

    Så du må skarpere beklager lodderen

  • PASSATIA. Hold ledningene med fingrene under loddingen er vanskelig - kobber og aluminium har høy termisk ledningsevne, noe som fører til en rask oppvarming av nærliggende steder. Derfor er lodding en lodding jerntråd mer praktisk hvis de holder dem passasjen. Bare et verktøy bør være miniatyr, med tynne håndtak og svamper. I prinsippet er det mulig å bruke pinsett, men på toppen (hvor den holdes med fingrene) er det ønskelig å sette på et varmekrympende rør - stålet blir også raskt oppvarmet.

    Wire lodding lodding jern: hvordan å gjøre det riktig

    Passatia - for å holde ledninger

For fluss rengjøring kan alkohol kreves, for isolasjon - elektrisk tape eller krympede rør av forskjellige diametre. Det er alt materialer og verktøy, uten som den loddejernsråden er umulig.

Prosessen med lodding av elektrisk pott

Alle loddingsteknologi lodding ledninger kan deles inn i flere påfølgende trinn. Alle av dem gjentas i en bestemt sekvens:

  • Forberedelse av ledere. Når lodding ledninger, er de unntatt fra isolasjon. Deretter fjernes oksydfilmen fra dem til å bli fjernet mekanisk. Du kan bruke et lite stykke emery papir med lite korn. Metal må glintere og være lys.
  • Tinning. Varm loddemidlet til smeltepunktet til kolofonen (når den berøres, starter den aktivt smeltet). Ta lederen, ta med til et stykke kolofonium, varm det loddejernet slik at all den sterkeste delen av ledningen er nedsenket i kolofonium. Deretter tar du en dråpe av loddejern og spred den over den behandlede delen av lederen. Solder sprer seg raskt, som dekker en tynn lagtråd. Slik at den distribueres raskere og jevnt, blir ledningen litt. Etter tinningen mister kobberledere rødhet, blir sølv. Så håndter alle ledningene som må lodde seg

    Wire lodding lodding jern: hvordan å gjøre det riktig

    Erstatte rester

  • De listede lederne er foldet sammen, korrigerer dem med fingrene sine - slik at de føler seg tett alene. Hvis loddet skal være en stor lengde, kan du gjøre en vri. Å holde ledere, på stinget de tar loddet, trykker den på lodding stedet, og bruker litt innsats. Samtidig er loddets sted oppvarmet, begynner å koke kolofonen, loddetinnene sprer seg. Når han dekker hele sonen, som regnskapsfører mellom lederne, kan det vurderes at loddemidlet på ledere er fullført. De holdes fortsatt ubevegelige for en stund - mens loddet ikke kjøper ned (for å øke hastigheten på prosessen til dette stedet).

Her, faktisk, alt. På samme måte kan to eller flere ledninger loddes, en ledning kan loddes til en slags kontaktpute (for eksempel når loddehodetelefoner - ledningen kan loddes til støpselet eller til nettstedet på hodetelefonen), osv. .

Etter avsluttet lodding av loddemiddagen og de avkjøles, må forbindelsen være isolere. Du kan vindisolate, du kan bære, og deretter varme opp varmen krympende røret. Hvis vi snakker om ledninger, anbefaler du vanligvis først å skru flere sving på båndet, og på toppen for å bære et varmekrymprør som varmes opp.

Forskjeller teknologi når du bruker flux

Hvis en aktiv fluss brukes, og ikke en kolofonium, endres Meturn-prosessen. Den rensede lederen smøres med sammensetningen, hvoretter han oppvarmer loddejernet med en liten mengde loddetinn. Videre er alt beskrevet.

Wire lodding lodding jern: hvordan å gjøre det riktig

Skinger med fluss - raskere og enklere

Det er forskjeller og når lodding vri med fluss. I dette tilfellet kan du ikke vri hver ledning, men vri, og deretter behandle fluxen og umiddelbart begynne å lodde. Ledere kan ikke engang rengjøres - de aktive sammensetningene aktiverer oksydfilmen. Men i stedet må loddeområdet tørke bort - for å vaske av resterne av kjemisk aggressive stoffer.

Funksjoner av lodding av strengede ledninger

Loddeteknologien beskrevet ovenfor er egnet for monashed. Hvis ledningen er strandet, er det nyanser: ledningen spinnes før bagasjen, slik at du kan forbedre alt i kolofonen. Når det gjelder loddetinn, er det nødvendig å sikre at hver innlegging var dekket med et tynt lag av loddetinn. Etter avkjøling er ledningene vridd igjen til en sele, så kan du loddes loddejernet som beskrevet ovenfor - dipping sting i loddet, oppvarming av stedet for spike og påfør tinn.

Wire lodding lodding jern: hvordan å gjøre det riktig

Når tinning må de strengede ledningene "fluff"

Er det mulig å lodde kobber wire med aluminium

Aluminiumforbindelse med andre kjemisk aktive metaller kan ikke gjøres direkte. Siden kobber er kjemisk aktivt, er kobber og aluminium ikke tilkoblet og ikke lodd. Tilfelle i for forskjellig termisk ledningsevne og forskjellige strømmer. Når dagens passerer, varmer aluminium opp mer og mer utvides. Kobber er oppvarmet og utvidet betydelig mindre. Permanent ekspansjon / innsnevring i varierende grader fører til at selv den mest gode kontakten er ødelagt, dannes en toksyrefilm, alt slutter å fungere. Fordi kobber og aluminium ikke lodder.

Hvis et slikt behov oppstår for å koble kobber- og aluminiumledere, lage en boltet tilkobling. Ta en bolt med en passende mutter og tre skiver. På enden av de tilkoblede ledningene danner ringer i boltens størrelse. Ta bolten, sett på en pucken, så lederen, en annen puck - den neste lederen, på toppen - den tredje vaskemaskinen og alt løser mutteren.

Wire lodding lodding jern: hvordan å gjøre det riktig

Aluminium og kobberledere kan ikke lodde

Det er flere måter å kombinere aluminium og kobberlinjer, men loddetallet gjelder ikke for dem. Du kan lese om andre måter her, men bolten er den enkleste og pålitelige.

Artikkel om emnet: Fleksibel sokkel: Hvordan bøyes for kjønn, ekspertrådgivning

Les mer