Fale mai le OSB panels: penefiti o fale tino

Anonim

O mea lilo a Whids o loʻo iai uma uiga lelei o mea masani ma pito i lalo. Faaluaina faʻaonapoleina na faʻamalosia ai i latou ma sili atu le onosaʻi i le vai ma le afi. Ua fausia le fauga fatu. Tagata pei o le fale mai luga o papatusi ipu, mafanafana, malamalama, umi atu, teuina le manogi o le vaomatua. Oka o auiliiliga e tusa ai ma le poloketi, e mafai ona e fausia se fale ma ou lava lima e aunoa ma le siitia o meafaigaluega ma susu susu.

Fale mai le OSB panels: penefiti o fale tino

Faʻapefea ona fausia se fale mai le OSB?

Faʻaleleia o uiga faʻalenatura o mea masani i osb panels

Fale mai le OSB panels: penefiti o fale tino

Fale mai le OSB

O fafie e sili atu i ona uiga na fausiaina le mafanafana i le fale, isi mea masani. Lona lava o le fula mai le vai ma le afi afi. O rodents ma iniseti fiafia e fai ai i totonu o pa mafanafana, o le a matua faʻaleaga ai latou.

I le gaosiga o oloa mautu laupapa, o le tele o otaota tumau:

  • Tamai fasi o fafie;
  • o lala;
  • chip;
  • totovae;
  • shavings.

E faʻavasega, fesoʻotaʻi i auala eseese ma fetaomi atu. O fetuutuunai na avea ma uiga sili ona lelei mai le laʻau ua maua.

O le gaosiga o le OSB panels faʻaaogaina se lapoʻa lapoʻa, o loʻo faia ai le 80% o le tele o le fasimoli. O loʻo tuʻuina e mea e faʻapipiʻi ai, ma le itu o le itu o le pito i fafo o le pepa. O Chips i totonu o loʻo i luga. O luga o soʻotaga e le fiafia i ai o loʻo aveʻeseina le moliaga ma le solomuli o papala. O le fetaomi atu ma le le talitonuina ma le synthetic restin faia mea sili atu tetee i le afi. E le o le faʻamoʻole ma e le lagolagoina le 'aina, ae na ou malamalama ma faʻaleagaina. I lea tulaga, o mea oona o le mea taua e le iloga.

Fale mai le OSB panels: penefiti o fale tino

Osb-panels mo le fausiaina o le fale

I le fausiaina o le malosi ma le susu o le faʻamamaina, 4 vaega o le osb panels e iloga. O loʻo faʻailoa mai e le laulau le faʻaaogaina autu o ituaiga taʻitasi.

Vasega osb ipuMalosiO le le gaoia o le isumuVaega o Talosaga
Osb-1MaualaloMaualaloMeaafale gaosi oloa, Interior vaega, i totonu o le elemene
Osb-2.lauteleMaualalona o potu mamago
Osb-3.lauteleMaualugaO fafo atu ma le Wall Wall Boot, Vaega ma Faʻamaeʻaina i potu susu, faletaele
Osb-4.MaualugaMaualugaItuaiga uma o galuega fausiaina, aofia ai ma fanua ma faavae, toe gafatia galuega

Tusitusiga i luga o le autu: manaia pepa puipui i totonu o le potu o tamaiti mo se tama: 5 suiga

O puipui mai OSB panels taofi le vevela ma mitiia le leo teisi teisi nai lo se laau masani. O mea e sili ona maualuga lona faailoaina o le Ecoology. O le le lava o fafie i lona mu ma mitiia le lelei o le susu ua aveʻesea e le pito i lalo o le tagata, o le faʻaopopo ma le oʻomiina.

I le fausiaina o auiliiliga o aiga mai le auivi, e tatau ona e mafaufau i foliga o le nofoaga o le fibers ma le faigata. O le OSB ua tipiina ma viliina sili atu nai lo le malosi laupapa.

O fale o loʻo taugofie fale ma vave tuʻuina atu

Fale mai le OSB panels: penefiti o fale tino

Faletua Fale

Fausia fale fale fale mai le OSB na faia e tusa ma le poloketi laiseneina. I le fale gaosi, o poloka e faia, ua faaigoaina. O se malamalama malamalama ua faia i luga o le nofoaga ma ona faʻapipiʻi ai lea o le faʻavaʻa o le fale i luga ma o loʻo tuʻi i ai ma ua na o le auiliiliga. O le feutagaiga ua tuu i le gaosiga o poloka. O lenei metotia o fausiaina ei ai le tele o aoga, i luma o fale masani piliki.

  1. E mafai ona e alu i le fale ina ua uma ona taoto le taualuga ma vali pe na o le ufiufi puipui i totonu o le vatealoga.
  2. O le fausiaina ua faia i se auala mamago ma nofoia ma le fausiaina o se faavae mo lalo ifo o le masina.
  3. Nofoaga Fale 3 - 5 taimi mama nai lo piliki. O se moli auala mo le laititi o le loloto poʻo se filo ua faia i lalo o ai.
  4. Mo le fausiaina o puipui ma taualuga e le faʻaaogaina ai suiga o masini.
  5. O le lamolemole lamolemole o le panels e vavaeeseina e aunoa ma le sili ona faigata. I lalo o le atavali ma le kapeti ma le pepa puipui e lava.
  6. OSB vaega vaega o loʻo faʻaaoga e faʻamafanafana ai le piliki ma le laupapa laupapa. E le gata i lea, totonu na taoto i totonu o le polystyrene i le palasitika. O le vevela i totonu o le fale o le faʻasaoina sili atu nai lo le piliki puipui ma le mafiafia o le 1 mita.
  7. Totonu o le fale, e manava pa.
  8. Aua le lafoaia.
  9. A o le faʻapipiʻi e leai se otaota, poloka o loʻo faia i le fale gaosi i le tele.
  10. O le tau o le Hukeleton House mai le OSB e matua maualalo ifo nai lo le piliki.

O fale o loʻo ia latou faʻatagata. Afai e te manaʻo e maua se potu i lalo o le fale, e tatau ona e faia se faʻatumuga faʻavae mo le loloto o lona loloto pe eli ma salalau ese puipui. E sili atu ona faigata tele ona lafi le lima ua ou lima. E le mafai e mea mamafa ma falelotu ona tautau i luga o puipui o le pulou.

Mataupu i luga o le autu: sizrizal palasitika tauaso: mamanu, mamalu, tausiga

Fausiaina o nofoaga Faavae

Fale mai le OSB panels: penefiti o fale tino

Fausia se fale mai le OSB oe lava

Afai e te manaʻo e fausia se fale ma lau oe lava OSB, ona e manaʻomia lea o se fesoasoani. O le sili ona lelei mo galuega 4 tagata. E mafai ona e faia le itiiti ifo le tele o tagata faigaluega lima - 2 tufuga. Ona maua lea e se tasi le poto masani i le tapenaina o le fola. O le lona lua o loʻo mafai ona malamalama i ai, o loʻo taofia.

  1. O loʻo faʻasauā le faʻavae e se vaega toto. Ia te ia le pito pito i lalo.
  2. Fata, puipui fasi ma faapipii o le ata, puipuia le "gagau" mamanuina.
  3. Faasee pito i luga.
  4. O le utupoto o le fola ma luga o le tumutumu ua faaputuputu.
  5. Vaega o loʻo faʻapipiʻiina.
  6. Ua tuu ma teuteu e Seles.
  7. Fola ma luga o ufiufi ufiufi.
  8. O le ufiufi o le OSB panels faia.
  9. O faʻapegau faʻatoʻa o loʻo faʻapipiʻi i tulimanu ma soʻoga o panela.

Pe a fau ma ou lima, o puipui i fafo ma totonu e teuteuina i se fale nofomau i fafo. E faʻaputu le aʻafia i le va o le Osb vaega, o uaea ma lagolago eletise eletise e faataatia.

Fautuaga! O le tagata lava ia o le tofo e le atoatoa ona osofaʻia i le OSB, lafo i fafo. E fautuaina e vili se pu i lalo o ia. O le lapoa o le drill e tatau ona le itiiti ifo ma filo filo.

Mo le siʻitia o le vevela i luga o le tino o le fola, o se avanoa o loʻo totoe i le va o panels ma 3 mm fata. O loʻo iai le avanoa i le va o papatusi ia i latou i luga o le suʻi atoa o le suʻi atoa o le suʻisuʻi. O pa puipui e le oʻo atu i le fola e ufiufi ai le 10 - 12 mm. O le kilia i le taimi o le teuteuina ua tapunia i le pronthes.

O le foloa o le fola o loʻo faaputuputu i luga o le utupoto i le latou tulaga. I lalo o le vaega uma o OSB e tatau ona le itiiti ifo ma le 3 koluse. O le umi o laupepa e fesoʻotaʻi i luga o le pa. Uma pito o loʻo faʻapipiʻiina ia te ia lava-ata. O le sitepu i le va o utupoto o le maualuga 500 o le 600 mm.

O le fale na fausia mai le OSB panels saoloto toe faaleleia le vevela i fafo atu 40 tikeri i le tutusa vevela faitauga. Fale fale e le maualalo le piliki fale ma fale puipui ma fale laupapa. Puipui e manava, aveese le susu i luga. O le ea i totonu o le ea. O le funginus ma gld e le aliali mai.

Tusitusiga i luga o le autu: po pisms plumping - 2019: fefiloi, magoto ma faleuila o ofoofogia mamanu

Sanuisi potu sanusi mai le OSB

Fale mai le OSB panels: penefiti o fale tino

Fale mai sanute oneone osb faia oe lava

OSB laupepa e faʻaaoga e fatu ai se sanuisi potu. O le avanoa i le va o papatusi e lua o Chips Chips e tumu i polystyrene osam. Pei o se mea faʻapitoa o le a alu i se fale faapena. O le ufiufi, faʻapipiʻi ma fusi faʻapipiʻi e faʻaaoga i le auala lava e tasi e pei o le fausaga o fale mai le Sanuisi potu.

O le faʻavaʻa ma mea o loʻo i ai i le 3 cm mafiafia. 3 cm. Amataina faʻamatalaga o se lautele e tutusa ma le proove i le pito o le vaega. O loʻo faʻapipiʻi i le faʻavae atoa i luga o le faʻavae o uʻamea puipui. O panels e fusia i se pa. Racks ua mautu ma uumi fao.

O totonu o fale e maulalo i fale mai Osb papatusi i le sili. O lea, o na tekinolosi e seasea faʻaaogaina mo fale nofomau.

Faitau atili