Tutoʻatasi faʻapipiʻi ma fetuunai o le faitotoʻa latalata

Anonim

Le le tatalaina, sa faʻaaoga e faʻaaoga ai le tautotogo, nei ua tuʻu latalata i le faitotoʻa. O le faʻavae o lona lanu o loʻo pepelo ai lea i le tautotogo, ae sili ona malosi, e sili atu loʻu malosi ma lofituina i le suauʻu ma lolova ma suauʻu - mo le "boking" pe a tapunia. Faʻapipiʻi le latalata i luga o le faitotoʻa - E faigofie lava le galuega. O le tutoʻatasi o le a faia 20-30 minute. E le gata i lea. O le mea lea tatou te ave ai le 'au ma tuu oe lava.

Tutoʻatasi faʻapipiʻi ma fetuunai o le faitotoʻa latalata

Le sili ona lauiloa faʻataʻitaʻiga

Faʻavasegaina

E tusa ai ma tulaga lelei o le lalolagi e le o le 1154, o komiti faitotoʻa e faʻavasega i lalo o le malosi faʻamuta e mafai ona latou faia. Ua vaevaeina i 7 vasega o loʻo faʻaalia e le En1-rd. Pe a filifilia se vasega i le Ateroria o le faitotoa, o le lautele o lona paposa ma le tele i le taimi e tasi. A faʻapea e tali atu isi faitotoʻa i vasega eseese, tuu se vasega maualuga.
Puipui latalata aneLautele o le faitotoʻa faitotoʻa, mmTele o le faitotoa o le faitotoa, kg
END1.Tusa o le 750 mme oo atu i le 20 kg
E2.i luga 850 mme oo atu i le 40 kg
E3.Tusa o le 950 mmTusa i le 60 kg
Us4.e oo i le 1100 mme oo i le 80 kg
E5.e oo atu i le 1250 mmi luga 100 kg
E6.Tusa i le 1400 mmTusa i le 120 kg
E7.Tusa o le 1600 mmTusa o le 160 kg

Faʻataʻitaʻiga, o le gutu faʻaalia e fetaui ma le vasega e2, ma o le tele o le pre4. Na latou tuuina le vasega 4, talu ai o le malosi o le malosi o le a le mafai ona taulimaina le avega.

E i ai ni aumea faifaatoʻaga e fesoʻotaʻi ma le tasi vasega. I uiga, ona o le vasega ma le numera e tasi ua faailoaina - E55. E i ai a latou tamai fetuunaiga fetuunaiga - i totonu o le vasega e tasi. O loʻo i ai masini, o le moli moli ua fetuunaia i totonu o nisi o vaega. Ile taimi lea, o loʻo faʻasologa e le igoa le ala mai i totonu o le Mafanoso - Eg2, mo se faʻataʻitaʻiga. O le mea mulimuli e sili atu ona faigofie e faʻagaioia - e mafai ona e faʻatulagaina le saoasaoa saoasaoa fuafua i le tau. Peitai o le tau foʻi o na faʻataʻitaʻiga e maualuga atu.

Mamanuina ma le ata tusia

O le vaega autu o le ata latalata mo le faitotoʻa o se tautotogo o loʻo tulia le leve. E tusa ai ma le metotia o le faʻaliliu atu o taumafaiga mai le tautotogo i le lepeve o loʻo iai ni masini o ituaiga e lua:

  • Ma le leve Taiga. O ia faʻataʻitaʻiga e iai se foliga foliga - masani i luga o le laualuga o le faitotoʻa faitotoʻa o loʻo pipii ai. O le au koluse e tasi e valaʻau i le tulivae poʻo le swivel. O le Fuafuaga e galulue ma le faʻatuatuaina, ae o le tuʻutuʻu atu i tagata tuʻutuʻu e le mama, faʻapena foʻi, pe a manaʻomia, latou te faigofie ona gagau. E tasi le le mautonu: A o matala le faitotoʻa, o se faʻagasologa o le faʻaleleia e manaʻomia. Mo tamaiti ma aganuu, e mafai ona avea ma faafitauli.

    Tutoʻatasi faʻapipiʻi ma fetuunai o le faitotoʻa latalata

    Ma le leve taiga

  • Ma le pupuu i le malosi. I totonu o nei faʻataʻitaʻiga, ua tu le Lever e tutusa i le faitotoʻa, lea e maua ai se foliga manaia. O le isi faʻaopoopoga: A tatalaina le faitotoʻa i le 30 °, o le taumafaiga mo le faʻalauteleina o le sili atu i lalo ifo maualalo. TAMAITI MA TAGATA UMA FAʻAPITOA I FAʻAIPITOA TOTOGI.

    Tutoʻatasi faʻapipiʻi ma fetuunai o le faitotoʻa latalata

    Ma le faasee alavai

O nei ituaiga o nei ituaiga e aofia ai ni vaega se lua: o le fale lea na natia ai le tautotogo ma le lafoina masini ma le leve. O loʻo faʻapipiʻi i le pito i luga o le faitotoʻa: tasi fasi i luga o le tapoleni, o le lona lua o loʻo i luga o le pusa. O le a le ituaiga e faʻalagolago i le faʻatonuga o le tatalaina. Afai e tatalaina le faitotoʻa "ia i latou lava", o le fale ma le auala e faʻapipiʻi i luga o le pito i luga o le 'ie, a tatalaina "- ua faʻapipiʻi le leve. O le ata faʻaalia ai se tagata latalata ane, ae tutusa le faʻapipiʻiina o tulafono ma mo faʻataʻitaʻiga ma le sliding channel.

Tutoʻatasi faʻapipiʻi ma fetuunai o le faitotoʻa latalata

Faapipiiina le latalata i luga o le faitotoa e fuafua i le itu o le tatalaina

A o e malamalama, latou te le talafeagai mo ituaiga uma o faitotoʻa - e tuʻu ai i totonu o se faʻafitauli faʻafitauli. Mo i latou e i ai le isi mamanu - fafo. O le fale ma le auala o loʻo tuʻuina atu i le fola, naʻo le ipu o loʻo taofia e le ipu mai luga. E i ai se tasi o loʻo faʻapipiʻi i le pito i luga, ae e le gata i le 'togafiti i taimi uma, naʻo le mamafa o le faitotoʻa.

Tutoʻatasi faʻapipiʻi ma fetuunai o le faitotoʻa latalata

O fafo atu latalata mo faitotoa tioata

E i ai, e ala i faʻataʻitaʻiga i fafo atu mo laupapa laupapa ma uamea faitotoʻa. E i ai foʻi le mea e i ai foʻi le leoa poʻo se auala faʻaseʻe. E leai lo latou faanatinati i mata, ae o lenei nofoaga e masani ona faaleagaina.

Tutoʻatasi faʻapipiʻi ma fetuunai o le faitotoʻa latalata

O fafo atu latalata mo faitotoa tioata

Faʻapipiʻi potu potu potu ma ou lava lima o loʻo faʻamatalaina iinei.

O fea e tuu ai

O le mea masani ai, o tagata talita na ofuina i fafo fafo poʻo faitotoʻa faitotoʻa, e mafai ona faʻapipiʻi i luga o le faitotoʻa poʻo le faitotoʻa. I le tulaga o faitotoʻa, latou tuʻu atu ia i latou o le tino o i totonu. E ui lava o loʻo iai foʻi ni mea tau malulu-o loʻo fuafuaina mo le faʻaaogaina o le malulu, e sili le puipuia mai i le tau. O lenei foʻi, o le nofoaga lea e faʻamaonia ai le saogalemu atili.

Faʻapipiʻi le latalata i luga o le faitotoʻa: faʻatonuga ma ata

Mo le pito o le latalata ane, naʻo se 'auʻauna, pule, penitala ma sikulu e manaʻomia i luga o le faitotoʻa. O le faʻaiʻuga e masani lava ona manaʻomia le "3" (Trotika), ae tatau le vaʻai i le stetener lapoa, e masani ona sau i le pusa.

Tutoʻatasi faʻapipiʻi ma fetuunai o le faitotoʻa latalata

O le a le mea e tatau ai mo le faʻapipiʻiina o le faitotoʻa

O le tele o tagata gaosi, e faʻafaigofie ai le faʻapipiʻiina o le latalata i le faitotoʻa, faʻamaeʻa oloa ma le faʻapipiʻiina o ni temlates. I luga o faʻataʻitaʻiga, o vaega o le latalata atili i le atoaga o le lapoʻa e fetaui lelei. Ma latou te faʻaaogaina foʻi i le faʻapipiʻiina o pu mo elemene taʻitasi. I faʻataʻitaʻiga e mafai ona fausia se taumafaiga i le tatalaina o se isi vasega, o pu e tusia e lanu eseese, ma latou lesitala - ua latalata mai le vasega vavalalata.

Tutoʻatasi faʻapipiʻi ma fetuunai o le faitotoʻa latalata

O se faʻataʻitaʻiga o se faʻataʻitaʻiga mo le faʻapipiʻi o se faitotoʻa latalata

O le ata o loʻo lolomiina mai itu uma e lua o le laupepa. I le tasi itu - e tatala ai faitotoʻa "ia te oe lava" - mai le itu o le matasele (i le ata i luga), i le isi - "

Faapipiiina mamanu

E lua pa masani mumu foliga i luga o le auivi. Faʻaiʻu faʻatasi ma le pito i luga o le faitotoʻa o le faitotoʻa faitotoʻa, sima - ma le laina o le hinge axis.

Tutoʻatasi faʻapipiʻi ma fetuunai o le faitotoʻa latalata

Faapipiiina mamanu

Faatasi ai ma le pito i luga o le faitotoʻa faitotoʻa faitotoʻa, o mea uma e manino, ma o lea pe a faʻapipiʻiina le mea sese, o le laina o le hinge axis e tatau ona tusia. Afai o loʻo faʻapipiʻi le fuimu i luga o le matamuli, e leai ni faʻafitauli - ma le fesoasoani a se laina umi ma le penitala, ave le ogatotonu o matasela laina. Afai o le faʻapipiʻi o loʻo faia i le isi itu, e te fuaina le mamao mai le pito o le tapoleni i le ogatotonu o le matasele. Faailoga lenei mamao i le isi lima ma tusi se laina.

Tagata galue i lalo o le latalata

I luga o le faʻailoga tatou te mauaina ai le faʻailoga i lalo o le amataga e tusa ma le vasega filifilia. Faatasi ai ma le fesoasoani a le 'au po o le suisui faasee i le faitotoʻa faitotoʻa ma luga o le faʻavaʻa.

Tutoʻatasi faʻapipiʻi ma fetuunai o le faitotoʻa latalata

Ave ni faʻailoga i lalo o pu i luga o le tapoleni ma le faʻavaʻa

E masani lava, e lua ituaiga o faʻapipiʻi o loʻo aofia ai: mo uʻamea (uʻamea) ma fafie. Matou te filifilia le taʻavale o le lelei o le lapoʻa ma taʻavale pu i nofoaga ua filifilia.

Tutoʻatasi faʻapipiʻi ma fetuunai o le faitotoʻa latalata

E maeʻa le au taʻavale i le lua i le lua ituaiga o faʻamau - mo uʻamea ma faitotoʻa faitotoʻa

Tutoʻatasi faʻapipiʻi ma fetuunai o le faitotoʻa latalata

Holes Chall pu

Le mea na sosoo ai, o le faapipiiina o le latalata i luga o le faitotoa amata. Faʻamolemole ia matau o le faʻapipiʻiina o le mea e tatau ai o le fale ma tagata ua faʻaleagaina. Afai o loʻo aoina, latou te valavala (o le afe e leʻi mafaufauina, o le sikulu e fesoʻotaʻi ai le ufiufi ma le mataupu ua aveese).

Faapipiiina

Faʻaaoga vaega i le lelei-faia pu, faʻapipiʻi pepa faʻapipiʻi. I le polokalame, matou te maua le vasega o taumafaiga e tatala, ma tatou manaʻomia (i le tulaga lea, e2) ma seti ia vaega pei ona faʻaalia i le faʻatusa.

Tutoʻatasi faʻapipiʻi ma fetuunai o le faitotoʻa latalata

O le mea e latalata ai le faʻapipiʻi i luga o le faitotoʻa

Ina ia tatalaina le "Ia Lava", matou te tuu le tino i luga o le faitotoʻa faitotoʻa, tuʻu i totonu o le pusa.

Tutoʻatasi faʻapipiʻi ma fetuunai o le faitotoʻa latalata

Faʻapipiʻi fale

Tutoʻatasi faʻapipiʻi ma fetuunai o le faitotoʻa latalata

Faaumaina carvings

O lenei o le pau le tagata faʻatau e tatau ona fesoʻotaʻi ma le tino. I le pito i lalo o le mataupu o loʻo i ai se faʻapitoa faʻapitoa. Ua matou tuu le leve i luga, ma liligi le vaega.

Tutoʻatasi faʻapipiʻi ma fetuunai o le faitotoʻa latalata

Faapipiiina le lever malosi

Ia o lea ua tumau pea le faʻafesoʻotaʻia le leoa ma se avega. E lua filifiliga.

O le tuʻuina atu o le tagata lava ia o le faitotoʻa o loʻo faʻamatala atu iinei.

Fesootai le leve ma

O le soʻotaga tuʻuga lava ia lava o le a tupu ai se avega, e lua vaega e tuʻufaʻatasia, tuʻu nai o latou tamatamailima. Ma se moli kiliki latou te tumau. O le mea atoa e tatau ona faʻavasega ai i le faitotoʻa. Mai lea e faʻalagolago i le saoasaoa o le feaveai o le faitotoʻa o le faitotoʻa i le faʻaiuga mulimuli. O le tulaga e ono eseese ona o le mea moni o le throust e aofia ai vaega e lua ma e mafai ona fetuʻunaʻi i le umi - o se tasi o vaega o le pito i luga o le pito i luga o le pito i luga o le pito i luga o le pito i luga o le pito i luga o le pito i luga o le pito i luga o le pito i luga o le pito i luga o le filo o le pito i luga o le pito i luga o le pito i luga o le filo o se vaega umi O le liliuga o le pine ma pupuu pe faaumiumi.

Afai e manaʻomia lelei uma uma o suauu, o le manaʻo o loʻo faʻagasolo o loʻo faʻaauau i le faitotoʻa. Ia faia lenei mea, faʻaititia le faʻaititia o lona itu (i le ata i le itu tauagavale).

Tutoʻatasi faʻapipiʻi ma fetuunai o le faitotoʻa latalata

Faʻatulagaina o le leve ma le malosi e tuʻu ai le maeʻa o le taumafaiga

A faʻapipiʻi le laleni i le faitotoʻa, e taua lava le taumafaiga mautu e faʻatoʻilaloina lona teteʻe. Mo se fuafuaga faapena, pe a faapalepale i faitotoʻa e tauau ai (tutuli viliina, faia umi).

Faʻalauiloa vaega e tusa ai, latou te tuʻufaʻatasia ma fesoʻotaʻi. Moni mea uma, o le faʻapipiʻiina o le latalata i luga o le faitotoʻa ua maeʻa. Ma ia te ia lava e mafai ona feagai ma ou lava lima, ma e aunoa ma le tele o faigata. O le faʻaumaina o le tulaga o totoe - Faʻatulaga le saoasaoa saoasaoa. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e fuafuaina le fetuunaiga o au kamesa faitotoa.

Faʻafefea ona tuʻu i luga o le faitotoʻa

Mo le faʻapipiʻiina o se faitotoʻa, frost-tumau faʻataʻitaʻiga e mafai ona faʻagaioia i fafo e talafeagai. Ae le o le lakapi uma e iai le pito i luga o le koluse. Ae o tagata uma e i ai fata. I lea tulaga, o le tuʻinanauga ua faʻatumauina i le itu fata, fuli le fusiua i luga o le fata.

Tutoʻatasi faʻapipiʻi ma fetuunai o le faitotoʻa latalata

Faʻapipiʻi le latalata i le Wicket e aunoa ma le pito i luga crossbar

Ae o masini sosolo (na talanoaina i totonu o lenei tusitusiga) Aua le lagona lelei i le malulu. O lo o sasaa i totonu o fale ma tautua mo le "Feuʻu" o le sili atu vircous, o le Wicket e tapunia ai le paʻu. Mai lenei itu, e sili atu le filifilia o se faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga (e uiga i le filifilia ma faʻapipiʻi iinei).

Faʻafefea ona faʻapipiʻi i luga o le uʻamea faitotoʻa

Faʻapipiʻiina o le latalata i le uamea faitotoʻa e na o le faʻamatalaina e le ituaiga o faʻamau faʻaaoga ma le tele o le taʻavale. Talu ai o le ie e masani ona mamafa mamafa, malosi faʻataʻitaʻiga e le maualalo ifo nai lo le vasega 5 (e manaʻomia le matamata i le laulau). O le ai ai lea, o le ai ai se faʻailoga i luga o le saʻei o faʻataʻitaʻiga mo se isi vasega.

Tutoʻatasi faʻapipiʻi ma fetuunai o le faitotoʻa latalata

O le latalata i le pusa uʻamea i totonu o loʻo tuʻuina tutusa

E mafai foi ona e manaʻomia se sili atu le malosi o le malosi, ae o le faʻamatalaga uma. A leai, tuu le mea latalata i luga o namea faitotoʻa, e manaʻomia tonu lava e pei o laupapa poʻo uʻamea-palasitika.

Fetuunai le latalata mo le faitotoa

O tagata kofoega e faʻapipiʻi i faitotoʻa e eseese ata ma fetuʻutuʻu fetuutuuina o loʻo iai i nofoaga eseese. O mea uma o loʻo faʻaalia i le tusi folau poʻo le faʻapipiʻiina o faʻatonuga. Ae, lautele, o le metotia ua o ia:

  • O loʻo faʻateleina le faʻamalosiʻau o le Screw
  • Liliu atu i le faʻapopoleina - brake / faʻaititia le mana.

Pe a fetuunai le latalata, aua le mimilo ai le fao i le tasi taimi i le tele o suiga. E masani lava ona na o se kuata o faasolosolo, masalo e sili atu. I le tuʻituʻi o le paleni e mimilo foi pe mimilo ai le fao, e faigata tele ona toe faʻaola mea uma. E mafai foʻi ona e gagauina le masini pe maua le mea moni o le suauʻu tafe mai totonu.

Fetuunai le saoasaoa o le tatalaina o le faitotoʻa ma le "flipping" o loʻo i luga o fale. Tele taimi, latou i luga o le pito i luma o le tapuni tapuni po o le itu o lona luga.

Tutoʻatasi faʻapipiʻi ma fetuunai o le faitotoʻa latalata

Faasolo le tapuni, tatou te maua ai fao

Tutoʻatasi faʻapipiʻi ma fetuunai o le faitotoʻa latalata

I le lapotopoto poʻo le multifanicted fetuunaiga o loʻo iai i le itu

Mataupu i luga o le autu: Meafale tauaso: penefiti, ituaiga, gaosi oloa

Faitau atili