Beregning av mengden gipsplater på veggene

Anonim

Når du bruker gipsvegg for å fullføre vegger og tak, er det nødvendig å skape partisjoner for å produsere den nøyaktige beregningen av alle materialer.

Beregning av mengden gipsplater på veggene

Metoder for justering av vegger med gipsplater: A - på rammen, B - med bakeri.

Tross alt er GLC et arkmateriale, og derfor er det bedre å nøyaktig beregne dets nødvendige mengde, samt mengden av alle nødvendige ekstra forbruksvarer. Men før du beregner gipsplater, må du bestemme hvordan du skal montere den.

Det er to metoder for å feste gips på veggene og taket, som skal være kjent for å beregne hvor mye materiale som trengs:

  1. Installasjon på en ramme laget av metallprofiler eller trebjelker.
  2. Installasjon ved hjelp av spesielle limlim.

Beregning av mengden gipsplater på veggene

Verktøy for å jobbe med gipsplater.

I det første tilfellet, ikke glem å beregne følgende tilleggsmaterialer:

  • Metall mon (CD), 27x60 mm, lengde 3 eller 4 m;
  • Metal PP (UD), 27x27 mm, lengde 3 eller 4 m;
  • Suspensjon rett (sommerfugl);
  • dowels;
  • Metallskruer for festeprofiler;
  • Skruer som er koblet til den monterte rammen;
  • Kryssforbindelser (krabber). Det brukes til å koble CDen på steder av deres vinkelrette skjæringspunkt;
  • Koble til parentes. Brukes i tilfelle når det er nødvendig å koble en profil hvis rommet har en lengde eller bredde på mer enn 3 eller 4 m.

Ved bruk av limmetoden for tilkobling av GLC, etter at den generelle målmetoden observeres, observeres limforbruket. Hver pose er angitt med 1 kV lim. m. vegger. Som regel bør en pose lim være nok til 5-7 kvadratmeter. m.

For å finne ut strømmen av limposene, vil det totale arealet (OP) på overflaten som påføringen av HC1 vil bli gjort, dele med 5 eller 7. Du kan trygt legge til 20-30% til produsentens anbefalinger, og deretter Det viser seg den ekte mengden lim som går på jobb.

Dimensjoner av gipsplater

Beregning av mengden gipsplater på veggene

Klassifisering av gips og standardark på ark.

Standard GLC har dimensjoner på 2500x1200 mm. Den har en tykkelse på 12 mm for veggene, for taket - 9 mm. Følgelig er området 3 m². Det skal bemerkes at det er andre GLCs:

  • 3000x1200 mm;
  • 2500х600 mm;
  • 2000x1200 mm.

Artikkel om emnet: Koselig balkong i stil med Provence: En god løsning

For eksempel, når etter alle beregningene, viser det seg at det er nødvendig å skille en del av veggen med en høyde på 2500 mm og en bredde på 450 mm, så kan du ta et ikke-standard ark, og størrelsen på 2500x600 .

For å beregne antall standard GLC, må du først beregne eller måle dekorasjonsområdet - vegger eller tak. Resultatet som er oppnådd er delt inn i ett ark. Når du beregner området, vil det være nødvendig å ta en tur som opptar dør- og vindusåpninger. Det resulterende antallet skal avrundes til det hele tatt til det meste.

Det er også en metode for beregning av antall ark i henhold til den spesielle formelen:

N = (s1 / s2) x k

Hvor n er gipsplater ark;

S1 - Dekorasjonsområde, m²

S2 - Square av ett ark med gipsplater, m²

Beregning av mengden gipsplater på veggene

Kretsen på inter-aksenavstanden til bærer og hovedprofiler for gips.

K - Korrigeringskoeffisient. Rommet hvor finishen vil bli gjort, har mindre størrelser, desto flere ville være mer. Avhengig av området, er det tre korreksjonskoeffisienter:

  • opptil 10 m², deretter k = 1,3;
  • fra 10 til 20 m², deretter k = 1,2;
  • Mer enn 20 m², deretter k = 1,1.

Beregning av antall UD. Metal UD, eller, som det også kalles, starter, brukes til å fikse CD til vegger, gulv eller tak. Omkretsen av rommet er delt inn i lengden på standardprofilen (3 eller 4 meter). For vegger beregnes det på samme måte og multiplisert med 2 - fordi den er festet på gulvet og taket. Det resulterende tallet er avrundet til hele siden.

Beregning av antall CD-profiler. For å koble ett ark, vil tre metall-CDer være nødvendig. Etter at antallet GLC-ark beregnes, skal det deles inn i 3 - Som et resultat vil CD-forbruk bli oppnådd. Det er en enkel måte å beregne antall vegger og tak på - omkretsen av rommet er delt med 0,6 m - trinnet mellom profiler. Fra resultatet som er oppnådd, bør være mellom 1.

Artikkel om emnet: bilder for barnas rom på veggen. Kreative løsninger

Hvor mange materialer trenger du å dekke taket? Det skal bemerkes at når du bruker gips på taket i et rom, som har en lengde eller bredde på mer enn 2,5 m, må du beregne det ekstra antallet CD-profiler.

Direkte suspensjoner (sommerfugler) og dowels

Sommerfugler som brukes til å feste CD-profilene til taket eller veggene, vurderes basert på det faktum at de er installert i trinn på 60-80 cm. For en suspensjon blir to dowels fulgt med hurtige installasjonssvindører 6x60, 8x80 eller 10x80. I tillegg er det nødvendig å ta hensyn til at UD-vedleggene brukes lignende dowels av rask installasjon. Du trenger tre dowels på Pontamon.

Selv-tapping skruer

Beregning av mengden gipsplater på veggene

Selvtillitskruer for profiler

For festeprofil til rette sommerfugler brukes skruer nr. 1, som du trenger minst 2 stk. for hver suspensjon. Disse selvtillitskruene brukes også til å koble til og reparere UD og CDer, krysser (krabber) og tilkobling av parenteser. Det er mulig at 30-40 slike bånd er nødvendig på gipsplaten.

For installasjon av ett standardark, trenger du 50 skruer for metall L = 25 mm. Når du kjøper selvtillit og dowels, er det nødvendig å ta dem med en reserve, da de kan falle eller må bruke mer enn beregnet.

Koble til parenteser og korstog

Koblingsbraketter brukes til å koble CDen i en rett linje når GLC er installert på taket. Hvis rommet har en bredde eller lengde mindre enn 3 m, gjelder ikke tilkoblingsbrakettene. Hvis rommet har en større bredde eller lengde, så:

N = (l / 0,4) - 1) x k

Hvor n er tilkobling av parentes;

L - lengden på den bredeste veggen i rommet;

K - Korrigeringskoeffisient.

Avhengig av bredden på rommet, har korreksjonskoeffisienten en størrelse:

  • 3-6 m, k = 1;
  • 6-9 m, k = 2;
  • 9-12 m, k = 3.

etc.

Kryssforbindelser (krabber), som brukes til å koble CD-profiler på steder i deres vinkelrette skjæringspunkt, beregnes i henhold til den trukket HCL-monteringsplanen.

Artikkel om emnet: Bakgrunn på veggen: Foto i interiøret, under veggmaleriet for kjøkkenet, hva du skal velge, sømløs i huset, Phlizelin, fasjonable med effekten av freskomalerier, video

Det skal bemerkes at på grunn av den høye prisen på tilkoblingsbraketter og korstogene, blir de sjelden brukt. Som regel er CDen på profilen forbundet ved å kutte riktig størrelse og bøye sideveggene med en ytterligere forbindelse med hverandre ved hjelp av metallskruene.

Beregning av mengden gipsplater på veggene

Et eksempel på beregning av materialer under taket av gipsplater.

Eksempel på brukere

Hvor mye trenger materialet å dekke taket? Anta at vi trenger å se veggene i rommet 4x5 m med en høyde på 3 m. Deretter vil OP være S = (4 x 2) + (5x2) x 3 = 54 kvm. m. Fra denne figuren, ta 7 kvadratmeter. m. - Område på to vinduer og dører. Som et resultat viser det seg at det er nødvendig å skille 47 kvadratmeter. m veggen. Deretter oppstår beregningen av GCC og forbruksvarer:

  1. Standardark av gipsplater 2500x1200: 47/3 = 15.6, runde opp til 16.
  2. UD-profil: Perimeter ((4x2 + 5x2) / 3 m lang) x2 - (18/3) x 2 = 12 stk.
  3. CD. Det beste alternativet vil tegne en plan for montering av gips og allerede vurdere alt den nødvendige mengden av profilen. I vårt tilfelle, for veggene, beregnes den som følger: Perimeter (4x2 + 5x2) / Avstand mellom profiler 0,6 m = 18 / 0,6 = 30 3 m.
  4. Ekstra CD. Like omkretsen av rommet ((4x2 + 5x2) / for en lengde på 3-18/3 = 6.
  5. Direkte suspensjoner: På 1 tre meter er ikke 5 sommerfugler. Følgelig 30 x 5 = 150.
  6. Dowels: Direkte suspensjoner 150 x 2 = 300 og for montering av UD 12 x 10 = 120. 500 dowels oppnås med en margin.
  7. Selvutviklere: Direkte suspensjoner 150 x 2 og for festing i tillegg CD 30 x 4 = 120. Det er bedre å kjøpe 500 med en margin.
  8. Skruer til gips: GLK 16 x 50 Eksempler på forbruk per LGK = 800.

Og husk at før du beregner GLC og forstår hvor mye materiale som trengs, må du tegne et monteringsskjema. I dette tilfellet vil du vite hvor mye materiale du sannsynligvis trenger.

Les mer