Žica lemljenje za lemljenje željeza: kako to učiniti ispravnim

Anonim

Jedan od najpouzdanijih načina za povezivanje žica - lemljenje. Ovaj proces u kojem je prostor između dva dirigenti ispunjen rastaljenim lemljenjem. U isto vrijeme, točka taljenja lemljenja treba biti niža od točke taljenja otopljenih metala. Kod kuće se najčešće koristi za lemljenje - mali uređaj koji radi iz električne energije. Za normalan rad, moć lemljenja mora biti najmanje 80-100 W.

Što vam je potrebno za lemljenje za lemljenje željeza

Osim željeza za lemljenje, potrebni su vam književnici, kolocini ili fluksi, poželjno je imati postolje. U procesu rada može biti potrebna mala datoteka i mala passas.

Žica lemljenje za lemljenje željeza: kako to učiniti ispravnim

Najčešće moramo lemiti bakrene žice, na primjer, na slušalicama, pri popravljanju kućanskih aparata itd.

Rosin i fluksi

Da biste dobili dobru povezanost žica, potrebno je očistiti ih od onečišćenja, uključujući i od oksidnog filma. Ako se mono-vene još uvijek mogu čistiti ručno, a nasukani dirigenti neće biti u stanju normalno očistiti. Obično se liječe kolosijem ili fluksima - aktivne tvari koje otapaju zagađenje, uključujući oksidni film.

A rosin i fluksi dobro rade, samo se fluksi koriste lakše - možete umočiti četku u otopinu i brzo obraditi žice. U kolosiju je potrebno staviti vodič, zatim ga zagrijati s lemljenjem željezom tako da rastaljena supstanca vuče cijelu površinu metala. Nedostatak korištenja tokova - ako ostanu na žicama (i ostaju), postupno koroziraju susjedna ljuska. Da se to ne dogodi, sva mjesta lemljenja treba obraditi - isprati ostatke alkohola fluksa.

Žica lemljenje za lemljenje željeza: kako to učiniti ispravnim

Voditelji i fluksi za lemljenje lemljenje željeza bakrenih žica

Rosin se smatra univerzalnim sredstvima, a fluksi se mogu odabrati ovisno o metalu koji će lemiti. U slučaju žica to je bakar ili aluminij. Za bakrene i aluminijske žice uzimaju fluks LI-120 ili Buru. Domaći fluks iz kolokata i denaturirani alkohol (1 do 5) radi vrlo dobro, i jednostavno ga čine vlastitim rukama. U alkoholu se dodaju rosin (bolja prašina ili vrlo male komadiće) i uzdrmate se da se otopi. Tada ova kompozicija možete obraditi vodiče i obrtati prije lemljenja.

Članak o temi: Popravak slušalica

Lemljenje vojnika s lemljenjem željezne bakrene žice koriste se za 60, PAIC 50 ili POS 40 - kositar. Za aluminij, kompozicije na bazi cinka su prikladniji. Najčešći - CO-12 i P250A (iz Tin i cinka), brand a (cink i kositar s dodatkom bakra), središnje skupštine (cink s aluminijom).

Žica lemljenje za lemljenje željeza: kako to učiniti ispravnim

To je prikladno koristiti vojnik s Rosinom

Vrlo je pogodno za korištenje vojnika, koji uključuje Rosin (PM 61). U tom slučaju nestaje potrebu da se svaki dirigent u kolosima zasebno obrađuje. No, za visokokvalitetne lemljenje, željezo za lemljenje mora imati snažan jedan - 80-100 W, koji se može brzo zagrijavati do potrebnih temperatura mjesta lemljenja.

Pomoćni materijali

Kako bi se zalepila lemljenje željezne žice, potrebno je potrebno:

  • Stajati. Može biti u metalu u potpunosti ili na drvenom / plastičnom štandu, metalnim držačima za željezo za lemljenje. Također je zgodan ako postoji mala metalna kutija za rosin.

    Žica lemljenje za lemljenje željeza: kako to učiniti ispravnim

    Lemljenje lemljenje željezo praktičnije s domaćim i tvorničkim i tvorničkim u tvornici - nije vrlo važno

  • Datoteka. Prije posla, lemljenje je izoštravanje. Mora biti glatka i čist bez tragova nagara. Zatim se lako okreće.

    Žica lemljenje za lemljenje željeza: kako to učiniti ispravnim

    Dakle, trebate izoštriti žao željezo

  • PassionA. Držite žice prstima tijekom lemljenja je teško - bakar i aluminij imaju visoku toplinsku vodljivost, što dovodi do brzog grijanja obližnjih mjesta. Stoga je lemljenje lemljenje željezne žice prikladnije ako ih drže prolaz. Samo bi alat trebao biti minijaturni, s tankim ručicama i spužvama. U načelu, moguće je koristiti pincete, ali na vrhu (gdje se drži s vašim prstima), poželjno je staviti na toplinu koja se skuplja cijev - čelik se također brzo zagrijava.

    Žica lemljenje za lemljenje željeza: kako to učiniti ispravnim

    PassionA - držati žice

Za čišćenje fluksa, može biti potreban alkohol, za izolaciju - električnu traku ili srinkske cijevi različitih promjera. To je sve materijale i alate, bez kojih je nemoguće lemljenje željezne žice.

Proces lemljenja električne posude

Sve žice za lemljenje tehnologije mogu se podijeliti u nekoliko uzastopnih koraka. Svi se ponavljaju u određenom redoslijedu:

  • Priprema vodiča. Kada lem žice, oni su izuzeti od izolacije. Nakon toga se oksidni film uklanja da se mehanički uklanjaju. Možete koristiti mali komad emery papira s malim zrnom. Metal mora svjetlucati i biti lagan.
  • Tinning. Zagrijte lemljenje željeza na točku taljenja kolona (kada se dodiruje, aktivno se topi). Uzmite dirigent, dovedite na komad rosina, zagrijte željezo za lemljenje tako da je sve najjači dio žice uronjen u rosin. Zatim na ubodu lemljenja traje kapljicu lemljenja i širi ga preko tretiranog dijela vodiča. Lemnik se brzo širi, pokrivajući tanku žicu. Dakle, da se distribuira brže i ravnomjerno, žica se malo okreće. Nakon kolone, bakreni vodiči gube crvenilo, postaju srebro. Tako da obradite sve žice koje trebaju biti lemljeni

    Žica lemljenje za lemljenje željeza: kako to učiniti ispravnim

    Zamjenski ostatak

  • Navedeni dirigenti su sklopivi zajedno, ispravljajući ih prstima - tako da se dobro osjećaju. Ako lemljenje treba biti velika duljina, možete napraviti twist. Držeći vodiče, na ubodu, oni uzimaju lemljenje, pritisnite ga do mjesta lemljenja, primjenjujući neke napore. U isto vrijeme, mjesto lemljenja se zagrijava, počinje kuhati rosin, lemnik se širi. Kada pokriva cijelu zonu, računovodstvo između vodiča, može se smatrati da je dovršeno željezo za lemljenje vodiča. Još uvijek se neprestano drže nepomično - dok se lemnjak ne ohladi (da ubrza proces na ovom mjestu).

Ovdje, u stvari, sve. Na isti način, dvije ili više žica mogu biti lemljeni, žica se može lemiti u neku vrstu kontaktne podloge (na primjer, kada lemljenje slušalica - žica se može lemiti u utikač ili na mjesto na slušalice), itd. ,

Nakon završenog lemljenja žice za lemljenje i ohladili su se, veza mora biti izolirana. Možete vješati izolat, možete nositi, a zatim zagrijati toplinu koja se skuplja. Ako govorimo o ožičenju, obično savjetujete najprije zavijanje nekoliko okreta trake, a na vrhu da biste nosili toplinu koja se zagrijava.

Tehnologija razlika kada koristite fluks

Ako se koristi aktivni fluks, a ne rosin, proces postupka mijenja. Pročišćeni vodič je podmazan sa sastavom, nakon čega zagrijava lemljenje glačalo s malom količinom lemljenja. Nadalje, sve je opisano.

Žica lemljenje za lemljenje željeza: kako to učiniti ispravnim

Skinger s fluks - brže i lakše

Postoje razlike i kada lemljenje preokrenite s fluxom. U ovom slučaju ne možete okretati svaku žicu, ali uviti, zatim obraditi fluks i odmah početi lemiti. Vodiči se ne mogu ni očistiti - aktivni pripravci energiju oksidni film. No, umjesto toga, lemljenje će morati obrisati - isprati ostatke kemijski agresivnih tvari.

Značajke lemljenja nasukanih žica

Gore opisana tehnologija lemljenja pogodna je za samostalno. Ako je žica nasukana, postoje nijanse: ožičenje se vrši prije prtljage, tako da možete sve poboljšati u kolori. Prilikom primjene lemljenja, potrebno je osigurati da je svako objavljivanje prekriveno tankim slojem lemljenja. Nakon hlađenja, žice su ponovno uvrnute na jedan kabelski svežanj, a zatim možete lemiti lemljenje željeza kao što je gore opisano - potapanje uboda u lemljenju, zagrijavanje mjesta šiljaka i primijenite lim.

Žica lemljenje za lemljenje željeza: kako to učiniti ispravnim

Kada tražite nasukane žice trebaju "dlake"

Je li moguće lemiti bakrenu žicu s aluminijom

Aluminijska veza s drugim kemijski aktivnim metalima ne može se izvršiti izravno. Budući da je bakar kemijski aktivan, bakar i aluminij nisu povezani i ne lem. Slučaj u previše različite toplinske vodljivosti i različite struje. Kada struja prolazi, aluminij se sve više proširuje. Bakar se zagrijava i proširuje znatno manje. Stalno širenje / sužavanje u različitim stupnjevima dovodi do činjenice da je čak i najkvalitetniji kontakt slomljen, formira se toxconducting film, sve prestaje raditi. Jer bakar i aluminij ne lepi.

Ako se takva potreba pojavi za povezivanje bakrenih i aluminijskih vodiča, napravite vijčenu vezu. Uzmite vijak s prikladnim matičnim i tri podloške. Na krajevima priključnih žica oblikuju prstenove u veličini vijka. Uzmite vijak, stavite na jedan pak, a zatim vodič, drugi pak - sljedeći dirigent, na vrhu - treća perilica i sve popravlja maticu.

Žica lemljenje za lemljenje željeza: kako to učiniti ispravnim

Aluminijski i bakreni vodiči ne mogu lemiti

Postoji još nekoliko načina za kombiniranje aluminijskih i bakrenih linija, ali se lemljenje ne odnosi na njih. Možete pročitati o drugim načinima ovdje, ali vijak je najjednostavniji i pouzdaniji.

Članak o temi: Fleksibilan postolje: Kako se savijati za spol, stručne savjete

Čitaj više