Pamu e faʻateleina ai le vai o le vai i le atunuʻu

Anonim

Tele taimi i totonu o le vai o loʻo i ai nei i le vaega o faʻamalosi tino. O le masani masani lea pe a fai o le faiga o loʻo fausia i luga o le faʻavae o le faʻaputuputu tane ma ulufale i le faiga o kalave. Sili ona lelei, e iai lo matou mamafa o le 0.8-1 ATM. E le o le lava lenei e le o lava o le taʻele, ma e mafai ona e faʻafesoʻotaʻia se boailer poʻo se masini fufulu ma naʻo le 2 ATM. E mafai ona e foia le faʻafitauli i ni auala se lua. O le muamua o le faʻatuina o se pamu o le pamu o otometi ona lagolagoina le faʻamatalaga faʻapitoa. O le metotia e lelei, ae le o taimi uma e manaʻomia le aofaʻi o tupe. O le oloa lona lua o se pamu e faʻateleina ai le mamafa i le vai sapalai masini i totonu o le atunuʻu. O lenei filifiliga e sili ona taugata. I luga o pamu ma auala o latou faʻaaogaina ma o le a talanoaina atili.

Pamu e faʻateleina ai le vai o le vai i le atunuʻu

Pamu pamu mo le suavai sapalai i le atunuʻu o le a faʻateleina ai le mamafa i le faiga

Fausiaina pamu mo le tuuina atu: O le a le mea o iai

O se tamaʻi masini lea ua faʻateleina ai ua uma ona maua le maualalo o le mamafa. O lona uiga, mai le scratch latou te le mafai ona fausia. O lenei masini ua lavea i totonu o se vai o loʻo iai ma pamu o le vai, sii i luga o le mamafa i le 1-3 ATM. E tele ituaiga o pamu pamu:

  • I le ituaiga o le malu:
    • Faatasi ai ma se mama matutu - ia maualuga le lelei, ae latou te malosi atili ma iai le tele o fua;
    • E laʻititi le rotor - o le leo e maualalo, o itulagi e laʻititi, ae le sili atu le aoga, e ui lava, e ui lava i le faʻateleina o le vai o le atunuʻu (ae le gata) e avea ma 100%.
  • E ala i le aofia ai:
    • Tusi Lesona Fetu Suʻetuina Aʻoga - O le a le mea e te manaʻomia ia faʻateleina ai le mamafa, liliu i luga, e te le tau tatau ona tape; E le faigofie: E tatau ona e mautinoa e le soona fai le pamu;
    • Otometi fesuiaiga i luga - o le i ai o le taumafaina e pulea e le popo suamalie; A e tatalaina le crane poʻo isi tagata faʻatau ma le mauaina o se faʻalauteleina o le fuataga i le sekone, o le pamu ua tumu i le taimi e misi ai le tafe;
    • Tuufaatasi faʻataʻitaʻiga e sui ai le ki i le tasi, ona tasi lea i le isi faiga.

      Pamu e faʻateleina ai le vai o le vai i le atunuʻu

      Fausiaina o pamu ma le sitiseni ma le itu

  • I le faapipiiina o metotia:
    • faalava;
    • agai i luma;
    • I tulaga uma e tasi.
  • I le saoasaoa:
    • Nofofua-laasaga - e tasi le saoasaoa swap;
    • Teletele-mafai ona galulue ma eseese malosi, lea e faʻamoemoe i le tafe fua.
  • E ala ile ituaiga:
    • I-laina - fetaui, ae o faʻataʻitaʻiga maualalo o loʻo mumu i le 'ava peʻa;
    • Parteex - aoga, ae pisapisao ma e manaʻomia ni faʻailoga faʻapitoa.

Faʻapefea ona faʻaalu le vai i totonu o se fale mai le vaieli iinei, e uiga i le faʻatulagaina o ala lelei e mafai ona faitau iinei.

Auala e Filifili ai

Ina ia le mafai ona le mautonu, o le pamu pamu mo le sapalai vai i le atunuʻu e masani ona ave i-laina (faʻapipiʻi) ma le susu susu. O le sili sili lea o le sili ona lelei o le atunuʻu filifiliga: tamai leo, faigofie o le faʻapipiʻiina.

Faapipiiina o le ituaiga tuʻutuʻuga poʻo le tafailagi - faʻalagolago i le nofoaga o le a faʻapipiʻiina ai. E uiga i saoasaoa - sili atu, ioe, o le telefe eseese o le tele o pamu, aua e seasea ona faʻapipiʻi i le atunuʻu.

E mafai lava ona e gauai atu i mea faitino. E mafai ona faia i uʻamea uʻamea poʻo le shinless steel. Mai le slinglen Elenless, e masani lava, sili atu, ae sili atu ona taugata. E tatau ona e gauai atu i le mea e faia ai le impeller. I totonu o le Cudastst faʻataʻitaʻiga, e mafai ona maua mai i palasitika, i le sili atu taugata - mai le apamemea poo apamemea.

Pamu e faʻateleina ai le vai o le vai i le atunuʻu

Partex pamu e faʻateleina ai le faʻamalosi i le atunuʻu

Faapitoa o lo latou uiga

Muamua lava, e tatau ona manatua o loʻo faʻatautaia le pamu mai le eletise, ma e manaʻomia mo le masani tino sapalai oloa. Po o le mea moni, latou te ono fuafuaina i le voltage. Afai, faʻafuaseʻi, o le pamu ua filifilia e le faʻaalia le manaʻomia o le manaʻomia, siaki le voltage. E mafai ea pe a maualalo ma le tulaga manaomia o galuega e le i ausia.

O le autu o le faʻatekonolosi faʻamatalaga e iloa ai pe o le pamu o le a faʻateleina ai le faʻamalosi i le vai sapalai i le fale o le Maualuga le galue mamafa . Ole aofaʻi lea e mafai ona tuʻuina atu mea faigaluega i le galuega faatino.

Tele faʻamatalaga e taua:

  • Maualuga le fafaga. Faaalia pe fia le vai e mafai ona pamu le pamu i le iunite o taimi. E fuaina i lita i le minute (L / Min) poʻo le Cubic Meters i le itula (M.kub / itula). Ina ia faʻatusatusaina sili atu le talafeagai, l / min e faʻaliliuina i lita i le itula - faʻateleina le numera i le 60, o loʻo maua ai lipine o le 1000 ma maua ni mita mita i le itula. Mo se faʻataʻitaʻiga, 30 l / min matou te faʻaliliu i totonu o le M. Cube / itula: 30 * 60 = 1800 lita i le itula, 1800/1000 = CHOB000 =
  • Maualuga le mamafa . O le taua tele lea e mafai ai e le pamu le pamu e faʻaalu ai le vai e faʻatatau i le faʻapipiʻi nofoaga. E taua lenei pe a fai o le aso e lua o loʻo faʻapipiʻi pe sili atu, ma o le pamu e faʻapipiʻiina, fai mai i le fogafiti numera poʻo le potu i lalo.

    Pamu e faʻateleina ai le vai o le vai i le atunuʻu

    Fausiaina o pamu Wolo PB-089 EA ma ana numera faʻatekinolosi

Matou te tosina mai lou mafaufau i le mea moni o le maualuga tapulaʻa o tulaga masani e masani ona faʻaalia. Ina ia suʻeina le faʻailoga moni, faʻasoa mai tapulaʻa o loʻo taua i luga 2. E saʻo, e mautinoa lava le aua le faia mea sese.

E taua lava - ma o le a le aoga o le vaitafe liliu i luga o le otometi siitia i le fale mo le fale. O mea taua e mafai ona eseʻese: ma 0.12 l / min ma 0.3 l / min. O loʻo fuafua lava i lenei faʻatusa pe o le a liliu le pamu i luga o, mo se faʻataʻitaʻiga, o le tane i totonu o le faleuila e faʻafaigaluegaina, pe amata ona galue i le taʻele i le taʻele i le taʻele.

O ni nai upu e uiga i auala e tatau ona faʻagaioia ai le pamu i le faʻatupuina o le suavai i totonu o le atunuʻu. E sili le aveina o na faʻataʻitaʻiga e mafai ona galue i totonu o le tusi lesona, ma otometi. O le mafuaaga lea: E le o ni vaega uma o le faʻaaogaina o le taumafaina mo le otometi aofia ai. Afai o le masini o le a naʻo se otometi faiga, e le mafai ona e fesoasoani ia te oe faʻafitauli. Ae afai e mafai ona suia i le tusi lesona - liliu i luma ae le i faʻaaogaina ma fiafia i le tulaga masani. Pau le mea e le galo e tape.

Pamu e faʻateleina ai le vai o le vai i le atunuʻu

O se faʻataʻitaʻiga o le faʻapipiʻiina o se vorteex pamu e faʻateleina ai le mamafa o le vai i le atunuʻu

Le isi parameter - O le mana e maualuga ma le numera, Fuaina i Watts (W). Faaalia pe faʻapefea ona faʻaalu e le afi afi le impeller. I le mataupu, o le a sili atu le malosi le pamu, o le sili atu omiga le tele o le mafai ona tuʻuina, ae e tele mea e faʻalagolago i mea ua faʻaaogaina ma mea atofaina.

Le vevela o le galuega siosiomaga. Fuaina i tikeri. O mea uma e sili atu pe le manino. O iai ni pulu e faʻaopopo ai le malosi mo le vai malulu, e mo le vevela. E faamuamua lenei faailoga.

Taua foi Le mautonu lautele . Faʻapipiʻiina o le pamu o loʻo tupu i se vaega - o se fasi paipa o loʻo tipi i lenei nofoaga ma le fesoasoani o le lelei o le masini faʻapipiʻi. O le tele o le mea e fesoʻotaʻi ai e tatau ona tutusa lelei ma le lapoa o le paipa.

E uiga i le masini o le atunuʻu sapalai vai (e ala i le vaega) - O le filifiliga o paipa, le atinaʻega o le matagaluega ma le fesoʻotaʻiga - Faitau iinei.

Faʻapipiʻi se pamu e faʻateleina ai vai

O le nofoaga o le faʻapipiʻiina o pamu e faʻalagolago i le tulaga faʻapitoa. Mo le masani ai o le faagasolo ma le agaga, ua lava lea ma le faʻa gata i le vaifoliga o le faʻaputuputu tane, pe a fai e sau ile faiga. Afai e te manaʻo e tuʻu se biuley poʻo le fufuluina o le atunuʻu, isi masini, faʻamalosi aseta, e foliga mai e ono tuu i oʻu luma. Ma le lava mana (ma le lava le taumafaina), o le tasi pamu e mafai ona lava mo lua masini. Na o ona e manaʻomia ona mafaufau i fafo e tusa ai.

Pamu e faʻateleina ai le vai o le vai i le atunuʻu

O le mea e mafai ona faʻapipiʻi ai le pamu o le faʻamalosiʻau i le vai i le atunuʻu pe a faʻaaoga se system ma se faʻaputuga tane

I soʻo se tulaga, pe a atiaʻe se polokalame, faʻamaualuga le ono mafai ona tuʻua pe faʻapalepale le pamu. Lenei ua faia e faʻaaoga ai le bypass (i le prepass e tatau ona tu i luga o le sili atu o le crane).

Faʻapipiʻiina le tele o le malosi-paʻu o papupuni - e le masani ai le sili ona lelei manatu. I lenei mataupu, atonu e aoga le iloiloina o sili atu ona malosi ma aoga faʻataʻitaʻiga e mafai ona faʻamalosia ai le mamafa i se auala tele e tafe atu. O loʻo 'eseʻese i nisi o vai mai le vaipuna poʻo se tane, suia se nofoaga pamu i nisi o lagona.

Faʻafefea ona le faʻaʻaisa le pipili i le atunuʻu faitau iinei.

Pamu nofoaga e faʻateleina ai le faʻamalosi

O lenei ulufafo e matua talafeagai, ae le o le taugofie, e ui lava e iai ni faʻataʻitaʻiga maualalo (mo se faʻataʻitaʻiga, o Jambo Jambo na maua mai le $ 130). O nei tulaga e mafai ona siitia le vai mai se vaieli pe lelei, ae e mafai ona e tu i lalo le fua o le mea i le vaniva. Ma o le tane faʻatapito lea e mafai ona tu ai i soʻo se mea, e le o se pito i luga.

O latou Plus o le mamafa o le faʻatinoina pea, e aunoa ma se faʻalavelave i tagata (o loʻo i ai le eletise). O le mea autu o le filifilia o le saʻo tapulaʻa. E mafai lava ona faʻaaoga e faʻateleina ai le faʻamalosia pe a e fesoʻotaʻi i le sapalaiina o suavai. A iai sau filifiliga i le atunuu:

  • O le vai e tuʻuina atu e paipa, ae e le lava lona mamafa e oʻo lava i le taʻele, aua le taʻuina isi manaʻoga,
  • O le fafaga e alu i luga o le uati, ma e le mafai ona e i ai i taimi uma i lenei taimi i le fale, ma e tusa, mea uma e tumau e aunoa ma le susuga, e uiga i le vai e le afaina ai.

    Pamu e faʻateleina ai le vai o le vai i le atunuʻu

    O le fesili o le faʻateleina o le faʻamalosiʻau i le atunuʻu e mafai ona foʻia le faʻaaogaina o se nofoaga pamu ma se tane teuina.

O mea uma e mafai ona faʻasaʻoina, tuʻu le fusuʻaga o le tane (Lithra i le 1000) ma se nofoaga pamu. O le a iai sau oloa o le vai ma taʻele i soʻo se taimi pe a e manaʻo ai. Mo le faʻavaivai o sea koneteina atonu e le lava, ae e leai se tasi e feoaʻi e tuu ai se lapoʻa pe sili atu. Matou te faitau i le filifilia ma faapipii le nofoaga pamu iinei.

Mataupu i luga o le autu: o le mamanu o le fugalaau oona e faia oe lava

Faitau atili